Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 425
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Впечатлението ми е, че имунолозите в Надежда не се съобразяват много с мнението на колегите си от другите клиники. Персенска не скри раздразнението си, че след аборта съм ходила при Русев, нищо че доказа, че е трбявало да бъда на фраксипарин, който тя ми отказваше и казваше, че няма нужда. Та с две думи- слушайте интуицията си и не се съобразявайте само с мнението на един специалист.

# 661
  • София
Впечатлението ми е, че имунолозите в Надежда не се съобразяват много с мнението на колегите си от другите клиники. Персенска не скри раздразнението си, че след аборта съм ходила при Русев, нищо че доказа, че е трбявало да бъда на фраксипарин, който тя ми отказваше и казваше, че няма нужда. Та с две думи- слушайте интуицията си и не се съобразявайте само с мнението на един специалист.
Аз също съм да не се вярва само на един специалист - аз лично си вярвам (трудно казано след неуспешните ми опити май на никой не вярвам ама...) на ендокринолога за хашимото, на проф. Паскалева за тромбофилиите, а за НК клетките, крос мач и плацетарните ходя при имунолозите в Надежда (аз лично предпочитам доцентката, другата д-р Пенкова поне по мои впечатления се интересува повече да те прати на всички възможни изследвания за да ти вземат парите независимо има ли нужда или не). Странно, че при какъвто и да е проблем независимо дали е при крос мач, НК или плацетарните винаги ми прилагат лечение само с интратект/октагам, но може би така трябва. Моите НК клетки са малко над нормата 13-14% при норма 12%. Такива са им стойностите от 2015 година и според мен не се влияят от нищо - в Щерев ми бяха изписали кортикостероиди и интралипид при бременност. При контролите даже бяха се покачили на 15% след кортикостероидите, а и не ми понасяха на стомаха и ги спрях. При бременността си там правих 2 вливки интралипид в 5 г.с и 7 г.с, но завърши неуспешно със спрял да се развива ембрион около 10 г.с (бяха ми объркали и термина и не бяха забелязали, че ембриона изостава от началото, неглижираха ме и ми дадоха час след 1 месец въпреки предишния ми аборт (аз си отидох след 2 седмици де, но вече беше късно), накрая решиха, че се е получило така заради недостатъчна доза фраксипарин, като никой не ми беше споменал, че се изследва анти ХА (сега е доказано, че си ми е била ок дозата), смяха ми се, че съм имала алергия към него и за първи път чували такова нещо и никой не се сети за годината, през която ходих там да ми каже да си пусна изследвания за хашимото - писала съм и друг път за това, но го повтарям за да обоснова моята липса на вяра в специалистите и това, че понякога четенето и допълнителните мнения при други специалисти са важни, а накрая решаваш ти и интуицията ти на кой да се довери и се молиш да  си взел правилното решение, което е тъжно защото все пак не може всички да сме лекари и не трябва накрая нещата да висят на твоите рамене (аз лично се обвинявах много при втората ми загуба, че не съм чела достатъчно и съм се доверила сляпо).)
Относно съобразяването в Надежда с другите специалисти - аз поне не съм имала проблеми не са оспорвали нито мнението на проф. Паскалева (бяха ми назначили те апририн протект, а професорката ми каза да не го пия, казах им и го спрях не са оспорвали) , нито на ендокринолога ми (тук в случая е Начев, а той работи и в Надежда тъй че може и затова да е).

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 11:49 от Aisi_Popova

# 662
Здравейте, някой по-горе се интересуваше кой ще замества д-р Чапанова. На мен ми каза, че нейните пацианти ги поема д-р Тихомирова. Аз съм съвмем в началото, но тъкмо ми хареса тази докторка .... Някой има ли впечатления от др Тихомирова (може и на лични) и по принцип може ли да настоявам за др Цветков примерно, той ми прави ЦС и нещо ми е на сърце Grinning

# 663
Цветков и на мен ми е на сърце..Но поради лошо стечение на обстоятелствата навремето го смених..Знаех, че не е виновен за нищо. Той също ми прави ЦС и много ми хареса вниманието и бързината едновременно.

# 664
Аз също ще се радвам ако получа малко повече информация ( може и на лично ) за д-р Тихомирова. Тези, които са били нейни пациентки, доволни ли са били и т.н.

# 665
Здравейте ! Не съм писала тук,но видях че коментирате прехвърлянето от Д-р Чапанова към Д-р Тихомирова. Аз също ще бъда прехвърлена и Д-р Тихомирова ще ми взима ендометриална биопсия. Ако може да споделите мнение за нея ще съм ви много благодарна.

# 666
Била съм на един контролен преглед ори нея, заместваше миналата година Стаменов. Не ми допадна, знам че младостта не е порок, но ми е прекалено малка, за да бъде какъвто и да е специалист, а мисля че не е взела все още специалност. Аз лично не бих и се доверила.

# 667
Д-р Тихомирова е супер. Има много лека ръка, аз съм с $ образен канал и когато тя ми е правила манипулации нищо не съм усещала.
Много я харесвам. Не се притеснявайте.

# 668
  • София
изобщо не я харесвам тихомирова.
според мен е и доста некадърна.

# 669
  • Варна
Аз бях при Др Тихомирова само в началото, докато още чертаехме заедно планове. Останах с много добро впечатление, тя ми взима и биопсиите - много внимателна беше. Винаги ми е обяснявала, отговаряла на конкрени въпроси и даваше предложения Simple Smile После като ме пое Др Персенска направо действаме Simple Smile
 Мен ако питате всички доктори от в тази област в Надежда са добри и НАДЕЖДНИ Simple Smile Доверете им се!!!!

# 670
  • София
Според мен е добра на пункциите и не толкова при проследяването.

# 671
Аз бях при Тихомирова и след като тя излезна в майчинство се прехвърлих при Цветков. Бях една година при нея. Имам добри впечатления, преди Чапанова тя е била в екип със Стаменов. Според мен Чапанова е по млада от нея, но това няма никакво значение. Тихомирова ми прави ЦС без упойка, нямах кой знае какви болки. Действа си по схема и адекватно според мен. Винаги е отговаряла на въпросите ми. Имах симулация при нея като много се притесявах от хиперстимулация и й казах и тя през два дни ме преглеждаше и коригираше дозите на инжекциите. След като са в болницата всички са добри. Успех!

# 672
Била съм на един контролен преглед ори нея, заместваше миналата година Стаменов. Не ми допадна, знам че младостта не е порок, но ми е прекалено малка, за да бъде какъвто и да е специалист, а мисля че не е взела все още специалност. Аз лично не бих и се доверила.

Доста неподготвено изказване, в сайта на болницата може да се информирате къде и какво точно е завършила.

Станемов няма да допусне някой "НЕКАДЪРЕН" да е в болницата му
изобщо не я харесвам тихомирова.
според мен е и доста некадърна.

И аз бях при Чапанова и сега ме прехвърлят при Тихомирова. От Чапанова съм изключително доволна, а Тихомирова ще се запозная с нея средата на март.

# 673
  • София
като си поизпатиш от нея може да промениш мнението.
и с още по-големи букви да го напишеш все тая.
пита се за мнение, споделяме си нашето.
моето е такова, некадърна е. не може да различи кое е фоликул, спукал ли се е или е там.

# 674
  • София
Аз съм с много добри впечатления от д-р Чапанова. Много умело борави с ехографа, спокойна е, мисли доста логично. Според мен се очертава като страхотен репродуктивен специалист.

Общи условия

Активация на акаунт