Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 507
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
    Някой знае ли каква е разликата между ЗФ и ЛУФ синдром или тема, в която е коментирано? Сега, аз като често задържам фоликули май ше се окаже, не е ли това ЛУФ?
    Аз бях по същият начин, постоянно почти задържан фоликул. Дори при инсеминация след Прегнил не се спукаха фоликулите. Нищо не ми казаха за ЛУФ и как се диагностицира, после аз прочетох, просто решихме да минем на ин витро, защото не се пукат фоликулите, а и ФСХ ми беше високо. За диагностициране на ЛУФ може да прочетеш мисля няколко месеца трябва да те следят дали и кога се пукат фоликулите. От друга страна при мен ако не се пукат в месеца или два месеца почивах да пия противозачатъчни за изчистване, защото че беше страх да не растат много. След инсеминацията ми бяха по 5 и 6 см,.но два месеца противозачатъчни и се изчистиха.

Интересувам се, защото при ЛУФ синдром се кандидатства по фонда.  А и за мен си бих искала да знам какво е реалното ми състояние..

# 556
    Айде да вземат вече мъже доктори, че постоянно прехвърлят от един доктор на друг. Шефкетова провлачи крак! 😀😉
    Момичета,
    утре съм на биопсия при Чапанова. Боли ли много? Предната при Стаменов много ме боля. Заредих се с Паратрамол и ще се дрогирам рано рано сутринта😩

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 00:42 от Шакира

# 557
    Зависи си от прага на болка... за мен беше силна, но поносима, а и мисля, че двата аулина, които изпих преди биопсията въобще не ми подействаха и си усещах всичко доста реално. И на мен ми предстои за втори път, като ми казаха, че ще ми правят 3 вида - микробиологична, за имплантационен прозорец и третата не я запомних, дали някой може да подскаже... Не е имунологична, защото нея правих предишния път и въпреки че беше добре пак ми вливаха имуновенин. Сега отново ще имам вливане, така че тази биопсия ще я пропуснем, но ако някой знае каква друга се прави? Мислех, че са само три вида биопсиите, но май ще се окажат повече.

# 558
    Айде да вземат вече мъже доктори, че постоянно прехвърлят от един доктор на друг. Шефкетова провлачи крак! 😀😉
    Момичета,
    утре съм на биопсия при Чапанова. Боли ли много? Предната при Стаменов много ме боля. Заредих се с Паратрамол и ще се дрогирам рано рано сутринта😩

Аз правих биопсия през януари при д-р Персенска. Усетих леко преминаване на тръбичката през шийката и нещо като допир с четчица в матката. Болка нямаше. Лекарства не съм пила. Тя ми каза предварително, че няма нужда. Бях абсолютно отпусната.
    При цветната ми снимка /в друга болница преди това/ също усетих само леко раздуване. При нея нямаше време дори парацетамол да взема. Лекарят ми каза, че няма да ме боли.
    Иначе от болка дори и лошо ми става, не понасям.
    Каква е цената на промивката, че имам да направя една по желание.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 07:23 от morning7

# 559
    Момичета,
    Здрави, Шакира! Аз лично не бях пила нищо преди това, усещането беше сякаш за секунда са те боднали ( не ме е боляло, но трябва да си отпусната и спокойна). Със сигурност зависи и от прага на търсенето, но мисля че всичко е в нашите глави. Имам и две ЦС без упойка и тогава не ме е боляло толкова, че да си заслужава упойка! Успех и сподели след това за да видят момичета, който не са правили, че не боли!

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 07:42 от Jordanka Dimitrova 590585

# 560
    • София
    Здравейте, момичета. Кога се стига до нуждата от биопсия? Все още съм в самото начало в моят път за желаното бебе и не съм наясно в кой етап ти назначават нуждата от биопсия. Благодаря.

# 561
    • София
    Здравейте, момичета. Кога се стига до нуждата от биопсия? Все още съм в самото начало в моят път за желаното бебе и не съм наясно в кой етап ти назначават нуждата от биопсия. Благодаря.

Здравей Ели, аз също съм сравнително в началото. На мен Стаменов ми я назначи след две неуспешни инсеминации и едно неуспешно ин витро. Думите му на коментара след неуспешния опит бяха, че след като хормоните ми са в норма, има достатъчно яйцеклетки и даже имаме 8 замразени ембриона, не може да установи на този етап каква е причината да не задържа ембриона, затова иска да направим хистероскопия и биопсия. Хистероскопията я минахме, сега остава биопсията. Simple Smile

# 562
    Имунологичната биопсия при мен се наложи след имунологичните кръвни изследвания и лечението след тях. За тях аз си държах още на първичния преглед.

# 563
    Въпреки че съм пациентка на доктор Стаменов,двете биопсии ми ги взима Чапанова. Има лека ръка и няма болка. Дискомфорт има,да,но той е за няколко секунди.
    Даже на втората ме бъзика “как съм се навила пак,като знам какво е” ... ами нямам избор 😄

Промивката с интралипид беше 50лв. по спомен.

# 564
    Въпреки че съм пациентка на доктор Стаменов,двете биопсии ми ги взима Чапанова. Има лека ръка и няма болка. Дискомфорт има,да,но той е за няколко секунди.
    Даже на втората ме бъзика “как съм се навила пак,като знам какво е” ... ами нямам избор 😄

Само една промивка ли се прави... Каква е разликата между промивка и лекарство. Имахте ли подпбрение на показателите след биопсията

# 565

Само една промивка ли се прави... Каква е разликата между промивка и лекарство. Имахте ли подпбрение на показателите след биопсията

Както се оказа показателите по имунологичната биопсия са ми добри. На мен за една промивка ми казаха. С лекарката ми решихме, че няма да се прави втора биопсия.

# 566
    Една промивка и лекарство + РВМС правих аз. Доктора прецени ,че няма нужда от контролна биопсия.
    Факт,бременност имаше,но само до 9г.с.
    Сега правим нови биопсии,ще видим този път до къде ще я докараме.

# 567
    Аз съм с две биопсии + PBMC,като първата биопсия беше при Чапанова. Много ме заболя , стана ми лошо , цялата пребледнях ... Отдавам го на това , че съм с нисък праг на търпимост. Втората беше при др Стаменов, и макар да не искаше да ми слагат упойка аз бях категорична, че искам да ме упоят. Последния ни опит беше с PBMC, но за жалост нямаше имплантация ... Disappointed

# 568
    • Варна
    Биопсии според мен трябва да се направят ако има поне 2 неуспешни опита без видима причина, например както при loewin
    Аз също си правих след 2 неуспех ✌️

# 569
    Така се дрогирах сутринта, че се хилих като зелка и всички се смяха с мен...А не знам Паратрамола ли ме обезболи или Чапанова има лека ръка, но почти нищо не усетих. Толкова ми е розово, че ми идваше да нацелувам всички в клиниката😂
    Благодаря момичета, че споделихте!

Общи условия

Активация на акаунт