Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 441
  • 692
  •   1
Отговори
# 540
Gal, малко хора биха си признали. Ако ги има, такива теми се пускат с нови никове. Натискът от жени над жени може да се сравни понякога с методите на испанската Инквизиция.

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 22:26 от Iza_

# 541
Гал, много ги премисляш нещата и ти. От една свръх-анализираща към друга да ти кажа, че нещата се случват когато им дадеш шанс. Понякога не си струва даже да се срещнете втори път и тези случаи са мнозинството, но другото става естествено и без принуда.

Аз никога не съм и сънувала даже, че някога може да ме издържа мъж, но с идването на детето си смених настройките и осъзнах, че тази роля е за двама и ако единият дава едно, то другия дава другото и така детето е обгрижено от двама родителя.

# 542
Не се надявам да открия нищо. Шубе ме е да си дам свободата. Особено с тия теми, почва да ме хваща шубе да не съм и аз от тия, како Сийке.
П. П. Промиване на мозъка в какъв смисъл?

Няма 100%-ова свобода. Като живееш с някого, като имаш връзка, трябва да се съобразяваш както ти с него, така и той с теб, нормално е. Напълно свободен може да си само, ако си абсолютно сам. Ти да не мислиш, че в момента си много свободна, чакайки да те повика да се видите, когато той е свободен, и съобразявайки се с времето си кога да си тръгнеш в твоята си квартира, или че нещо кой знае какво положително получаваш, като живееш сама. Защото хайде да си признаем, неудобство си е - примерно, размазала си се от гушкане, ама вместо да се мотаеш лежерно, трябва да си хванеш пътя за квартирата и т.н.

Ти, ако в момента наистина си финансово независима от години, ще си имаш спестявания и спокойно може да си позволиш да те провайдват дори или да си делите разходите, а ако не ти хареса, адиос - продължаваш си пак свободна и сама на квартирата, чакайки да те повикат за секс.

# 543
Аз никога не съм и сънувала даже, че някога може да ме издържа мъж, но с идването на детето си смених настройките и осъзнах, че тази роля е за двама и ако единият дава едно, то другия дава другото и така детето е обгрижено от двама родителя.
А аз определено съм го сънувала. Човек обаче трябва да стъпи на земята.
Не съм го твърдяла. Към момента това ме устройва, с всичкото неудобство с логистиката. После неудобство става всичко, докато напаснете елементарни битовизми.
Пък може и да развивам старчески егоизъм без време.

# 544
Преди детето бях супер независима и никога не съм го мислела и ми беше обидно някой да предложи да ми плати нещо си, а след детето наистина се промених изцяло в това отношение. И все пак очаквам неща само от един човек до мен, който също е родителя на това дете, а не от всички наоколо Simple Smile

Споко, ще се оправите. Дайте си време и си имай собствени средства и си планирай нещата както трябва, за д ане се стига до такива теми.

# 545
Защо не вложиш усилията си в това да изкарваш повече пари? Съжалявам, но в очите на жена ти, ти си: мъж, който нищо не носи вкъщи; мъж, който не си гледа детето; мъж, който с нищо не помага. Това, че ти си правиш закуската за другата сутрин, не значи, че вършиш семейни задължения. Тя би го направила вероятно вместо теб. Нека говоря за себе си. Ако мъжът до мен изкарва пари (обвинявайте ме, но за мен това е МЪЖ), ако се скъсва от работа да ни осигури, ще съм доволна, не мислиш ли? 600лв. заплата за 12 часа труд е “общак”.  Това не значи, че непременно си работлив. Има много хора, които мъкнат тухли 12 часа и са по-малко натоварени от човек, вършещ интелектуална работа за 8 часа. Повярвай ми, тогава си скапан!
Проблемът на жена ти не е в задълженията като майка и домакиня. Проблемът е, че ги върши на фона на мизерия. И в тази мизерия в момента ти само и тежиш. Загубил си своята функция и в нейните очи си мухльо. Съжалявам, но съм убедена.
Всеки човек си има минуси, тя сигурно много. Не сме родени всички перфектни детегледачки и домакини. Нямаме решение за всички проблеми. Ти трябва да се стегнеш. Уж си навсякъде - работа, домакинство и отглеждане на дете... а дефакто никъде не си пълноценен. Промени себе си и после виж резултата! Ако тя не се промени, сигурно е неблагодарна. Започни, обаче, от теб.
Едно е да си гледаш детето и да ти е спокойно, друго е да мислиш как да свържеш двата края, да не можеш да работиш, защото си по майчинство и някой мухльо днес да е изкарал 20лв. и да ти каже: Нямаме пари, но съм много изморен.
Съжалявам, но this is the reality. И имаш нужда!

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 22:48 от Tyra.

