Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е хомеопатията и какви са мненията за нея?
Как мога да разбера колко мляко е консумирало бебето по време на кърмене?
Какви са мненията за използването на биберони и как мога да помогна на бебето си да се откаже от тях?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е хомеопатията и какви са мненията за нея?
Хомеопатията е алтернативна форма на медицина, която се основава на принципа, че субстанция, причиняваща симптоми при здрав човек, може да се използва в малки дози за лечение на същите симптоми при болен човек. Мненията за хомеопатията са разнородни; някои хора я използват и намират облекчение от симптомите си, докато други твърдят, че й липсва научна основа и ефективност.
-
Как мога да разбера колко мляко е консумирало бебето по време на кърмене?
За да определите колко мляко е консумирало бебето по време на кърмене, наблюдавайте продължителността на храненето и честотата на хранене. Обикновено новородените кърмени бебета трябва да се хранят 8 до 12 пъти дневно. Освен това следете дали бебето се откачва доброволно от гърдата и изглежда удовлетворено след всяко хранене.
-
Какви са мненията за използването на биберони и как мога да помогна на бебето си да се откаже от тях?
Мненията относно използването на биберони варират, но те могат да бъдат полезни за успокояване и удобни за родителите. За да помогнете на бебето си да се откаже от тях, започнете с ограничаване на употребата им в определени ситуации и постепенно ги премахнете. Обърнете внимание на индивидуалните нужди на вашето бебе и се консултирайте с педиатър или консултант по кърмене за персонализиран съвет.
-
Какво е хомеопатията?
-
Как да отуча бебето си от биберона?

Не стига, че ме измъчи с почти 24 часово й раждане, ами сега май иска тотално да си ме довърши...
Бебка иначе расте като гъбка, когато ни изписаха едва се побираше в дрешките, толкова й бяха големи
Много ми се иска да се скрия някъде за някой друг час сън. Доста неща вече не ям, защото педито ми ги забрани, че не влияели добре на бебка, та общо взето ми останаха картофи, ориз и пиле, защото има доста неща, който пък аз не обичам да ям и обмислях варианта направо да мина на фотосинтеза. На всичкото отгоре пия и някакъв чай от семена от копър (бил помагал при колики), аз копър мразя от дъното на душата си, та... пия го, но с такива мъки, че просто не мога да ви опиша