Нашите кухни - 77

• 75 045
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Пред комина ми има греда и няма как да се включа към комина, нито да влезе под картон. По пода не ми изглежда добра идея да "върви", че евентуална ревизия, значи къртене.

# 691
Шадоу, винаги съм искала да знам за тези новите аспиратори. Като го виждам на картинката, парата се филтрира през активен въглен и ако се избутва вътре в помещението, не е много ок. За толкова пари бих направила четвърт кухня.

Относно проекта на Котарак в чизми. Не ми харесва резкия контраст е убийствен. Ако не искате празни рафтове може да направите както аз смятам един шкаф на кръст със стъкло, може и прозрачно,може и с детайли или мат, като витринка. Ще изглежда много по-добре. А наистина както ви е казаш Шадоумен, целите горни шкафове ако ще са с обикновени дръжки, ще развалят вида. Предлагам ви да ги направите на квадратчета, долните с отваряне до 90 градуса, горните не знам как, може и обикновени. Много изчистено би било ако се направят с пуш. Не зная дали целите модерна кухня. Аз май също се стремя към п образна кухня. Подцених хладилника и сега не знам къде да го сложа. Ще търся за вграждане.  Искам да питам има ли алтернативи на обкантването с кант абс или алуминиев?
Черна станция, нали сега кухните се връщат към ретро визията? С плюшени завеси и столове? Виждала съм такива шаби шик от сегашно време, наистина е доата хубаво да ти се показват чиниите, защото знаеш кое къде е.

# 692
  • Пловдив
 Рязкия контраст на кое е убийствен? Ако имате предвид цвета на кухнята, няма нищо общо с това, което ще бъде. Цветовете на проекта са случайно подбрани. Simple Smile
 Иначе, както казах, нямам абсолютно никакъв проблем с откритите рафтове.

За горните шкафове се двуумя дали да не фи направя с клапващи механизми? Цялата дължина на шкафовете е 264см, а височината 100 см. Ако ги разделя на две врати по 132/100 см?

Имате ли впечатления от алуминиев гръб.Плюсове и минуси? 
Скрит текст:
Мислех си за такъв на стената с котлоните, а на другата обикновен гръб. Избрали сме този гръб и плот
Скрит текст:
  и такива плоскости за шкафовете
Скрит текст:
като вратичките ще са светли, а кутиите ще са тъмни.

# 693
Алуминиевият гръб попива много мръсотия. Алуминият се окислява и много лесно..... Аз не бих избрала такова нещо. Особено зад котлоните. Този на снимката ми се вижда като иноксов.
Тук могат да се поръчат иноксови гърбове в Пловдив: http://www.tminox.com/bg/contacts.html
Двете дървесни комбинации, за мен, не се връзват. Аз бих избрала само една от тях в комбинация с нещо едноцветно.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 15:34 от petiaivanov

# 694
Здравейте, предстои ни цялостен ремонт на кухнята. Изчетох доста от коментарите тук, имам проблем с намирането на изпълнител и реших сама да седна и да си начертая кухнята (до колкото е възможно). Но като аматьор в областта се сблъсках с трудностите на частта от към  фурната, позиция на шкафове и симетричност. Прилагам снминки, от лявата стена (200см.) има вградена пералня, мивка и съдомиялна 45см. От дясната стена (220см. до колоната) е разположена фурната с два котлона, място за бутилки и два свободни шкафа, най-вероятно за прибори, колона и дрегер и разположения на избитата тераса хладилник. Това е първата ми кухня и бих искала съвети и мнения от по опитните.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 15:54 от nnn333

# 695
Аз мисля, че на печкта не и е мястото тям, а по-в дясно.
Как си я проектира, може ли линк към програмата ако е он-лайн.

# 696
Според мен, общо взето добре сте се справила. Това, което не ми допада е асиметрията между долни и горни шкафове. Вертикалните линии не са едни и същи. Също така комбинацията между хоризонтално и вертикално отваряне при горните шкафове, също не ми допада. Бих избрала само единия вид отваряне.
И още нещо: виждам, че в комина ще включите аспиратора. Ако това  е предвидено за КОМИН, а не за аспирация, то тогава дебитът му няма да е достатъчен и миризмата ще се стели към всички съседи, което е голям тормоз за тях. Ако печката се измести до хладилника, то въздуховодът може да бъде изкаран директно навън (да минава над хладилника).

# 697
Това е сайта, който използвах https://remont-volot.ru  Контруктор кухни онлайн

Според мен, общо взето добре сте се справила. Това, което не ми допада е асиметрията между долни и горни шкафове. Вертикалните линии не са едни и същи. Също така комбинацията между хоризонтално и вертикално отваряне при горните шкафове, също не ми допада. Бих избрала само единия вид отваряне.
И още нещо: виждам, че в комина ще включите аспиратора. Ако това  е предвидено за КОМИН, а не за аспирация, то тогава дебитът му няма да е достатъчен и миризмата ще се стели към всички съседи, което е голям тормоз за тях. Ако печката се измести до хладилника, то въздуховодът може да бъде изкаран директно навън (да минава над хладилника).