# 546
Ами да работи 15 поне, че да те вземе най-накрая. На колко години стана, че още с МП са постовете ...

JoyJoy
Сега стана ясно защо е тази завист към неработещите провайдвани жени. Тя сигурно си къса з@дника от работа, ама пак няма кой да я вземе...и освен да се фръцка с високата заплата на приятеля, друго не и остава. Да, животът е несправедлив...
Мързеланката, дето храчи по свекърва си-благодетелка и мъжа-портфейл, се обади пак. Ама чакаше някой друг да почне, че сама не може да се сети. Мацко, не те знам от коя убита деревня си излязла такава злобна, ама ти си в зависимата позиция от години, не аз.

Инак, Салсиша, в една друга тема писах, ако помня добре - 2 год опознаване, преди да се почне бебеправенето. В момента, за разлика от чакащата на чужд портфейл мацка, живея и се издържам сама. Пак за разлика от мацката, не съм живяла години в дома на свекърва си, дето инак я мразя от дън душа, нали, и затова я заливам с помия, ама зад гърба й.
И е МП, защото е от само половин година. Не съм от ония маймунки, дето се мятат от осигуряващ на друг, сакън да не останат гладни, боси и на улицата.

Айде, стига си повтаряла едно и също, което и невярно. Ти започна със злобата към мен, още от другата тема и аз ти отговарям със същото, т.е говора на твоя език. Попитах те, какво си захапала жените в майчинство?  Ясен отговор няма, но по писанията ти разбирам, че жена в майчинство=зависима, мързеланка, виснала на нечия шия??

# 547
  • София
Не виждам защо скочиха за жената доста потребителки.
Напълно възможно е тя да е чела точно техните постове как седят по 10-15 годин' у дома, да гледат децата и да бъдат домакини. И да иска и тя така, макар че е твърде далеч от тях, остават й около 13-4 години, за да ги догони. Детето още няма годинка.
Някакъв двоен аршин се размахва тук, едни могат да лежкунят, но за други е смъртен грях.

П.П. "Аз съм домакиня" ми докарва позиви на мен лично. Превеждам си го като "безполезно мекотело съм и умея да паразитирам, обличайки процеса в красиви думи".

# 548
...

П.П. "Аз съм домакиня" ми докарва позиви на мен лично. Превеждам си го като "безполезно мекотело съм и умея да паразитирам, обличайки процеса в красиви думи".
В какъв смисъл"позиви"? Не виждам нищо лошо в това да съм домакиня и да не работя ако не ми се налага. Направо си мечтая да мога да живея по такъв начин. Има толкова полезни неща за вършене в къщи.
А годините с малки деца в къщи са най-добрите ми. Топло, уютно, спокойно.... обилна закуска, дълго кафе, слушам си музика, гледам си телевизия, гушкам си детето. Вместо да го мъча в детската градина при изтрещели "госпожи и лелки". Е сменявам памперси и мия и чистя и всяка втора дума е Не пипай това! Но не шофирам в часовете пик не съм подчинена на други, излизам на разходка два пъти дневно Grinning
Не е невъзможно да се гледат деца и да се поддържа къща в нормално състояние, ако съпрузите се  обичат, ако са нормални, културни, организирани, възпитани в ред и чистота. При толкова много удобства в съвременното домакинство да нямаш време да се изкъпеш ако имаш само едно дете означава, че си малоумен. Ами като тръгне на работа горката женица, как ще се справя... Ще си ходи некъпана...

Tyra. - младежът писа, че общо доходите му са 2000+, работел допълнително.

# 549
Авторът пусна фишека и изчезна.
Обаче тук два отбора се ръфат до кръв по въпроса "Да лежиш или да не лежиш". Хвърчи перушина, кал се размята. Joy
 Ама много невероятни постинги прочетох. За не само нероден, ами и несъществуващ Петко.

# 550
Темата е пързалка, то е ясно, затова напред писах за приликите с драмата на 25 годишният лицевочелюстен хирург с приятелката студентка - той даже получи предложения за брак в неговата тема.

Кетчър, жената не е трайна домакиня - преди майчинството е работила, сега е първа година в майчинство - съвсем нормално развитие. Кой знае как стоят нещата с яслите в тяхната част от провинцията - дали има места, дали изобщо взимат непроходили деца и т.н. - а от това силно зависи кога ще се върне на работа.

Не виждам голям напън у лирическата героиня да стои на дивана още дълги години.

# 551
  • София
Четох, четох и разбрах след толкова години, че с моите 4 майчинства и с 4-6 ч. на ден работа, след която чакам съпругът ми да се включва и в домакинството (след 10+ ч. работа), значи съм абсолютен мързел. Поне не съм веган. Wink

# 552
Темата е пързалка, то е ясно, затова напред писах за приликите с драмата на 25 годишният лицевочелюстен хирург с приятелката студентка - той даже получи предложения за брак в неговата тема.
И аз мисля, че темата е пързалка и ми прилича не само на зъбния хирург (не твърдеше, че е лицевочелюстен - те следват и специализират по 10 години преди да почнат да работят), но и на онзи дето му изневерявали. Kато стил много сходни ми изглеждат, особено в превземките. Не случайно предложих в друга тема да заключат форума за потребители с под 100 мнения. Но е ясно, че няма да стане и че повечето хора се кефят на сеира и дъвката.

