Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 420
  • 692
  •   1
Отговори
# 675
Както вече писах, кой разбрал - разбрал. Другите ако могат, да пасат банкноти или да пият банкови баланси.

Ами той като има пари и без вас ще може да се нахрани с тях. Едва ли му е нужно жена му да му сготви на паралията. Ще си сготви сам, ще яде на ресторант, ще си купи готова храна. По-трудно е да изкараш пари, отколкото да ги изхарчиш или да се наядеш с тях. Щом си ги е изкарал ще се наяде. Да му мисли домакинята с готварски способности, но без пари да си купи продуктите.

# 676
Ами всъщност в един момент се оказва, че ако не искаш да отделяш време за готвене, а ресторантската и готова храна са нездравословни, хич не е лесно да се нахраниш добре, дори с доста пари. Пробвано е. Аз пък казвам, че да изкараш пари е по-лесно от това да ги превърнеш в деца и храна и всичко да ти мине през ръцете.

# 677
Ами всъщност в един момент се оказва, че ако не искаш да отделяш време за готвене, а ресторантската и готова храна са нездравословни, хич не е лесно да се нахраниш добре, дори с доста пари. Пробвано е. Аз пък казвам, че да изкараш пари е по-лесно от това да ги превърнеш в деца и храна и всичко да ти мине през ръцете.

Зависи къде ядеш. Ако ядеш в баничарницата и хамбургерджийницата - да, нездравословно е. Но има и достатъчно здравословна храна, която да поръчаш в ресторант. Нелепо е твърдението ти, че е невъзможно да ядеш добре навън. Ясно, че ти така ще кажеш. Естествено, че ще кажеш, че е по-трудно да сготвиш там нещо си, а да си на работа по 8-10 часа на ден е по-лесно. Никой не би си признал, че това което прави всъщност е незначително, а отговорностите и задачите му могат да бъдат поети и изпълнени от всеки друг.

# 678
Ама този не може да си позволи дори "кетъринга" от топлата витрина на Била, вие спрягате здравословна храна от ресторанти.

# 679

Зависи къде ядеш. Ако ядеш в баничарницата и хамбургерджийницата - да, нездравословно е. Но има и достатъчно здравословна храна, която да поръчаш в ресторант. Нелепо е твърдението ти, че е невъзможно да ядеш добре навън. Ясно, че ти така ще кажеш. Естествено, че ще кажеш, че е по-трудно да сготвиш там нещо си, а да си на работа по 8-10 часа на ден е по-лесно. Никой не би си признал, че това което прави всъщност е незначително, а отговорностите и задачите му могат да бъдат поети и изпълнени от всеки друг.

Ама да заминава в който ще ресторант и да си пести парите, някой спира ли го? Всеки е свободен човек със свободна воля. Щом стоят, значи така повече им харесва. Мен никой не може да ме принуди да стоя някъде, където УЖ съм касичка или каквото и да е там. Нито пък някой мъж може да бъде принуден.

Това е само оправдание на неудачниците - тя не ме иска и е с друг, заради парите, но аз не съм балама и не давам, като него ... Не че не е балама и не дава, не дава, защото няма.

# 680
Ама да заминава в който ще ресторант и да си пести парите, някой спира ли го? Всеки е свободен човек със свободна воля. Щом стоят, значи така повече им харесва. Мен никой не може да ме принуди да стоя някъде, където УЖ съм касичка или каквото и да е там. Нито пък някой мъж може да бъде принуден.

Това е само оправдание на неудачниците - тя не ме иска и е с друг, заради парите, но аз не съм балама и не давам, като него ... Не че не е балама и не дава, не дава, защото няма.

А жената що си няма свои пари? На нея какво не и наред, че чака някой да и дава? Ами да си изкара сама, ако може и е много кадърна.

# 681
Кои са тия жени, дето нямат свои пари? Joy
Аз не съм чувала дори за такива.

Когато ще ражда и ще гледа пишлемета, в повечето случаи няма как да има равни доходи. Ако мъжа има такива изисквания е достоен за ритник и да освобождава място за следващия. Но такива "изисквания" имат само прошляците, защото са прошляци и понеже ги е срам да си признаят, че са прошляци прокарват идеята, че и двамата трябва всичко по равно да делят.

# 682
Е нали задълженията трябвало да се делят поравно? Тя да сменя памперсите точно толкова пъти, колкото и той. Що да не си делят и разходите тогава? Между другото, има и мъже в майчинство. Като и тежи и дотяга домакинството да ходи тя на работа, а мъжът да гледа втренчено детето.

# 683
Е нали задълженията трябвало да се делят поравно?
Това кой го каза?

# 684
Няма как да се дели по равно. Не съществува това нещо, нито откъм задължения, нито откъм финанси. Достатъчно е всеки да дава, каквото може и 100%. Живота ви е общ и край, точка, всичко е общо.

