Велислав Павлов*Димитър Захариев*Диана Димитрова Тема 48

• 18 950
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, в кой епизод беше когато Зорница го питаше “от мен ли искаш да си тръгнеш или от болницата?”
Вере, 49-ти. След рязането на сцените насън да ме бутнеш мога да ти кажа коя къде е Joy
Мерси !
А това за злия гений все едно не съм го прочела 😂

# 646
Е защо, бе Вере, то това беше комплимент Grinning

# 647
След рязането на сцените насън да ме бутнеш мога да ти кажа коя къде е Joy
Хахахаххаха ти и преди това можеше Animal Joy Cat

# 648
Аа, Доци, имах известни пропуски. Обаче това, което ми направи впечатление е, че в началните 20-тина епизода историята им присъства плътно и плавно се разказва. После се почва - един епизод има две отделени минути за тях, после един няма, става по-накъсано, не знам дали е заради ангажименти на актьорите. А накрая ми изглежда като - тея така и така ще им решаваме историята в следващия сезон, няма какво да ги мислим сега какво да им се случва Joy

# 649
Весела Коледа от Диана. Grinning

# 650
Ех че засмяна Диана ❤

Ох, хайде да започват снимките вече, да има с какво да спекулираме 😂. Че иначе все дъвчем, дъвчем и се връщаме на финала 😱.

# 651
Историята на Тони Wink
Ще я разкажа с няколко епизода. Тя върви паралелно с тази на МиЗ, накрая двете ще ги слея в едно - жалко, че не започнах отначало така - ако има разминавания в тайминга, моля, не ме плюйте твърде много Kissing Heart Накрая финалът ще е общ.

Епизод 1
Малко предистория:

След раздялата на Марио и Зорница Тони се връща в България (сам, с Албена са скъсали окончателно, тя е решила да остане и да прави кариера в Испания). Намира си работа като търговски представител към фармацевтична компания и често ходи в Света Анастасия, за да прави презентации на лекарства. След една от презентациите отива в кафенето и сяда на една маса. Пред него стоят кафе, вода и сандвич, но той е загледан в останалите посетители - лекари, които в момента попълват документи; спорещи относно нечия диагноза; гледащи уморено в една точка след поредната операция; бързащи да изпият кафето, за да се върнат при пациентите си и т.н.
Влиза проф. Цонев и се насочва към Тони.
Ц: Свободно ли е?
Т: Да, професор Цонев, заповядайте.
Ц: Ти си братът на доктор Ковачев, нали?
Т: Шефът на детска хирургия. Същият.
Ц: Бях на презентацията ти в болницата днес.
Т: Благодаря, и?
Ц: Харесва ли ти работата?
Т: Плащат добре. Това ми стига засега.
Ц: Лекар, който е горял в професията, едва ли би бил доволен да обикаля болници и да говори за най-новата химия под формата на таблетки.
Т: С изключение на случаите, в които този лекар има чернодробна трансплантация.
Ц: Мислил ли си за преподавателска кариера?
Т: Аз? Учителка? Не!
Ц: Има разлика между учителка и преподавател в университет. Виж, ще карам направо - умееш да говориш пред хора, да обясняваш, а след разговорите ми с колеги разбирам, че си бил добър в работата си. Някои департаменти на Академията бяха преместени тук и има свободни места за преподаватели.
Т: Не знам, аз...
Ц: Виж сега. Да правиш наука, да обучаваш и вдъхновяваш бъдещите лекари пак е начин да бъдеш полезен за пациентите - макар и косвено. А и винаги ще се радваме на консултациите от един добър диагностик. Имаш три дни да помислиш.
Т: Чакайте малко. Брат ми има ли пръст в тази работа?
Ц: Не. Е, споделих му идеята, каза да говоря с теб.
Става и излиза. В този момент Тони отваря лаптопа си и вижда поредния заплашителвн мейл, че не си е изпълнил таргета за продажби. Набира номер на телефона си.
Т: Професор Цонев, приемам.
Става, взима си кафето и излиза с усмивка и бърза крачка. Спъва се в кофата на Йосиф, залита и излива кафето си върху дребна жена с дълга коса в меден цвят, костюм и ей такива токчета.
Ж: Абе идиот! Не гледаш ли къде ходиш? Цялата съм в кафе!
Т: Извинявайте, наистина съжалявам!
Ж: Съжалявал той. Другия път внимавай, за да не съжаляваш. Имам изключително важна среща, какво ще правя сега?
Т: Елате с мен. Имам идея.
Ж: Моля? С Вас?
Тони я хваща за ръката и тръгва към кабинета на Ина.
Чука и влиза.
И: Здравей, Тони! Какво те води насам?
Т: Ина, нямам много време. Имаш ли нялоя резервна блуза, риза, каквото и да е в гардероба си?
И: О_о!?!?  За какво ти е?
Т: Моя приятелка се заля с кафе и й трябват спешно дрехи.
Жената го чува отвън и прави физиономия в стил "аз ли се залях?!?!"
Ина отваря гардероба и дава една риза.
Т: Благодаря! Ще я върна или ще ти купя друга! Страхотна си!
И: Чао!
Излиза и я дава на жената.
Ж: Добре, признавам, че успя да замажеш белята. Ще ти върна блузата, обещавам. Тук ли работиш?
Т: Ами...нещо такова.
Ж: Ще я оставя на регистратурата на името на.....?
Т: О, Ковачев. Тони Ковачев.
Ж: Благодаря Ви, "Ковачев. Тони Ковачев"! (смее се) Приятно ми е, Кристина Давидова.
Т: Успех на срещата, Кристина Давидова!
К: Благодаря!
Тони излиза от болницата, спира, усмихва се и пак продължава пеша.

