На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 23

• 122 560
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Благодаря

# 646
  • до едно тепе
На 60 лири мисля взехме лешниците от борсата миналата седмица. Печени и без черупки. Обачеее съм яко недоволна от сиренето тоя път. Бях взела предния път на Торку от Мигрос мекото сирене. Са пак взех и е съвсем различно вътре. Предния път беше гладко и много вкусно. Са е със зърнеста структура, кашкаво и едвам го вадя от кутията. И двата пъти беше на промоция на еднаква цена. Явно както и тук е въпрос на каква партида ще попадне човек.

# 647
  • Ст.Загора
Днес бях отново в Одрин ,спонтанна покана от приятели на които не отказвам . Двете граници минахме за 20 мин.  на отиване и връщане .
Обаче забелязах голямо тарашене,
от наша страна , отбиваха коли и изкарваха всичко , за първи път видях как се изкарва всичко от багажника и се оглежада всяка една торбичка.

# 648
  • Варна
Днес бях отново в Одрин ,спонтанна покана от приятели на които не отказвам . Двете граници минахме за 20 мин.  на отиване и връщане .
от наша страна , отбиваха коли и изкарваха всичко , за първи път видях как се изкарва всичко от багажника и се оглежада всяка една торбичка.
Това на коя граница?

# 649
здравейте!
влизам с малко по-различен въпрос ?
дали някой е пазарувал мебели от Тр, харесах доста неща в тр сайт, но нз дали мога да намеря начин за доставянето им в Бг, нео като бусче ?!
Нямам и адрес в Одрин, който евентуално мога да посоча, един вид да знаете някой да предлага такава услуга ?
благодаря предварително

# 650
  • Пловдив
Няма начин да няма тарашене,след като във форумите има хора,които се хвалят какво пренасят и по колко.

# 651
  • гр. Бургас
Работата на митничарите е да проверяват! И нас са ни проверявали щателно!

# 652
Здравейте, включвам се с един въпрос. Детето иска да му купя Конвърс кецове, имате ли идея къде около Одрин и Чорлу има по-голям избор? Може би фабрика (като на Колинс?). Моите ги купих от официалния вносител в България, но се оказаха доста некачествени.
Изобщо всякакви съвети за обувки ще са много полезни Simple Smile Знам само магазина на Yeşil Kundura преди Чорлу, но там сякаш не са застъпени детски обувки.

# 653
Няма трафик сега и митничарите и си вършат работата на спокойствие. Това им е работата в крайна сметка Simple Smile пък ние на риск си носим масло и млечни от там Simple Smile не знам дали е така, но наскоро митничар ни се заяде на сръбската граница. Бяхме си взели спанак, ябълки, алкохол. Той за зеленчуците се хвана - ако нямали не знам си какъв фито санитарен сертификат, можело да ни ги вземе, че и да ни глоби. Ние не отговорихме кой знае колко и ни пусна, но ме озадачи това за зеленчуците и плодовете.

# 654
  • до най-прекрасния мъж
Ако като цяло багажникът не прелива, особено с еднакви стоки и не ходите през ден, едва ли ще направят проблем и ще ровят толкова щателно. Има хора, които се оливат с покупките и ги ровят доста. За по 2-3 броя от артикул, никой не се заяжда. Аз си пазарувам като за 3-4 месеца и никой нищо не е казал. Питат си рутинно цигари алкохол, злато. Нямаш ли, не те закачат.

# 655
  • Ст.Загора
Това на коя граница?
На Капитан Андреево , често пътувам , но вчера за първи път видях такова чудо . Почти всяка трета кола отбиваха .

# 656
И ние вчера ходихме в Одрин. На връщане минахме след 20.00ч. и никой не ни е проверявал багажа, както и на влизащите преди нас. Само отворихме багажника. Питаха единствено за цигари и то защото едното момиче, което пътуваше с нас купи един стек от безмитния. Нямахме проблем, бяхме петима в колата с един стек цигари.

# 657
  • до едно тепе
Миналата неделя доста се бавеха именно заради ровене. Мисля че търсят основно цигари. Човека пред нас го отбиха и му изкараха от колата някаква торбичка от дютито. Може би бяха цигари. Отделно имаше още 4-5 човека, на които пишеха протоколи. Работата им е да ровят все пак. В нашия багажник не ровиха, само надникнаха. Млечните ни бяха в хладилна чанта. Никой не я отвори. Багажника не беше особено пълен. Едни познати преди 2-3 седмици турците са ги пращали на рентген. И те ходят 3-4 пъти годишно. Явно избират на случаен принцип кой да ровнат.
Иначе аз познавам хора, които търгуват с турски стоки и те си имат познати на границата и си минават само с предварителна уговорка. Така че, това че сме казали във форума, че сме влезли с кило сирене и кило лешници не значи, че ще се засили контрола. Joy
Между другото за пръв път на влизане в Турция ме накараха да изляза от колата и проверяваха под задната седалка дали няма нещо скрито.

# 658
Аз съм убедена,че има хора с връзки на митницата последно като ходих,септември такова масово обръщане на колите преди българската граница имаше предаваше се информация от  кола на кола  и се връщаха. Масово автомобили с регистрация Хасково,Ямбол и по-близки до границата градове отбиваха и се връщаха на безмитния да чакат от 15 коли пред нас останахме 4.
Провериха ни,но нямахме проблеми ,а бяхме с по-голям престой в Турция.
Та явно си има смени и смени през който се минава без проблем.

# 659
  • Стара Загора
Да ви питам , има ли проблем, ако на връщане си купим 1-2 стека цигари , но с бандерол от Турция , не от безмитната?
Тоест правилото за 2 кутии на човек , важи ли и за тези с бандерол?

Общи условия

Активация на акаунт