Обсъждане на имотни обяви-7

• 46 783
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
НС на зелено има по 850 евро квадрата. Няма как да платя за ЕПК в Люлин нещо дори близо до тази цена.
Има то... ама тротоар няма, детска градина няма, метро няма. Освен това плащаш сега, а вземаш след 2 години (и то ако всички останали плащат навреме, та да може строителят да завърши сградата). Плащаш и 15-20% отгоре общи части.
Аз съм виждал лично как се продават в ЕПК за 1000-1200 евро... е, не в Люлин.

Най-обичам да ме осведомяват, колко много съм се преебал Simple Smile
Тротоари имаме навсякъде, детски градини имаме няколко, парк на една пресечка, молове на пешеходно разстояние, магазини...
Мен ми е ясно, че от мухъла в панелката трудно да ви изкара човек ама....
Метрото е за хората от крайните квартали.
Благодаря Simple Smile

# 436
Като ти направят метро, ще видиш какъв кеф е.

# 437
  • София
Като започнете да се прехласвате с това метро значи... все едно персонална мотриска с личен шофьор идва пред входа да ви вземе и ви вози на пухени диванчета. Градски транспорт, като градски транспорт, какво толкова

# 438
Като започнете да се прехласвате с това метро значи... все едно персонална мотриска с личен шофьор идва пред входа да ви вземе и ви вози на пухени диванчета. Градски транспорт, като градски транспорт, какво толкова
хайде бе Simple Smile
много си е удобно, няма задръстване, да не говорим колко бързо се предвижваш с него

# 439
Метрото е принципно различно от другия ГТ, изключая донякъде трамваите със собствено трасе.
Основният плюс на метрото е, че не висиш в никакви задръствания и се движиш с висока скорост. Нещо, което никое друго средство за придвижване в София не може да ти осигури, освен хеликоптер.  Само който няма удобен достъп до метро и не го ползва, може да го приравни на останалия ГТ. То е по-удобно дори от собствен автомобил заради безумните задръствания и изнервени шофьори из цяла София.

# 440
Конструктивната схема на ЕПК и новото строителство е една и съща - стоманобетонен скелет и тухлени преградни и фасадни стени ( някои ЕПК-та са с панели по фасадата, но аз лично съм виждала малко такива). Разликата е в технологията на изпълнение - при ЕПК се ползва едроплощен кофраж (т.н. "маси" и "чекмеджета" и плочите и вертикалните елементи се отливат заедно. Сега при новите строежи се правят първо вертикалите (колони и шайби), наливат се, след това се прави кофраж на плочата, армира се и се налива плочата. Във времето, това са min около три седмици. Бетонът между вертикалите и плочата е прекъснат, образува се работна фуга, докато при ЕПК това е избегнато. ЕПК е изцяло монолитно строителство, доста по-технологично от сегашното, и щом новото строителство се нарича (от брокерите) тухла, защо ЕПК-то да не е. Според нормативните документи "тухлена сграда" е тази, която няма стоманобетонов скелет, който поема вертикални и хоризонтални въздействия (колони, греди, шайби и плочи), а носещи тухлени стени и най-често дървен гредоред за подова конструкция - това е "тухлена сграда". Писанията по обявите са свободни съчинения.

ПС
При нормална експлоатация на една монолитна сграда, тя просто няма от какво да "полегне". Това може да се случи само при някакви екстремни ситуации - земетресение, взрив, наводнение, свлачище и т.н., но в такива случаи всяка сграда е застрашена. Във Флоренция и в др. градове естествено има сгради от 16-ти век, които си стоят и нищо такова като "полягате" или срутване не им се случва, напротив изглеждат си все така достолепни и красиви. Така, че и нашите стари сгради не ги мислете толкова. Може би само панелките са малко рискови, защото там е доста скрита картинката...

