Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 43 599
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Ама, мами, моля ви без думата море Joy Това е толкова забранено, колкото и определени храни, а ни се е дояло, а... Joy
Аз също много бих искала, не знам колко би ми стискало да напусна София. Не че там няма лекари, но ще съм в небрано лозе, ако нещо. Някой с друга бременност правил ли го е? И всъщност морската вода забранена ли е като СПАто?

# 526
Не е забранена морската/океанска вода, аз вече бях на море преди около месец. Докторът ме предупреди да не стоя супер много във водата, забрани ми да се гмуркам и ме посъветва да избягвам най-силното слънце.

В курорта имаше и жени в доста по-напреднала бременност, които също не се притесняваха от водата

# 527
Момичета, аз съм 17г.с но бебето е по-голямо и си мисля че вече го усещам дали е възможно? Усещам леко като побутване като туптене но не е равномерно като пулс и не е къркорене (това за щастие отмина Grinning). Също ми казаха предна плацента и май значи, че не би трябвало да го усещам толкова рано Thinking

# 528
  • В долината на голямата река
Golfo_di_Orosei, адмирации. Трябва да си знаем правата. Всеки сам си решава в крайна сметка, но не трябва да позволяваме да ни използват.
Междудругото, августинките са на 4 тема и усилено я преполувяват Smile
Явно не са така работни като нас Simple Smile
Това си е нашата тема! Нашите терзания и щастливи моменти. Моля да не се напрягаме излишно коя друга група до къде е!

# 529
Ама, мами, моля ви без думата море Joy Това е толкова забранено, колкото и определени храни, а ни се е дояло, а... Joy
Аз също много бих искала, не знам колко би ми стискало да напусна София. Не че там няма лекари, но ще съм в небрано лозе, ако нещо. Някой с друга бременност правил ли го е? И всъщност морската вода забранена ли е като СПАто?
Аз мисля да проуча добре болниците в Бургас за всеки случай. С предишната бременност ходих на море в Гърция в шести месец и на нашето в седми месец, дори за малко се топнах във водата. Сега мисля, че няма да се къпя, защото морето още ще е студено и може да причини контракции, а и ММ е голяма паника и ще ми мрънка, ако си помисля да се потопя. Но самото чувство да съм там и да си гледам безкрайното синьо море е незаменимо. Надявам се каката да се забавлява, тя тъкмо се научи да плува. Simple Smile

# 530
  • Сандански
Още като забременях ММ каза догодина забравяме за морето Sad Имаме вила в Гърция и се надявам поне уикендите да ме водят. Иначе миналия път ходих края на 8ми месец и като влязох в 9 край не ми даваха да кажа и думичка за морето, а аз си се чувствах много добре. Тогава за първи път закарах бебето края на октомври, но сега ще извадя по рано паспорт, ако може септември да отидем ще е супер Simple Smile Много ми е кофти, че каката ще трябва да ходи само с бабите на море, без мама и тате, но ще е само тази година. Иначе и аз живея цяла година с мисълта за морето Simple Smile

# 531
Момичета, аз съм 17г.с но бебето е по-голямо и си мисля че вече го усещам дали е възможно? Усещам леко като побутване като туптене но не е равномерно като пулс и не е къркорене (това за щастие отмина Grinning). Също ми казаха предна плацента и май значи, че не би трябвало да го усещам толкова рано Thinking

Всъщност и аз тази сутрин се канех да пиша за абсолютно същото нещо. Тази нощ мисля, че за първи път усетих бебока. Не беше както досега, когато си беше ясно, че е къркорене, както каза blue_eyez. Докато лежах се завъртях на другата страна и ми се стори, че нещо се приплъзна леко, после се завъртях отново за пробата и отново го усетих, а след това и като леко шаване/побутване отвътре, все едно недоволстваше, че го размествам. Вярно, че беше съвсем леко, но и аз си мисля, или поне се надявам, че може да е бил мъника. Иначе и аз съм в края на 17 г.с.

