Обсъждане на имотни обяви-7

• 45 842
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Chiana2003,и на 350 лева да паднат студията в Студентски, при покупна цена 35 к евро пак не е зле.
А това в Лозенец, ако го свалят на 50 хиляди може и да се замисля, ама иначе предпочитам да си вложа парите в нещо по-доходоносно и по възможност от този век, или поне с асансьор. То ако и документални проблеми има съвсем не виждам кой шаран ще се навие.
Ами тогава що питаш за него, ако не си се замисляла? Да се намираш на приказка само. Вземи си в Студентски за 35 К евро и не го мисли Simple Smile
Взела съм си в района вече,не се притеснявай за мен Simple Smile
Питах дали цената е адекватна според другите потребители на състоянието и трайните непоправими недостатъци, нищо друго. Никой освен теб не се изказа,че е супер сделка или много изгодно, така че явно не е. Ее123456 го е казала много добре - “бихме взели жилище, само ако си заслужава”.

# 91

Взела съм си в района вече,не се притеснявай за мен Simple Smile
Питах дали цената е адекватна според другите потребители на състоянието и трайните непоправими недостатъци, нищо друго. Никой освен теб не се изказа,че е супер сделка или много изгодно, така че явно не е. Ее123456 го е казала много добре - “бихме взели жилище, само ако си заслужава”.
Браво на теб, със здраве да си го ползваш Simple Smile Не държа да ми вярваш (ти или друг), всеки си избира на какво и на кого да вярва. Опитах се да помогна с каквото знам. В случая другите потребители са прави, не е супер сделка, защото от моя опит е с проблемна собственост.
Иначе всеки си прави сметка къде, какво и за колко да купи. А в реала Лозенец си има достатъчно кандидати за купуване, каквото и да смятат потребителите в бгмама по въпроса. 
На всички - весело посрещане на новата година!

# 92
  • Sofia
150лв наем доста трудно се намира вече независимо от квартала, но ако трябва да плаща наем на пазарни цени няма да сте много щастлива от сумите, които плаща.

# 93
Скрит текст:
Голям процент родители предпочитат да купят жилище за времето на следването, отколкото да плащат баснословни наеми. Аз поне познавам трима такива.
Колко да е голям процентът? Децата на родителите с възможности учат в чужбина.  А тук има и общежития, синът ми като беше първи курс свободните места бяха повече от желаещите. Той отказа общежитието и излезе на квартира, плаща 150 лв, квартирата е в началото на "Витоша" и засега не смята да я сменя въпреки добрите му доходи. Работа и учене, зает е от 7 сутринта до 10 вечерта, прибира се само да спи. Евентуално ще си купи жилище, ако не отиде в чужбина, но това ще стане след като завърши, засега търсим умерено и бихме взели само ако жилището си заслужава.
150 лева вероятно е със съквартиранти. Но като цяло наистина студентите намаляват и общежитията са много, някои са в добро състояние, други не толкова, но всички студенти, които аз познавам, ползват общежития, и то съвсем лесно достъпни. А студентите намаляват, защото децата намаляват, но най-вече защото наистина мнозинството от децата на родители с възможности (а и не толкова с възможности) заминават да учат в чужбина.
С това не казвам да се или да не се инвестира в Студентски град, а само споделям наблюдения.  

# 94
Извинявайте, но някой знае ли дали вътре са ОК стаите в общежитията?

Тези, които са държавна поръчка и имат право на общежитие - те наемат ли квартира за 400-500 лв -студио, в новите блокчета в студ град?
Не се заяждам, стана ми любопитно Simple Smile
Желая ви весела и много успешна 2019 година!

Аз за тази година приключих с яденето и чакам пиратките Simple Smile)

# 95
Честита нова година! С пожелания всеки да си намери имот по сърце Simple Smile
Румка, общежитията са по университети и състоянието зависи от това дали университетът е бил достатъчно активен да вземе пари от европейските програми да ги ремонтира. Същото се отнася и за учебните корпуси, впрочем. На техническия знам, че някои блокове са ремонтирани и са в много добро състояние, но в Лозенец има общежитие на МУ, което е в потресаващо състояние - дори отвън се вижда. Не съм сигурна дали изобщо е обитаемо.
Така че зависи. Но огромното болшинство студенти в ДУ предпочитат евтините общежития или ако са на квартира, да си делят наема със съквартиранти, студия за 500 лева не са им по джоба. За мен лично, ако ще е чисто за инвестиция без други планове, повече смисъл има имот около НБУ, който е огромен и е частен с висока за нашите условия такса, и няма общежития. И съвсем скоро ще има метро. Но знам, че и други мислят така и затова цените скочиха.
Иначе ученолюбивите и трудолюбиви деца  научават език/езици в гимназията и мнозинството от тях отиват в чужбина, дори и да не са от заможни семейства, живеят скромно с малка издръжка и започват да работят от 1 курс още. Затова и общежитията в София са достатъчни, защото университетите буквално канят студентите, иначе трябва да уволняват преподаватели и  да закриват програми, това с изключение на 2-3 търсени специалности като медицина или АйТи.

