Добър ендокринолог в София

• 728 450
  • 849
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте , търся добър ендокринолог за дъщеря ми, тя е на 16 и няма цикъл. Благодаря!
Дадоха ми тел на д-р Коларов, д-р Начев и Д-р Ели Стефанова, моля дайте съвет кой да избера.

# 646
Здравейте, чух и видях много добри отзиви за проф. Боянов, ендокринолог в Александровска болница. Някой, който е бил негов пациент да има случайно негов мобилен телефон, който да може да ми го сподели? Звънях на стационарен телефон, който намерих в интернет, но никой не отговаря и вчера ходих до болницата да запазя час лично, но него го нямаше и една сестра ми каза, че бил в отпуска. Идвал в кабинета си много рядко и само с уговорени часове, но за да си запазиш час трябва да се свържеш с него на мобилния му.  Confused
Да преповторя и аз въпроса, но същото. На мен ми обясниха на регистратура, че не могат да запишат час за него, защото той сам решавал дали, кога и кой да прегледа, а на телефона в болницата никой не вдига. Може и на лични.
Колебая се къде да направя биопсията - едни ми препоръчват Боянов и Александровска, други - Начев.  newsm78
Добър вечер.Някой от вас има ли мнения за Д-р Сава Антова на Позитано 8.
Благодаря предварително.
При д-р Антова съм ходила, когато работеше в Първа градска, но само веднъж, т.е. пусна ми изследвания, назначи ми метфоргама, но нямам много впечатления. Не знаех, че се е преместила на Позитано.

Здравейте, дами,

Дали някоя от вас може да сподели номер за връзка с проф. Боянов?
И аз съм в същата ситуация, а съм се спряла на него за следващия преглед.

# 647
  • Плевен - Велико Търново - Милано, Италия
Здравейте , търся добър ендокринолог за дъщеря ми, тя е на 16 и няма цикъл. Благодаря!
Дадоха ми тел на д-р Коларов, д-р Начев и Д-р Ели Стефанова, моля дайте съвет кой да избера.

Защо ти е ендокринолог като няма цикъл? Не е ли по- добре гинеколог, за да види първо какво е състоянието на матката и яйчниците и тогава да се мисли за хормонални проблеми. Може да има и генетичен проблем?

# 648

Препоръчвам ви д-р Начев от Ендокринологията, бързо говори и е малко припрян, но добре обяснява и може да назначи правилното лечение. Не е лошо да се направи и консултация с гинеколог, но много често тези проблеми са комплексни и трябва и с ендокринолог консултация плюс пускане на хормони. Аз тръгнах по този път отдавна и сега съм с Хашимото.

# 649
  • София
тук мога да отговоря и аз: при първична аменорея водещ лекар е ендокринологът, защото основната част от заболяванията са такива, АГ трябва да направи преглед , за да се установи дали всички органи са наред и ги има и е дотам. Генетик се намесва при фамилна анамнеза обикновено или след отхвърляне на другите варианти. Най-често става въпрос за късен пубертет и неотговаряща костна възраст, несериозно е АГ да изписва лекарства за подобен специфичен проблем. Може да е проблем с IGF-1, тогава се прави тест наречен за по-лесно 'хипогликемия', под лекарско наблюдение, за да се проследят дефицитите на растежен хормон /ако има такива/ . Друг тест, който провеждат е с ампула ЛХРХ, за да се види дали няма хипопитуитаризъм. Има и други, разбира се. Ако при подобно състояние се реагира правилно и се направи консулт с точните специалисти нещата могат да минат плавно и безпроблемно. Проблем обаче е, че има много малко ендокринолози в Б=я, които имат интерес и разширени познания в тази сфера Simple Smile
та така, правилно са се ориентирали хората Simple Smile  Mr. Green

п.п при вторична аменорея вече и АГ може да е водещ, само при съмнения за по-дълбок проблем или просто за консулт е хубаво да се мине и през ендокринолог.

п.п за подобен случай д-р Начев е препратил пациентката към проф.Куманов, той е по тази част. Но там беше отхвърлен проблем с ЩЖ

