На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 23

• 122 603
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна и...духом на Босфора
Бе,Роси.
Ти напраУ Вълчицата от Уолстрийт стана,джанъм!

# 586
  • ...живея на последния етаж...
Следя дебата относно курса лира - лев и се сещам за нещо, казано от Петър Берон, автора на Рибния буквар. А именно, че в математиката има три действия - събиране, изваждане и умножение. Има и едно четвърто - деление, но то не е за всяка глава. Прав е бил човекът.

# 587
  • гр. Бургас
Ама то голяма работа бе, отдавна гледам, стари - нови профили! И тази група е за заяждане, не е само мое мнение!

# 588
  • Бургас / UK
Аз,едно не мога да разбера,защо се дърлите за този курс...Всеки да си го смята както иска,едни да си го смятат на 0,28, други на 0,35...5 страници с обяснения и спорове.

Ние мислим през април, или май да ходим, та въпросът ми е има ли някакви байрями през този период, за да се съобразим с тях...
И гугъл знае празниците
4, 5 и 6 юни - Рамазан байрам

12 и 13 август - Курбан байрам

Това пък е елементарно да се направи,но кой да се сети  Peace

# 589
  • до най-прекрасния мъж
Ама то голяма работа бе, отдавна гледам, стари - нови профили! И тази група е за заяждане, не е само мое мнение!
Rosi158, никой с никой не се дърли и заяжда. В темата съм от 2рият й брой и винаги момичетата и момчетата са си помагали. Може да спорим, но си помагаме. Очевидно, твоето изказване беше погрешно, но вместо да си вземеш поука и да се поправиш, ти взе да се зъбиш на момичетата. Какво отношение очакваш тогава? След като не желаеш да разбереш, че грешиш, а отгоре на това и отношението ти е неуважително, не виждам с какво някой се е заял с теб. Напротив, много хора се опитаха да ти разяснят, но ти тръгна с рогата. Сори...

# 590
MAD са класи над Баргело Simple Smile цените са същите. 2 по 50 мл - 60 лири. 2 по 100 мл - 90 лири.

Случайно да имате списък с номерацията на парфюмите MAD?

# 591
Момичета, по мои спомени някъде из темите бях срещала, че има в Одрин магазин на Тач някъде в района на рибната борса. Някой ходил ли е там? Как е като разнообразие? И от къде в Одрин купувате спално бельо, хавлиени кърпи  и халати ?

# 592
Здравейте група.
Относно колко е изгодно да се обменя валута в Турция - ясно е че ще се възползват от търсенето  и няма да е изгодно. Аз винаги отивам с лири в брой + карта. И някое евро ако прекаля Simple Smile Препоръчвам ви вместо чейнч бюрото в Ераста да ползвате банкомата в Ераста (На Зираат банкасъ), който е в дясно на Мигроса. Слагате 100 евро например и до "стотинката" ви ги обръща в турски лири. ( по курса на банката, който е изгоден). Разбира се знаенето на турския език е предимство при работа. Но и да не знаете, все ще случите на някой отзивчив човек.
(Възможно е да има в банкомата избор на английски език, но не твърдя. Аз ползвам турския).
Другият изгоден вариант за обмен си остават златарите - отивате с евро и ги обменят - досега винаги са ми обменяли на приличен курс, т.е. няма такава разлика, както беше коментирано по-напред за 28 ст например.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 23:01 от sevgito

# 593
  • до едно тепе
Хммм като е банкомат може би има някъде смяна на език. Едва ли работи само на турски.
Аз все пак стигнах до Одрин вчера. Беше повече като разходка май. Сутринта нацелихме смяната на нашата граница та почакахме 15- тина мин. От турската страна бяха по- бързи. Минахме през борсите, напазарувахме си в Мигрос, после пообиколихме Марги. В магазините масово се разпродава зимната стока. Ние позяпахме повече. Е уредиха се децата с по нещо, но не като друг път.
После отидохме на центъра да хапнем в Айдън и установихме, че стария Айдън е затворен. Седнахме в заведението отсреща- на 3-4 етажа е вътре. Дроба им беше хубав, но нещо ми се малееше порцията и нямаха тавук тава в менюто. Пообиколихме центъра, седнахме в Мадо на кафенце. Времето беше мноого хубаво и имаше доста хора. Пешком намерихме и дежурната аптека. Беше една миниатюрна и общо взето важните лекарства, които исках да купя ги нямаше. Досега не бях попадала на толкова незаредена и малка аптека.
Предния път бях видяла аквариуми в покрития базар. Мислехме да вземем на децата още един, нооо като ги поогледахме видяхме, че са просто от лепени стъкла с пластмасов капак отгоре и се отказахме.
На връщане на границата минахме за 5 мин турската и 40 нашата. Не ни ровиха в колата, но мернах поне 2-3- ма на които пишеха протокол, че са ги хванали с цигари. Вероятно и затова беше забавянето.

