Пътувания на сами жени в далечни държави

• 23 752
  • 452
  •   1
Отговори
# 105
Като се замисля - имам чувството, че поведението им е резултат от погрешно възпитание. Карат ги да вярват, че всички хора са еднакви и като си любезен и добър с някого, той ще реагира по същия начин. А това въобще не е така - хората са бозайници, имат семейства, изпитват радост, трудят се, разболяват се, умират и т.н. - имат много базови общи черти, но освен тях има и много други важни неща, които ги правят изключително различни.

До сега май не беше споменат куриозният случай с младия мисионер, който беше убит на остров Северен Сентинел край Индия. И той не просто е отишъл там, а е отишъл за втори път, след като първия път се е уплашил от стрелите и е обърнал лодката. Младежът дори не е търсил силни усещания, а е искал да стане приятел с туземците и да ги покръсти... Което ми говори, че е имал екстремно промит мозък...

# 106
  • София
Ами те и на скандинавките родителите били против, казали са им опасенията си, ама нали тамошната младеж освободена, и хукнали по голите скали из Африка да лагеруват самички на палатка.
Абе те и на Слънчев бряг хич не искат да ги пускат, ама пустите млади вдигат панаири и отиват напук... Sunglasses

Като знам какво се случва по Слънчака, като нищо може да е по-опасно от, да речем, Тунис, където са били почти всичките ми френдс, някои и по повече от веднъж.

# 107
Такива са модните течения в момента. Екзотични дестинации, търсене на себе си и т.н. Някои обикалят с просия, викат им begpackers (вместо bagpackers). В Азия вече им било писнало от подобни хора, опънали картон с "изпълнете мечтата ми да видя Пекин (примерно)". Просят окачени със скъпа техника в райони, пълни с отрудени, бедни хорица, които не могат да си позволят да зарежат всичко, за да си чешат егото чрез авантюризъм за лайкове в ИГ.

А, а тази история с мисионера, който е решил да носи Исус, но може би и някой смъртоносен вирус за изолираното племе, е направо велика...

# 108
Да, тренд е, особено сред високо образовани млади жени с прогресивни виждания. Доколкото знам, имаме една потребителка, Еленна, която е правила подобно пътешествие. Имам познати, които ей така хващат автобуса, сами, ходили са в Сирия- ами извадили са късмет.

Има доза наивност, наистина, че всички хора по света са пухкави бели зайчета.

Другото опасно нещо е, че някои ходят на секс туризъм и си намират белята, особено в Индия. Имаше наскоро случай с ирландка, групово изнасилена и удушена. Преди убийството има снимки, селфита как се хили сред група местни, отвратителни мазници, които после я поканили на купон и тя отишла.

Наистина са наивни, защото са расли сред много стагнирани и стягани мъже, сещате се, ония кротки западняшки тюфлеци, които даже като се снимат с теб, не те пипат, ами си държат ръката на 5 см. И изведнъж попадат сред сексуално гладни главорези. Изненадка...

# 109
Да бе, коя нормална жена тръгва сама в Индия, те местните жени се чудят как да оцелеят и да не ги изнасилят там.

# 110
Да бе, коя нормална жена тръгва сама в Индия, те местните жени се чудят как да оцелеят и да не ги изнасилят там.

Мода - "Яж, моли се и обичай" не си ли чела. От такива неща се заразяват. В България през последните години е на мода Пътят Камино. Голяма духовност, големи търсения.

А това момиче, влязло в колата с циганите - те не ги различават, за тях сме чернички.

# 111
В Пакистан е прекалено екзотично за мен, брр

Нищо екзотично няма там. Мизерия и доста опасно за жените. По-опасно от Индия.

# 112
Ма как бе, то ако не пътуваш из разни цигаландии сама, то явно си селянка, прошляк и нямаш вкус за приключение.

А, сега се сетих за едни, тръгнали на велопоход на мира и прекосили територии на ИДИЛ. Познайте след колко километра си загубили главите. Велосипедите им сигурно са стрували повече пари, отколкото някой от местните изкарва за цял живот.

Да, Индия е мода, от моето поколение доста ходят, вкл. и сами с раница. Обикновено ходят по ашрами. А там вече колко хубави бели жени са хващани за любовници на гуруто...

Сетих се, другата дестинация е Южна Америка, наскоро имаше случай - някаква бяла птица отишла да пие аяхуаска в джунглата, местният шаман си я упоил и зомбирал да си я употребява сексуално, като междувременно я баламосвал, че я развива духовно. Местният шаман си беше жив мазен мангал с достъп до мощни халюциногени, но за другото - човещинка, и той не си го държи в препаската.

