Избор на училище за първи клас през учебната 2019/2020 Варна

• 34 554
  • 355
  •   1
Отговори
# 75
Чувала съм, че трябва да пляскат в такт, като това е нещо с което човек се ражда и не се учи. Много хора "не чуват" музиката и това е непоправимо. Една от задачите е на пусната музика да уловят ритъма и да пляскат, не е само това, но не знам какво друго.

# 76
Bella, а знаеш ли кога да им изпитите в училището по изкуствата? В сайта им има информация за родителски срещи и консултации, но дати за изпити не видях.

# 77
Не, insey. Нямам представа, но вероятно ще е април.

# 78
От Уикипедия: Названието солфеж произлиза от тоновите имена сол и фа. В тесен смисъл означава упражняване на пеене по ноти без думи. В широк смисъл това е наименование на система за възпитание на музикалния слух по ноти.
Ако детето досега не е ходило на солфеж, вече е късно да се подготви за изпита тази година. Ходи се на уроци поне една учебна година, а за да е сигурно, че ще го приемат - две.

# 79
Всъщност със значително по- лека подготовка става приема в първи клас. Те имат прием и след четвърти клас (мисля), където може да се говори за две години солфеж, ама 6-7-годишни деца чак толкова не се подготвят, поне за конкретно това Музикално училище, някъде по света вероятно е различно. Впрочем Музикалното училище прави често безплатни концерти за деца в зала 1 на ФК, като тъкмо тази неделя, мисля от 11ч., ще има такъв. Ние сме ходили 10-15 пъти, много е приятно като за малки деца да се докоснат до този вид изкуство. Миналата година на единия концерт говориха за условията за прием и раздаваха брошури, обаче аз не помня нищо. Също така там може да се види нивото на подготовка в музикално отношение, което успява да предложи училището. Изявяват се и големи ученици, както и най- малките, но от първи и втори клас - не, те са в публиката. Лаишкото ми впечатление е, че са доста разнородни. До скоро там учеха и Хасан и Ибрахим, както и народното им пеене е доста сериозно, но при големите ученици е това. При малките е на доста занижено ниво, според мен има деца, на които изобщо не им е там мястото. По читалищни школи и частни уроци май се подготвят по- добре, зависи и родителите какви амбиции имат. Аз бих си пратила детето да свири и да учи музика за обща култура, намирам го за много хубаво, но някакъв изявен музикант от това училище едва ли ще излезе. На споменатите концерти могат да бъдат видяни и част от преподавателите по музикалните дисциплини. Посетете го, по принцип си е хубаво.

# 80
  • На брега на морето
Като човек, някога отдавна завършил музикално училище, мога да кажа, че общообразователните предмети в един момент се оставят на много заден план, а напред минават музикалните, които са доста. Но това в горните класове, разбира се.
В първи клас се учат инструментът, който е избран и солфеж. Това е по-голямото натоварване от другите първокласници. След 4- ти и 7-ми клас има приемен изпит, с инструмент и солфеж. Ако детето е талантливо е хубаво да е в такова училище, средата е съвсем различна. Но ако е от болницата амбиции на родителите, само ще му навредят.

# 81
Само на мен ли ми се струва така или на руското района е абсурдно малък? Гледам миналата година доста деца приети има от район 4 🙄
Интересува ме за това училище от първи клас чуждия език, с който се започва задължително ли трябва да е руски или може и друг? За гимназиален курс има информация, че руския е задължителен втори, но за начален курс не видях да пише нищо такова 🤨

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 18:19 от insey

# 82
Винаги започват с руски 🙄

# 83
Само на мен ли ми се струва така или на руското района е абсурдно малък? Гледам миналата година доста деца приети има от район 4 🙄
Интересува ме за това училище от първи клас чуждия език, с който се започва задължително ли трябва да е руски или може и друг? За гимназиален курс има информация, че руския е задължителен втори, но за начален курс не видях да пише нищо такова 🤨

Руски от първи клас, английски от втори
Руският е труден за децата, малко са тези, които го харесват. Огромна част от седмокласниците чакат с нетърпение да приключат с езика, но други продължават с него

# 84

Руски от първи клас, английски от втори
Руският е труден за децата, малко са тези, които го харесват. Огромна част от седмокласниците чакат с нетърпение да приключат с езика, но други продължават с него
[/quote

Значи до 4ти клас руски и английски, така ли? Или руски  задължително и втори по избор 🤨

# 85
И двата езика се учат от втори до седми. Равностойни са, макар руски да е първи език. Всички учителки по езици са много добри, но доста деца ходят и на уроци.

# 86
А след, кой клас може да се избира между останалите езици, които се преподават в училището? След 4ти, 7ми?

# 87
А след, кой клас може да се избира между останалите езици, които се преподават в училището? След 4ти, 7ми?

Миналата година други езици  нямаше. Иначе след 7 клас се кандидатства както и във всички останали

# 88
Всички учителки по езици са много добри, но доста деца ходят и на уроци.

Това пък защо? Ако учителките са толкова добри и нивото на преподаване е високо, защо уроци? Някои родители са склонни да си побъркват децата само и само да се покажат кой е по-по-най 🤨

# 89
Понякога децата не успяват. Друг път искат да надграждат и гонят по-високо от училищното ниво.
Още в ДГ почти всички деца ходят на АЕ., имам предвид деца от различни ДГ. Различни са причините, същото е и като школите по мат в МГ и на други места, както и всички останали занимания.

Общи условия

Активация на акаунт