Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~195

• 47 678
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Злати мерси за първите снимки  Hug
Ипек е отишла при мама си.....

Озета с руски превод....

Цитат
Краткое описание 70 серии:

Увидев Ипек и Окана вместе, Фикрет не сможет удержать свой гнев. Между и ним и Оканом возникнет напряжение. Ссора между Ипек и Фикрет находит свои отголоски и в особняке. Попытки Фарука и Сюрейи наладить ситуацию никак не повлияют на решение Ипек. После угрозы преждевременных родов у Диляры, Адем решает переехать жить в Бурсу. После того, как он сообщил об этом Гюнеш, эта ситуация породит вопросы в её голове. Болезнь Эсмы станет причиной происшествий в особняке, после которых Сюрейя срочно примет одно решение.
Фикрет чувствует себя очень одиноким и это станет знаком новых начинаний.

# 661
Ето ме -  Злати,  Ани  и  другите  момичета,  здравейте.

На въпроса  на  Ани:   "Защо  Рейхан  се  е  омъжила  за  Ведат ? "

Моите разсъждения  са  следните:
Нито първа серия  сме  гледали,  нито  друга  някоя,  ама   от фрагманите:
В първия -  още  когато Кемал  потъваше във  морето  и Рейхан  се спусна  да  го  спасява.  Обаче,  тук  рускините  казват,  че  Рейхан  се  е  спуснала  за да  го  целува,  а  не  за да  го   спасява.
Не знам  как е,  но  Рейхан  му  каза  във  водата, мислейки: "Събуди се,  любими, даже  и  ако  аз  да  умра,  след  като  ти  се  събудиш,  но  ти  все  пак  се   събуди!" От  тази  неизказана реплика  разбираме,  че  Рейхан  толкова  много  обича  съпруга  си,  че  е   съгласна  той  да  се  събуди  дори  и  нея  да  я  убие  или  нещо  друго  да  стане с  нея  и  тя да  е  мъртва,  само  и   само  той  да  оживее.  
Така  го  разбирам.

После  във  втори  фрагман  Рейхан  пак  казва: "Скъпи  Кемал,  аз  бях  принудена  това  да  го  направя,  и  аз  знам,  че ти  ще  ме  ненавиждаш  сега."
Това означава,  че  за  Рейхан  не  е  имало  друг  изход,  щом  като  любимият  й  съпруг  е в  кома.  Тя  е  била  изправена   пред необходимостта непременно да се  омъжи  за  Ведат - или  финансови  потребности,  или   нещо  друго,  което  ние  още  не  го  знаем  е  имало.  За  Рейхан  не  е   имало  друга  дилема - само  една  единствена - непременно  да се  омъжи  за  Ведат. Той  е  бил  свободен,  не  е  имало  жена до  него  и  за  Ведат  това  решение  му  идва  дюшеш.
Отиваме на трети  фрагман -
Рейхан  казва  на  Едже - Най-голямата ми  мечта /разбира се да се  събуди  Кемал/  стана  като  най-големия  ми  кошмар  за семейството ми.  Тук  разбирам, че Рейхан плаче на Едже, че след  като Кемал  се  събуди  ще я изостави,  а  тя  много  го  обича  и няма да  може  да  изтрае  такава  раздяла със  Кемал,  а  тя  е  наложителна,  защото Рейхан има  друго  семейство  и  още  едно  дете.
Тука  има  и  един  друг  момент:  Изречение  на   сценариста, който  казва  така:  "Независимо  от   това,   фактът,  че   Ведат  не  може  да  ПОКОРИ  НАПЪЛНО  РЕЙХАН  през  цялото  това  време /разбира се  през  тези  10  години/  е  най-голямото  предизвикателство  за  него  в  живота  му.
Аз  го разбирам,  че  Ведат,  който  е  изключително  непочтен, алчен,  арогантен,  крадлив, отмъстителен, лаком  само  за  пари  и  богатство, той  вероятно иска  да  вземе  от  живота  всичко,  до  което  се  докопа,  независимо  как  и  по  какъв  начин.  Щом  като  е  решил  да  окраде съдружника  си  и  после  да  изгори  целият  офис  само  и  само да постигне целите  си,  дори  и  да  убие  приятеля си,  значи,  че  Ведат  не е  добър  човек.  Какво  му  пука  на  него,  че ще се ожени  за  съпругата  на  колегата си.  Ведат  гледа  само  себе  си  и  никой  друг.
Така  си  мисля.

