Нашите кухни - 77

• 75 079
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Freyda, според мен, направи това, което си наумила и въобще не слушай майстора. Това, че трябвало да има контраст и защото всеки така си поръчва, направо са смешни доводи, поне за мен.Всеки е волен да прави това, което иска, без да се съобразява с някакви неписани правила Simple Smile Аз направих долните шкафове в черно, плот в черно, плочките пак са в черно, и грам не съжалявам, много ми харесва. Ако се колебаеш за цвета - там е друго, важното е да си сигурна, че си избрала твоят цвят Simple Smile

Някой пита за поддръжка на гланц на долните шкафчета - в момента съм с кухня изцяло в гланц, и новата кухня направих такава. Остават отпечатъците на пръсти, но при нас само ММ ги оставя, аз свикнах да отварям-затварям вратичките, без да ги пипам по гланца. Лесно се почиства. Обаче, ако са мокри ръцете и капе от тях - остават следи, които пак казвам, лесно се почистват. Най-голям проблем е да бутнеш нещо по вратичка и тя да се надраска, е, с това нищо не може да се направи. За 2,5 години експлоатация на сегашната ни кухня имам надрана една вратичка пред пералнята, която майсторите одраха доста брутално (не знам с какво, все едно следа с тъмно-червен маркер има), друго не съм забелязала. Тук, във форума, съм срещала доста негативни мнения с/у гланц по долните вратички, аз лично не се съмнявах, какво ще сложа в новата ми кухня Simple Smile

# 541
Асмегин отговори и на двата ми въпроса. Мисля, че си затвърждавам това което си мислех. Първоначално си мислех за бял гланц и долу и горе, но се замислих че може да е непрактично и сме и с малко дете. Тъй като цветовете съм ги избрала и не искам да сменям, плота държа да е едно дървесно, следва да направя долните като плота, за да си запазя цветовата комбинация. Така ,че това ми е идеята, след като не е толкова странно плот като долни шкафове, значи съм на прав път. Онзи ден избрах и гърба и си казах това е.

# 542
Аз съм с бял гланц на долния ред, от около половин година експлоатирам кухнята и досега не съм забелязала да се поддържа по-трудно от предишната ми.

# 543

Това са цветовете. Тази кухня в е правил нашият майстор на други хора.

# 544
  • Бургас
И аз да питам. Обмислям поръчка на кухня с два горни реда шкафчета. Та въпроса ми е:
колко см. трябва да са дълбоки долния горен ред и колко горния горен? За да е удобно и естетично.

Да се самоцитирам

# 545
  • Sofia
Момичета, и аз реших да се допитам до тукашния think-tank, мозъчния тръст, защото зная, че сте велики  Hug

За кухнята на сина иде реч, 23-годишен и моля да имате предвид възрастта, защото не е кой знае колко по-различна от тийнейджърството  Laughing
Сега ще сложа всичко в скрит текст и много моля да ме извините, че рисунките са на ръка, просто нямам време, освен че Макбука ми вече не иска да приеме нищо, защото явно съм го запълнила, както и допълнителната карта.

Скрит текст:
Започвам с помещението, което е 35 квадрата и с чупки. Ето го. Embarassed

Кухнята вече успяхме да я съгласуваме с Шадоуман и ще е ей такава - черен Пърфект Сенс на Егер и състарен меден дъб на Геталит. Хладилникът и фурната са черни.

Ще има ето такъв вид приблизително, наобратно, за греди горе на тавана ще се реши скоро. Това изпъкналото с бутилките ще му пречи при готвене, но той гледа красота и ефект, а то наистина дава завършеност. И не забравяйте кой е собственикът на кухнята  Laughing

И сега стигаме до двете дилеми със заобикалящите кухнята ТВ секцийка и ниша от другата страна, които съм отбелязала с А и В на първоначалната ми рисунка.

За там на този етап е измислено нещо от рода на тези мои груби рисунки, но май нещо не ми се нрави съвсем.

Горните шкафчета синът си ги представя нещо такова, с повече стъкло и разстояние 20 см между тях. Чуди се и цялата задна страна дали да не се облече с дърво.

