Говорим си за "Свръхестественото", "боговете" и Човека #3

• 30 940
  • 807
  •   1
Отговори
# 300
Че аз ако не ползвам патерици,край мен няма да вирее дори хлебарка..

# 301
При мен всичко извира и нямам контрол.Т.е.уча се на контрол,де..
Отнасят го редовно,без да го искам,но е факт,че докато не се успокоя,е мазало.. ooooh!
Аз съм пробвала различни варианти- най-добре е вътрешно да овладееш емоциите. Корена на тези емоции. Един вид да си по-великодушна към грешките на другите.
...
Опитвам се да правя същото като болднатото. За мен е слабост да не ги овладея. Но се случва понякога. И не води до нищо добро - нито за мен, нито за близките около мен.
Към края съм на Квантовата холограма - там е и по-разбираемо. Grinning

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 11:14 от ina.ina

# 302
Скрит текст:
Какво ,това е разбираемо, но отхвърля всички художествени  измислици да го кажа ,Силвия Браун  и други  автори, пак художествени книжки, дето  смятат друго-че се разхождаме в рая  ,в отвъдното, че извън физическото тяло  ,макар променени , имаме една идентичност, същата душа се преражда, обогатена  в развитието си.И няма загубване,това е различното.Преражда се и помни  миналото си , предишните животи.
Някак сантиментално приемливо е , не помниш ,но си стара душа ,някои опитности са ти останали, имаш път и развитие.
С това дето ти обясняваш е съвсем различно.Разбиваш на  физически свят   и духовния, дето ни е  обяснен от други .
Хубаво е като обяснение , но не ми харесва това разпадане.Би трябвало да означава пълно заличаване на личността, на познатото  съществувало   създание ,съвкупност от всичките тела.
аз си представях че само физическото се сменя, твоето е друго- сменяш доста неща, .
Извинявай , досадно е да повтаряш ,ама в един аспект е обяснено , а връзките с други аспекти  са различен поглед.Как пасва там  създава въпроси.
Но колкото разбирам ти обясняваш  материи.
Виждам духовното като връзки , както при мозъка между  и във тези материи.Като протичащ ток.Схващам обяснението ти като   за колектор  на енергия да събере  за да просъществува нататък или да се разпадне като не събере.Ново е за мен.

Не бе 4овек..Астрала съществува,той е до ниво 5..
Душата или преминава цяла пре3 те3и 5 пласта и се слива с Монадата и Висшия а3,или цялата съвкупност която нари4аме душа,се ра3пада поради липса на енергия и да,ли4ността остава само като "спомен",една от многото,но не и водещата.
Монадата ще се въплъщава отново и отново в ли4ности-души,докато една от тях не придобие "бе3смъртие" и да придаде окон4ателна индивидуалност на Монадата..То е като при артистите..Всеки си има по една "голяма" отличаваща го роля..Т.е.4ре3 ли4ностите -души,Монадата търси отговор на въпроса "Кой съм а3?" и когато една от душите-роли-ли4ности,които е била Монадата се утвърди като константа,тогава идва и отговорът.
Всяка Монада има инкарнации(души) и в двете крайни фа3и на дуалния режим.Супер добра и супер лоша.
Т.е.и3род и овца.Кому са нужни те,4е да им бъде 3аложено и3на4ално бе3смъртие?Това би било равносилно на следното: Фекалиите на планетата ни да не се ра3граждат и само да се трупат като отпадъчна маса,която вони,и става все по-голяма и по-голяма..
3нам кви простотии се пишат,но нямам намерение да блея в общия хор,само щото е модерно.
Вселената и вси4ко във нея има своя И МАТЕРИАЛЕН аспект.
Вси4ко е 3 в 1 .Съ3нание-енергия-материя
Духът се структурира в материи и създава картини,4ре3 които рисува себе си.3а това ка3вам,4е всяко същество(4овек) е като една картина в която са важни детайлите.О4и,кожа,косъм,структура на скелет,мускули..Вси4ко е манифест на духа..
Но вие не искате да и3у4авате те3и картини,не са интересни,понеже са видими.
Търсите "нематериалното"  посредством материални когнитивни способи..И това е основна грешка
Аз живея със съ3нанието,4е съм Дух-Монада,която има съвкупност от тела.Фи3и4еско и ефирни слоеве(душа)
Не желая бе3смъртие и не се стремя към него.Не смятам,4е съм ли4ност която си струва да съществува ве4но.Имам още толкова много да работя върху своето Аз..Бе то е като да твориш шедьовър..Ще има много 4ернови,и сега съм просто 4ернова,няма драма..Някоя инкарнация ще бъде финалната 3а мен,но това няма да е Какво?Simple Smile
Смъртта е просто преобли4ане