Четвърти  фрагман  -  Рейхан  казва  на  Едже:  "Не  можах  да кажа /вероятно  на   Кемал/,  че  всяка   нощ  идвах в стаята  ти  като  призрак!"   Това  означава,  че  Рейхан  до  последно  обича  първия  си  съпруг,  независимо  от  факта,  че  се  е  омъжила  за  приятеля  му.

Така,  както пиша  ми  идва  и  друго  наум:   Рейхан  е  ЖЕНА - ХАМЕЛЕОН,  която се   нагажда  според  обстоятелствата.   Тази  дилема  ми  е  трудно  да  се  съглася,  защото  репликите  до  сега,  а  и  многото
сълзи,  които  проля  за  Кемал  не ме водят  натам.

Сега вече,  когато  Кемал  се  е  върнал  от  оня  свят  ще  трябва  да мобилизира  всичките  си  сили,  енергия,  усет,  чувства,  душевни  тормози и  ядове,  за  да  излезе  от  Ада,  в  който  се  намира.
Трябва да се  пази  от  женската  любов, да се пази от  това  щастие  и  същевременно  от   тази  отрова.
Трябва  с  някакъв  необясним  ужас  в  сърцето  си  да  излезе  от   това  кошмарно  състояние,   от  трагедията,  която  го  е  обзела  и  като  дяволска  орисница   го  души.
Ама,  може  ли  човек   да  избяга  от   мъката   в  душата  си,  която  го  е  обзела -  не, не може !!

О, любов, ти нехаеш, ти  сякаш  притежаваш  всички  съкровища  на  Вселената, дори  и  тъгата  ти  те  забавлява.   Дори  и скръбта  на  Кемал  ти  приляга.  Ти  си самоуверена,  дръзка,  ти  казваш:  "Само  аз  живея - гледайте  ме,  а  и  твоите  дни  Кемал  текат  и чезнат  без  знак  и  без  следа.  Всичко  в  теб  се  стапя  като  сладолед  на  слънце,  като  сняг  през  пролетта.

Някак си  так  ги  навързвам  нещата.  Дано  да  не  бъркам  много, а  и  премиерната  серия  не  сме  изгледали.
             Остава  още  една седмица.....

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 22:49 от sisi55

# 662
Сиси изчетох те.....Докато излъчат първия епизод, всичко е като от теория на вероятностите...Моето любопитство е каква е истинската причина.... Thinking но това ще го разберем, когато започне излъчването на епизодите.....

Нали не е слаган втория фрагман на Невестата  newsm78

https://youtu.be/x5GIdlldhu0

Ипек се е върнала.....

Превод на репликите от Сафие Бекирова....

-Ипек...Фикрет за мен изненада ли е бил приготвил???
-Нургюл...Дааа! И да беше видяла,колко беше въодушевен и нахъсан! Като дете се беше развълнувал!
-Есма...Ако не си приемете собствените грешки,как ще се помирите дъще?
-Нургюл...Когато човек е в безизходица,най-много наранявал любимия си!
-Сюрея..Докато не видят дъното,няма да могат да излязат май?
-Фарук...Ще могат да излязат според теб така ли?
-Сюрея..Щом прехвърчат светкавици и гръмотевици,значи има любов,а щом има любов има и надежда!
-Фикрет...Извинявай!Недей ,така...Аз не искам да те загубя!
-Адем...Да започнем ли,отначало? Този път,така истински ,като двама братя????

# 663
Любима Ани, и аз  си измислям  какви ли не сценарии.
Карай да върви. Нали сме тук  за да се забавляваме.
Все ми е тая  какво ще  ни  излъчват.
Има  си  толкова много  критици,  писатели,  музиканти,  актьори,  сценаристи,  режисьори  и  какви ли не още  те да му  мислят.  Като  нямат  рейтинг  и  ще  ги  шкартират одма,  защото  отвън  чакат още  много  и  много  други  продукции.

Скрит текст:

Да ти се оплача,  че  не можах  да  разбера  кога  ще  бъде  концерта  на маестро   Георги  Черкин.  Питах, питах, питах  и  не  разбрах.  Дори  и  в  двете  телевизии  питах  и  те  не  ми  отговориха.
Много   исках  да  го  гледам  и  слушам.  Той  е  пианист - виртуоз. Не  виждаш  как  пръстите  му  и
как със  светкавична  скорост  докосват  клавишите.
Хайде,  голяма  работа.
Знаеш  ли,  моята  шефка  отиде  на  екскурзия  в  Бейрут -  Ливан. Замина оня ден  в  понеделник  и  ще си  дойде  в  сряда - 06.02.  Ама ние, счетитата  не  можем  никъде  да  ходим  с  тези  приключвания.
Така е.  Да  сме  живи  и  здрави.
Скъпа, приключи  ли  с  ремонтите???  Не се коси.  До  където си стигнала  до  там.
Ще дойде и март и април.  Само да не  се  ядосваш  и  да  не  гледаш  красоти  и  изящество.  Когато  стане - тогава.  Аз  тази  вечер  ще  приключа с   ханъмата  на  Ататюрк  Латифе  ханъм.
Всичко  хубаво.  Целувки.

