Математически турнири 1-4 клас. Тема №53

• 93 347
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Точкуването е описано в началото на листата със задачите. Последните две задачи носят 10 точки и в случай, че само те са сгрешени, резултатът ще е 90 т., т.е. максималният брой точки си е 100.
Поздравления за отличния резултат!

# 586
Някой имама ли теста за 2 клас от ЕК?

# 587
Прегледахте ли поне последната страница от темата преди да зададете този въпрос?

# 588
Да , прегледах всички коментари.Извинявам се,че попитах недовидях , че са качени и за втори клас задачите.Бях отворила само линка за първи клас, не видях другите.

# 589
  • София
Точкуването е описано в началото на листата със задачите. Последните две задачи носят 10 точки и в случай, че само те са сгрешени, резултатът ще е 90 т., т.е. максималният брой точки си е 100.
Поздравления за отличния резултат!
Написано е, но преди последните две задачи се мъдри следният текст ""За да разграничи участниците с равен брой точки, Кенгуруто задава две допълнителни задачи, които изискват посочване на числов отговор." Ако това се спази, би трябвало максимумът да е 90, а 10-те да са бонус при равен брой точки от тези 90.
Почти съм сигурна, че миналата година обаче това не беше спазено, т.е. наистина си беше 100. /а иначе експертката Дидева ми припомни, че текстът си е бил там и тогава/.
т.е. излиза, че написаното не отговаря на истината.

# 590
Да, да, *Ирина*, и аз пиша по спомени от миналогодишната ситуация.
Имаше там един детайл в класирането за нац. кръг, който ме беше навел на мисълта, че все пак са ги прибавяли тези точки към резултатите на децата.

# 591
Темата да първи клас ми се струва значително по-трудна от предходни години, но това май е тенденция при всички състезания...
При нас учителката е инструктирала децата, ако не са сигурни в отговора, да не попълват нищо, съответно младежът е оставил четири празни отговора. Все си мисля, че при тестова задача, при положение, че не се отнемат точки за грешен отговор, е по-добре да попълни отговор, макар и да се окаже грешен, отколкото да не попълва нищо...

# 592
Може ли да каже някой къде и кога ще излязат резултатите? Благодаря!

# 593
Темата да първи клас ми се струва значително по-трудна от предходни години, но това май е тенденция при всички състезания...
При нас учителката е инструктирала децата, ако не са сигурни в отговора, да не попълват нищо, съответно младежът е оставил четири празни отговора. Все си мисля, че при тестова задача, при положение, че не се отнемат точки за грешен отговор, е по-добре да попълни отговор, макар и да се окаже грешен, отколкото да не попълва нищо...
Моят младеж обяви, че има една сгрешена задача и една, която не знаел как да реши и дал отговор "рандом". Колко е вярно ще видим по-късно. Но смятам, че трябва да отбележат отговор, макар и "рандом".

# 594
Може би съветът да не се отбелязва нищо, когато не знаеш как да решиш задачата, не е толкова лош, дори и да не се отнемат точки.
Ако се отбелязват така отговори, може да стане тенденция и детето просто да спре да мисли за решението и  да задраска някой отговор, щото е по-лесно.
В крайна сметка медалите не са най-важни, особено щом не става въпрос за кандидатстване в МГ.

# 595
Не зная, може би си права за неотбелязването. Надали ще спре да мисли, но пък може да се класира на добро място, без да го заслужава, измествайки някой, който правилно е решил определен брой задачи, което не е добре.

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 08:34 от W

# 596
Може би съветът да не се отбелязва нищо, когато не знаеш как да решиш задачата, не е толкова лош, дори и да не се отнемат точки.
Ако се отбелязват така отговори, може да стане тенденция и детето просто да спре да мисли за решението и  да задраска някой отговор, щото е по-лесно.
В крайна сметка медалите не са най-важни, особено щом не става въпрос за кандидатстване в МГ.
Не се бях замисляла за това. Благодаря за споделената гледна точка!

# 597
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не зная, може би си права за неотбелязването. Надали ще спре да мисли, но пък може да се класира на добро място, без да го заслужава, измествайки някой, който правилно е решил определен брой задачи, което не е добре.

Head BandHead Band
има и по-големи смешки в темата за смешки от форума.

чисто теоретично, как дете, оставило задачата нерешена, ще измести дете, което е решило задачата вярно?
Head Band

# 598
  • София
Това пък какво ви топли, да налучка някой отговор? Ако детето не е решило вярно задачата понеже я разбира, то другото няма стойност. Че щяло да е напред в списъка? И в следващото състезание ще лъсне всичко... Няма нужда... от първо място по точки но само по случайност...

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 09:44 от Yangdze

# 599
Към st. Dobri. Явно неясно съм се изразила.Разсъждението ми е по темата дали е добре/редно и за детето и за останалите участници да се отбелязват отговори "рандом",а не дали да се оставят неотбелязани.

Общи условия

Активация на акаунт