# 652
# 653
Доне-вампирче , не спиш ли ? Нямаше как историята на Тони да не започне така каръшки и свежарски Joy !

# 654
Доне-вампирче , не спиш ли ? Нямаше как историята на Тони да не започне така каръшки и свежарски Joy !
Спя, спя Wink

По някакъв начин трябва да се забележат. Не че той щеше да пропусне наличието на нова жена наоколо JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 655
Добро утро! Много зареждащо и свежо начало на историята на Тони Simple Smile Благодаря, Дона! Усмихна ме!

# 656
Добро утро 😊
Много готино начало на историята, Доне 🤗. Леко и позитивно, точно в стил Тони 😎.

# 657
Току що изгледах клипчетата на Моски. Пробуждането определено е болезнено, но след като изгледах цялата история от начало до край, вече я виждам по друг начин.
Ще сложа разсъжденията си в скрит текст, на който нему се чете - да не го прави.

Скрит текст:
Убедих се в две неща. Първо - сценаристите са имали строен план за развитието на 6-ти сезон, Марио и Зорница да извървят дълъг път и да не се оженят накрая. И второ - съвсем не е толкова шизофренично, колкото ми изглеждаше.
От момента, в който разбира за връщането на Банков и до самия финал, Зорница прави точно това, което Марио казва под покрива - "бори се с чувствата си към някой друг".  Не ги иска тези чувства, обаче те са си там. Опитва се да постъпи правилно, стои до Марио, но нищо не е същото. Тя не е същата. В сцената, когато чува разговора между Банков и Ковачев, когато Марио казва, че тя е сърцето му - не плаче за Банков, нито за Марио - плаче за себе си. Защото е на кръстопът и не може да продължи наред, и съзнава че тя е причина за "триъгълната" ситуация. В епизода с езерото взема решение как да постъпи - да ги зарови тези чувства. Не й се получава на 100%, но дава всичко от себе си. След този епизод се появява друга Зорница, вкопчена във връзката си и игнорираща миналото. Марио вижда всичко, много точно е наясно какво се случва от ден едно - и ни го показват. Думите му, че тоталнната липса на общуване между Зорница и Банков е смущаваща, не са случайни. Той съзнава че това е борба и тя си налага това поведение, за да се справи. После Зорница се хваща за възможността да е бременна, като удавник за сламка. Вторачва се в тази възможност и когато се оказва, че не е бременна рязко губи контрол и маските  падат. Точно както казва Банков в монолога си. Разочарованието изпива и последните й сили и тя се връща към състоянието от началото на сезона. Иска да остане с Марио, разумът й казва че това е правилното, но в сърцето й се случва друго.  Първата сцена в асансьора е индикация точно на тази загуба на контрол. След това тя е видимо вяла с Марио. Там е и не е там. Определено няма емоция към него. И не защото не го обича, а заради вътрешната й борба.
Историята с изнасилването ми е малко не на място в цялостния ход на сюжета. Все едно са вкарали тези събития, просто защото искат да засегнат темата. Всичко след това е доста двусмислено - и ако докато гледах преди, бях убедена че думите на Зорница в тези епизоди са в контекста на изнасилването, сега вече не съм. Мисля че тя говори общо за душевното си състояние, а то включва и Банков. Единствено сцената в склада ми е малко нелогична, но малко. Там тя за пореден път се опитва да постъпи правилно. Интересното е, че в епизодите до края, Марио продължава да има много ясен поглед върху всичко, което се случва. Той вижда онова, което ние или поне аз, не виждах, отказвах да видя. Много важни са сцените под покрива и в леглото вечерта преди сватбата. Там ясно ни показват как стоят нещата. Марио разбира всичко, обича я въпреки това, смята че Зорница има колебания и не е готова за сватба, смята че сватбата трябва да се отложи. А тя, се опитва да замете колебанията си под килима и да направи по-бързо съществената крачка, мислейки че това ще затвори вратата към миналото. За Зорница идеята за сватбата е бягство от реалността.