# 664
Ани Hug,благодаря за преведения озет и фрагмана!

Сиси Hug,и аз те изчетох! Wink

Наминавам да пусна превода на ИН!Благодаря много на екипа! bouquet bouquet bouquet bouquet

За сега са пуснати тези линкове! Peace

📌 Истанбулска невеста - еп.69 Бг.субтитри

и тук 👉🏻 https://cloud.mail.ru/public/9zfG/hctx8ZUwu
и тук 👉🏻 https://cloudvideo.tv/tcbjo8zfelaj
и в Контакта-https://vk.com/club113691288?z=video-113691288_456240876%2F73fdd … l_wall_-113691288

# 665

Направих снимките на половината актьорски състав. Ще помоля, който има желание да помогне, да огледа имената дали са изписано правилно, защото съм на Вие с турските имена...

Можете да направите справка тук...https://www.fox.com.tr/Vurgun/oyuncular

Злати благодаря за линковете на преведения епизод - дано да ми остане време да го изгледам  Praynig

Сиси

Скрит текст:
Ремонта не съм го свършила, ама не мисля за него, защото сега има по-спешни задачи - годишното приключване, ДДС-та, изобщо...сега е нашата жътва....

# 666

Добро  утро, приятен ден, щастлива  вечер.
Мили мои,  благодаря  ви  за   пожеланията. Обичам ви.

# 667
Добро утро! Hug Hug Hug

Сиси Hug,благодаря за кафенцето и пожеланията! Hug

Цитат
Направих снимките на половината актьорски състав. Ще помоля, който има желание да помогне, да огледа имената дали са изписано правилно, защото съм на Вие с турските имена...
Ани Hug,аз огледах имената и според мойте скромни познания не открих грешки! Peace

ИН и в ЮТуб....

ето всички пуснати линкове....

📌 Истанбулска невеста - еп.69 Бг.субтитри

и тук 👉🏻 https://cloud.mail.ru/public/9zfG/hctx8ZUwu
и тук 👉🏻 https://cloud.mail.ru/public/9rda/KpQj2buFg
и тук 👉🏻 https://cloudvideo.tv/tcbjo8zfelaj
и тук 👉🏻 https://youtu.be/tARViS96qF4
и тук 👉🏻 https://www.vbox7.com/play:b00df44c13

Желая ви приятен последен ден на януари! bouquet

# 668
Добро утро прекрасни  Hug
Изпих си кафето в движение, а не във вашата приятна компания  и не ми дойде на място  Naughty
Но днес е последния ден от месеца и
Скрит текст:
Трябва да огледам данъчния календар, да не съм пропуснала нещо да снеса като информация на НАП......
Сиси  Hug Злати  Hug благодаря за поздравите и пожеланията и за всичко споделено  Hug
Имам да довърша още малко по новата тема, че за утре вечер да е готова, ако случайно се разпишем по време на епизода, да има къде да пишем. Този път нямам време да направя тематични колажи, но такъв е периода.....

Желая на всички хубав и ползотворен ден  Hug

Дуру - дъщерята на Рейхан и Ведат.....

# 669

Това са останалите герои-актьори, които са публикувани на официалната страница на сайта на FOX tv. Мисля да не слагам останалите актьори, които бях намерила на друго място, защото не са изписани имената на героите, а може някои актьори да са заменени с други......
Злати  погледни и провери и последните.... Praynig

# 670
Цитат
Злати  погледни и провери и последните.... Praynig
Ани Hug,проверих ги,не открих грешка!И аз мисля,че основните са достатъчни!Ако се разбере за другите ще ги добавиш в следващата тема! Peace

# 671
Злати благодаря за проверката  Hug

Цитат
Asya:
"Пока ты не откроишь глаза
я всё время буду с тобой"

"Куда ты ушёл оставивь мне

этим секретом"

Сможет ли Асия забыть всё свое прошлое?
Оставить ли всё позади себе?
#vurgun/#нажива

