Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 44 509
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Нищо хубаво не чух в София,  но единствено Сигридов имаше смелостта да бъде напълно откровен с мен,  а не да ме кара да чакам...  Сега се надявам да намеря кой да прекъсне бременността,  а не да чакам в агония.  Бебето е с риск 1:4 за Даун и с видими увреждания.

# 301
  • Пловдив/София
Много съжалявам... знам, че приказките са излишни в случая Sad дано мине бързо и леко всичко и бързо възстановяване (физическо и психическо).

# 302
Мила Арвен, силно те прегръщам! Искренно съжалявам, че ти се случва такова нещо! Бъди силна! ❤️

# 303
Много съжалявам , Арвен! Бъди силна! 💛

# 304
Арвен, много съжалявам 😢
Не знам какво да кажа 😓. Пожелавам ти бързо физическо и емоционално възстановяване. Бъди силна ❤❤❤

# 305
  • Сандански
Арвен, бъди силна, Господ си знае работата. Само ще ти кажа, че имам позната, която след няколко опити  и уж успешно инвитро (поне три), много сълзи и всеки път завършващи с аборт заради висок риск от мутации. Сега има живи и здрави момче и момиче - близнаци.Имай вяра и не се отказвай. Прегръдки

# 306
  • София
Арвен, много съжалявам. Бързо възстановяване.

# 307
  • БУРГАС
Друга основна разлика между амниоцентезата и ДНК теста е времето... Аз съм с много висок риск за даун и съм в 15 г. с. Амниоцентезата се прави в по късни седмици и аз просто няма начин да чакам толкова. Доколкото разбрах, при пренатеста няма фалшиво отрицателен резултат, сигурността е 99.8.Цената е 550 лв на най евтиния тест. Не мисля, че е много по-скъпо от амниоцентезата, за която примерно ще ходя до София, тя самата пак струва пари, престой и тн. Резултатите ми ще излязат до няколко дни и дотогава ще ми побелее косата, а ако трябва да чакам амниоцентеза... Изключено!
Арвен, много съжалявам!!!

# 308
Скрит текст:
Здравейте, момичета. Днес бях на ФМ при доц.Димитрова във Фемина. Всичко е наред, но е доста пестелива на думи. NT 0.98mm CRL 55.36 mm, което точно отговаря на 12+0 седмици, на колкото съм. Предполага, че е момче. Тази на регистратурата, която взима и кръв и чисти и тоалетните, е изключително нелюбезна, целия свят и е крив и дори говори против колегите си там. Мисля следващата ФМ да не е във Фемина.
В събота ми записаха час с генетик за разчитане на резултатите от БХС, но забравих да питам това включено ли е в цената от 130лв или се доплаща допълнително. Някой знае ли?

Добра вечер 😊
И аз бях на БХС във Фемина, само че при Славкова, която беше също толкова пестелива. Исках да разпитам за женска консултация при нея, но уви. Не и се говореше с нас. И аз в събота съм за разчитане на резултатите и ми казаха че влиза в тези 130лв.
Аз с предишната бременност ходих на втората ФМ при Славкова и доста се разочаровах от нея. Изглежда като цяло във Фемина са дръпнати, което е странно като се има предвид, че си плащаме, могат да са малко по-любезни. Утре в колко ти е часа, може да се засечем? Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 15:24 от AnMary

# 309
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета. Днес бях на ФМ при доц.Димитрова във Фемина. Всичко е наред, но е доста пестелива на думи. NT 0.98mm CRL 55.36 mm, което точно отговаря на 12+0 седмици, на колкото съм. Предполага, че е момче. Тази на регистратурата, която взима и кръв и чисти и тоалетните, е изключително нелюбезна, целия свят и е крив и дори говори против колегите си там. Мисля следващата ФМ да не е във Фемина.
В събота ми записаха час с генетик за разчитане на резултатите от БХС, но забравих да питам това включено ли е в цената от 130лв или се доплаща допълнително. Някой знае ли?