# 441
  • София
Ох, благодаря че ми обясни какво е метро, защото аз до сега само бях чувала далечни слухове за него, но нямах представа, че е такъв връх на сладоледа.
Close

# 442
Ох, благодаря че ми обясни какво е метро, защото аз до сега само бях чувала далечни слухове за него, но нямах представа, че е такъв връх на сладоледа.
Close
Какво знаеш или не знаеш няма как да знам, чета и коментирам само  това, което пишеш, а то не е вярно - метрото не е като другия ГТ, а се различава много от него в два основни параметра - липса на задръствания и бързина на придвижване,  и вече няколко души го казахме. Да, има прилика в натоварването, но разликата е много съществена за който си цени времето и нервите за придвижване, и тя не може да бъде получена дори при личен автомобил, може при личен хеликоптер.  
Бих казала, че иронията е малко неуместна предвид изказването ти, от което никак не личи да си даваш сметка за тези предимства на метрото. А дали ти лично го ползваш или не, и дали ти харесва да го ползваш, няма общо с тези обективни дадености.  

# 443
  • София
Конструктивната схема на ЕПК и новото строителство е една и съща - стоманобетонен скелет и тухлени преградни и фасадни стени ( някои ЕПК-та са с панели по фасадата, но аз лично съм виждала малко такива). Разликата е в технологията на изпълнение - при ЕПК се ползва едроплощен кофраж (т.н. "маси" и "чекмеджета" и плочите и вертикалните елементи се отливат заедно. Сега при новите строежи се правят първо вертикалите (колони и шайби), наливат се, след това се прави кофраж на плочата, армира се и се налива плочата. Във времето, това са min около три седмици. Бетонът между вертикалите и плочата е прекъснат, образува се работна фуга, докато при ЕПК това е избегнато. ЕПК е изцяло монолитно строителство, доста по-технологично от сегашното, и щом новото строителство се нарича (от брокерите) тухла, защо ЕПК-то да не е. Според нормативните документи "тухлена сграда" е тази, която няма стоманобетонов скелет, който поема вертикални и хоризонтални въздействия (колони, греди, шайби и плочи), а носещи тухлени стени и най-често дървен гредоред за подова конструкция - това е "тухлена сграда". Писанията по обявите са свободни съчинения.

ПС
При нормална експлоатация на една монолитна сграда, тя просто няма от какво да "полегне". Това може да се случи само при някакви екстремни ситуации - земетресение, взрив, наводнение, свлачище и т.н., но в такива случаи всяка сграда е застрашена. Във Флоренция и в др. градове естествено има сгради от 16-ти век, които си стоят и нищо такова като "полягате" или срутване не им се случва, напротив изглеждат си все така достолепни и красиви. Така, че и нашите стари сгради не ги мислете толкова. Може би само панелките са малко рискови, защото там е доста скрита картинката...
Всичко е така, само това в червеното пооправи - няма никаква фуга. Вертикалите се наливат винаги над долното ниво на плочата. Също така плоча може да се налива съвсем спокойно на 10-14 дни, въпросът е да има достатъчно кофраж, шпризи и маймуни да работят  Laughing

# 444
Аз ползвам метро 2-3 пъти в годината, но никога не пропускам да отбележа, каква благинка е. Нормално, при условие, че пести толкова време. И чак пък да е за хората от крайните квартали, не съм съгласна. Аз за 2 спирки да го взема, спестило ми е 20 минути в задръстване.

# 445
За мен това е ЕПК, просто преградните стени са от тухла.
Ми не, не е ЕПК, такива тухлени кооперации има на няколко места (за които аз знам и съм ги виждала) - покрай Цариградско шосе сходни на тази в обявата, блоковете на БОДК зад градинката на Заимов и на ъгъла на Кракра и Дондуков, в Стрелбище на бул. България срещу площад Ручей, по бул. Ситняково преди Румънското посолство. За тези се сещам на прима виста. Можеш да ги познаеш по покривните греди над терасите на последния етаж. В този тип кооперации, когато са строени, апартаментите са били само за избрани и връзкари, защото са с готино разпределение и на хубави места, а не панелки в комплексите.

Конструктивната схема на ЕПК и новото строителство е една и съща - стоманобетонен скелет и тухлени преградни и фасадни стени ( някои ЕПК-та са с панели по фасадата, но аз лично съм виждала малко такива).

