Обсъждане на имотни обяви-7

• 45 862
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Румка, защото тази, която постнах, е ремонтирана, т.е. в по-добро състояние.

То и студентският стол е по-изгоден от хранене навън, както и раждането в държавна болница е по-евтино от “Щерев”, но и за двете си има пътници. Защо има студенти в НБУ, като в СУ е по-евтино?Общежитията са субсидирани от държавата и са “привилегия” на определен кръг от хора в определено социално положение - студенти. Не може да се очаква от частна стока/услуга да е на цената на нещо субсидирано, както и качеството на предоставената в общежитие стая да е добро-повечето са мизерни и с по трима в стая.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 08:11 от Анонимен

# 121
https://www.olx.bg/ad/prodavam-speshno-dvustaen-apartament-v-dia … v.html#12add0ac19

Показах това в другата тема, казаха че е супер далавера и ще го грабнат бързо.
Мястото е добро, наоколо санираха няколко блока, не знам дали този е сред тях. Дианабад е доста желан квартал и за купуване, и за под наем, наличието на 3 стаи също дава възможност за различни вариации на живеене. Ако е саниран целия блок, си заслужава според мен. Иначе много ме дразнят такива частични ремонти - добре, сменил си дограмата на терасата, смени и прозорците към нея, а не след време да се налага пак да се кърти.
Тук има и следи от теч в спалнята.

Аз за същия бюджет  в същия квартал бих предпочела това: https://m.imot.bg/details/1b154108649459837
Обаче, задължително бих отишла с мой брокер, защото не мисля, че мога да стигна до сделка с брокер, започващ изречение така: “Апартамента се състой”...
Благодаря за отговора.
Относно плащането на двойна комисионна, не бих го направила. Предвид колко "работа" върши един брокер то 7,2% ми се виждат голяма сума.

# 122
  • София
Лъки, да не изневеряваш на себе си и да направиш някой компромис с опанелка?  Mr. Green

# 123
Аз казвам, че в стаите на хотелски начала, са хубави и самостоятелни. Ремонтирани са и те, и баните им. Ползвала съм такава, и в тях си живееха хора за постоянно.
Не са студенти, работещи хора бяха. Наясно съм с разликата в стандарта Simple Smile

Основно ме интересуваше дали вае още се ползват ибщежитията, или някаква нова мида е дошла Wink

# 124
Лъки, да не изневеряваш на себе си и да направиш някой компромис с опанелка?  Mr. Green
Да не дава Господ. Naughty

# 125
Poppea, ако говориш за обявата, пусната от So Lucky, тя е от собственик, а агенциите са си сложили дебела комисионна отгоре, защото продавачът явно не дава. Логично - колкото по-известна агенция, повече пари искат. Иначе собственикът иска 72к.
Обявата, за която ти говореше, е на същия етаж и с подобно описание, но с други снимки, на агенция от 2017 година, неактуализирана от 30 ноември - ти си направи сметка каква е вероятността да е различен имот и да са реални снимките.
Румка, защото тази, която постнах, е ремонтирана, т.е. в по-добро състояние.

То и студентският стол е по-изгоден от хранене навън, както и раждането в държавна болница е по-евтино от “Щерев”, но и за двете си има пътници. Защо има студенти в НБУ, като в СУ е по-евтино?Общежитията са субсидирани от държавата и са “привилегия” на определен кръг от хора в определено социално положение - студенти. Не може да се очаква от частна стока/услуга да е на цената на нещо субсидирано, както и качеството на предоставената в общежитие стая да е добро-повечето са мизерни и с по трима в стая.
Защото в НБУ влизаш без значение от знанията ти или оценките на ТОП, дори за търсените специалности който не е кандидатствал, той не е влязъл, а в държавните трябва да се напънеш малко да учиш, ако искаш да влезеш нещо различно от българска филология или минно инженерство, къдет интересът е 0-лев. НБУ е просто машина за пари, купуваш си диплома в каквато специалност си искаш. На пазара на труда диплома от НБУ е след всички държавни ВУЗ. Знам, че ще има обидени, но моите наблюдения са точно такива. Между другото, НБУ имат споразумения с различни държавни университети за ползване на стаи в техните общежития, но обикновено до НБУ стигат само най-мизерните, които студентите от държавните са отказали. Есента ми се случи да вляза в стая от общежитие на ТУ, условията бяха повече от добри, по двама в стая, ремонтирана баня, санирана сграда, сменена дограма, нови мебели, разбира се, след добро почистване и освежаване, все пак говорим за студенти Simple Smile - но те се държат по същия начин и в студиото за 500-600 лева, и в общежитието за 80 лева.  
Румка, ползват се и още как.    

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 14:36 от Анонимен

# 126
Извинявам се, ако е пускано. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c154058600869767
Тези рога в комбинация с рисунката на стената направо ме оставиха без думи. Чудя се как им се връзват с останалата част от апартамента.

