На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 23

• 122 637
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Благодаря на всички за отговорите! Този път няма да карам аз и ще се огледам Wink

# 361
Хвалби - хвалби ама някои се оливате буквално. 
   - Чак пък без пари да е пътя от Варна до Одрин - айде Моля ви се - банкери ли сте че 75-80 лв. за гориво средно за 640 км. в двете посоки да е без пари? 
- и това е усреднена цена за пътя с 1.9 дизелов автомобил горящ  6 л. на 100 км. при 1.90 лв. за дизел извънградско - 640 км. общо  и без да се слага винетката от Варна до границата.

1.Форума е за споделяне на мнение, а не за хейт.
2. Автомобилът ни е с газова уредба и при последното пътуване ни излезе 60 лв горивото.
3. Почти всеки път с нас идват приятели и си делим пътя, но това съвсем не е задължително.
4. Ние си имаме винетка (годишна) и тя не ни е допълнителен разход (сори).
5. Само от прахът за пране (бяло, цветно и черно) и съм приключила с разхода за гориво. По Нова година доматите и то чери домати бяха по 2,50 лири (*0,3=0,75 лв). На същата цена бяха краставиците и мандарините. И само да отбележа, че домата си беше с вкус, а не гума, краставиците бяха прясно набрани и не вкиснаха за разлика от тези в БГ, а в мандарините нямаше нито една семка. За всички останали цени няма смисъл да коментирам, защото темата е вече №23 и сама по себе си говори.

Пазаруването там е забавление, удоволствие, а вкусът на храната истински.
P.S Всички приятели, които сме вземали с нас повтарят, потретват и групичката, която пътуваме става все по голяма. Вече сме по няколко коли.

# 362
Имам позната, префърцунена, само маркови неща купува , това при заплата 700 чисто. Та тя , озадачена от моите ходения до Одрин и Истанбул, седна да ми обяснява, че едва ли не аз математически не съм си изчислила как ми е неизгодно да ходя в Тр. Че не си заслужавало да си давам парите за автобусна екскурзия, че стоките ми идвали на цена като тук заради транспорта. Всичкото това демагогстване при полож., че ТЯ НЕ Е ХОДИЛА НИ ВЕДНЪЖ! Аз няма да ви описвам какво и как отреагирах. След време тя отиде до там, но не желая да я питам какво и как е видяла, изчислила, дали е преосмислила или проумяла, дали изобщо нещо си е купила, все пак не е марково....  Не ме интересуват луди хора.

# 363
Здравейте. Въпреки че изчетох цялата първа страничка, може ли да споделите къде е този склад за перилни препарати и домашни потреби, защото вторник или неделя мислем да минем през Одрин.
Досега там съм ходила само в Марги аутлет и най-вече сме посещавали US Polo, защото цените му са 50 процента на долу.
Други магазини за дрехи, която някоя да препоръча Simple Smile
Иначе за плодовете и зеленчуците май няма да мога да хвана пазара с тази неделя и вторник, които сме свободни.
Благодаря предварително Blush

# 364
  • Димитровград
Намираш начин да се добереш до Mezarlik sokak. Там са складовете:
https://www.google.bg/maps/@41.6678112,26.5603132,3a,75y,121.23h … 3312!8i6656?hl=bg

# 365
  • ВАРНА
Тези пари се избиват от няколко торби прах за пране или 3-4 дрешки /аз миналата година си ги избих с 1 яке/. Неслучайно темата се разраства и все повече хора пазаруват от Одрин, а и от Турция като цяло. Не ядем доматите с колците все пак, можем да си правим сметка кое ни е изгодно. Пък и пазаруването е по избор, никой никого не задължава да пазарува от там. Доволен си, изгодно ти е, ходиш. Не ти е, не ходиш. Елементарно Simple Smile

Избиват се, но не е без пари!

След срива на лирата лятото и вдигането на цените в Одрин и последвалия скок на лирата есента.   
Така и не смъкнаха цените.
  - Тъкмо чета пресата в Турция. На пролет идват изборите в Турция  - 31 март и   Ердоган от сега почва със стабилното подмазване на електората си.  Смъкват лихвите от другата седмица и се чака нов скок на лирата.
До изборите може и да стигне 40 ст. лирата.