Последна редакция: вт, 01 яну 2019, 10:20 от Анонимен

# 96
но в Лозенец има общежитие на МУ, което е в потресаващо състояние - дори отвън се вижда. Не съм сигурна дали изобщо е обитаемо.
Функционират ремонтирани блокове и обявяват, че има свободни места.
Скрит текст:

Тези, които са държавна поръчка и имат право на общежитие - те наемат ли квартира за 400-500 лв -студио, в новите блокчета в студ град?
Цитат
Право за настаняване имат всички студенти, които нямат адресна регистрация в София,
без значение дали са приети по държавна поръчка.
Студентите се настаняват по двама в стая. Наемът варира между 65 и 100 лв., в зависимост от квадратурата на стаята.
Стаята струва 130-200лв.
, студия за 500 лева не са им по джоба.
  Peace

# 97
1. Благодаря ви, чудих се дали не е излязла някоя нова мода при студентите по отношение на общежитията:-) аз едно време живях и в нормалните, и в семейните. Беше не чак толкова мизерно, но си изкарвахме добре, не бих си за поменила времето там с време на квартира;-)

2. За НБУ - там по мое мнение е на сметка, ако е за 1 човек. Преди 3-4 години ли колко, гледахме там в едно ново блокче на 5-ия етаж. Бяха сложили 2 пъти дограма, но трамваят се чуваше и през двата комплекта дограма. И се отказахме. Тогава цената беше както навсякъде другаде в общи линии.

# 98

Имам познат който дава няколко студия в Ст. Град и твърди, че никога не остават празни при цени от около 500 лева.

# 99
Студентски град приютява не само студенти-страшно много хора работят там, при това на смени и е много по-удобно и да живеят там - заведения,барове, магазини - бол. Освен това има много работещи в южните квартали, които искат самостоятелност и им е по-добре да дават 500 лв и да са сами, вместо да делят апартамент, а студия има най-много в Студентски, по другите квартали са рядкост. А и там има само ново строителство след 2005г., а да си кажем честно младите хора, особено на квартира, си искат новичко, макар и по-малко.
В общежитието май има вечерен час и не можеш да си водиш момичета да преспиват. Мисля,че повечето са по ТРИМА в стая, аз не бих си оставила детето без нула лично пространство и с хлебарки и мухъл, ако имам друга възможност.

# 100

Имам познат който дава няколко студия в Ст. Град и твърди, че никога не остават празни при цени от около 500 лева.
да, но питах дали вътре са студенти, държавна поръчка.

# 101
В общежитието май има вечерен час и не можеш да си водиш момичета да преспиват. Мисля,че повечето са по ТРИМА в стая, аз не бих си оставила детето без нула лично пространство и с хлебарки и мухъл, ако имам друга възможност.
Няма вечерен час.
Цитат
Вътрешен ред и контрол
Скрит текст:
Чл. 26. (1) Пропускателният режим в общежитията на СУ е денонощен и се осъществява
чрез личен пропуск.
(2) За времето от 00,00 до 08,00 часа в общежитията се допускат само живеещите в него.
(3) При поискване от дежурния портиер или други длъжностни лица, живеещите задължително
показват пропуска си за общежитието.
(4) Пропускът е със срок, съответстващ на срока на настанителната заповед.
Чл. 27. Определя се време за почивка от 14:00 до 16:00 и от 20:00 до 08:00 часа.
Чл. 28. (1) Наемателите могат да приемат гости от 08,00 до 24,00 часа.
Стаите са двойни, като цели блокове са реновирани и няма хлебарки.
http://fdm.mu-sofia.bg/ddm/?q=node/17
За семейства има гарсониери и боксониери. (достатъчно е само единият да е студент)
Относно лично пространство - при мама и тате в самостоятелна стая през празниците и уикендите.
(Забелязала съм, че не го търсят това лично пространство и си остават в общежитието.  Wink )

# 102
Няма вечерен час.
Цитат
Вътрешен ред и контрол
Скрит текст:
Чл. 26. (1) Пропускателният режим в общежитията на СУ е денонощен и се осъществява
чрез личен пропуск.
(2) За времето от 00,00 до 08,00 часа в общежитията се допускат само живеещите в него.
(3) При поискване от дежурния портиер или други длъжностни лица, живеещите задължително
показват пропуска си за общежитието.
(4) Пропускът е със срок, съответстващ на срока на настанителната заповед.
Чл. 27. Определя се време за почивка от 14:00 до 16:00 и от 20:00 до 08:00 часа.
Чл. 28. (1) Наемателите могат да приемат гости от 08,00 до 24,00 часа.
Стаите са двойни, като цели блокове са реновирани и няма хлебарки.
http://fdm.mu-sofia.bg/ddm/?q=node/17
За семейства има гарсониери и боксониери. (достатъчно е само единият да е студент)
Относно лично пространство - при мама и тате в самостоятелна стая през празниците и уикендите.
(Забелязала съм, че не го търсят това лично пространство и си остават в общежитието.  Wink )
Забелязъл съм, че по-заможните, а и не само те живеят в нови студия. Факт е, че има супер много студия ново строителство и въпреки това всичко, което излезе на пазара се наема веднага.

# 103
Забелязъл съм, че по-заможните, а и не само те живеят в нови студия. Факт е, че има супер много студия ново строителство и въпреки това всичко, което излезе на пазара се наема веднага.
да, но питах дали вътре са студенти, държавна поръчка.
Може и да не са държавна поръчка, а и платено обучение!  Peace
Всички редовни студенти имат право на общежитие.

Niko, като гледам си стоят обяви, над 20дни:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=4b6mrw&f1=1

# 104
но в Лозенец има общежитие на МУ, което е в потресаващо състояние - дори отвън се вижда. Не съм сигурна дали изобщо е обитаемо.
Функционират ремонтирани блокове и обявяват, че има свободни места.
Не е това общежитието - преди празниците минавах от там и си е в същото състояние. Намира се на Плачковица до градинката на Вапцаров. Сега видях, че в сайта на МУ говорят за точно този блок, ама той не изглежда изобщо така - скоро минавах от там. Освен ако не са направили ремонта много бързо.Тези дни може да мина да го снимам

Общи условия

Активация на акаунт