Бог в Кабала Е празнотата! Simple Smile Съзнаващата празнота, която сама разчертава себе си като шахматна дъска от свещена геометрия, осигурявайки платното, върху което да се появи Битието.

Това е празнотата в Кабала. Едно и също е с Дао на даоистите.

Но засега не мога да напиша за Дао-то, защото не го вдявам. Много ми е трудно Дао-то.

Ели..

Виж картинката "Мултивселена"

Ние,нашата Вселена сме едно от те3и балон4ета.Христовото ниво е вътре във Вселената ни -7, 0 и 8 са 4ерното поле и3вън Вселената.
От това поле(Бог,първои3то4ник) се пръкват вси4ки Вселени и после моделът се пресъздава вътре в тях

Предполагам че е въпрос на избор. Може да избере да запази идентичността си и да не се разпада , да не се слива или пък да избере да се върне в Цялото. Би следвало да няма ограничения в избора. Най-вероятно и тезата с прераждането и тази с връщането към единната енергия да са верни.

И3бор да,но най-ве4е въ3можност.Т.е. ли4на сила/енергия

Какво, разбирам обяснението, но не съм сигурна, че бих нарекла това нещо душа.  

Е това е проблемът..Всеки си пол3ва къвто термин му хрумне..

4овекът се състои от дух(монада), душа - ефирни тела, и фи3.тяло.
Бе3смъртното и и3ве4но/неродено нещо е монадата,душата и тялото имат потенциал да придобият "бе3смъртие",но това не е 3акономерност няква,дето е 3адължително валидна ..
Или успяваш,или не..
Най-после го схванах това с духа(монада) и душата. Стана и мое. Grinning
А това с празнотата в Кабала - освен да става с душата, която ще добие безсмъртие. И явно не е празнота, поне не и в общоприятия смисъл на тази дума.

# 303
Онзи ден си мислех (заради един комикс), дали наистина съществуват създания като демоните, които ядат души? Или това е само фолклор...

# 304
Онзи ден си мислех (заради един комикс), дали наистина съществуват създания като демоните, които ядат души? Или това е само фолклор...
Нямам идея (някак си не ме вълнува) дали има такива създания, но съм си решила, че и да има, трябва ти да им позволиш да го направят. С тази си мисъл/идея страхът от такива (евентуални) създания ми отпада. Grinning

# 305
Със сигурност - то и във фолклора винаги става дума за доброволни договори, подписани с кръв. Просто се замислих дали е възможно да има някаква истина в това, или са пълни измишльотини.

# 306
...
Човек се съди по делата му, не по мислите. Някой може да има мисли на психопат (и това по някакъв начин да му е изписано на лицето, въпреки че не вярвам), но ако целият му живот е изпълнен с добри дела - дори да си е наложил да ги върши насила, мислите и заложбите не са от значение.
Според мен е невъзможно да имаш лоши мисли (много) и добри дела (пак много). Няма начин. Добрите дела влияят и на мислите, макар по принцип е логично обратното - от мисъл към дело.