И като осмислих всичко стигнах до няколко извода:
1.Връзката на Зорница и Марио в 6-ти сезон е доста тегава. В светлината на всичко, което ни показват, сватбата е лоша идея. Тя не трябва да се случва така и около нея не трябва да витае тагова тягостно и измъчено усещане.
2. Зорница обича Марио. Всъщност най-голямото й отсътпление от него е в сцената след операцията й, когато му крещи, заради разговора с Банков. Обича го и на финала и донякъде постъпва правилно, като не позволява сватбата да се случи. Да, прави го по кошмарен начин. Но ако се съберат в този момент, с целия този товар, със сигурност ще се намразят.
3. С Банков всичко е приключено. За Марио не се знае. Зорница трябва да осмисли тези прословути чувства сама, без натиск, без дълг да се държи по определен начин. Тогава ще разбере може ли да продължи напред и накъде. Думите й при боксовата круша според мен са двузначни и не са свързани само с изнасилването. За да бъдат заедно тя трябва дапродължи напред. Не се знае дали ще може или поне дали ще е в посока към Марио.
4. Метрото не съм гледала и нямам желание. Та думите й там не ги помня добре. Но ми се струва, че там тя осъзнава че губи контрола и че важната стъпка, която се готви да направи, няма да й помогне да си върне този контрол. Осъзнава, че наистина се отнася към тази сватба като към ангажимент. А не трябва да е така и не е честно да е така, нито спрямо Марио, нито спрямо нея самата.
5. Сцената със секса не ми се връзва изобщо. Объркано  ми е какво искат да ни покажат там - че преодолява изнасилването, че постепенно осъзнава че мястото й не е в тази връзка, не знам. Но определено са можели да минат и без нея. Съмненията ми за бременност в новия сезон се засилват.

Моски, благодаря за клипчетата. С тяхна помощ достигнах до прозрение Smile  Зорница ми стана една идея по-малко черна Satisfied Мисля, че в новия сезон има шанс с Марио да се преоткрият. Не голям, но има и нещата да се случат по правилния начин.
И най-важното- вече не мисля че сценаристите са зачеркнали 5-ти сезон.Ще си го изгледам с удовослтвие от начало до край. Факт е обаче, че на финала на 6-ти ни показаха някаква друга Зорница - повърхностна и неискрена. Дано се  поправят в 7-ми.

# 658
Дрийми, написала си научен труд! Heart Eyes Ще трябва да го прочета още няколко пъти, но да, да и да на всичко, което си написала. Grinning И именно заради всичко, което си написала, не мога да се сърдя и да съдя Зорница. Не можем да съдим някого, че изпитва чувства към друг човек. Чувствата не подлежат на контрол. Именно защото Зорница се опита да контролира въпросните чувства, стигнахме до този тъжен край. Това, че тя се бори с чувствата си по никакъв начин не е свързано с факта, че обича и винаги е обичала Марио. И именно защото го обича, стигна дотам да избяга в деня на сватбата, когато опря ножа до кокала. Преди това все се надяваше, че ще се справи.
За мен също думите ѝ при боксовата круша звучат нееднозначно, не само за изнасилването. Зорница има остра, наистина остра нужда да остане насаме със себе си и да подреди главата и живота си. Докато беше с Марио и се опитваше да го предпази от болката, тя нямаше как да съумее да се справи със собствените си демони.
Аз и друг път съм го казвала, но за мен бягството на Зорница съхрани шанса им любовта им да оцелее. Ако беше останала, ако се бяха оженили, гарантирано щяха да приключат отчуждени и намразили се.

# 659
Малка закачка за  "которанките"

Общи условия

Активация на акаунт