# 113
Дори и българи да са, как така се качва в кола с непознати. Имам дъщеря и отсега ми настръхват косите какви ще ги върши. Преди време един от приятелите ми във фейса беше пуснал някакво режисирано клипче на младеж пред скъпа кола, който пита минаващи момичета за някаква забележителност и после ги кани в колата да му покажат посоката. Даже тема бях пуснала тук, защото само аз и още 1-2 се възмутихме как може да се качват в кола с непознат. Хора към 40те със семейства и деца ни обявиха, че не сме можели да се забавляваме и че жените усещали, ако някой е опасен. Пък вие се чудите как момичета на по 18-20г правели глупости.
Била съм в Индия няколко пъти по работа. Ако не се разхождаш извън хотела/мола/туристическа забележителност, няма проблем.

# 114
Ами качват се в коли с непознати... Тук в темата за Муните имаше едно момиче, което се хвалеше как се качвало в кола с непознати, за да прекосяла границата с Гърция май беше... по нощите. Хихи-хаха, много забавна история било, дори някакъв смешен мъж я питал къде ѝ е акълът, но и това било смешно, защото какво толкова. Има много свестни хора и вероятно можеш да правиш подобни изпълнения до време, оттам ти нараства смелостта и самочувствието, че ги усещаш хората.

# 115
Ма как бе, то ако не пътуваш из разни цигаландии сама, то явно си селянка, прошляк и нямаш вкус за приключение.

А, сега се сетих за едни, тръгнали на велопоход на мира и прекосили територии на ИДИЛ. Познайте след колко километра си загубили главите. Велосипедите им сигурно са стрували повече пари, отколкото някой от местните изкарва за цял живот.

Да, Индия е мода, от моето поколение доста ходят, вкл. и сами с раница. Обикновено ходят по ашрами. А там вече колко хубави бели жени са хващани за любовници на гуруто...

Сетих се, другата дестинация е Южна Америка, наскоро имаше случай - някаква бяла птица отишла да пие аяхуаска в джунглата, местният шаман си я упоил и зомбирал да си я употребява сексуално, като междувременно я баламосвал, че я развива духовно. Местният шаман си беше жив мазен мангал с достъп до мощни халюциногени, но за другото - човещинка, и той не си го държи в препаската.

Така е, защото сляпо вярват на всякакви модерни, духовни простотии. Ашрами..божкее..благоверни са вЕрващите.

# 116
Идеята зад тия пътувания е точно идейка духовно развитие и да се пишеш с някакви специални прозрения за света и хората.

(a, да, забравих, след като се напътуваш на ранна възраст, като си родиш деца, продаваш къщата и тях ги помъкваш из третия свят).

Някъде прочетох, че в следващите 20 години се очаква бум на летища и полети до къде ли не. Още не сме стигнали пика на миткането по света, култът към пътуването ще се засилва. "Аз пътувам" се смята едва ли не за човешка добродетел.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 11:17 от The Siren of Titan

# 117
Да... откакто четенето излезе от мода, духовното развитие значи да идеш някъде, където, евентуално, има духовно развити хора и да ядеш същата храна като тях, да се снимаш с тях...

А прогресивността - това е да демонстрираш колко добре приемаш чуждата култура, по възможност екстремно екзотичната. И че не се страхуваш от различните... блабла...

# 118
Именно, има голям елемент на virtue signalling. A, да, и като се добави Антъни Бурдейн, дето ходи да изпояжда яденето на третия свят, та да го популяризира, или задължителното посещение на оная баба в Тайланд, дето прави омлет с рачешко - пакетът е пълен. Аз съм извисена, отворена към новото, различна, динамична и тъй нататък.

Въпросът е тия хора, дето по дифолт ги смятат за по-духовни (но задължително да е не-християнска духовност, иначе не е куул), дали въобще те виждат като такъв човек, или си ходещ портфейл с елементи на досаждане, а понякога им идва направо да си те заколят...

Аз пък се страхувам от различните, особено от тумби млади тъмнокожи мъже.

# 119
Няма нищо лошо в пътуванията - да разгледаш нещо различно, да опиташ вкусна храна, да се докоснеш до други култури. Но това някой да ми дава тон как да живея, какво да правя и какво да ям, за да стана по-духовен, е аре, нема нужда. И как стоенето в някакъв ашрам сред кобрите и други пълзящи животинки, при минимални хигиенни условия, те води към прозрения, не ми става ясно. За какво духовно развитие, когато трябва да си нон стоп нащрек да не те полази някоя гадинка.

Общи условия

Активация на акаунт