Цитат
✨Гонорар ведущих актеров сериала Нажива: Эркан Петеккая - 150 тысяч лир. Дениз Чакыр - 75 тысяч лир. Сериал готовился для телеканала Show TV, однако после того как стало ясно, что бюджет проекта слишком большой, телеканал отказался от заказа и продюсеры сумели договориться с телеканалом Fox

# 672
Здравейте  вечерно,  мили умнички.
Благодаря  за  хаберите -  Ани,  Злати.

Ани,  и  аз  мисля,  че  нямаш  грешка  при  изписването  на имената.
Не се коси. При  преводите  от  турски  на  руски  пак  се появяват  неточности  и  грешки.
От  руски  на  български - също.  Още  повече,  че  имената  са  специфични  и според  фонетиките  на  езиците  и  транскрипцията  се  появяват  различия.  А  и  нещо  друго  -  в  руския  език  има  различни  и доста  на  брой  идиоми.  Освен  това -  много  от  думите  един  път  се  превеждат  като  глаголи,  втори  път  с   разни  представки  и  наставки  се  превеждат  като  наречия,  трети  път   в  текстовете,  особено  при  превода  на  литературните  герои   едно  понятие  може  да  има  7-8-9  значения.  Това  се  дължи  основно  на  сложните  правила  на  руската  граматика. Голямо  влияние  оказват  и  шестте падежа,  както  и  времената  на  глаголите.  Дори  има  случаи,  когато  едно понятие  като част  на  ?речта  е  глагол,  но  в художественото  оформяне   не  е  сказуемо,  а може  да  е  наречие,  особено  ?

Освен  това  защо  преводача  не прави  разлика  в   думите кога  са  в  единствено  число, кога са в  множествено  число ??

А, между  другото  не  различава  и  мъжки  от  женски  и  среден  род.
Руската граматика  е  много  богата  на  правила и  не ми е  ясно  защо преводачите  не могат  да  ги  спазват.  Вероятно  в  програмите  програмистите  не  долавят  различните  нюанси  при  превода.
Започва "Стани богат".  Приятно гледане.

# 673
Знаете ли какво  ми  прави  впечатление?
Геринята  Ася.  Щом  като  я  снимат  постоянно в  групата  на  главните герои, то  значи,  че  Ася   ще
бъде един  от  основните  персонажи.  Вероятно  Ася  пословично  ще се влюби  в  Кемал  и  ще  отстоява  позициите  си  за   любимата  му  жена. И сега  в   горната  снимка  /да не  я  копирам/  на  Ани  или  на  Злати   медицинската  сестра  Ася  се  намира  в   този  огромен   замък  на  семейство  Вардар.
Още  повече,  че  един  път  ни  дадоха  кадри  как  Рейхан   душеше  Ася.  Спомняте  ли  си ??
Вероятно  Ася   ще  настоява  да се  омъжи  за Кемал  след  като  той  е  свободен,  но  Рейхан  няма  да  й  позволи.
Рейхан  ще  се  бори  със  зъби  и  нокти  за  сърцето  на  Кемал  Вардар.
Вероятно  Рейхан  е  подлъгана  от  Весат  да  се  омъжи  за  него  и  сега в  развитието  на сценария тя  ще  разбере  дебелия  слой  от  лицемерието,  егоизма,  алчността,  омразата, завистта  и  ревността  на  втория  си  мъж,  които  са  сътворени  от   този  злобен  и  завистлив  човек.  И  тогава  Рейхан  ще  го  намрази  още  повече. Впрочем,  Рейхан  никога  не е обичала  Ведат.
Като  писах  за  замъка  на  сем.  Вардар  аз  го  разбирам,  че  богатият в  семейството  е  бил  дядото  или  бащата  на  фамилията.
Нали  там  освен  Кемал  Вардар  и  семейството  му,  брат  му,   чичо  им    Ердоган  Вардар,  съпругата  му  Незахат  Вардар,  дъщеря  им   Едже   Вардар,  ама  и   бащата  и  майката  на  Кемал и  Туран  Вардар  Юсел  бей  Вардар.
Само  че  и чичото Ердоган със  семейството  си  живее  в  другата  от   трите  къщи, вероятно и трите  са  в този огромен  парцел - парк  и  някога  са  били  собственост  на  бащата  на  братята.

Има още  един персонаж,  който   е същият  като  Ведат  и  Туран.  Това  е  бившия  съпруг  на  Ася - казва  се  Расих.
Вероятно  ще  го  разберем  в  сряда.  Остават  още  6  дни  до  премиерата.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 20:53 от sisi55

# 674

Тази снимка трябва да е  правена преди  10-те години.

Общи условия

Активация на акаунт