# 650
Здравейте!

Почти успях да прегледам цялта тема и мога да кажа, че за финал май не мога да се спра на нито един от посочените лекари...
Преди няколко месеца ходих при Динчо Георгиев на гинекологичен преглед и още от врата започнахме да си говорим за хормони, докато не го докарахме до диагнозата ПКЯ. Пролактинът ми беше 2,5 пъти над нормата, останалите хормони бяха в границите, само съотношението на LH и FSH беше 1,03. Хареса ми отношението на доктора , защото обяснява по много и подробно и докато едно много известно светлио в гинекологията все ми казваше, че е нормално да имам хормонални проблеми, т.к 1 на всеки 4 жени имали такви, този ми обърна внимание и съм доволна. Сега съм решила да си направя тест за инсулинова-резистентност профилактично, а и за тези ПКЯ трбябва да има някакво обяснение, скрито я в щитовидната жлеза, я в хипофизата. Търся специалист, който ще ми обърне внимание, ще вникне в проблема и няма да ме прегледа за 2 мин и да ме отпрати. Засега най-ми допадат кометарите за д-р Бакалов, бил внимателен и обяснявал отлично .. Ако някоя от вас скоро да е била на преглед при него, би ли споделила дали е доволна от прегледа или не ? Също така приемам и предложения за др лекари Simple Smile

# 651
  • София
ако става дума за д-р Дениз Бакалов....еми става Wink
за пролактин 2.5 пъти над нормата ти трябва ЯМР. Тук всеки си е споделил впечатленията за лекарите, при които е бил....надали смяташ, че по поръчка ще се появи някой да ти похвали този, който ти искаш да ти похвалят. Бакалов е готин, мил е, ама ако бях отишла при моя лекар пъррво нямаше да загубя 2 години мъки!

# 652
ама ако бях отишла при моя лекар пъррво нямаше да загубя 2 години мъки!
А кой е този лекар?

# 653
  • София
писала съм много в тази тема, както и в тези за СПКЯ и хиперпролактинемия, да не излезе, че рекламирам, а и след като си чела мненията тук си преценила за себе си.
Аз не съм доволна от методиката на търсене на проблема в ендокр. в Александровска, за съжаление не съм и единствената Simple Smile
/ в началото бях впечатлена от д-р Бакалов, но много бързо ми мина, хубавите приказки не ми помогнаха на състоянието, нито лечението, оказаха се още няколко проблема, които не бяха регистрирани/

Където и да решиш да идеш на лекар, знай, че за тия стойности всеки добър ендо ще те прати на ЯМР, подготви си и второ изследване на пролактин, за да се потвърди стойността. Гледа се дали няма пролактином, аз самата съм и с това заболяване.
Поздрави и успех!  bouquet

# 654
писала съм много в тази тема, както и в тези за СПКЯ и хиперпролактинемия, да не излезе, че рекламирам, а и след като си чела мненията тук си преценила за себе си.
Какво искаш да кажеш, че трябва да ходя да търся из трите теми какво си писала  Rolling Eyes
Както и да е.

# 655
Аз не съм доволна от методиката на търсене на проблема в ендокр. в Александровска, за съжаление не съм и единствената Simple Smile
/ в началото бях впечатлена от д-р Бакалов, но много бързо ми мина, хубавите приказки не ми помогнаха на състоянието, нито лечението, оказаха се още няколко проблема, които не бяха регистрирани/

Където и да решиш да идеш на лекар, знай, че за тия стойности всеки добър ендо ще те прати на ЯМР, подготви си и второ изследване на пролактин, за да се потвърди стойността. Гледа се дали няма пролактином, аз самата съм и с това заболяване.
Поздрави и успех!  bouquet

Надявам се да споделиш кой е твоя лекар.Ние търсим компетентно лечение.

# 656
  • София
Какво искаш да кажеш, че трябва да ходя да търся из трите теми какво си писала  Rolling Eyes
Както и да е.

Извинения, обърках те със ЗенКат, която беше писала, че е изчела темата и не си е харесала друг освен Бакалов  Laughing  та, на нея отговарях.
За всички останали - за доц. Атанаска Еленкова става дума , макар че всеки път като ме пита някой за нея и после така и не ходи там, та няма много смисъл във хвалбите :}

# 657
Благодаря!
И други хора са ми я препоръчвали, ще я имам предвид.
За момента търся някой по каса, за да се оползотвори едно направление, но това май е мисия невъзможна.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2016, 18:33 от Lemy

# 658
Аз да изкажа лично мнение за д-р Еленкова. Млада, добре изглежда, начетена и амбициозна лекарка, преглежда внимателно. Обаче - чака се с часове, много е претоварена, последният път ми написа на амбулаторния лист някакви глупости, които очевидно бяха останали от диагнозата на предишния пациент /щото аз нямам оперативен цикатрикс на шията/. Това ме отказа от нея, колкото и да е добър един лекар, все пак трябва да е в състояние да отдели няколко минути само на теб и да те лекува адекватно - нали за това ги търсим, пък и не преглеждат по каса, та всичко е кеш там.

# 659
Ммда, напълно съм съгласна за времето и вниманието.
Такова мнение съм си съставила за Начев, секундни прегледи и вършене на още поне две-три неща докато те преглежда.

Общи условия

Активация на акаунт