Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 43 505
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Според мен се опитай да си запазиш час при Марков или при някои от другите добри специалисти по ФМ.

Аз нещо съм се депресирала. Не мога да спя, събудих се към 4, сега е 6 и май няма да спя повече тази нощ. Само за някакви глупости мисля. Малката е с някакъв вирус и веднъж дневно вдига над 38 градуса температура вече 3 дни, чудя се дали не трябва да започваме антибиотика. Отделно коремът ми е много издут, като балон и ми е тежко. Една приятелка е бременна в 7ми месец и имат съмнения за гестационен диабет. Мери си кръвната захар с едно апаратче преди и след хранене. Реших да премеря и моята и един час след хранене ми показа 9.2, което май е доста, вярно, че бях яла тестени неща, но въпреки това е доста. Лошото е, че продължавам да ям сладко и се филмирам още повече. Още никакви изследвания не съм правила, чак на 16.01 ще ми ги назначат. Чудя се дали на моя глава да не си пусна кръвни изследвания по-рано. Освен ПКК и глюкоза какво друго ви изследват на вас?

# 121
  • Сандански
Според мен се опитай да си запазиш час при Марков или при някои от другите добри специалисти по ФМ.

Аз нещо съм се депресирала. Не мога да спя, събудих се към 4, сега е 6 и май няма да спя повече тази нощ. Само за някакви глупости мисля. Малката е с някакъв вирус и веднъж дневно вдига над 38 градуса температура вече 3 дни, чудя се дали не трябва да започваме антибиотика. Отделно коремът ми е много издут, като балон и ми е тежко. Една приятелка е бременна в 7ми месец и имат съмнения за гестационен диабет. Мери си кръвната захар с едно апаратче преди и след хранене. Реших да премеря и моята и един час след хранене ми показа 9.2, което май е доста, вярно, че бях яла тестени неща, но въпреки това е доста. Лошото е, че продължавам да ям сладко и се филмирам още повече. Още никакви изследвания не съм правила, чак на 16.01 ще ми ги назначат. Чудя се дали на моя глава да не си пусна кръвни изследвания по-рано. Освен ПКК и глюкоза какво друго ви изследват на вас?
На мен по здравна каса ми назначиха ПКК, урина, за спин и васерман. Май само тези бяха. И моята кръвна захар беше 6.3 на първото изследване. След няколко дни пак пуснах и беше 5.43, което е в норма но на горна граница и смятам на моя глава да си я следя по няколко пъти в месеца. Сладко почти не ям, но пък спагетки, картофки и ориз си хапвам.

# 122
Днес сутринта ми се появи кафяво зацапване, отидох до спешния кабинет на преглед. Видяхме бебчо, махаше с ръчички, чухме пак сърцето. Лекарката каза, че всичко е наред, но ми изписа дуфастон 3х1. Иначе бебчо е пораснал с 1см за 1 седмица вече е 31.8мм

# 123
  • Варна
Днес сутринта ми се появи кафяво зацапване, отидох до спешния кабинет на преглед. Видяхме бебчо, махаше с ръчички, чухме пак сърцето. Лекарката каза, че всичко е наред, но ми изписа дуфастон 3х1. Иначе бебчо е пораснал с 1см за 1 седмица вече е 31.8мм
Съчувствам ти... Аз бях така вчера сутринта и не беше зацапване,  а по-силно,  но Слава Богу всичко е наред. На 3х2 Утрогестан съм и почивка,  без пътувания и шетане. Не се притеснявай,  случват се такива непроятности,  само си почивай и ще си добре Simple Smile 
Весели празници на всички! 

# 124
Весели празници мамчета!

# 125
  • САЩ
При настинка пийте по 1000мг витамин С дневно. Най-добре изпивайте в чай или топла вода по 2-3 лимона на ден.

# 126
  • Варна
Само,  ако има мами с тромбофилия или по някаква причина са на терапия с НМХ не е хубаво да приемат вит. Ц в толкова голяма доза.

# 127
Весели празници, момичета. Включвам се с въпрос... Имам леки болки от време на време ниско долу в корема. Почвам да си набивам някакви филми в главата, чета в интернет, че всяка болка в корема при бременност е повод за притеснение, така ли е ?

