Раздялата (моля за съвет).

• 14 226
  • 127
  •   1
Отговори
# 60
Последният пост ме наведе на въпроса - ходила ли си му на гости у тях с преспиване.Че дори и без.

# 61

Авторке, понеже си на кръстопът, погледни тази мисъл и прецени...Жена си, имаш 6-то чувство, използвай го. Щом си стигнала до БГ мама за съвет, явно усещаш, че нещо намирисва, и явно си е така.

# 62
  • София
Върна се в България, а аз вече бях в mode откачалка - рев по телефона, 100 съобщения едно след друго и всичко, което може да се сетите.
Всеки мъж, преследван по този истеричен начин, ще се скрие. От опита ми с мъжете, не съм забелязала да обичат да играят ролята на заека в лова. Може би за кратко време егото им се кефи, но после омръзва и почват да се чудят дали отсрещната страна не е куку. Или лепка.

Не тичай след него като гламава. Историята познава случаи, когато отдръпването и дружелюбното, но леко хладно поведение действа по-силно от трескавото търсене. А ако все пак той държи на решението си, не ти остава нищо друго, освен да го приемеш. Насила няма как да накараш някой да те обича и да бъде с теб, без значение колко мнооого вярваш, че точно той е Мъжът.

# 63
  • София
Ще бъда кратка: човек, който може да каже "мноу те обичам, ама дай да се разделяме", не читав. Това е реплика на хора, които не поемат отговорност за решенията си, оставят си вратички и още куп други неща, съответстващи на лудото ти поведение. Бас държа, че в друга връзка няма да имаш такива изпълнения, както не си имала в предишната си. Не знам дали си се замисляла, че причината не е в това колко обичаш човека, а в човека отсреща.

Като чуя за жена, която вярва сляпо, че е 100% грешна, неадекватна и досадна, а отсрещният ѝ прощава ненормалните изблици + сподели как никога не е изпитвала такова нещо, щото с другите си партньори не е правила така (интересно!), значи този много го обича, ми светва лампа. Ама не в полза на изтормозения момък.

# 64
Да, ходила съм на гости, деца няма, само куче.
Аз не съм получила отзив от него, че съм неадекватна и досадна, а сама се опитвам да си претегля грешките и дали те са натежали за раздялата или просто цялата работа си е била афиф още от началото. И засега смятам, че немалко вината е в мен.

# 65
Аз не съм получила отзив от него, че съм неадекватна и досадна, а сама се опитвам да си претегля грешките и дали те са натежали за раздялата или просто цялата работа си е била афиф още от началото. И засега смятам, че немалко вината е в мен.
Освободи се от това тегло за вината. Ти си човек , който обича. Всички грешки в тази насока , ако се грешки, са резултат от това. Нямаш никаква вина. Показала си себе си. Неподправено.

Не зная, за мен той категорично ти паказва, че нямате бъдеще. Колкото по-рано го разбереш, по-добре за теб.
Разказаната история в темата ти е някакво изключение. Ще се радвам и при теб да се получи. Но по - скоро бих ти казала пак да спреш да си губиш времето.
Каква ще да е тази изстрадана история с неясен резултат. Мъже много. Ти си важната.

# 66

Чак пък неадекватна и досадна. Не. Просто вероятно досаждаш в определени ситуации. Това не те прави досадна по принцип.
И грешките житейски също са нещо доста относително. И каква "вина", за Бога, защо? Защо при "раздяла" хората се насочват въобще да търсят виновни? Че това да не е престъпление със задължителен субективен елемент?
Дали "цялата работа е била афиф" - от тук специално никой нищо не може да ти каже.

# 67
Моят съвет е кратък - дай му въздух на човека. Ако е твоят човек ще те потърси. Не го ли направи, значи смело напред и търсиш друг.
Фиксирала си се достатъчно и правиш грешка сред грешка. Никой не обича истерии, хиляди смс и какво ли не.

