Чувствате ли се на годините на които сте?

• 62 370
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 60
Хареса ми постът на Тайга, макар че съм по-скоро оптимист по рождение. Това е - възрастта се усеща безпогрешно по бройката на приятелите и близките, които погребваш, и трябва човек да е сляп или пълен темерут, за да не го отчете. Има и други неща, които няма как да се избегнат, освен разделите и тик-такането на последния часовник.
Иначе за момичешкото излъчване, казах вече - добър ген, добри мисли и достатъчно сън, и сте вий Simple Smile Недоспал "глиган в анцуг" и на 23 да е, няма да е първа хубост.

# 61
  • София
Не усещам възрастта по броя на любимите починали близки - баща ми почина докато бях тийн, после само за няколко години си отидоха други скъпи за мен хора. По-скоро се водя по израстването на дъщеря ми...расте твърде бързо, имам чувството, че времето лети с бясна скорост.

# 62
Е, Тайга, живот, какво да го правиш!
В една пиеса се казваше, че "докато се усмихнеш и се озъбваш". Толкова бърз е животът, просто един миг. Да го изживеем този, а за следващия ще гледаме да сме по-подготвени. А дано, ама надали. Абе по-хубаво е да си жив, отколкото умрял.
Не знам,не знам..Wink Дали?
Параход, това със съня е истината..Ама като ми тръгнА от 16 годишно, та до ден днешен все рано да трябва да ставам. Недоспиването много ми действа, да. И аз искам да не се събуждам с аларма, но не би.

# 63
Е, Тайга, живот, какво да го правиш!
В една пиеса се казваше, че "докато се усмихнеш и се озъбваш". Толкова бърз е животът, просто един миг. Да го изживеем този, а за следващия ще гледаме да сме по-подготвени. А дано, ама надали. Абе по-хубаво е да си жив, отколкото умрял.
Не знам,не знам..Wink Дали?
Ми да!
За спането да кажа, че спинкам като пън. Не съм от спокойните хора, избухвам и съм доста емоционална, но когато стане дума за спане, спя дори и при критични ситуации. Обичам да спя и първо гледам да се наспя и после да се ядосвам, да се радвам, да страдам и т.н.

# 64
Не усещам възрастта по броя на любимите починали близки - баща ми почина докато бях тийн, после само за няколко години си отидоха други скъпи за мен хора.
Аз по-скоро го отчитам по отишлите си връстници (приятели, колеги - не всички са точно връстници, обаче приблизително; професията ми се оказа доста рискова и масово хора около 50 години са чао).

# 65
на 31 съм, но се чувствам на 25г.

# 66
  • волно калдъръмче
Щях да напиша, че завиждам на хората с подобно мислене, но не е завист. Аз просто знам, убедена съм, че с годините няма да става по-добре. Ще растат децата ми и ще е тяхното време да вярват, че морето е до колене, че могат да имат всичко, което пожелаят, че животът ще е щедър и ласкав.
Аз ще продължа да се разделям с любими хора, защото това е простата логика на кръговрата, ще намаляват приятелствата, разкъсани от разстояния, монитори и ежедневие, ще се затварям в навиците, причина все по-трудно да отварям спонтанно вратата на дните си за нови хора. Ще се появяват болежки, ще съм скептична, по-малко толерантна, ще отказвам битки, преди да са започнали, ще прощавам по-трудно.
И кое все пак ще е по-добре? Ще прочета колкото мога книги, ще поддържам вътрешния монолог, причина да си отговоря на въпроси, чиито отговори не ми харесват. Добре, ще се познавам все повече. И все пак - при мен е в сила, че който трупа знание, трупа и печал.
Обичана съм и обичам.Приемам се, в мир съм със себе си, със света. Но винаги над живота ми е висяла сянката на неудовлетвореност, на осъзнаването за нещо изначално отказано, отнето,  
на саркастичното "И това ли е всичкото?!". Дори в младежките ми години, изпълнени с щуротии, безразсъдство, приятелства, влюбвания, емоции, някак се предизвиквах да се смея силно, за да заглуша шепнещата, но все пак присъстваща тъга; очаквах компенсация от живота, за онова, което не ми е дал. Не се случи. И всъщност нямаше как да се случи.
Червеното съм и аз, но това не ми пречи въобще. С наближаването на 40-те си казах: "По-зле ще става, по-добре няма да става", па плеснах с ръце и се прегърнах. Запушвам си ушите за сарказма и си правя каквото си знам. Не очаквам нищо от от живота, просто реших да греба с пълни шепи от това, което ми дава. Вече съм на 40+. Имам време за всичко. Практикувам активно хобито си, пътувам и купонясвам. Възрастта и опитът ми позволяват да правя неща, които не бих си позволила преди. На 20 бях задръстена от комплекси и предразсъдъци. Около 30-те започнах да се очупвам. Когато мислено прескоча назад във времето, се уморявам и всякакво желание да съм отново млада, дори с цената отново да преживея всичко хубаво и лошо, се изпарява. Разочарованията ме изтощиха много, неприятностите не са ми пречили особено.