# 532
  • Пловдив/София
За морето- миналата бременност бях в осмия месец на нашето море, никакви проблеми, страхотно си изкарах. Плуването както знаете е препоръчотено, а в морето няма толкова бактерии, колкото е възможно в басейн.
Тогава обаче бях с термин август...сега в началото на лятото ще сме почти в деветия месец. Все пак деветия чак не бива да се пътува, тъй като е възможно раждане всеки момент. За сега мисля да отида в края на май и да се размина с плуването, тъй като водата ще си е студена...но пак въздухът и почивката ще си заслужават.
Та, питайте си лекарите, но при нормална бременност не виждам проблем да се пътува. Дано всичко е наред и нямам търпение пролетта да правим няколко кратки екскурзии. После може пак през септември- с бебе на 2 месеца би следвало да е ок. Миналия път заведох малкия на 40 дни на море (разбира се той си стоя в количката,само ние се къпахме).
Аз се притеснявам, че съм вече 13та г.с., а не съм записала ЖК. Не мога да се свържа по телефона от няколко дни. Ще досаждам пак, дано не е проблем...направлението за ПКК откога докога е, знаете ли? 13 или 14 г.с.ок ли е?
Ех, нямам търпение за усещането, съвсем скоро ни предсои, а някои като гледам вече са го усетили Wink

# 533
Аз съм 15 г.с. и от няколко дни усещам леки гъдели в корема. С предна плацента съм също, но тя пречи на усещането през корема, ако някой държи ръка отгоре, а за вътршното усещане мисля не е пречка. Второто си дете го усетих по това време, първото в 16-та. Чувството е толкова мило, нямам търпение да почне да подбутва по-отчетливо.
Въпросът за морето ме усмихна. Обожавам морето и го чакам цяла година, но както и да го мисля, тази година вероятно няма да ми се получи.

# 534
Момичета, аз с работодателя си ще се справя съвсем скоро и ще му стане ясно, че колкото и да не му се иска ще се лиши от моя ценен труд за известно време Simple Smile Освен това имам млади и напористи колеги, които отдавна мечтаят да поседнат на моето място, защото са доста самонадеяни. Та сега ще им се даде шанс.
По отношение на почивките - не мисля да се лиша от нищо.Имаме си две момчета, които жадуват да са в басейни, по плажове и т.н. Simple Smile така че при всички положение след 30,05 ще направим едно море.
Планирам по 3 ти март една кратка спа почивка- естестено аз съм с ограничения Wink .
Освен това  моят мъж е луд шаранджия и постоянно гони трофеи, а аз покрай него също се запалих по тези неща. Имаме пълно къмпингарско оборудване, както и всичко свързано с шараните, така че поне един, два уикенда ще използвам докато мога.
Иииии, колкото и шантаво да звучи, оглеждам обзаведени апартаменти в Arendoo по бг черноморието, в затворени комплекси, на първа линия след като бебето се роди Simple Smile щом има легло. топла вода и всички условия  не е задължително да вися вкъщи, така си мисля аз де  Simple Smile
Стига да съм във форма, че тия контракции и отоци малко ми спират ентусиазма ...

# 535
И аз си мечтая за море няколко дни в края на май или септември, но не знам дали септември не е прекалено оптимистично. За мен е първа бременност и живот и здраве не знам дали ще се справя за море, сигурно няма да знам къде се намирам Smiley

# 536
Аз обожавам морето. Като морско чедо, някак не мога да си представя лятото без море. Живот и здраве ще ходим, защото не искам да лиша другите ми две деца от море.
Аз също усещам леки потупвания(17 г.с съм). Става ми едно такова мило, много хубаво чувство.

# 537
Летни мамчета , апък без море....Срамота! 😉
Аз съм от Бургас и да си кажа честно ми е писнало Simple Smile Винаги мога да цопна за малко поне до колената...За нещо повече не си и помислям.  ММ го подготвям от сега , че ако иска отиваме за час / два ....от 8 до 10 Simple Smile

# 538
аз със сигурност ще отида на море, няма нищо страшно, даже моят лекар ми препоръчва да ходя на плуване и йога активно

# 539
  • Пловдив/София
Момичета, преди време се обсъждаше Пренатест, но не мога да намеря...
Някоя от вас правила ли е при добър резултат от БХС? Моят е ок, но лекарката е 'за' да се направи, защото е много по-точен. Чудя се дали да правя, вероятно ще ми е по-спокойно, но хич не е евтин...
Междудругото сега януари има промоция, минимален пакет 500 и нещо лв, пълният 1500. Наистина ли е намалено или е само реклама?

И друго- бях обещала да ви пиша за йога, ходих ето тук:

https://www.facebook.com/events/601210283668881/

организират и интересни лекции за бременни, раждане и т.н., при това не са от онези рекламните, които претупват материала. В събота мисля пак да ходя (има за раждане). Аз съм доволна и препоръ4вам.

Общи условия

Активация на акаунт