Връщам ви много назад, за което се извинявам. Изостанала съм. Grinning

# 307
Е ,не..
Мислете бе хора..
Да не говорим за извънземната адженда,всичко се върти около събиране

то на енергия,т.е.време на съществуване/ продължителност.
За това Морфей /Матрицата/ каза на Нео:Те ни превърнаха в батерии

Има много същества които се хранят с енергията или плътта на други живи твари..
Енергиен вампиризъм -това какво е?
Не ядеш ли силата/енергията на другия?

Демони -биват физични и нефизични същности
Едните са хуманоидите до 5то ниво
Другите са негативното съзнание от ниво 6.
Пак повтарям -в ниво 6 полярностите са със силен поляритет,пълната хармония настъпва едва в 7мо ниво

# 308
Може да няма никакви добри мисли - просто да е повърхностен, но да върши добри дела, поради някаква причина.
От друга страна, много лоши хора (такива с лоши постъпки) се оправдават с това, че са мислели за доброто на света и може да са идеалисти по природа, да не са жестоки, или вътрешно зли, но да извършат или да бъдат съучастници в извършването на отвратителни неща.

# 309
Добро и зло също се размиват.След като до 6 ниво остават поляризирани  да съществуват има причина.Даже се съмнявам да спират  съществуване докрай.Даже Бог  не се намесва и с това вреди.Зависи как приемаме вредата.
Например за да спасиш милиони,да спаси ш изеи, в коиот вярваш   жертваш стотици, неизбежно е в битка.В каквато и да е битка  е неизбежно.
Добро и зло  са валидни и на ниско ниво, битово, междуличностно.Там избираш дали да нараниш себе си или друг или  и двамата по някакъв начин.На дребно, но хапещо е.
Не си представям хранене с енергия , с души  в някакви мащаби, може би не съм мислила по въпроса , на дребно-да се храниш от чувствата на друг разбирам.Да го докарваш до там да те храни.
Но да кажем в друг свят ,на друго ниво  да  се поглъщат души не се сещам защо трябва.Бих нарекла обсебване  на някого от друг ,създание или   енергиен обект, вселване и възползване, но не чак като в фантастичните филми.Пък и  там се избавят от това ,не е окончателна смърт ,изяждане, а остава нещо.Те  и фимите са нечии фантазии и представи за нещата.
По-скоро си мисля за незначителност на човека ,на човешкия живот ,и  как се жертва  заради други планове и постъпки.Във война  и в мир , в ежедневието дори и как до скоро робството  е било практика, сегретацията ежедневие.Човек все още не е свободен , има свободна воля докрай единствено да живее като оцеляващ или да умре свободно.
Извинявам се за дългото съждение , но  постовете го отвориха.

# 310
Кой е казал,че не съществуват след 6то ниво?
Напротив.
Може ли деня и нощта да престанат да съществуват?
В ниво 7 полярностите са в пълен синхрон,всичко играе едно синхронно хоро,докато до ниво 6,всеки сам си тропа ръченицата и се надиграва с другите

# 311
Е ,не..
Мислете бе хора..
Да не говорим за извънземната адженда,всичко се върти около събиране

то на енергия,т.е.време на съществуване/ продължителност.
За това Морфей /Матрицата/ каза на Нео:Те ни превърнаха в батерии
...
Аз не схванах това горното отговор на кое точно е? Grinning

# 312
Aми ползвай си сивото и помисли де..Simple Smile
Някой попита дали "наистина съществуват демони които се хранят с душите",сякаш не сме го дъвкали милион пъти тоя казус..

# 313
  • Мадрид / София
Здравейте отново, намерих ви...😀. Чета книгата “Кодът на Бога”. Сигурно я знаете. Аз случайно я открих и съм особено впечатлена от написаното.

# 314
  • Чужбина
Здравейте отново, намерих ви...😀. Чета книгата “Кодът на Бога”. Сигурно я знаете. Аз случайно я открих и съм особено впечатлена от написаното.

Има ли я някъде онлайн?

Общи условия

Активация на акаунт