ПС
При нормална експлоатация на една монолитна сграда, тя просто няма от какво да полегне. Това може да се случи само при някакви екстремни ситуации ...Във Флоренция и в др. градове естествено има сгради от 16-ти век, които си стоят и нищо такова  не им се случва, напротив изглеждат си все така достолепни и красиви. Така, че и нашите стари сгради не ги мислете толкова.

Боже, не мога да повярвам, че се случи - едно професионално мнение сред океана от грешни твърдения, разпространявани с помощта на съвременните т.нар. "социални медии".
Благодаря сърдечно!
Дори само един човек да успееш да убедиш, пак ще е успех!

# 446
Най-обичам да ме осведомяват, колко много съм се преебал Simple Smile
Тротоари имаме навсякъде, детски градини имаме няколко, парк на една пресечка, молове на пешеходно разстояние, магазини...
Мен ми е ясно, че от мухъла в панелката трудно да ви изкара човек ама....
Метрото е за хората от крайните квартали.
Благодаря Simple Smile
Ти може да не си се преебал, ако си си купил жилището преди 2-3 години, когато за 850Е/кв.м. наистина имаше хубави предложения.
В момента обаче, разходи се из новите строежи и виж какво се предлага. 850 почти нищо няма никъде, освен ако не предплатиш 90% и се надаш на Акт 16 след 2-3 години... и е в квартали без тротоар, без градини и училища, и не само без метро, дори не трамвай или тролей, ами без автобус дори, освен някакви там 64, 120 и други подобни дето минават на половин час и на 1км от входа ти.

Иначе за панелките къде видя да ги защитавам? Аз не живея в панелка, а в ново - или поне ново беше като го купувах, и беше доста под 850Е тогава. Но сега ново нормално е пък доста повече от 850.

# 447
Аз ползвам метро 2-3 пъти в годината, но никога не пропускам да отбележа, каква благинка е. Нормално, при условие, че пести толкова време. И чак пък да е за хората от крайните квартали, не съм съгласна. Аз за 2 спирки да го взема, спестило ми е 20 минути в задръстване.
Ама явно го взимаш 2-3 пъти годишно... страшен келефир имаш от него Simple Smile

Крис... кой спал... спал... батко не спал Simple Smile

# 448
Че нямам ли, спестява ми време. Чакам новата линия, че да усетя същинския келеПир.

# 449
За мен това е ЕПК, просто преградните стени са от тухла.
Ми не, не е ЕПК, такива тухлени кооперации има на няколко места (за които аз знам и съм ги виждала) - покрай Цариградско шосе сходни на тази в обявата, блоковете на БОДК зад градинката на Заимов и на ъгъла на Кракра и Дондуков, в Стрелбище на бул. България срещу площад Ручей, по бул. Ситняково преди Румънското посолство. За тези се сещам на прима виста. Можеш да ги познаеш по покривните греди над терасите на последния етаж. В този тип кооперации, когато са строени, апартаментите са били само за избрани и връзкари, защото са с готино разпределение и на хубави места, а не панелки в комплексите.

Скрит текст:
Конструктивната схема на ЕПК и новото строителство е една и съща - стоманобетонен скелет и тухлени преградни и фасадни стени ( някои ЕПК-та са с панели по фасадата, но аз лично съм виждала малко такива).

Скрит текст:
ПС
При нормална експлоатация на една монолитна сграда, тя просто няма от какво да полегне. Това може да се случи само при някакви екстремни ситуации ...Във Флоренция и в др. градове естествено има сгради от 16-ти век, които си стоят и нищо такова  не им се случва, напротив изглеждат си все така достолепни и красиви. Така, че и нашите стари сгради не ги мислете толкова.
Боже, не мога да повярвам, че се случи - едно професионално мнение сред океана от грешни твърдения, разпространявани с помощта на съвременните т.нар. "социални медии".
Благодаря сърдечно!
Дори само един човек да успееш да убедиш, пак ще е успех!
[/spoiler]
Ааа тези в Стрелбище на бул. България със сигурност са ЕПК.

Общи условия

Активация на акаунт