Професионални серии за коса - тема 123

• 65 094
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
На мен  Джойко много ми изсушава скалпа ,в началото като го почнах всичко беше ок,но забелязвам,че след като се измия с него ме сърби скалпа ,сух ми е и не ми е комфортно.
Шампоан за дълбоко почистване за всеки тип коса ползвам ,златисто шише е.

Melisandra ,пробвай Епруваж или Керсатаз

а този за дълбоко ппчистване го използваш постоянно ли? Той изобщо подходящ ли е за честа употреба?

ПП: На Епруваж коя серия трябва да гледам? Не намирам хидратираща, има Изглаждаща, възстановяваща и за обем.

ПП2: А какво ви е мнението за Медисютикълс? Също ми е доста любопитна тази марка, нищо не съм пробвала все още.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 22:27 от Melisandra

# 631
  • Варна
 За продуктите на Олиесета съм писала доста.... Серията с арган и ленено семе е за третирани коси. Имам я и я ползвам от време на време. Харесвм действието,не харесвам аромата. За бюджетна козметика се справят много добре. Бляскавата серия е по-лека,за тънки коси и такива в прилично състояние. Серията с камелия е най-сериозната от трите. Тествахме я на изгорената коса на щерката  и се справи доволно добре. След 3-4 измивания косата беше значително по-добре. Възстановяващите ампули също си струват. Бюджетни са,а действието им е разкош.
  avgust111 абсолютно коректни са коса бг. Имам няколко поръчки от тях и проблем не съм имала.

Melisandra  Епруваж нямат чисто хидратираща серия. Всичките са балансирани. Най-изразено хидратиращо действие има изглаждащата.
 И на Епруваж и на Медисютикълс силата им е в грижата за скалпа. Страхотна козметика са и от двете марки нямам лошо попадение.

Мернах въпрос за шампоан преди маска хроноложист....Маската е балансирана затова преди нея е подходящо всичко протеиново до балансирано. Много любима комбинация ми е алтерна рипеър Ш с маска хроноложист.

# 632
  • на земята
На мен  Джойко много ми изсушава скалпа ,в началото като го почнах всичко беше ок,но забелязвам,че след като се измия с него ме сърби скалпа ,сух ми е и не ми е комфортно.
Шампоан за дълбоко почистване за всеки тип коса ползвам ,златисто шише е.

Melisandra ,пробвай Епруваж или Керсатаз

а този за дълбоко ппчистване го използваш постоянно ли? Той изобщо подходящ ли е за честа употреба?

ПП: На Епруваж коя серия трябва да гледам? Не намирам хидратираща, има Изглаждаща, възстановяваща и за обем.

ПП2: А какво ви е мнението за Медисютикълс? Също ми е доста любопитна тази марка, нищо не съм пробвала все още.
Да изглаждащата серия,много е добра.
Може и Олиесета,но на мен ми омазняват,зависи от косата.

# 633
Благодаря Ви за мненията, дами! А на Медисютикълс коя серия да гледам?

# 634
  • Някъде там
На Епруваж,изглаждащата серия е страхотна.
Балсама ми действа като маска,но твърде тежък за тънката ми коса.
Шампоана ми е много любиим Simple Smile

# 635

avgust111 абсолютно коректни са коса бг. Имам няколко поръчки от тях и проблем не съм имала.

Благодаря много за отговора

# 636
  • Варна
Имам нужда от помощ. Косата ми е с балеж, средно дълга, сравнително плътен косъм, мазни корени и сухи дължини. Проблемът ми е, че връхчетата ми се накъсват и цъфтят безобразно. В момента това е подсилено от балеажа, но дори в годините, когато не е била третирана с нищо, пак са цъфтяли. Редовно я постригвам, откакто е изсветлена всеки месец, че и на 20 дни. Два дни след фризьор пак е нацъфтяла. Ползвам сушоар зимата, но много умерено, лятото въобще. Преса веднъж-два пъти в годината.
Слагам масла на суха и мокра коса, като преуош кокосово масло, домашния еластилайзер, Еластилайзер екстрийм - на вид ми харесва ефекта, особено в деня на миене, но накъсването и цъфтежът не се повлияват. Преди ми помагаше 2-минутния реконструктор, сега не виждам никакъв ефект. Маските ги редувам, дрогерийни предимно, последно наблягам на Липидиума на Лореал, също не виждам ефект.
Замислила съм се над инвестиция в Керастаз, но хем не знам дали Терапист или серията за дълга коса, хем не съм убедена, че ще е панацея.
Иска ми се да ми помогнете с нещо, което евентуално ще повлияе цъфтежите.

