Нашите кухни - 77

• 75 082
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Аз пак да побутна, търсих в нета но почти нищо не намирам, само аз ли я имам тази идея. Ако някой е правил или виждал може ли да пусне снимка или да ми сподели добре ли ще стои ако плота и долния ред са в един цвят дтрвесно, горен ред шкавофе искам да са бял гланц, а гърбът ще съдържа и двата нюанса.
Понеже скоро и аз се намърдах в темата само с един супер конкретен въпрос, да си кажа според това, което направих аз:
тук не съм си и помисляла да питам за цвят или кое шкафче къде да го сложа - ще ме направят на салата Wink.
Вдигнах се и отидох до цех за рязане на плоскости. Там има стелажи с мостри на всякакви плоскости - от бяло до черно, ЛПДЧ, гланцови плочи, плотове, гръбчета. Първото ходене беше проучвателно да видя в какъв по-светъл цвят бих могла да си направя кухнята. Всички кремави и подобни цветове ми се сториха абсолютно безцветни. Но два цвята веднага ме грабнаха и вече знаех каква ще е кухнята ми. После чертахме 3д схема. След първата визия усетих, че трябва да променя нещо. Посетих склада още два пъти и след сравняване на още малко плоскости неяснотата ми се изчисти.
И аз ще имам кухня в три цвята - лицеви шкафчета от един, плот и страници от друг и гръб от трети. И даже се получава доста добре. Важното е на мен да ми харесва, няма да се снимам за списание Simple Smile)))

# 526
  • Варна
Freyda, ако ще помогне, моята кухня ще е на този принцип. Долният ред ще е черен с черен гранитен плот, горният ред ще е светъл нюанс на бежаво, а гърбът стъкло с абстракт в бежовата гама.

Но аз също разглеждах мострените зали, за да изчистя концепцията, която имах.

Това е визуализация на един стар проект, в този стил

# 527
По моето питане никой не ми отговори също,но ще се повторя с риск за живота Simple Smile
Като качество на ПДЧ-то на кой бихте заложили - Егер,Кроношпан или Кастамону?
На Кроношпан ми харесва много дъб сонома-та,но майсторите с които говорих определено казват,че Егер са с по-добро качество и работят с тях.При тях има едно много подобно бърдолино,но не е съвсем същото.
За термо плот и гръб също съм загледала едни интересни шарки,но са на Duropal,PFLEIDERER  и Kastamonu.
Някой има ли преки впечатления от плотовете им,устойчиви и здрави ли са?

# 528
  • Раковски
Това е една от класиките в жанра, кремаво + кафяво и плот травертин.

# 529
  • Раковски
По моето питане никой не ми отговори също,но ще се повторя с риск за живота Simple Smile
Като качество на ПДЧ-то на кой бихте заложили - Егер,Кроношпан или Кастамону?
На Кроношпан ми харесва много дъб сонома-та,но майсторите с които говорих определено казват,че Егер са с по-добро качество и работят с тях.При тях има едно много подобно бърдолино,но не е съвсем същото.
За термо плот и гръб също съм загледала едни интересни шарки,но са на Duropal,PFLEIDERER  и Kastamonu.
Някой има ли преки впечатления от плотовете им,устойчиви и здрави ли са?

Аз бих избрал егер,  бардолиното е много близко до сономата, плот бих избрал на геталит, а в случая дуропал или другия с ичанченото име, кастемона в нас не.

# 530
Егер са много по качествени от Кроношпан а за другата марка нямам отзиви

# 531
  • Раковски
Егер също имат калпави пдч-та, но скъпите от 200 лв/листа са
друга работа.

# 532
Благодаря, shadowman Hands Plus1
Ще се разтърся за Геталит,не съм ги чувала.

# 533
  • Раковски
getalit  се предлагат в салекс, в нас съм с такъв. Дуропал ги харесвах навремето, но тук им намалиха декорите, нямат голям избор.

# 534
Лошото при мен е,че трябва да направим шкафове на съседна стена,където да има котлони,фурна и хладилник.
И трябва да ги съчетая с наличните оранжеви шкафове със син кант,плюс плот лунен камък сапфир и фаянс с два цвята (жълтеникаво+синьо) Flushed
ММ не иска и да чуе за махане на старите шкафове,защото действително са доста запазени и не са още за смяна.Та,за да не е пълна шаренията (а тя ще е!) съм супер затруднена как да съчетая всички тези цветове.
Кухнята е много малка и съм убедена,че ще ми боде очите всеки ден ако не го обмисля добре.

# 535
Сменете поне вратичките на настоящите, за да омекотите крайния вариант. Няма да оскъпи много.

# 536
mariat,и аз мислех нещо подобно,но може би ще стане във времето.При така запазени шкафове не ми се наливат още пари.А и не са никак малко наличните шкафове,високи са до горе Sad

# 537
Емили, Съншайн, Шадоу благодаря за снимките. Малко ми се изясни. Идеята е това което показа Емили, плота с цвета на долните шкафове и наистина изглежда добре. Другите снимки показват съчетание  между светло и тъмно и също изглежда добре. Аз цветовете съм ги избрала, видяла съм подобна кухня и знам, че това ми харесва. Единствено се колебаех за комбинацията между плота и долните шкафове, тъй като майстора ми каза, че трябвало да има контраст и всички така поръчвали. Имам проект, мострите са в мен.

# 538
  • Раковски
Имайте предвид, че избора на пдч и плот с еднакъв декор е ограничен. Прикачвам снимка с нещо подобно.

# 539
Имайте предвид, че избора на пдч и плот с еднакъв декор е ограничен. Прикачвам снимка с нещо подобно.

Това изглежда доста зле 😀, но не е същото, долните шкафове са черни като горните. Иначе знам за съчетанието, в случая има такова ПДЧ като плота, а има и с подобен цвят, които почти няма да се различават. Пак идеята ми е от една кухня, плота и някои шкафове бяха в близки цветове и почти не се различаваха.

Общи условия

Активация на акаунт