Домакини 67/ Инвестицията в спомени води до банкрут на мечтите

• 71 168
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Честита Коледа момичета.Нека има здраве,щастие и късмет в семействата ви.
Мария честита ви годишнина.
А Божидар празнува на Богоявлние или Благовец,но днес ...а владиката...
Аз днес си поспах до късно с две ставания,вън е слънце и мисля малко да се поразходим.Вчера и бравата на входната врата за двора са развали,та днес мм си я довърши да я смени и оправи.Ама то като е на студ и дъжд,така ще е .Ще сготвя само вечеря и това ще е .Има още за хапване.

# 106
  • София
Мили момичета, Честито Рождество! Мир по земята, топлина, доброта и спокойствие в душата!
Ако има именяци, нека да са благословени! Да се покажат и да почерпят Simple Smile
МАРИЯТ, честита ви годишнина - хубав ден сте си избрали. Да го чествате още мноооого години!
Като гледам, много сте слушали и подаръци сте получили, и късметчетата сте обрали.
Най-малката ми внучка иска всеки ден да има питка с късмети hahaha Joy

# 107
Честита ви Коледа! Здраве и щастие за цялото семейство!

Ние сме в Бс, парата се падна на мен, а аз не мога да дишам от ядене, хаха! Наболява ме гърло и ухо, та смятам да приключваме със социалната програма и малко да се полекувам.

# 108
  • Fort Worth, TX
Честита Коледа.Много здраве и щастие.

# 109
Добро утро!
Мария да сте живи, здрави и много годишнини да посрещате рамо до рамо! Сина ти има прекрасно! Произхода на името Тодор е гръцко и означава Божи дар - в този ред на мисли синовете ни са адаши Kissing Heart
В календара на православната църква Божидар празнува на Богоявление, но пък раждането на Христос е Божи дар! Библията е не само най-четената книга, но и най-много тълкувана и коментираната. Да ти е живо и здраво детето - за теб е Божи дар!
Смърфи стискам палци да си с леко неразположение и бързо да отмине!
У дома също всички обичат късмети, изненади и подаръци Laughing за това с годините създадох наша си традиция - на Бъдни вечер има пара в содената питка и трошим орехи, на Коледа са подаръците, а днес тук е Boxing Day - в миналото на този ден богатите са давали храна и дрехи на бедните. Аз пък днес давам коледните чорапи със сладкиши. Баницата с късмети ни е закуската на 1-вия ден от новата година, а за сурваки - торбичка с орехи, ябълки и шоколадово яйце LaughingLaughingLaughing
Останала храна нямам - последната порция патка с кисело зеле влезе в кутията за обяд на мм, а от Бъдни вечер има само малко лозови сърмички Anguished Дне ще бъдат "облажнени" с кисело мляко, чесън и копър за предястие на хемендекса - сиреч бъркани яйца със шунка Sweat Smile
Спокоен и усмихнат ден ви желая!

# 110
Добро утро и от мен!
Лейди, знам за адашите ни! В общи линии приемаме поздравление по всяко време.
У дома също няма нищо за хапване и трябва да сляза до магазина. Искам и до пазара да отида, за да си купя домашно масло за празниците.
Да се похваля, че вчера от игра в хранителния магазин се сдобих с микровълнова фурна. Много ме е яд, че преди около 2 седмици си купихме нова по принуда, но и много се радвам на късмета си.

# 111
  • при късмета
Мария, честита ти награда! Радвай й се, нищо, че сте купили
Смърфи, бързо да оздравяваш
У нас още има храна за дояждане, вчера бяхме на гости. Прибрахме се по нощите, не се на играха децата.
Да се намираме на работа днес, ще чистим аквариума.

# 112
Вече сме в София, последни приготовления на багажа за утре. Полетът е много рано сутринта, а след него има още един, мдааа.
Ухото е много по-добре, гърлото и то, ама нещо сега задна хрема ме мъчи, но не е нищо страшно.
Стискайте палци за утрешните полети, ще дам знам оттам. 😊

# 113
  • при късмета
Добро утро!

Смърфи, чакам да сигнализираш, че сте пристигнали

Имаме дребни задачки с шефа за днес и утре и на зъболекар утре трябва да ходим.

Честит празник, ако има именницици!

# 114
Добро утро!
Честити да са всички празнуващи днес! Смърфи, лек полет!

# 115
Момичета, вече сме си в Киев. Всичко мина нормално.
В събота ни идват новогодишните гости и от утре започва подготовка за тях. В този ред на мисли, да знаете вид тесто за мекички, което може да оцелее седмица в хладилника? Ще има и две деца у нас и се чудя за закуската. Майка им каза, че по една намазана филия било напълно ок, ама все пак...

# 116
  • София
Привет и от мен!
Изостанах с новините, но ще наваксам.

# 117
Смърфи, веднага ти давам едно универсално тесто- става за блат за пица, някое и друго хлябче, питка, що да не стане и за мекици.
Дозата е голяма. Ако искаш пробвай с половин доза. Аз съм си го кръстила универсалното тесто на Руми(потребителка от друга тема)
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч . прясно мляко
топла вода при необходимост/за доизмесване
4 с. л. олио
2 с.л. захар
1 с.л. сол
1 ч. л. сода угасена в малко оцет.
2 пакетчета суха мая(признавам си, че го правя с прясна и повече ми харесва)
1 кг. брашно (то варира и според количеството вода, може да е и повече).
Замесваш до меко тесто и мушкаш в хладилника. Изкарва 5- 6 дни.
Аз правя много вкусни плоски хлебчета.
В тавата от фурната. Една малка топка я дърпам с омазнени ръце- да придобие вид на пиде/лодка. Минавам краищата с белтък и ръсвам сусам. На дъното на лодката мацвам малко сметана за готвене. Добавям и подправки- черен пипер, риган. Леко запичам на хартия за печене. Вадя и ръсвам кашкавал и върху него малко пармезан за аромат. Пак малко риган и пека. Върху кашкавала може да сложиш пресни гъбки, някое пикантно саламче, сушени домати, маслини...всичко което ти харесва. После пак запичаш, до готовност. Разрязваш на порции и поднасяш.

Добро утро!
Вале, важното е купона да е на макс. Новините са .....нещо преходно!

# 118
Добро утро! Студено и снежно е... а аз трябва да излизам след час, уф.

Мария, много благодаря. Ама в него има и сода, и мая - това сигурно ли е? Следобед ще го направя, ама дали имам сода?

Хайде на кафето:

Божеее, какъв сняг се е развалял...Nature SnowflakeNature SnowflakeNature Snowflake

# 119
Да, да, Смърфи. Точно така е. Мая и сода загасена в оцет. Много го харесват моите точно това тесто. Прясната мая аз я разтварям в малко топла вода и не я чакам да втаса- директно в купата с другите съставки.

Общи условия

Активация на акаунт