# 68
  • SHOOT ME 10 $
Обидно, съсипващо и разочароващо е, когато показваш търпение и коректност към някои, а те се възползват и прекаляват с това.
Вземат нещата за даденост и поглеждат на тях от собствената си пирамида и си мислят, че това е нещо нормално...и изобщо не усещат, че ти скачат върху главата.
И точно такива хора, когато се изправят пред неочаквания финал на отношенията изпадат в недоумение.
И не могат да разберат милите, че ти е писнало на хЕя да те правят на ахмак.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 17:08 от midkoо

# 69
Чак в недоумение не съм. Благодаря ви за мнението/ разбора на събитията.
Може би някоя е постъпила по подобрен/ по-изродски начин с Вас, че да се изкажете така. Ама жена, к'во да го правиш..
В момента и хЕя и човека съм ги оставила намира, пък каквото сабя покаже.

# 70
Оставам с впечатление, че човекът не се е отказал напълно. Може би иска да види желание за промяна. Може би авторката има шанс ако ясно му покаже, че се е осъзнала, да признае, че има проблем и да почне да работи върху него (най-добре със специалист). Въобще важното е да го преодолее ако не за тази, поне за следващата връзка. И аз смятам, че това не е любов, а зависимост.
Отношенията ни с моя съпруг бяха много трудни първите години. Бях много лабилна, емоционално зависима от него, изпадах в истерии. За щастие той пък беше с мен, защото имаше силната нужда да закриля някого. С течение на времето станах по-силна, ходила съм при различни специалисти, в различни групи, дали заради специфичен проблем или желание да анализирам себе си. Отношенията ни станаха много по-спокойни и стабилни. Заедно сме 19 г и имаме три деца. Силно препоръчвам енергийната психология, смятам че има много по-бърз ефект.   

# 71
Когнитивно-поведенческа. Има проблеми с мисленето и поведението и терапията е ясна, точна и логична.

# 72
Доста мнения се понатрупаха, благодаря на всички.
Карали сме се, както споменах заради моята несигурност и глупави и инфантилни провокации.
Малко преувеличих със стоте съобщения, пиша 2-3 до 5 (не са смс-и, а фейсбук съобщения, ако това е от значение), но не е като по филмите, може би по начина, по които го представих, така изглежда.

Прави сте, че сама съм го прогонила и нямам право да му искам каквото и да било, но не мога да спра да се надявам така от днес за утре.

И се опитвам да не се държа психо, не звъня като обезумяла с въпроси "къде си, с кого си", да поплаквам си понякога, но съм жена, която обича, не мисля, че съм първата, нито последната с такива постъпки.

Здравейте , нова съм темата .
Мога да споделя , че и аз така се чувствам след 30 години брак . Провокации от моя страна , да бъда избраната , да бъда предпочетена . И предизвикала раздялата , защото реших че не искам да преживея изневяра от негова страна .
Чувството е ужасно . Обичаш някой , направил си много за него ( според теб ) , готов си да жертваш много / всичко .
И чуваш : да много те обичам , но искам да разбера колко ще ми липсваш , и след като искаш аз ще си тръгна .
Моя съвет е да намериш с кой да говориш : дали ще е психолог , дали ще е близък човек .
Да се опиташ да подредиш мислите си . На мен лично психолошката ( при която ходя ) много ми помага . Изважда ме от състоянията , които са : искам го , и трябва да го върна . Дава ми верните посоки , как точно да се подредят нещата в живота .
Ако наистина го обичаш , ще намериш начин да го върнеш . С много вяра и любов . Но не стой далече от него . Ако има нужда от теб , бъди до него .
Както казват бабите : далеч от очите , далеч от сърцето .
Но трябва да се промениш , да бъдеш позитивна , да имаш дух който да носи спокойствие .

# 73
Не винаги има "връщане", не винаги е нужно такова е хубаво това да бъде осъзнато.

# 74
Здравей, TattoedinReverse!

Според мен, сте несъвместими с това момче/мъж. Колкото по-бързо се сложи окончателен край на това нещо, толкова по-добре. Съветвам ви вие да го направите, защото той като си намери ново момиче, ще сложи такъв, а на вас ще ви е още по-мъчно. Когато вие изразите учудване и болка от появилата се до него жена, той ще ви каже нещо от сорта на: "Ама аз ти казах".
Сега той не е в такава драма в каквато сте вие - в неговото състояние по-лесно ще приеме нов човек в живота си. Той вече се оглежда. Повярвайте.

Общи условия

Активация на акаунт