# 127
  • София
Масово студентите са на общежития дори и да имат възможност да са на квартира. Поне тези в медицинския, където учих и аз до преди година... Живеех срещу единия от блоковете на Бароко и със сигурност има празни апартаменти... Та не мисля че е меката за инвестиции, особено с всички течове и огромни сметки, от които се оплакваха повечето наематели като сме говорили
Блокът в Лозенец от няколко години не функционира и не планират да го ремонтират. Мисля, че дори вече не е собственост на университета, но не съм сигурна.

# 128
Рогата и картината може и да ги свали новия собственик.
Но аз бих се страхувала от  стълбите  за втория етаж.
Ще си спя на диванчето в кухньохола.

# 129
Блокът в Лозенец от няколко години не функционира и не планират да го ремонтират. Мисля, че дори вече не е собственост на университета, но не съм сигурна.
Процедурите за задействани. Има сключен договор за 0сем милиона лв и превод на суми по него.
Ремонта (СМР) ще е 360 дни. Явно не са започнали.
Би трябвало към момента да е необитаемо общежитие No6.
Скрит текст:
http://pk.mu-sofia.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2 … D0%B2%D0%BE%D1%80
Масово студентите са на общежития дори и да имат възможност да са на квартира.
Битовите условия и цялостно обслужване на сграда са даже са по-добри от еднолични квартири.
Има (безплатно/субсидирано)
1. Контрол на достъп - портиер
2. Видеонаблюдение (обвързано с лицензирана фирма)
3. Медицински кабинет
4. Топло, функциониращо за цялата сграда
5. Ежемесечно третиране от ДДД фирма
6. Постоянно лице, което е обслужващо за дребни и належащи ремонти.
7. Кътове за забавления, за тихи игри, за учене
8. Безплатен нет и тв
9. Стол за хранене
10...(асансьор, стълбище, градинки, паркинг)
Есента ми се случи да вляза в стая от общежитие на ТУ, условията бяха повече от добри, по двама в стая, ремонтирана баня, санирана сграда, сменена дограма, нови мебели, разбира се, след добро почистване и освежаване, все пак говорим за студенти Simple Smile - но те се държат по същия начин и в студиото за 500-600 лева, и в общежитието за 80 лева.
  Peace
ето стая от ТУ
Скрит текст:

ПП Според мен, да се купува имот-студио в Студентски град,
с цел инвестиция, ориентирана към студенти с наем 500лв граничи с илюзии,
без никаква икономическа обосновка.
Колко са декларираните наеми с такава цена?  Mr. Green

# 130
  • София
Имам приятелка, даваща 2 студиа в Студенстски на наем 500лв. Не знам колко са големи,, но съм сигурна, че не са повече от 25м2. Беше една от 30те собственици на земя и доплати към обезщетението. В цялата сграда били само студиа, всички били изкупени и се давали под наем. Също така и в темата за пазара на имоти редовно се появяват мнения за закупуване за инвестиционна цел в Студенски град. Така че пазар има. Ще видим след 2 години с наемите какво ще се случи като се изтърбушат няколко хиляди нови студиа на пазара Wink

# 131
Знам, че има "сито" относно студент/невзети изпити - общежитие/класиране.
Винаги може да се провери статистически бр. студенти и бр. настанени в общежитие.
Разликата(неприети в общежитие) се "поема" от роднини и в краен случай - квартира,
която е до следващо класиране(вече дадени изпити).
В общежитията има свободен наем за некласирали се студенти, което е далеч по-малко от 500лв
(200-250лв)

# 132
Няма изгледи за овладяване на лудостта...
Чудя се подобни обяви на какво разчитат. Че и паркомястото на допълнителна, нереална цена...

https://www.imot.bg/1e154642276421436

# 133
Няма изгледи за овладяване на лудостта...
Чудя се подобни обяви на какво разчитат. Че и паркомястото на допълнителна, нереална цена...

https://www.imot.bg/1e154642276421436
Към днешния пазар обявата си е напълно адекватна. За 4-стаен апартамент с три спални, хол с прилични размери и 2 бани в хубава сграда, в хубав квартал (Лозенец е един от скъпите квартали) цената не е висока. Отделно апартамента е напълно обзаведен и готов за нанасяне.

# 134
И течове в гаража Laughing

И кое му е функционалното? Влизаш и от вратата в кухнята, за да стигнеш до спалните пак покрай кухнята, а спалните ОК, сигурно са с нормални размери, но дори главната няма поне дрешник, което се предполага, че е почти задължително за хора с възможности, в какъвто сегмент се предполага, че влиза това жилище. Така де, като бял човек да си намериш дрехите и да ги наредиш...

Общи условия

Активация на акаунт