Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 43 500
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
[video][/video]Stelavi - може да направиш амниоцентеза. Не се филмирай много. В много, ама наистина много от случаите тези резултати не отговарят на истината. Стискам палци!

Последна редакция: сб, 22 дек 2018, 16:46 от Svetlana Sv 604742

# 106
За съжаление получих тревожна новина от кабинета на доктора. Резултата от БХС ми е кофти. Възрастовия ми риск за Даун е под норма - 159 при норма 250 мин. Настояват за Пренатест и сега се чудя откъде да извадя 1000 лева по празниците.  А ще почна 12 ГС...Sob
Stelavi, успокой се! И на мен не ми излезе добро това изследване и аз се водя " висок риск " заради годините.
Ходих на консултация при генетиците в Майчин дом и  моя доктор ме увери, че няма за какво да се притеснявам. Просто над 35 влизаш в друга графа. Каза, че няма нужда от допълнителни тестове и аз му вярвам. Все пак това е статистическо изследване, а те диагностично.
Горе главата, всичко е наред.
Пиша ти лс

# 107
Stelavi, потърси второ и трето мнение и не се стресирай. Вредно е и за теб и за бебето, успокой се и мисли позитивно, всичко ще е наред. БХС е статистическо изследване не диагностично.

# 108
  • Варна
Stelavi, аз бих ти препоръчала да отидеш на ФМ при най-добрите специалисти в София. БХС си е статистика,  нищо повече. Важни са размерите на бебето и вече,  ако имат лекарите съмнения заради тях,  тогава да пристъпиш към Пренатест( знам,  че е много скъп,  но е щадящ вариант. Амниоцентезата си има своите рискове,  дано не се налага на никоя от нас!) 

# 109
Ей ама само хубави новини да се чуват честито на печелившите. Сега за няколко седмици ще се изредиме всички на скрининкг и ще разбереме каква ще е изненадата в яйцето. Аз също да се похваля няма вече ешерихия коли и няма вече антибиотик и от 3 дни не пуша даже мога да кажа че не е трудно само трябваше да кажа край. Така че момичета който иска може аз не вярвах че ще ги откажа но за сега успявам а пък и се чувствам по добре или поне си въобразявам което ме устройва.

В коя седмица ти изписаха антибиотик?

# 110
  • Сандански
Stelavi, наистина отиди на още едно мнение на фм. Аз вчера ходих и докторът гледаше разни показатели и според тях също се определя рискът от аномалии.  Каза че при Даун липсва нухална гънка (или нещо такова) също мери някакво разстояние на вратлето и още много неща. Така че иди на още една ФМ при някой с хубав видеозон. Също съм чела за много случай, че има риск според БХС и си се ражда здраво бебе, както казаха момичетата това е статистика. Прегръдки.
Аз да дам отчет вчера направих БХС и ФМ всичко е наред, много си отдъхнах. Най - накрая чух сърчицето на малкото човече чак в 13г.с. Докторът каза че най-вероятно ще е момче, но не ми каза със сигурност. Няма да казваме на никой докато не е сигурно.  Весели празници мамчета 😙

# 111
  • София
Живот и здраве в Софиямед, доволна ли си от Токуда? Иначе и за Вита чувам хубави неща! Ние смятаме на Коледа да споделим, само дето всички са болни и Колед а може и да не празнуваме, пък аз с моя инсулин само за постички манджи съм Joy

Да, доволна съм от Токуда и се чувствам сигурна там, имат всичко необходимо - техника, специалисти, лаборатория, а и приятна атмосфера в стаите Blush

# 112
vodvod в 7 седмица но след консултация с нефролог и гинеколога. А за този скрининг и аз много се филмирам се чудя как бих реагирала ако ми кажат ме има риск сигурно ще се побъркам. Така че найстина като всички казват поне още едно две мнения и тогава решавай. Сигурна съм че всичко ще е наред😘

# 113
Мами помагайте, настинала съм носа ми е запушен и гърлото ме боли и на всичко отгоре и от два дена кръвното ми пада много и съм и с главоболие. Правя си чай с мед, а джинджифил не смея да слагам свекърва ми ми каза, че бил загряващ и не било добре по време на бременност да го употребявам, какво друго мога да пия, празници са аптеките не работят

# 114
Мами помагайте, настинала съм носа ми е запушен и гърлото ме боли и на всичко отгоре и от два дена кръвното ми пада много и съм и с главоболие. Правя си чай с мед, а джинджифил не смея да слагам свекърва ми ми каза, че бил загряващ и не било добре по време на бременност да го употребявам, какво друго мога да пия, празници са аптеките не работят
Можеш джинджифил! За гърлото прополки! Друг вариант е топло мляко с мед. Чай лайка е противовъзпалителен. За носа нямаш кой знае какъв избор. Аз пръсках силвър тус (физ. р-р със сребро е), ама не ми беше запушен, а само течащ. Бързо оздравяване!

# 115
Аз бях със хрема слагах си солен разтвор,пиех липов чай с мед,но не ме болеше гърлото.Евентуално при температура докторката ми каза да пия парацетамол.

# 116
Поздрави от Англия.
Първият ми скан тук е на 4 януари, само че се прави от сонографист, не доктор. После имам две срещи с акушерки, същата седмица. Досега само кръв и урина са ми изследвали....А днес влизам 12 г.с. Вие вече пола знаете....

# 117
  • Сандански
Може джинджифил. Иначе за гърло чай от лайка с мед, за носа физ.разтвор. За гърлото може и някакви компреси да си правиш, примерно с мед или резанчета лимон, или с извара.

# 118
Препоръчвам инхалации с лайка и сода също, на мен ми помагат Blush

# 119
За съжаление получих тревожна новина от кабинета на доктора. Резултата от БХС ми е кофти. Възрастовия ми риск за Даун е под норма - 159 при норма 250 мин. Настояват за Пренатест и сега се чудя откъде да извадя 1000 лева по празниците.  А ще почна 12 ГС...Sob
Пренатест също е скрининг, т.е. не дава 100% гаранция. Аз бих направила контролен преглед. А какъв ти беше рискът за Даун от ехографския преглед?

Общи условия

Активация на акаунт