# 594
Здравейте,някои да е купувал колело от Одрин за 12 годишен младеж търся, 26 цола?

# 595
  • Пловдив
Момичета, по мои спомени някъде из темите бях срещала, че има в Одрин магазин на Тач някъде в района на рибната борса. Някой ходил ли е там? Как е като разнообразие? И от къде в Одрин купувате спално бельо, хавлиени кърпи  и халати ?

http://www.bg-mamma.com/?topic=1058121.msg37274918&utm_sourc … tlink#msg37274918

Има много магазини за спално бельо, хавлиени кърпи- има в Карача, в Инглиш ноум
В големия покрит базар също- зо по- непретенциозните и на петъчния пазар

# 596
Здравейте, какви са цените на зеленчуците на пазара ?

# 597
Здравейте група.
Относно колко е изгодно да се обменя валута в Турция - ясно е че ще се възползват от търсенето  и няма да е изгодно. Аз винаги отивам с лири в брой + карта. И някое евро ако прекаля Simple Smile Препоръчвам ви вместо чейнч бюрото в Ераста да ползвате банкомата в Ераста (На Зираат банкасъ), който е в дясно на Мигроса. Слагате 100 евро например и до "стотинката" ви ги обръща в турски лири. ( по курса на банката, който е изгоден). Разбира се знаенето на турския език е предимство при работа. Но и да не знаете, все ще случите на някой отзивчив човек.
(Възможно е да има в банкомата избор на английски език, но не твърдя. Аз ползвам турския).
Другият изгоден вариант за обмен си остават златарите - отивате с евро и ги обменят - досега винаги са ми обменяли на приличен курс, т.е. няма такава разлика, както беше коментирано по-напред за 28 ст например.
Банкоматът има английски 👌

# 598
  • Русе
Здравейте, какви са цените на зеленчуците на пазара ?
Преди седмица някой писа цени на плодове и зеленчуци. Попрегледай назад.

# 599
  • Варна
Здравейте група. Вчера ми бе първото посещение в Одрин и благодарение на вас доста добре оползотварено. Хора влюбена съъъм. Чудех ви се за каква магия говорите, а сега разбрах. Баклава си купихме от gururoglu с шам фъстък и шоко с шам -, боже колко вкусно, наядохме се на еклери и май беше халка татлъсъ страхотна баклаваджийница. За моя изненада навсякъде ни говореха на български, а аз се чудех как ще се разбираме ххахаах. Пазарихме в Марги ще приложа касов бон. На Селимие джамия на кръговото щяха да ни ударят... Тия хора не знаят как карат кой впревари минава хахах на пешеходната никой не ни пуска.. Абе странна работа. Борсите ги оставихме за друг път. По центъра атмосферата е страхотна мн хубави магазинчета. Купих си парфюм 20 тл. на лорис, бадеми 80тл и кайсии.. В Марги хапнахме в айдън кюфтенца, таратор, който е прекрасен и не като нашия, дроб по Одрински, пиле по Одрински, картофки, още със сядането донесоха хляб и разядка после чушленца. Абе мн вкусно в Марги отново хит пойнт пихме кахве хапнахме профитерол(удавен в шоколад о дааа) сутляш всичко прекрасноо. Границата минахме и на отиване и връщане за 5 мин. Късмет на начинаещия ххахаах. Скоро ще се върна отново още толкова неща има да видим и опитаме.

Общи условия

Активация на акаунт