За нишата също нещо подобно като ТВ стената - тоест долу дървен шкаф, горе такива черни със стъкло и вътре дърво, но остават встрани триъгълници немалко и сега си запредставя дърва за огрев, прати ми картинка, при положение че няма камина  Mr. Green

Ето и самата ниша.

Това е!
Току-що получих от съфорумничка доста добри идеи и ще ги представя за одобрение  Laughing

Иска ми се да чуя и вашето мнение, което за мен е доста ценно!

bsz
Скрит текст:
И аз да питам. Обмислям поръчка на кухня с два горни реда шкафчета. Та въпроса ми е:
колко см. трябва да са дълбоки долния горен ред и колко горния горен? За да е удобно и естетично.

Горни шкафчета - най-горен ред, колкото най-долен, тоест 60, под него нормален горед ред, който обикновено е 40. Но ти можеш да си поискаш колкото желаеш от мебелиста.

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 21:14 от Liya_LT

# 546
Съншайн къде изчезна снимката на кухнята която пусна, бял гланц+дърво, исках да я видя на компютъра но я няма.

# 547
  • Перник
Значи, като ми кажат "всички така правят" просто им казвам, че аз не съм "всички" и искам нещо различно. "Ама как ще си боядисате всички стени в бяло? Никой не прави така". Е, ние пък си ги боядисахме. Grinning
За кухнята засега знам, че шкафовете ще са бял мат, а плота - някакъв светлодървесен цвят. Помещението е северно и недостатъчно светло за мен, затова искам максимално светли цветове.

# 548
  • Раковски
Значи, като ми кажат "всички така правят" просто им казвам, че аз не съм "всички" и искам нещо различно. "Ама как ще си боядисате всички стени в бяло? Никой не прави така". Е, ние пък си ги боядисахме. Grinning
За кухнята засега знам, че шкафовете ще са бял мат, а плота - някакъв светлодървесен цвят. Помещението е северно и недостатъчно светло за мен, затова искам максимално светли цветове.

Всички така правят, бяло с дърво...

# 549
  • Перник

Еее, един път и аз като всички Grinning

# 550
  • In transit

И аз така Grinning

# 551
Някой с идея какъв гръб да сложа на кухнята.
Плота ще е сиво-черен гранит и с цокъл 5-10см.
Чудя се между плочки, боя или някой гръб от тези по 3-6-8мм

Водоустойчива боя вариант ли е. Понеже това ще ми спести доста главоболия, но не знам как ще е от към чистене на мазнини от котлона.

Варианти много за цветове. Със сиво си отива жълто, дори не много наситено, лайм, оранж, червено, винено, които пък не са подходящи за кухня. Също и тюркоаз, по-светъл. Бежово, небесно синьо. Зависи какво настроение искаш да постигнеш. Задай си този въпрос. И после как ще съчетаеш гръбчето с пода и другите цветове/детайли?

SunshineMeri,
Ти ли ще влизаш да готвиш или мъжа ти? Я се оправяй с него докато е време! Не одобрявам мъжете да се месят в декорацията на кухнята (при положение че повечето от тях не разбират капка от цветове, съчетания, тонове и т.н). Ако зависи от мен ще им оставя да творят в една единствена стая, банята. 😂😊
Ако е толкова крив човек и не може да се разберете просто махате вратичките на старите шкафове, гледате да нагодите цветовете на шкафовете с тези които имате и слагате нови врати на всички. Ако трябва ти ги плати. Все ще намериш да нагодиш цвета на вратите с канта. Има доста тонове синьо на пазара.

Последна редакция: пн, 11 фев 2019, 14:36 от Blagoslovena

# 552
Плочки ще лепя за гръб. Ще търся нещо 50см като размер и цокъла/перваза на плота ще е 9-10см и да стане 60см общо разлика плот горни шкафове.
Основния проблем е кога да се слагат тези плочки. Преди или след монтирането на кухнята.

# 553
# 554
  • София
Плочки ще лепя за гръб. Ще търся нещо 50см като размер и цокъла/перваза на плота ще е 9-10см и да стане 60см общо разлика плот горни шкафове.
Основния проблем е кога да се слагат тези плочки. Преди или след монтирането на кухнята.

Долни шкафове, плот, цокъл, плочки, тогава горни шкафове.Това би трябвало да е редът.

Общи условия

Активация на акаунт