Домакини 67/ Инвестицията в спомени води до банкрут на мечтите

• 71 175
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Добро утро!
Смърфи, и аз съм за тестото с мая, сода и оцет. Има един такъв леко накиселяващ и в същото време сладникав вкус.
Тези, които сте си вкъщи, споделете моля какви салатки ще правите.
Ние сме си у дома,  без гости. Не обичам да каня гости на Нова година...А и сега ще е работен ден и ММ ще си е на работа, което е голяма тъпотия.

# 121
Вале, и ние ще сме си у дома.
Аз правя една салата с марула(то си е голяма врътня), и много ни харесва.
малки розички пресен карфиол
репички
печена червена чушка
марула/айсберг
марков на кубчета(слагам малко зехтин в тигана, морковите поливам обилно със соев сос и малко(1-2 с.л.) вода). Оставам морковите да придобият лек запечен вид, водата да се е изпарила. Опитай, много добре се получава.
гриловани пресни гъбки.

Всичко това заливам със домашно приготвен дресинг- магданоз, копър, горчица, малко мед, сол, черен пипер, зехтин, оцет, малко портокалов сок. Пасирам и държа в бурканче в хладилника. Винаги имам. Понякога не слагам всичко изброено(в момента ми е без мед). Ако след ден, два стане по- гъст преди да го ползвам го вадя на стайна температура, за да се отпусне малко.
Върху салатата много е добре на вид, а и на вкус с пармезан минат през рендето на едро.  Може да добавиш и балсамов оцет.
Аз, обаче ще заложа на руската салата. Ще си отям. За мен без картофи, а само с моркови.

# 122
  • при късмета
Добро утро!
Аз чакам шефа при длзъбаря

Смърфи, ад така и не улучих тектото да мекиците от обичайните теста, но ме светнаха за една рецепта. Не знам обаче дали има такова брашно при вас. Тук е брашно за кекс. Саво това црашно и кисело мляко. Правиш си го твърдо колкото искаш

Вале, аз правя като руска салата, но вместо картофи, сварявам макарони. Ако я правя с картофи слагам и сладка ябълка. Майонезата носи всичко

# 123
  • София
Добро утро и от мен!
Честито Ви Рождество Христово!

Мариат, записах веднага рецептата за тестото, щом казваш, че и за пица става. Simple Smile

Смърфи, благодаря ти за бонбонките, много бързо са свършили. Радвам се, че пристигна добре в Киев. Надявам се да изкарате добре тези три години.

Ма ко, надявам се шефа се представи добре на зъболекаря. Приятно ми беше да се видим, не си мръднала...

Валенце,  При мен са салати са едни и същи за Новата година: руска салата (по моя рецепта), риба под шуба - чакаме я всичките, морковена (лесна и много вкусна). Понякога правя еврейска салата и винегрета (лесна, диетична, здравословна и вкусна).  Ако искате, ще пусна всичките рецепти тука. С тези салати + сармички и мръвки - караме поне още 3-4 дена, като добавяме на 1 януари баницата с късмети.

Калинче, чудни традиции създадохте, всеки обича подаръци - това е истината.

Креми, страхотен кучо и малкия ти порасна много и още повече заприлича на теб. Какво правят красавци-батковци?

Славка и Криста си пекат дупета и се къпят в басейните... И аз искам на топличко...

Аз бях толкова кашляща по Коледа, спах седнала. Сега съм почти добре и се радвам, че на 30 ще имам бая гости, на 31 и 1 сме с родителите на ММ и на 5 чакам Миленчето да се върне. Цял месец ще ми е вкъщи - голяма радост!   Търси си стажа за още 4,5 месеца от февруари... Все иска да е някъде по света. Ако мога да й намеря тук...  да постои тези 5 месеца при мама... не знам дали ще иска...

# 124
Мария, замести картофите в руската с печен на фурна карфиол на розички. Става много добре!
Благодаря ви за рецептите! Ще запрятам ръкави. Ама купих готова торта Наполеон за децата от магазина на Рошен. Много са му хубави нещата на пустия му президент.

Вале, щом ще сте си само вие, направи това, което всички обичат и ядат. Ден като ден, не е нужно цял ден да се въртиш в кухнята. Някоя листна салата, че иначе другите зеленчуци сега не стават за ядене и една руска и си тип-топ. Може и млечна или туршийка.

# 125
О, Люси, спомням си твоята тайна за руската салата- сок от буркана с кисели краставички!

# 126
Влизам да Ви пожелая Весела Коледа и ЧНГ,момичета! Да е щастлива, успешна и късметлийска новата година!

Ние ще сме у приятели и ще заложа на салатките и аз Simple Smile

# 127
  • Fort Worth, TX
Запразних пак.Стига толкова работа за тая година.Догодина повече.При нас си е доста студено днес.Та смятам да изкарам деня под одеалцето с компа в ръка и да си блея сериала.Утре се прибират и мъжа ми и синът ми, та до утре пълен релакс.Пак се напънах днес, та пуснах 1 пералня и съответно сушилня.Мързела е голяма работа.

# 128
Къде изчезнахте всички?

# 129
Добро утро момичета!
Да си кажа за тестото на Мария - прекрасно е! Това ми е тестото за мекици, а пък доста експериментирах.... Аз го правя вечер и го оставям да си втаса в хладилника - на сутринта пържа. Запазва се и за по-дълго, ама най си е хубаво на следващата сутрин. За нашия вкус най-доброто тесто за пица е 500гр брашно, 300мл вода, яйце, сол, захар, 1пак мая - за мм разстилам тестото веднага, защото той харесва пицата тънка и хрупкава, а за нас по-мекичка - оставям тестото да почива 30мин.
Салатите са ми от детството - руска и "Снежанка"/нали е кръстена на мен Laughing обаче.... моята любима е цедено мляко, кисели краставички, чесън, орехи и естествено мм не я харесва LaughingLaughingLaughing той иска "сух" таратор - та правя и двата вида. Когато бях малка по това време нямаше пресни краставици и за това за мен салатата си е само с кисели краставички Laughing Другата салата, която ми стана любима е риба под шуба на Луси , та и нея ще си направя. Тъй като ще сме на скара - кебапчета и кюфтета, ще има и бобена салата, и кисело зеле Laughing
За десерт сме на сладолед, че от Бъдни вечер и Коледа с тиквеник и баклава......, а после с два бързи рожденни дни и торти....
Останете си със здраве, а аз хуквам да попълня хранителните запаси Laughing

# 130
  • Fort Worth, TX
Къде изчезнахте всички?
Добро утро.Тук съм с чаша кафе и нагласяйки се психически за правене на сладки-меденки.Разтопих меда , че се беше захаросал .Сега остава да запретна ръкави и да ги омеся и изпека.

# 131
Гостите дойдоха и лудницата започна...

# 132
Смърфи, у дома е лудница и без гости. Поне отметнах единия чийзкейк.

# 133
  • София
А ние се тръшнахме болни. Искрено се надявам да е грип и да го отметнем бързо и безпроблемно.

# 134
О, Вале, бързо да минава!

Общи условия

Активация на акаунт