Все пак изразените гледни точки са валидни и полезни за все още неорентираните четящи във форума. Аз е ясно на коя страна съм, но измежду готовите на всичко, само и само да са провайднати и да не се налага да излизат на студа, позицията на Сирената ми се вижда най-логична. Поне ако е провайдната, да е провайдната добре и да ги има митичните удобства в домакинството, които по начина, по който е представена темата, в описаното домакинство (истинско или не) по-скоро няма. Дори без да броим модерната "прислуга" (чистене, готвене, бавачка, шофьор в по-заможните семейства или поне скъпо частно училище с организиран транспорт), модерно домакинство не е толкова евтино да се обзаведе и определено не е квартира под наем.

Само няколко последни неща по темата - освен ако някоя не изпитва огромна страст и удовлетворение да мие чинии на ръка и да простира по един час на студа (и на мръсния десетки пъти над нормите въздух, ако е в някой град като София), е добре да знае, че подобна размяна е малко кон за кокошка. Повечето "провайдъри" или да ги наречем добре печелещи мъже за по-ясно си обичат работата, изпитват удовлетворение от нея и не я вършат за парите. Имаше някъде по форума някаква потребителка, която беше провайдната от успешен архитект, ако помня правилно. Ако случайно чете в темата, нека каже, дали човекът не гори в работата си и не би вършил абсолютно същото дори да седеше на няколко милиарда или да има солидна рента до края на живота си. Аз поне бих правил същото, което и сега. Интересно ми е това, което правя, и нерядко го правя pro bono дори, особено ако това значи участие в някой интересен и/или престижен проект.

Ясно е, че това да си Родител е не по-малко удовлетворително, но домакинската работа... айде стига Simple Smile Така че изобщо не е равностойна замяна единият партньор да поеме тежка, досадна, нискоквалифицирана и затъпяваща работа (за домакинската говоря и за по-мръсните дейности около едно бебе примерно), докато другият върши неща, които така или иначе са му приятни и интересни. Да не говорим за импликациите от това майчинството да се остойностява или пък провайдера физически да не е способен да бъде достатъчно време с детето си поради свръх-ангажименти, при което наистина не се формира стабилна връзка баща-дете - нещо крайно кофти и за детето, и за бащата, че и за майката, защото стабилна партньорска връзка при хора с дете няма как да не мине през споделената грижа и ангажираност и на двамата към детето. 

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 09:44 от Анонимен

# 553
Никога не съм съм се включвала в такива теми. Имам бебе на 8м. и съвсем честно аз наистина почти нищо немога да свърша. От както се е родил не спи повече от 20 мин през деня, от скоро почна да спи през ноща събуждайки се един път. В началото плачеше нон стоп и непрекъснато го разнасях, сега вечно иска внимание. Като сме двамата единствено успявам да пусна пералня и сушилния. Такава екстра да се изкъпя през деня нямам. Но имам късмет с мъжа ми, който с радост гледа детето докато изчистя и сготвя. Дори си позволявам да ида на фризиор и маникюр. С удоволствие ставам по - рано  за да направя закуска и кафе. Та моя съвет към автора е да си гледа повече жената и детето, така няма жена му да е вечно сърдита и мърмореща. И да наистина за 1 дете отиват доста пари, но все пак човек трябва да е мислил преди това.

# 554
  • София
Cuckoo - никой не ти е виновен, че си купила скапана играчка, но тук пак стигаме до немотията - при достатъчно средства просто щеше да си купиш друга или да метнеш тая в коша и да я забравиш. Не да жалиш 80те лева години наред. АМ ми струва 0,75р. на хранене, защото не е кутия. Колко ми излиза на месец? Не знам. И ми е все тая. Защото мъжа ми не работи по 10 дена месечно.
Въобще не беше скапана, давам я като пример за излишна покупка, ако искаш - да ти намеря дефиниция кое какво означава. Цитирах цената на нова, но всъщност я взех втора ръка и я продадох, така че реално загубата ми беше 15 лв. Излишна, но като купиш 3-4 такива, за да се надскачаш с другите маминки - и великите 600 лв. свършили, а какво по-лесно да овикаш мъжО че не изкарва достатъчно пари.
Споменавам АМ като пример за алтернативен разход на парите за играчка. Не помня кутия 600 г за колко хранения стигаше, нека се включат по-пресните майки. Като нищо ще излезе, че твоето АМ е по-скапано от моето, но това е консуматив, нали, не е толкова важно като бънджито.
Може би И защото работата ми е такава, но няма как да съм над нещата в стил"аз съм родила и имам право да не ми пука кое колко струва". На това му викам тъпа овца.
Така и така се твърди, че качествените българи сте в чужбина, та тук сме останали само Андрешковците, които се справяме с бг заплати и европейски цени.

Общи условия

Активация на акаунт