Парфюмни размисли и страсти - 222

• 67 247
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, вадете Traversee du Bosphore L'Artisan Parfumeur, много добре се развива вътре на топличко. Heart Eyes

# 571
Момичета, вадете Traversee du Bosphore L'Artisan Parfumeur, много добре се развива вътре на топличко. Heart Eyes

О, веднага! И кожена рокля много му отива! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 572
  • Viena
Dama Bianca, дали става за на сляпо?

# 573
  • Бургас
В никакъв случай не става според мен,първо го тествай,има проби.

# 574
  • София
Здравейте! Моля да ми препоръчате някой по-свеж мъжки Монтал, който да е с добра трайност. Проверявах във фрагрантика, изчетох доста коментари и не успях да избера.
Ето този https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Pepper-28120.html е страхотен! За мен е пронизващо свеж, боцкащо ободряващ, траен и шлейфов Peace

# 575
Момичета, може ли мнение за Boss Orange? Благодаря предварително!

# 576
Много благодаря за предложенията, вероятно ще се спра на Intense Pepper.

# 577
  • София
Много благодаря за предложенията, вероятно ще се спра на Intense Pepper.
Искрено се надявам да ти хареса  bowuu Моля, да споделиш впечатленията си когато го вземеш  Wink

# 578
  • Germany
А ти се сдоби с MALVS Nobile 1942? Честит да ти е, пиши как го усещаш Simple Smile Запомнила съм го като силно дървесен и с много тамян. Тамян и подправки в началото, а после с мека амброво-удова база.

За Puredistance наистина не съм писала досега, за мен си заслужават всяка стотинка. Ще се опитам да намеря време през уикенда и да пиша по-подробно за тях.

Дения, страхотни придобивки, със здраве да си ги пръскаш! Simple Smile
Йоан Владимир, честит още веднъж тогава и поздрави на моя парфюмен близнак за добрия вкус Kissing Heart Чудесен избор, със здраве да го носиш!!! Чакам ревютата ти с нетърпение, немците са на много противоречиви мнения за Puredistance и не мога да реша искам ли да се запозная с тях или не.

С MALVS Nobile 1942 се сдобих случайно, на сляпо и на шега почти. Днес ми е първи ден на носене и след 12 часа мога да кажа, че ми харесва. Няма да ми стане ароматен подпис, но е много  мой парфюм. Много се забавлявах на споровете за превода на името му. Malus от латински значи лош, сърдит, непривлекателен, но значи също и ябълково дърво, а може да се преведе дори и като дърво на мачта. От там тръгнаха едни спорове, мирише ли на ябълки този парфюм или не, сърдит ли е, или темерутски. Началото му за мен е феноменално! Ябълки не усещам. Много пипер много чудо! И много подправки. Карамфил и кардамон основно. И много смоли. Ако щете ми вярвайте, но който е ходил по зъболекари и е имал проблеми с лигавицата, неминуемо се е сблъсквал с едно лекарство Алвожил. Същото прилича на нарязан тютюн, стои на конци, прави се на малка топка и се слага за успокоение на болното място. Мирише хем на масло от коренчета от карамфилче, хем на масло от кардамон, хем на сладка мента. Едновременно люто и сладко, и безкрайно миризливо. Точно на това мирише и MALVS  в началото. Плюс мнооого пипер, сух, запечен на горещ тиган и много ароматен. Постепенно ароматът на пипер избледнява и се смесва с топло, сухо ароматно дърво, и мек, фин тамян, и много смирново масло. В базата се укротява, става много тих и прибран, но е много хубав дървесен парфюм. Мирх/смирна нотата прилича доста на тази от Мирх и тонка на Джо Малоун, но тук е без лавадула, а е с подсладено дърво. Създава едно уютно, топло усещане, като приятна топлина от огън от камината, дървета, съскащи смоли и ароматни подправки. Парфюмът е хубав, но за мен е подсладена кардамонова версия на Hermessence Poivre Samarcande Hermès, който имам. Мъжът ми обаче веднага го надущи и реагира, защото е точно от неговия тип аромати и заяви, че този парфюм е за него, не си го представял на жена и се напръска и той. Аз се съгласих, мир да има вкъщи Joy, но определено бих си го носила в определени настроения. За мен е скин сцент, след прекрасното начало се прибира доста, и прави много фина аура, но определено не би направил впечатление на някой, който не е в интимна близост. Ако го бях открила преди 2 години, оди щях да пея за него, но сега ми е унисекс към мъжки, сдържан и хубав ориенталец. Поне съм доволна, че съпругът ми ще му се радва.

# 579
  • София
А кой популярен мъжки парфюм мирише на дървена хижа и ябълки?

# 580
  • София
Сега се включвам с молба за препоръка за мъжки парфюм - нещо секси , възбуждащо , нещо , което да напомня дълго за себе си Heart Eyes Мнения за Sauvage на Dior ?
Да добавя , че става въпрос за 30-годишен мъж Simple Smile
Перфектен избор! Един от най-хитовите парфюми на пазара.
Ако добавиш малко инфо за вкуса на получателя, може би ще има повече идеи.

Здравейте! Моля да ми препоръчате някой по-свеж мъжки Монтал, който да е с добра трайност. Проверявах във фрагрантика, изчетох доста коментари и не успях да избера.
Според мен, Монтал изобщо не е удачна марка за добър свеж парфюм. Ето от мен три отлични дизайнерски предложения:
- Guerlain L’Homme Ideal Cologne  for men
- Hermes Terre d'Hermes Eau Tres Fraiche
- Giorgio Armani Acqua di Gio Essenza

# 581
  • София
Привет Simple Smile
Питане към познаващите Ajmal - струват ли си? Най-общи впечатления и кой парфюм ви харесва много? И мнения конкретно за Rose wood, ако някой го е ползвал?

# 582
Привет Simple Smile
Питане към познаващите Ajmal - струват ли си? Най-общи впечатления и кой парфюм ви харесва много? И мнения конкретно за Rose wood, ако някой го е ползвал?

Познавам само Senora. Взех го по препоръка на съфорумка. Харесва ми много. За мен е свежа, дори леко зелена роза и нетрадиционно за този тип аромати, дава чувство за свежест и настроение. Дълготраен е доста.  Peace

# 583
  • The Evergreen State
Честита Нова Година! Бъдете здрави и щастливи!
Подаръците които получих по празниците не бяха парфюмни но новогодишно се зарадвах с Miss Dior EDT 2019. Зарадвах се много като видях че е излязла тази реформулировка защото е много близка до парфюма от 2017 който много обичам, аромата е същия, единствено е по-олекотена версия (и по-нетрайна обаче).

# 584
Помня, че преди години имаше теми посветени на определени съставки в парфюма. Някой помни ли имаше ли за Ирис? Търся, но ми излиза виолетковата тема.

Общи условия

Активация на акаунт