Снощи стана късно та затова отговарям сега по-подробно..... Някаква терапия пробвала ли си? За съжаление Колорплекс от много време не е наличен в рибата,но можеш да вземеш една ампулка на Лалга възстановяваща. Стига за две терапии. Правиш дълбоко подхранване с нея. Друг вариант са ампулите на Олиесета също една ампулка стига за две терапии. Задължително преди тях миеш с протеинов до балансиран шампоан. Нанасяш на подсушена коса,слагаш шапка за баня и загряваш косата да се стопли. Завиваш в хавлия и стоиш поне половин час. Не втривай в скалпа.
  Късането иска китосване с финиши. Любим ми е маракеш за връхчета с него косата ми наистина спря да цъфти преди години. Отскоро ползвам серумът на Ланза https://www.zlatnaribka.com/lanza/strenght-podhranvane-na-iztosh … -plant-silk-serum и е с много подобно действие на маракешкия,но с доста класи над него като се има предвид,че има и термозащита. На изрусената коса и трябва защита. Кремообразен финиш на влажна коса. Преди него пак можеш да си слагаш олио. На суха коса пак олио. Споко ще го понесе.
  Еластисайзър екстрийм много подобрява нещата от гледна точка на това,че подготвя косата,за да може да понесе тежък протеин след това. Ако решиш да правиш терапия с ампулите задължително преди това направи преуош с еластисайзър.
  Откровено казано дрогерийните маски са слаби за изрусена коса/мое мнение/.
  Друг момент е натрупването на пигмент в изсветлената коса,което Кити скоро обясни подробно. Не съм го тествала,но възнамерявам.

Fluttershy пробвай балсама на изглаждащите Епруваж с по-сериозен шампоан. Мисля,че имаш боди билдинга на Кингсли и нанасяш балсам само по дължините.

Melisandra

Меди силата им е в грижата за скалпа. Точно от тях идратация не бих търсила. Можеш да вземеш един шампоан съобразен с косата ти и да го ползваш с всяка друга хидратираща маска. Всичките им шампоани са балансирани и понасят всичко след себе си. Нова интересна хубава хидратация с подхранване е маската  LANZA Moisture Moi Moi .

# 637
sweety_kitty Благодаря. Ако мернете  добри цени на тераписта , моля споделете Flowers Hibiscus
аз като за тест си взех травъл комплект Терапист - маска + шампоан + олио Елексир Ултим за 37 лв от Арлен, чиито количества ще ми стигнат доволно за поне 3-4 месеца.
На мен ми е интересно да пробвам и серума Терапист - някой случайно има ли отзиви за него?
И аз процедирах по същия начин с травъл комплекта, след като ми харесаха продуктите си взех с доста търсене най-големия шампоан Терапист, мисля че около 500 мл. беше, а другите продукти от травъл комплекта са доста икономични и стигат за дълго време. На моя приятелка обаче серията не и понесе добре, та добре, че тя не се набута с много пари за стандартните опаковки от серията.

За серума мога да кажа, че като действие идва прекалено ако се ползва след маска и олио, много добро действие обаче е че запечатва по уникален начин цъфтежите, за това не бих го заменила с друг продукт. Много по-добре действа от серума на Липидиум на Лореал.

# 638
  • Някъде там
Много ми се прииска https://www.facebook.com/salonstephancenter/photos/a.13876779960 … ype=3&theater .Дали ще стане от първия път, да обезцветя косата и изобщо ще ми остане ли коса ако се реша на такава голяма промяна?

# 639
  • Велико Търново
Да дам още един глас за Медисютикълс - ползвам постоянно ш-ните Биокленз и Фолиген, и двата са балансирани, добре се понасят от скалпа, щерката /на 12 год./ ги ползва също и, предвид, че скалпа й е чувствителен и бързо се появява пърхут от по-силни шампоани, смятам да я оставя на Медисютикълс само. След тях нанасям каква да е маска - хидратираща, протеинова...

# 640
Много ми се прииска https://www.facebook.com/salonstephancenter/photos/a.13876779960 … ype=3&theater .Дали ще стане от първия път, да обезцветя косата и изобщо ще ми остане ли коса ако се реша на такава голяма промяна?
Знам, че Лореал имат много хубав блондор без амоняк, за съжаление е скъп и малко салони работят с него, но с търсене се намира. Задължително ползване на Олаплекси, Паурплекси, АйПлекси и т.н.т.
Авантюрата си заслужава, въпреки, че почти сигурно ще има съсипване на косата.

# 641
  • Някъде там
Да дам още един глас за Медисютикълс - ползвам постоянно ш-ните Биокленз и Фолиген, и двата са балансирани, добре се понасят от скалпа, щерката /на 12 год./ ги ползва също и, предвид, че скалпа й е чувствителен и бързо се появява пърхут от по-силни шампоани, смятам да я оставя на Медисютикълс само. След тях нанасям каква да е маска - хидратираща, протеинова...
A какви маска използва дъщеря  ти?

# 642
  • Велико Търново
Дъщеря ми ползва балсами - за обем на Филип Кингсли и Макадамия, а аз - кератиновата на Напура, възстановяващата на Лалга, синята хидратираща на Джойко, балсам Дисциплин на Керастаз...

# 643
  • на земята
Да ви попитам,дано някой ми отговори.
В Коса.бг има намаление на Керастаз 20 % ,но слагам в кошницата и ми начислява ДДС,и така намалението се обезмисля?
При вас така ли се получава?Колко е намалението,толкова ДДС слага отгоре и цената пак става почти същата.
Извинете за въпроса,ако не е за тук.

# 644
  • София
Включвам се вече и аз към групата с Керастаз Терапист - взех маската и за шампоан взех Kérastase Bain Extentioniste шампоан за слаба и дълга коса, за растеж и за черешката реших, че е време да започна да обръщам повече внимание и с какво я суша, ще трябва и четка да търся, но поне със сешоара съм готова.

Ще драсна, когато ги пробвам.

Starter pack за дълга и здрава коса Grinning -

Общи условия

Активация на акаунт