# 67
Ай,стига с тези възраст!Кокото е толкова-това е само цифра!Винаги ,когато ме питат слагам поне пет години повече отгоре,че да повярват .И какво?Нищо!

# 68
Липсва ми периода, когато бях на 16 години. Тогава за първи път бях влюбен и беше най-хубавата ми възраст до момента Simple Smile

# 69
  • Варна
Бях чела един виц по случая, нещо от сорта:
Днес случайно си погледнах личната карта... УЖАССССССССССС!!! 40 години!!!
Поглеждам в огледалото - 25...
Поговорих с душата си - тя си е на 18. Значи всичко е наред Laughing

# 70
Рядко намирам общ език с връстниците си, чувствам се по-възрастна от тях. На 31 съм.

# 71
Чудесно се разбирам и намирам общ език и с бебоци и със старчоци!Тава не е до ЕГН ,според мен ,а до човек!

# 72
Категорично не. С цялата убеденост, която имам го казвам. Не, не и не. Не се чувствам на 30 години. Душа на  sweet 16-18,макс 20 в тази граница, не се възприемам като 30 годишна, дори толкова стряскащо ми се струва, че ги навърших вече.
Не се чувствам никак зряла, въпреки, че съм и майка. За много неща се чувствам като тийнка, но на мен такъв си ми е характера.

# 73
  • София
Категорично не. С цялата убеденост, която имам го казвам. Не, не и не. Не се чувствам на 30 години. Душа на  sweet 16-18,макс 20 в тази граница, не се възприемам като 30 годишна, дори толкова стряскащо ми се струва, че ги навърших вече.
Не се чувствам никак зряла, въпреки, че съм и майка. За много неща се чувствам като тийнка, но на мен такъв си ми е характера.

Клише, но: годините са число, не му обръщам внимание. На първи януари ще направя 41, но ей на, от няколко дни съм в еуфорично добро настроение и днес пях с детето любимата ни Коледна песен, Santa Claus is Coming to Town, на оживен площад, пълен с хора. Мъжът ми беше влязъл в един магазин, на щерката й доскуча и се разпя, и аз се присъединих Simple Smile А най-хубавото беше, че се спряха и други хора и подкараха с нас, кой колкото може. Стана спонтанна веселба, нищо, че бяхме от различни държави. Мъжът ми излезе и се облещи като ни видя, той е сериозният в семейството. Накрая си пожелахме с всички Merry Christmas и продължихме. Ей такива моменти са ми по-ценни от всичко, което може да се опакова и сложи в кутия. Дано и на 81 не се откажа от тях, и като гледам баба ми, май ще имам късмет.

# 74
На 37 съм, но имам чувството, че съм някъде на 25-27 още. Не виждам промяна, освен, че вече не ходя на дискотеки, имам мъж и дете. Може би съм натрупала малко повече опит и косите побеляха, ама за тях има бои. Нямам време да съм безгрижно луда, но когато мога.... Вече знам, че хубавите неща не винаги се случват на момента.

Общи условия

Активация на акаунт