Пробвахме комина със запалка и видяхме, че дърпа и то доста, затова предвидихме и котлоните да са до него съответно аспиратора над тях и да се включва към комина. Блокът ни наскоро е саниран и един от майсторите ни каза, че за да изкараме аспирацията навън, това означава да пробиваме санирането и документи от общината за да то направим.

# 698
Идеално си е разположението, както и близостта с комина. Е, плота няма да може да се бутне точно до комина, както и фурната, трябва малко да се бяга и да се покрие с бленда отстрани. Мивката може да я бутнете още по в дясно, до комина. И там ще имате едно разстояние от около 15-20 см. Не разбрах защо единия горен шкаф е по-нисък от другите?

# 699
Скрит текст:
Това е сайта, който използвах https://remont-volot.ru  Контруктор кухни онлайн

Пробвахме комина със запалка и видяхме, че дърпа и то доста, затова предвидихме и котлоните да са до него съответно аспиратора над тях и да се включва към комина. Блокът ни наскоро е саниран и един от майсторите ни каза, че за да изкараме аспирацията навън, това означава да пробиваме санирането и документи от общината за да то направим.
То и въздуховодът в банята доста дърпа пламъкът на запалката...... както и да е. Дано съседите ви по редицата не страдат.

# 700
Здравейте, имате ли представа дали Икеа могат да монтират миялна, фурна и микровълнова в една колона (едно върху друго). Разцъквам програмата за дизайн на кухня, но такъв шкаф няма там.
Проблемът е, че мястото да кухня е безумно малко и пълно с препядствия / условности и се виждам в чудо.

Стена А (дължината) е 305 см., Стена Б (ширината) от дясно на картинката е 180 см, а от ляво е 1 м. заради колоната / тръбите. Отвъд тръбите няма как да има продължение на кухнята.

Ясно ми е, че с поръчкова кухня може да се направи всичко, но наистина нямам време да чакам 3 месеца за изработка. За това и ще се обърнем към Икеа, но с тези техни размери е много сложно.

Ще се радвам на идеи, препоръки и съвети. Ако се сещате за фирма, която може да направи каквото ни тябва без условности от типа "на нас модулите ни са такива, Х см. и друго не може", ще се радвам на препоръки.

В кухнята трябва да се вместят: хладилник, плот, фурна, мивка, пералня, съдомиялна и естествено да остане няккаво място за работен плот.

# 701
Идеално си е разположението, както и близостта с комина. Е, плота няма да може да се бутне точно до комина, както и фурната, трябва малко да се бяга и да се покрие с бленда отстрани. Мивката може да я бутнете още по в дясно, до комина. И там ще имате едно разстояние от около 15-20 см. Не разбрах защо единия горен шкаф е по-нисък от другите?
До колоната има и трегер който не може да се махне, затова придвиджаме кшаф, който е по-малък от останалите, но програмата не ми позволи да сложа трегера.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 18:24 от nnn333

# 702
  • Norge
…. дали Икеа могат да монтират миялна, фурна и микровълнова в една колона (едно върху друго). …..

Ако няма нещо съвсем ново през последните години, то отговорът е отрицателен.
Аз самата в две различни къщи съм си правила сама такъв шкаф, тъй като комбинирането на двата уреда - миялна и фурна - в един (шкаф) е било невъзможно.

# 703
  • Раковски
По-принцип е възможно да се направи такъв шкаф, но само с поръчка.

Puss in boots ако сте на газ и газовия котлон е отзад е добре да има гръб от неръждавейка, но връзките с гърба не стават много хубави, инак съм правил кухненски гръб (цял) от инокс, но заради размера на листовете гърба се получи от две части.

nnn333, котлона го сложете в средата на плота, ще загубите малко от горните шкафове ако тръбите на аспиратора минават през тях, но удобството си заслужава. Ъгловите шкафове за да се получат трябва да се направят по различен начин от показаните на проекта.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 19:56 от shadowman

# 704
  • Варна
Ще правим П-образна кухня с крем/беж гланц горни шкафове, гръб дървесен. Долни шкафове наполовина гланц, наполовина дървесен.
Колебаем се между дъб коняк (тъмно) и дъб класик(светло) на Каиндл. Вече 1 месец не мога да измисля плота (без камък и гранит) като цвят.
Ако някой от вас си е запазил снимки на подобни кухни, като съчетание цветове, моля да сподели!
Понеже много ще подскочат, че 90% кухни са бяло и дърво, имам предвид с дървесен гръб и различен плот.

Общи условия

Активация на акаунт