# 128
Весели празници, момичета. Включвам се с въпрос... Имам леки болки от време на време ниско долу в корема. Почвам да си набивам някакви филми в главата, чета в интернет, че всяка болка в корема при бременност е повод за притеснение, така ли е ?
Здравей, и аз имам леки болки ниско долу от време на време. Първия път, когато бях на преглед при гинеколог, без още да съм й споделила за това, освен фолиева к-на ми препоръча и Но Шпа при нужда.  Според мен е по-скоро нормално, чела съм, че се среща често и ако няма други симптоми не би следвало да е повод за притеснение. Ходила съм на преглед и в последствие и нещата са били наред, до Но Шпа така и не съм прибягвала. Надявам се и при теб да е така. Весели празници!  Simple Smile

# 129

На мен по здравна каса ми назначиха ПКК, урина, за спин и васерман. Май само тези бяха. И моята кръвна захар беше 6.3 на първото изследване. След няколко дни пак пуснах и беше 5.43, което е в норма но на горна граница и смятам на моя глава да си я следя по няколко пъти в месеца. Сладко почти не ям, но пък спагетки, картофки и ориз си хапвам.

Аз по време на предишната бременност имах една стойност около 5.5 и ме караха да правя обременяване с глюкоза. То най-точно показва дали има проблем. Аз тогава нямах, въпреки че пак ядях доста сладко. Ако имаш високи стойности на гладно може да си направиш това изследване. Дано не се налага де. Иначе към края на бременността стойностите падат от само себе си.
Ще си пусна сигурно едни изследвания, не ми се чакат още три седмици.

# 130
При настинка пийте по 1000мг витамин С дневно. Най-добре изпивайте в чай или топла вода по 2-3 лимона на ден.
Момичета, само да споделя, че 2-ма лекари ми препоръчват максимална доза 500мг на ден и то при настинка. Бях на 1000 и малко се облещиха, май не е полезно.

# 131
Здравейте момичета.
Включвам се в новата тема с няколко въпроса.В 11г.с. съм макар,че ехографа изостава и показа 10г.с.Когато бях на преглед последно видяхме малкото човече и мигащото сърчице,но така и не го чух.Четох,че някой от вас пишете че сте го чули,а на мен тонове не ми е пускала.Поисках и ехографска снимка при което ми каза че не може да вади.Незнам дали техниката и е стара или и аз незнам.А иначе е много опитна,мила и отзивчива.Също така минах рутинните изследвания,но така и не ме прати на биохимичен скрининг,когато я попитах каза,че нямало смисъл сега и ще ме прати през втория триместър...нито и на фм.Какво мислите за това,до колкото знам всички мой приятелки са минали и в първия триместър?

Аз също няма да правя БХС. За мен това изследване си е теория на вероятностите и няма сигирност при него... Пренаталния тест е най - сигурен, но е и доста скъп! Във втория триместър вече нещата се виждат много по - добре на феталната. Пак имаш право да махнеш плода, ако има аномалии. Така или иначе и при лоши резултати ще чакаш втората фетална... Абе не е лошо да се направи, но според мен не е и мега важно. Все пак, ако аг-то има хубава техника ще си гледа бебчето така или иначе.
Здравейте и от мен! Честито на всички и Честита Коледа!
Аз съм в 12с1д и също се отказах от скрининга, защото не дава точни резултати, а вероятност... решила съм направо на ФМ да ходя. Засега всичко е наред и се надявам и докрая да е така! Лека бременност на всички! Blush

# 132
Привет, дами Simple Smile Честита Коледа и честито на имениците, ако има такива! Аз, в продължение на моя БХС и завишен възрастов риск 1:149, реших да направя Пренатест и днес ми взеха кръв. В първата седмица на януари ще съм наясно с резултата. Четейки, установих, че минеш ли 35 г. и вече попадаш в друга графа. Така че, за мое успокоение, все пак го направих.

# 133
  • София
Честита Коледа и от мен!!! Стискам палци всичко да е наред, stelavi.

# 134
Честита Коледа, момичета!
За Коледа искам единствено моите близки да са здрави и догодина да се радваме на едно здраво бебче, пожелавам го и на вас Hug

stelavi, стискам палци за добър резултат!
Аз също обмислям дали да не направя Пренатест, гледах различните варианти, иска ми се този най-пълния, но пък съответно е и най-скъп. През януари съм на БХС и може би чак след това ще реша. Ти кой вариант направи?

Общи условия

Активация на акаунт