Добра вечер 😊
И аз бях на БХС във Фемина, само че при Славкова, която беше също толкова пестелива. Исках да разпитам за женска консултация при нея, но уви. Не и се говореше с нас. И аз в събота съм за разчитане на резултатите и ми казаха че влиза в тези 130лв.
Аз с предишната бременност ходих на втората ФМ при Славкова и доста се разочаровах от нея. Изглежда като цяло във Фемина са дръпнати, което е странно като се има предвид, че си плащаме, могат да са малко по-любезни. Утре в колко ти е часа, може да се засечем? Simple Smile

Даа и аз съм на мнението, че могат да бъдат по любезни или поне да отговарят на въпросите ни малко по обстойно. Но както и да е де, живи и здрави, следващият път няма да съм там определено. Часът ни в в 10:10 при Въжарова, казаха ми че отнемало 10,15 мин. Ами ти в колко часа си? 😊

# 310
  • Варна
Благодаря ви,  но няма да е скоро. Поне 6 месеца трябва да минат,  а и ще пускаме някои изследвания,  за да сме сигурни,  че това е случайна грешка в хромозомата или ако има проблем в мен или ММ да се види,  за да не преживявам този ад повече.
Един призив към всички -  никога не подценявайте 1-вият скрининг между 11-та и 13-та +6 д. Аз въпреки,  че имам едно живо и здраво дете,  и няма в родовете ни деца с увреждания,  млади сме с ММ не се оставих на случайността и това ще ме съхрани психически.  Радвам се,  че имаше кой да види отклонението и веднага да ме прати за няколко мнения в София,  при доказани специалисти в пренаталната диагностика. Никога не подценявайте скринингите,  колкото и скъпи да ви се струват или безсмислени. Това не е  удоволствие за родителите да си видят оформено бебчето,  а важен период в който ако се видят отклонения се действа бързо и може да спести много психически травми на майката,  а и физически.
Успех ви желая,  да гушкате здрави бебчета Юли месец,  ще си ви следя и чета Simple Smile

# 311
  • София
Скрит текст:

Добра вечер 😊

Даа и аз съм на мнението, че могат да бъдат по любезни или поне да отговарят на въпросите ни малко по обстойно. Но както и да е де, живи и здрави, следващият път няма да съм там определено. Часът ни в в 10:10 при Въжарова, казаха ми че отнемало 10,15 мин. Ами ти в колко часа си? 😊
10, 15 минути продължава прегледа при фетална та морфология?

# 312
Мами един малко по различен въпрос имам, една приятелка на свекърва ми ме посъветва да не пипам котки, защото детето щяло да е космато и имало такива случаи . Аз имам две котки и си ги отглеждам на двора, чела съм това в Интернет.
-Да не риташ котка или куче, че ще родиш космато дете.

Но за пипане на котката не съм чувала че не трябва

# 313
Мами един малко по различен въпрос имам, една приятелка на свекърва ми ме посъветва да не пипам котки, защото детето щяло да е космато и имало такива случаи . Аз имам две котки и си ги отглеждам на двора, чела съм това в Интернет.
-Да не риташ котка или куче, че ще родиш космато дете.

Но за пипане на котката не съм чувала че не трябва

Това е пълна глупост... безумно, измислици.
Аз вкъщи си гледам коте, британско късокосместо и не мисля, а даже и съм убедена че няма да имаме проблем.
Майка ми докато е била бременна с мен, също е гледала коте.

# 314
Надежда, не им обръщай внимание на подобни приказки. Ти тепърва ще се наслушаш на какво ли не.
Някои бебенца наистина се раждат по окосмени, но това няма нищо общо с котките. Бебетата си имат оскосмяване още от утробата,  за да им поддържа телесната температура, докато тялото изработи достатъчно подкожна мазнина 😁. Моето малкото се роди доста космато милото, имаше мъхче по челото и гърба, но после изчезна. Та тогава четох и разбрах защо 😉

Общи условия

Активация на акаунт