# 366
  • Стара Загора
Да ви кажа, че салепа нямаше нужда от захар. Освен ако някой не обича много сладко. Само изчаках да се втечни на котлона за 2 минутки, защото излизаше направо като желе от кутията. На принципа на нишестето е. Бъркате с лъжица, иначе загаря. Сложих канела и натрошени лешници за разкош, много го харесаха. А се вайках дали не трябва да изсипвам пакетче от онези, които купих. Но като близнах докато изсипвах в касеролата и ми стана ясно, че е готов и няма нужда. Същия като в Мадо. Simple Smile))
Черпя ви виртуално и по парче торта. Simple Smile

# 367
  • Стара Загора
Групичка,здравейте! Очертава ми се ходене до Одрин утре, после в събота. На границата сигурно ще ме гледат лошо,ама какво да направя,че не мога да отказвам...
Та, въпросът ми е следния. Почти винаги пазарувам в Кипа(бившата) и Бим. Все не ми остава време за други магазни... а така ми се иска да влезна и в Шок,А-1001. Може ли да ме ориентирате къде има магазини от тези вериги? Ако има и  възможност да се спира с колата ще е супер... Помня,че преди имаше Шок на главната улица,ама отдавна беше... Гледам и из брошурите други магазини - Онур, Ким...тях пък даже не съм ги и чувала.
      Има ги от дясната страна на селимие джамия, първо е Шок, после А101 има Бим това е от дясната страна като идваш от джамията, а от ляво на същата улица има и Онур маркет.[url][/https://www.google.com/maps/place/Şok+Market+Edirne+Selimiye+Mağazası/@41.676111,26.5595128,19z/data=!4m5!3m4!1s0x14b32f7622c78c2d:0x3efd0fad111ac26e!8m2!3d41.6757136!4d26.5603019url]

# 368
Този салеп от къде го купувате? Да разбитам ли, че е вид крем?

# 369
  • до най-прекрасния мъж
Тези пари се избиват от няколко торби прах за пране или 3-4 дрешки /аз миналата година си ги избих с 1 яке/. Неслучайно темата се разраства и все повече хора пазаруват от Одрин, а и от Турция като цяло. Не ядем доматите с колците все пак, можем да си правим сметка кое ни е изгодно. Пък и пазаруването е по избор, никой никого не задължава да пазарува от там. Доволен си, изгодно ти е, ходиш. Не ти е, не ходиш. Елементарно Simple Smile

Избиват се, но не е без пари!

След срива на лирата лятото и вдигането на цените в Одрин и последвалия скок на лирата есента.   
Така и не смъкнаха цените.
  - Тъкмо чета пресата в Турция. На пролет идват изборите в Турция  - 31 март и   Ердоган от сега почва със стабилното подмазване на електората си.  Смъкват лихвите от другата седмица и се чака нов скок на лирата.
До изборите може и да стигне 40 ст. лирата.
Печикамъков, ти колко пъти си бил в Одрин? Аз ходя по 3-4 пъти годишно през последните 3 години и смятам да продължа да ходя. Започнах да ходя, когато лирата беше 52 ст, сега е 34 ст. Да в лири цените са по-високи, но в лева са същите. Който успя да отиде юли-август, когато лирата беше 28 ст, удари кьоравото с много ниски цени. За нас, останалите, цените в лева са си същите като преди 3 години и все така изгодни.

# 370
  • Бургас / UK
Този салеп от къде го купувате? Да разбитам ли, че е вид крем?

Продава се във всички(почти) магазини,има го и в заведенията.Не е крем,топла напитка е ,много гъста,вкусна и ароматна .Разбира се , всичко е въпрос на вкус,аз го харесвам,накои момичета писаха,че не им допада.

Аз ходя в Турция от доста години(лирата беше 1:1 с лева)  и ще продължавам да ходя. освен цените , идва момента с качеството, разнообразието ,обслужването ,емоцията  Stuck Out Tongue Winking Eye

Ивче,предполагам,че на опаковката щеше да пише ,че трябва да се добави захар,а не видях ,така че правилно не си добавила,а първо си дегустирала Blush

# 371
Винаги е било изгодно за пазаруване /ходя от 5г/а и емоцията си заслужава.

# 372
  • Varna
Ивче,
Аз, съм купувала салеп със захар и без захар. Този без захар е блудкав. Затова ти казах
да сложиш шекер, ако е от блудкавия.

В Одрин съм ходила когато лирата е била левче. Тогава бях там връщайки се от Истанбул.
Добре, че беше една аверка да ми каже, да не се назлъндисвам а поне за проба да купя
един прах и един омекотител. Послушах я и не сбърках.
След това редовно си ходим по два пъти в годината хем за кеф, хем да вземем туй онуй.

Да сме живи и здрави, дори да повишат лирата, пак ще ходим там. То не е само за пазара
нашето ходене.

# 373
Ходя в Одрин откак лирата беше повече от лев. В началото пазарувахме повече - и препарати, и прахове, и какво ли още не. Ходим кажи речи през месец. Детето на 4 месеца имаше паспорт, за да ходи с мама и тати до Одрин Simple Smile. Та относно пазаруването - прах за пране и омекотител отдавна не купувам от там, освен ако нещо инцидентно не ми грабне погледа. Баклава примерно не купувам поне от 3 години - вземам си от техните кори и си правя вкъщи. Ходим за кеф и разходка - само така можем да усетим атмосферата на града. А иначе си е едно препускане на магазините, купуване на безброй нужни и не толкова нужни неща.

# 374
Колко часа се пътува?

Общи условия

Активация на акаунт