Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 032
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Здравей! Записването не става за конкретен доктор. Те си разпределят пациентите. Аз лично чаках 5 месеца за първичен преглед. След подаването на  онлайн формата ми звъннах на 4-ти месец и прегледа беше след още 1 месец.

Благодаря ти, само не разбрах дали ти си им се обадила, или те на теб. Предполагам, че може да си изяла а-то на звъннахА Yum

# 721
Здравей! Записването не става за конкретен доктор. Те си разпределят пациентите. Аз лично чаках 5 месеца за първичен преглед. След подаването на  онлайн формата ми звъннах на 4-ти месец и прегледа беше след още 1 месец.

Благодаря ти, само не разбрах дали ти си им се обадила, или те на теб. Предполагам, че може да си изяла а-то на звъннахА Yum

Извинявай, нали регактират думите телефоните.... Ужас! Те ми звъннаха. Simple Smile

# 722
  • Sofia
Здравейте, някой правил ли е контролна биопсия след PBMC. Може ли да ми кажете кога се прави(колко време след поставянето на PBMC) и колко струва?Благодаря

# 723
Мога да отговоря само за цената-200 лв. - биопсия на лигавицата на матката.

# 724
Здравейте, някой правил ли е контролна биопсия след PBMC. Може ли да ми кажете кога се прави(колко време след поставянето на PBMC) и колко струва?Благодаря

Здравей, моята контрола беше в началото на септември, на цикъла преди ЗЕТ. Резултатите бяха добри. На 28.09.2018 отново ми взеха кръв и на 30.09 беше вторият прием и поставянето на лекарството. На 3.10 ми беше трансферът. Тоест, ако контролата е добра, непосредствено преди ЗЕТ ти взимат пак два пъти кръв и ти слагат отново лекарството.
Цената беше същата като първата - 250 лв, ако помня правилно.
Успех! 🍀🍀🍀

# 725
Здравейте момичета, на някоя от вас пука ли ли са ѝ фуликул в Надежда. Въпросът ми с какви размери е бил фуликул, с какъв препарат е спукан и при кой доктор. А и ако си спомняте цена. Благодаря предварително...

# 726
Здравейте, правихме PCR анализ на ММ в Надежда, което струваше 150 лв.
Бях му написала на едно листче какво да изследва - почти всичко възможно, в т.ч. нсички хламидии, уреоплазма, мукоплазма.

Той ходи сам и не знам дали са му пуснали каквото трябва, защото и друг път му кажа едно да прави, а там го разубеждават и пускат друго.
Резултатите му са отрицателни, но нищо не ми говорят като абревиатури.
Някой може ли да ми ги дешифрира, защото така не знам реално какво изследвахме:
STD/STI-9 PCR analisys(CT+NG+MG+TrV+Uu+Up+GV+HSV1/2)

# 727
Аз разпознавам хламидия, трихомони, микоплазми, двата вида уреаплазми и гарднерела. Поне тези са най-разпространените като се пуска мб. Ако напишеш съкращенията им в гугъл сигурно ще излезе инфо. Браво за резултата

# 728
Здравейте. Предстои ми биопсия на лигавицата при д-р Персенска преди ин витро. Може ли да ми кажете как протича и каква информация дава? Аз имам една бременност от инсеминация, но прекъсната. Сега имам 3 неуспешни и тя ми назначи тази биопсия след което ще правим ин витро.

# 729
Здравейте момичета, на някоя от вас пука ли ли са ѝ фуликул в Надежда. Въпросът ми с какви размери е бил фуликул, с какъв препарат е спукан и при кой доктор. А и ако си спомняте цена. Благодаря предварително...
Ако имате предвид дали са ни таймират овулацията да! В Надежда са ми поставяли Хориомон 5000 IU мисля, че беше 28 лв.. По принцип може и Прегнил, които е доста по евтин, но не съм сигурна, че го използват в болницата в момента. При мен препаратите ги поставяха някъде около 11- 12д. От Месечният цикъл, но моят винаги е между 28- 30 д. и фоликула в деня на инжекцията трябва да  ми е около 21 мм..  Всичко това е в случай те когато сме проследявали с цел домашни опити Simple Smile Ако става въпрос за инсиминации нямам идея !  

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 13:14 от Jordanka Dimitrova 590585

# 730
Ако имате предвид дали са ни таймират овулацията да! В Надежда са ми поставяли Хориомон 5000 IU мисля, че беше 28 лв.. По принцип може и Прегнил, които е доста по евтин, но не съм сигурна, че го използват в болницата в момента. При мен препаратите ги поставяха някъде около 11- 12д. От Месечният цикъл, но моят винаги е между 28- 30 д. и фоликула в деня на инжекцията трябва да  ми е около 21 мм..  Всичко това е в случай те когато сме проследявали с цел домашни опити Simple Smile Ако става въпрос за инсиминации нямам идея !  

Точно за домашни опити питам, от кой доктор са назначени вашите инжекции?

# 731
  • София
Размера на фоликула е доста индивидуална величина. При накои момичета тригера са слага на 22-23мм, при други на 18-19. При мен дори на 16-17 са го слагали. В Надежда ползват прегнил и хориомон (зависш какво имат в момента)

# 732
При последната ми пункция в деня на тригера имах преглед и фоликулите ми бяха 13 и 14 мм. Става въпрос за естествен цикъл. Не знам дали ако не ставаше въпрос за пункция, а просто за таймиране на овулация, би имало разлика. Явно от случай до случай има разлика. При мен вероятната причина за толкова ранен тригер е бързо покачващото ми се ЛХ. Извадиха 2 зрели яйцеклетки.

# 733
Размера на фоликула е доста индивидуална величина. При накои момичета тригера са слага на 22-23мм, при други на 18-19. При мен дори на 16-17 са го слагали. В Надежда ползват прегнил и хориомон (зависш какво имат в момента)
Знаете ли от какво зависи това? При мен досега при пункциите - на 18 мм. Лутенизиращия ми е бил различни стойности. Последния път ми поставиха Хориомон над 21 ММ на водещия фоликул, като овулация си имах на по-следващия ден.
При пункция по-ранното изваждане на яйцеклетката не влушава ли качеството й, както и това на ембриона?
Другото, което ми прави впечатление е, че пункциите ми са все на 11 ден, а овулацията ми е винаги на 14 ден.

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 21:25 от morning7

# 734
А колко най-много ти е бил ЛХ? При мен на 10ти ден беше вече 26. В същия ден имах Цетротид и Хориомон. Попитах доктора дали това може да е оказало влияние на качеството на яйциклетката и той каза НЕ. По-скоро можело да я накара да презрее. В моя случай не бяха презрели, но биолозите казаха, че са имали леки забележки към тях.

Общи условия

Активация на акаунт