Любовен триъгълник

• 13 694
  • 178
  •   1
Отговори
# 165
Афродита, въобще не съм сигурна, че Алис представя съвсем обективна картина на отношенията си с майка си. От нейна гледна точка, разбира се, майка й е абсолютен цербер с несправедливо отношение, но така си мислят голяма част от децата.
От гледна точка на майката може би дъщеря й просто не се държи достатъчно зряло, за да  се даде пълна свобода. Вероятно истината е някъде по средата.

Много майки изживяват болезнено момента, в който децата им си поемат пътя (особено ако са единствени деца на самотни родители), но в последствие се примиряват, като се убедят, че децата са разумни и отговорни. Далеч не във всички такива случаи става дума за отровни и властни лепки с мания за контрол.

Алис, говориш точно като ученичка, която тропа с краче. Отношението ти е незряло.
Приятелката, която даваш за пример, не е добър пример.
Оценки под 5.50 в провинциално обикновено училище са средна работа и в никакъв случай не са повод за прекомерна гордост.

Как си с английския?

Последна редакция: ср, 26 дек 2018, 17:13 от Анонимен

# 166
До сега оценките ми не са лоши!Всяка година сбора ми на оценките не пада под 5,40.Но тя никога не е доволна.Afrodita е права!Не мисля,че майка ми някога ще приеме да бъда самостоятелна.Да,има приятелки...,но е готова да се раздели с тях.Домакиня е,така че неща като кафета,ресторанти... не я интересуват много.През всичките тези години много родители се потяха на родителска среща от срамът,който им причиняват децата им,с майка ми излизаше с гордо вдигната глава.И накрая ПРИМЕРНО Стефка дето е пушила и пила по дискотеки,дето е сменяла момчета и повече от 4,00 за годината не е имала ще има майка,която я подкрепя такава каквато е!Ще има свобода и няма да се притеснява да излиза след 19ч.навън!
Не е справедливо!
Май ти не искаш да се пуснеш от полата на майка си. Разбираемо е донякъде, така винаги някой ще е отговорен в твоите очи за личните ти провали.

# 167
  • София
Афродита, въобще не съм сигурна, че Алис представя съвсем обективна картина на отношенията си с майка си. От нейна гледна точка, разбира се, майка й е абсолютен цербер с несправедливо отношение, но така си мислят голяма част от децата.
От гледна точка на майката може би дъщеря й просто не се държи достатъчно зряло, за да  се даде пълна свобода. Вероятно истината е някъде по средата.

Много майки изживяват болезнено момента, в който децата им си поемат пътя (особено ако са единствени деца на самотни родители), но в последствие се примиряват, като се убедят, че децата са разумни и отговорни. Далеч не във всички такива случаи става дума за отровни и властни лепки с мания за контрол.
Скрит текст:
Алис, говориш точно като ученичка, която тропа с краче. Отношението ти е незряло.
Приятелката, която даваш за пример, не е добър пример.
Оценки под 5.50 в провинциално обикновено училище са средна работа и в никакъв случай не са повод за прекомерна гордост.

Как си с английския?
От която и гледна точка да го погледнем е абслютно ненормано да крещиш на дедето си всеки път, когато разговаряш с него. Тази майка отказва нормална комуникация, отказва и професионална помощ. Другото ненормално е да дишаш до такава степен във врата на детето, че да ти разказва какво си чати и подобни Crazy. Още по ненормално е да съветваш дъщеря си да си стои на д-то при някакъв мунчо, дето му е през... за нея, само и само щото "какво щели да кажат хората". Майката е с провалено съжителсто и затова сега иска "детето" да е със стабилна и дълготрайна връзка, само че това става със стабилен мъж, а не с някакъв 20 годишен келеш.

# 168
Ами може и да си има своите проблеми тази майка, едва ли е имала лек живот. И едва ли има скатани 1-2 хилядарки за психолози със съмнителен ефект. А нищо чудно Алис да сгъстява черните краски.

Алис, ако не искаш да се превърнеш в едно вечно мрънкало с объркан живот, жертва на този и онзи:
1. Избери си перспективна професия, която ти харесва.
2. Проучи възможностите и изискванията за следване в България, в Холандия, Дания и Германия. Не ти препоръчвам другаде, защото таксите са доста по-високи.
3. Направи си план по изпълнението на изискванията и го следвай. Разпредели нещата във времето. За чужбина мисля, че си пропуснала сроковете за учебната 2019-2020, но може да се подготвиш сериозно за догодина, включително езиково.
4. Намери си почасова работа, с която да си изкарваш някакви дребни джобни, колкото да се чувстваш независима. Внимавай много при кого и с какво се хващаш. Рисковете, особено за момиче, са големи.
5. Остави на заден план всякакви момчета, драми и бури в чаша вода с майка ти. Това в момента ти е последна грижа. Не ти трябват никакви психолози. Те не са и евтини. По-добре си вложете парите в уроци по език или по предметите за кандидатстване. Майка ти едва ли разполага с много излишни пари, така че не я врънкай за психолог. Психолозите понякога помагат, но могат да причинят и големи вреди, ако са некомпетентни (а такива в България са много).