Не винаги ти трябват финанси, понякога ти трябва някой да те държи докато повръщаш по болниците или в къщи, трябва ти някой, на когото да се опреш при някакъв личен срив.

Ами той въшльото стотинките ако си брои, какво да очаквам отвъд тях? Мъж, който си пести парите, ще си пести и времето, и емоциите, и усилията. Или си свидлив относно всичко, или не. Няма средно положение.

И в темата се вижда много добре, че всичката свидливост е налице, относно ВСИЧКО.

Тук говоря, разбира се, за нормални семейства, хора които се обичат и уважават, не за абонаментна проституция, където има тарифа 2 парфюма и 1 рокля на месец, срещу секс.

# 685
Е нали задълженията трябвало да се делят поравно?
Това кой го каза?

Това го казват тези, които изискват от мъжа не само да дава парите и да работи, но и като се върне вечер от работа да се захваща с чистене, готвене и сменяне на пелени, защото домакинските задължения и грижите по детето трябвало да са поделени поравно. След като задълженията трябва да се делят, трябва да се делят и разходите, или поне така би било логично.

Виждам, че Салсиша пише, че всъщност не било нужно да се дели поравно. Промяна във възгледите изведнъж. Аз не разбирам гледната точка, че единствено мъжът е отговорен за финансирането на семейството. Това е доста назадничаво и е от времената, когато домакинството и децата са 100% отговорност на жената, а издръжката 100% на мъжа. Сега искате да го промените - домакинството и децата да се делят на 50%, но издръжката да остане 100% отговорност на мъжа? Какво е логичното обяснение за тези претенции? Нито на жените половите органи са станали по-впечатляващи през последните 50 години, нито им е пораснала трета цица, нито са станали повече жени отпреди. За да имаш по-високи изисквания трябва да предложиш и по-добра и иновативна услуга. Днешната жена какво повече предлага от жената преди 30-40-50 години, че иска същото финансиране за половината от предишната работа?

# 686
Днешната жена какво повече предлага от жената преди 30-40-50 години, че иска същото финансиране за половината от предишната работа?
А теб лично какво те бърка, че някои жени искат и получават такова нещо? След като им се предлага, значи този, който го предлага, счита, че има защо.

# 687
Ми естествено, че основната издръжка, ще пада на мъжките рамене. Как да е иначе, като ти си в невъзможност да работиш и да се квалифицираш допълнително, чисто физически?

Това в случая, когато децата са малки. Има и обратните варианти, аз съм давала за пример директора ми - жена му е със супер висок доход, а той прибира децата от училище, води ги на извънкласни и т.н., но това изобщо не означава, че тя не върши домакински дейности след работа, ни най-малко.

# 688
Днешната жена какво повече предлага от жената преди 30-40-50 години, че иска същото финансиране за половината от предишната работа?
А теб лично какво те бърка, че някои жени искат и получават такова нещо? След като им се предлага, значи този, който го предлага, счита, че има защо.

Щом бракът или връзката според много от вас са търговски отношения, в които основно става въпрос за извършени услуги и заплащане, е редно да се внесе светлина в счетоводството и ценообразуването. Щом ви се плаща за услуги трябва да кажете както налага спекулативното покачване на цените им. Като търговки на съпружеско-домакински услуги е редно да предложите ценоразпис на клиентите си, още повече че услугата е ексклузивна и договорът за извършването и (брачно свидетелство) е труден за разваляне. Меркантилните си направете един ценоразпис и го окачете на видно място. Примерно:

миене на чиния - 50 ст.
миене на чаша - 45 ст.
смяна на пелени - 5 лв.
пускане на прахосмукачка - 20 ст/кв.м.
забременяване - 10 000 лв
износване на бебе - 50 000 лв
и т.н.

Би било коректно към търсещите услугите ви.

# 689
всяко второ мнение тук е, че той не изкарва достатъчно пари. парите СА ДОСТАТЪЧНО!!! но трябва да се седне да се обсъди, кое по напред да се плати, от кое имат силна нужда и кое може да се спести и т.н. а не само дай пари.

МП не взема 10000 лв и мен ме води на пица - ауууу ужас! трябва веднага да го разкарам. същински путьо!!! трябва да се преместя в софия, да си намеря провайдър и да излюпя едно бебе. и като ме тресне следродилната депресия и ми се разиграят хормоните и аз ще го мразя, ще го псувам и обиждам, че за нищо не става. защото аз не съм се събрала с него, да сме заедно, да се подкрепяме и т.н. НЕЕЕ аз съм го взела за провайдър и задължително да ме води на СПА. значи ако няма СПА никаква почивка не е... всяка събота и неделя трябва да съм на СПА...

хора, слезте малко на земята... едно дете трябва да е нахранено, здраво и родителите му да са добре заедно. ще се мине и без толкова скъпи пюрета, каши и играчки.

Общи условия

Активация на акаунт