Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 43 542
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Честита Коледа, момичета!
За Коледа искам единствено моите близки да са здрави и догодина да се радваме на едно здраво бебче, пожелавам го и на вас Hug

stelavi, стискам палци за добър резултат!
Аз също обмислям дали да не направя Пренатест, гледах различните варианти, иска ми се този най-пълния, но пък съответно е и най-скъп. През януари съм на БХС и може би чак след това ще реша. Ти кой вариант направи?

edna0112, направих Prenatest 1 или Smart. Всички мои показатели и ФМ вкл. са съвсем ОК, само възрастовия риск е завишен. Честно казано се колебаех дали има смисъл, но за мое лично успокоение го пуснах.Дори за него ми направиха отстъпка от 100 лева, а за другите е още по-голяма.

# 136
Да споделя и аз днес бях на втори преглед, бебчо продължава да изостава с около 4 дни по моя календар странно ми е и не го разбирам защо но е така🙄.След месец ще направим изследванията. В 9г.с съм и двата пъти ми бърка със вагиналния ехограф, при вас как беше?Редно ли е?

# 137
  • София
Здравейте и честита Коледа и от мен момичета! Да сме здрави и да се радваме на здрави, пухкави бебета следващата година.

stelavi стискам палци и аз всичко да е наред.
Надежда Отностно вагиналния преглед и мен лекарката ми ме преглеждаше така, а вече съм в 10г.с. Беше много внимателна и каза, че няма проблем.
Това с изоставането може да е от късна овулация. И при мен има разминаване, но лекарката каза да не се притеснявам. 😊

Имам и един въпрос на 3ти съм на БХС, но нищо не са ми казвали за ФМ. Четох и питах лекарката ми че ФМ се прави 21-23г.с., но тук прочетох че някои от вас са си правили по рано. Още не съм се записала на ЖК и честно казано малко се обърках. Моля за инфо 🙄🤗

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 00:17 от Diksy

# 138
За Коледа искам единствено моите близки да са здрави и догодина да се радваме на едно здраво бебче, пожелавам го и на вас Hug

Аз също обмислям дали да не направя Пренатест, гледах различните варианти, иска ми се този най-пълния, но пък съответно е и най-скъп. През януари съм на БХС и може би чак след това ще реша. Ти кой вариант направи?

edna0112, направих Prenatest 1 или Smart. Всички мои показатели и ФМ вкл. са съвсем ОК, само възрастовия риск е завишен. Честно казано се колебаех дали има смисъл, но за мое лично успокоение го пуснах.Дори за него ми направиха отстъпка от 100 лева, а за другите е още по-голяма.
Къде го прави? Колко ти излезе след отстъпката? На мен ми предстои пътуване до Холандия и намерих това - https://www.femme-amsterdam.com/en/prenatal-screening. Цената е 175 евро, но дали е точно същия тест? Как мислиш?
Кога ще ти излязат резултатите? Стискам  палчета всичко да е наред.

# 139

Къде го прави? Колко ти излезе след отстъпката? На мен ми предстои пътуване до Холандия и намерих това - https://www.femme-amsterdam.com/en/prenatal-screening. Цената е 175 евро, но дали е точно същия тест? Как мислиш?
Кога ще ти излязат резултатите? Стискам  палчета всичко да е наред.

Sunny_happy_day, прочети тук www.prenatest.bg . Това са представителите за България на Life Codexx- лаборатория, която се намира в Германия и прави такива изследвания. Аз им писах на месинджър.Свързаха се с мен на 24,12. Аз съм от Русе и тук работят с една от лабораториите, Организираха в първия работен ден 27.12. всичко( пращат специални сетове епруветки и документи) и ни трябвало днес да е Германия пробата. От тук нататък се броят от 5 до 7 работни дни. Най- евтиния вариант е 799 лева, смъкнаха ми 100 лева от цената. За другите правят отстъпки до 300 лева. Но трябва лично да говориш с тях, да ти обяснят и така...сега чакаме. Със сигурност се доказва пола на бебето, аз избрах да ми го кажат Simple Smile
Сега прочетох в линка, който си дала за какво става въпрос - да, същото е, но варианта, който струва 425 евро, поне така мисля. В този, който ми каза - 175 евро, не могат да ти кажат на пола на бебето, но разбира се, ти ще прецениш дали ти е важно, така или иначе ще го разбереш Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 09:03 от stelavi

# 140
Моя аг ми каза че БХС ще го направим като вляза във 12г.с,а ФМ ми каза във 23г.с.Интересно ми е как всеки индивидуално преценя кога да направи ФМ

# 141
Моя аг ми каза че БХС ще го направим като вляза във 12г.с,а ФМ ми каза във 23г.с.Интересно ми е как всеки индивидуално преценя кога да направи ФМ

https://bremennost.bg/ranna-fetalna-morfologiq.html

# 142
Относно генетичните тестове, може би най-пълните и добри са NIFTY Pro, лабораториите им са в Хонг Конг, аз си направих вчера в Геника, София. Цената е 1300лв

# 143
Относно генетичните тестове, може би най-пълните и добри са NIFTY Pro, лабораториите им са в Хонг Конг, аз си направих вчера в Геника, София. Цената е 1300лв

Това какво включва, аз правих тест само за Даун.

# 144
И аз съм си записала час в Геника, но в Бургас. Моят тест ще ни струва 700лв. и трябва да се направи след 14г.с., но не могат да ми кажат пол на бебетата.

# 145
  • София
Прави ми впечатление, че в някои от клиниките наричат първата ФМ ранен биохимичен скрийнинг, защото освен, че преглежда специалист на ехографа, взимат и кръв и директно го водят БХС. Втората ФМ е 20-та седмица.
Аз бях вчера при д-р Стратиева. Изключително доволна останах от професионализма. Всичко е наред с бебчето, махаше с ръчички. Много се зарадвах да го видя, вече си е оформено човеченце. Предполагаем пол момиченце. Gift Heart
Усмихнат ден на всички!

# 146
Здравейте мами и Честита Коледа на всички!В 12г.с+6 дни съм и от няколко дни спряха да ме болят гърдите,а до преди не можех дори да ги пипна,спях с ластично боди да ми е стегнато иначе не издържах.На места чета,че не е нормално,на други пише,че след 3тия месец спира болката.Как е при вас?

# 147
Ani Morovqkova аз също от няколко дни нямам болки и напрежение в гърдите,за сметка на това ниско долу в корема усещам дискомфорт и подуване ,което смятам за нормално,колкото по-малко се вглъбяваме  толков по-добре за нас Simple Smile

# 148

Това какво включва, аз правих тест само за Даун.

Даун, пол + над 80 аномалии и синдрома: https://www.bgi.com/global/molecular-genetics/nifty-non-invasive … esting/nifty-pro/
Полът обаче не го казват преди 12та седмица от етични причини

# 149
  • Варна
Здравейте,  момичета! 
Да попитам,  усещате ли умора?  Като парцал съм по цял ден и ми е трудно да си върша нормалните ежедневни дейности. Не ми е лошо,  просто чувствам голяма умора. 
За болките -  имам понякога,  ако ме притесняват взимам но-шпа и ми минават.  Приемам ги за нормални,  все пак матката расте,  а и имам 3 коремни операции...

Общи условия

Активация на акаунт