# 169
след като си вечер у дома, седни си на д-то и си повиши успеха в у-ще, запиши се на някой безплатен онлайн курс, разгледай някой сайт подобен на ablementor.bg и изобщо "поработи"за себе си
няма никакво значение стефка с 4те колко пъти е ходила на мол, с колко момчета е спала и дали я подкрепя майка й, ако си остане в малкия град/село без перспективи
ако ти си останеш там, майка ти ще те ръчка за внучета и после ще им приични онова, което и на теб, а ти отново няма да я спреш, защото ще си се предала - това ли искаш за децата си? не си ли струва да спреш мрънкането /да се мрънка и да се пуснеш по течението е лесно/ и да се заемеш с живота си наистина /да, да се плува и дори да се рие срещу течението е доста по-трудно/? не ми отговаряй, на мен тези отговори не ми трябват

# 170
Момичета, извинявайте, но майка-цербер да остави дъщеря си да се сгаджи на 13? Да върти любовчийски триъгълници на 18?
Сериозно ли вярвате? Някак ми е разбираемо майката да иска да живеят двете до абсолвентската. Девойката звучи като онези, дето се прибират бременни още в първи курс.
А отделно майката каква ли пък толкова ценна квалификация ще има, че да може да си позволи преселване на 40+, за да варди гащите на дъщерята, много интересно.
Ветеринар било зле платено - къде? Просто бележкарството не помага да влезеш трудна специалност. Нито да поемеш отговорност, ако умориш нечий пекинез.

# 171
Какво значи да се сгаджи на 13?Определено това,което ви излиза в главата като картина не е това,което се е случило реално!Обяснявала съм го какво е било.
Питам ви сериозно!!!!
Как да започна работа като нон стоп ми се мрънка,забранява и нищо не се позволява?! Разбира се,че не искам да бездействам и да стоя в нас като психо.Тя не може да приеме,че съм достатъчно голяма и искам да си хвана пътя!Каква ценна квалификация да има майка ми?Направила е грешка и се е омъжила на 20г.Определено животът и не е бил лек,но не е нужно да живея както тя иска!Дори не съм карала шофьорският курс,защото не ми позволи!Така че аз си знам какво ми е!Благодаря на всеки един,който е коментирал тук!От всеки разбрах по нещо важно!Хубава вечер !

# 172
Как да започна работа като нон стоп ми се мрънка,забранява и нищо не се позволява?!

пълнолетна си
или не си?

# 173
Пълнолетна съм!Разбрах ви!Заемам се със себе си!  Simple Smile

# 174
  • Sofia
Алис, новата година е един добър повод да обещаеш не на някого другиго, а на САМАТА СЕБЕ СИ, че отсега нататък ще започнеш да ГРАДИШ ПЪЛНОЦЕННО живота си, обръщайки внимание на мисленето си, образованието, грижата за себе си, да си центрирана и самостоятелна, да постигаш успехи и все по-голяма независимост. Прочетох, че след броени месеци ти е абитуриентският бал. Имаш ли ЦЕЛИ, мечти, желания, амбиции за след това? Желая ти разум, сърце така или иначе си имаш.

# 175
  • София
Вижте, разбирам донякъде момичето, зашото не е лесно да се намери работа за необразован човек, с която да си плаща и квартира.  
Промяната и откъсването от майка й не стават за 1 ден, но трябва да се започне все някога.
И не е чудно, че момичето иска майка й поне да я оцени, защото не й създава грижи, и да не си създават отрицателни емоции.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 16:00 от Cuckoo

# 176
Пълнолетна съм!Разбрах ви!Заемам се със себе си!  Simple Smile
Алис,моят съвет е да скъсаш с "геймърчето",но и да не започваш връзка с другото момче,защото нещо ми подсказва,че майка ти го е преценила правилно...Рано ти е за любов,още ! Мислиш си,че животът е гаден на тези години ? Поживей още пет-шест години и когато трябва да станеш самостоятелна личност,която вече не разчита на близките си ще разбереш,че животът ти тогава е бил даже прекрасен.Или иначе казано - от тук нататък ще става все по-зле ! Така,че си опичай акъла,че "мама си джаса"...

# 177
Скрит текст:
До сега оценките ми не са лоши!Всяка година сбора ми на оценките не пада под 5,40.Но тя никога не е доволна.Afrodita е права!Не мисля,че майка ми някога ще приеме да бъда самостоятелна.Да,има приятелки...,но е готова да се раздели с тях.Домакиня е,така че неща като кафета,ресторанти... не я интересуват много.През всичките тези години много родители се потяха на родителска среща от срамът,който им причиняват децата им,с майка ми излизаше с гордо вдигната глава.И
накрая ПРИМЕРНО Стефка дето е пушила и пила по дискотеки,дето е сменяла момчета и повече от 4,00 за годината не е имала ще има майка,която я подкрепя такава каквато е!Ще има свобода и няма да се притеснява да излиза след 19ч.навън!
Не е справедливо!
Да разбирам ли, че това искаш от живота и от майка си?
Да хойкаш насам-натам по цяла нощ, да сменяш мъж след мъж, да пиеш като казак, а мама да те чака у дома с "топла супа и с "Браво, момичето ми, страхотна си.Обичам те!".
Ако това искаш, лесно е...намираш някакъв пройдоха, нанасяш се при него и си "решаваш" проблема.
А ако държиш на мнението и уважението на майка си, може би първо трябва да спреш да мрънкаш, да почнеш да се държиш като пораснал човек, да завършиш училище, да следваш, да си намериш работа....Когато майка ти види, че си зрял, отговорен, стабилен човек с цели в живота, които преследва с хъс и желание, може да преоцени недоверието, което ти демонстрира.
Рядко са такива родители, които демонстрират недоверие към детето си още от "люлката"...обикновено за "тормоза, разпитите и проверките" си има съвсем основателни причини.

# 178
  • София
На нейните години не е толкова чудно, че иска и да си поживее, каквото и да влага в това. Няма нужда да бъде зубърката, която не пие и не ходи по кръчми, а и  от мъже не разбира. Сега му е времето да ги сменя, не на 30+, когато нея ще я избират.
Докато се обърнеш - младостта си отишла.

Общи условия

Активация на акаунт