Пътувания на сами жени в далечни държави

• 23 733
  • 452
  •   1
Отговори
# 375
Светът е страшно място не само за селските булки, а за всички. Тези, които го отричат, обикновено първи си патят.

# 376
  • Street of Dreams
В първия си пост казах, че в мюсюлмански страни не ходя, не гледам с усмивка на "пощипването" и не наливам пари в държава, в която унижават жените. Пък нека съм "селска булка" за някоя тук.

BTW, тези, дето го приемат за част от нещата същите ли бяха, дето се възмущаваха, че азиатците се снимали и им влизали в кадъра? Има нещо много сбъркано...

# 377
Aз въобще не смятам, че светът е опасно място. Опасни са ордите загорели мъже от определени култури. Колкото и да четеш и да се образоваш, пак са си загорели, нецивилизовани и щипят. Мазните погледи едно на ръка. А може да е и по-страшно, ако си мислиш, че са безопасни като финландци.

# 378
Принципно си права за наливането на пари  в държави с примитивно мислене, но то света така се обърка, че като св замислиш и в Германия не трябва да ходим и да даваме пари, защото после с тия пари се дават социални на същите тия примитиви.

# 379
Аз само да запитам светските, прогресивни и начетени - каква литература трябва да изчета, та да не ме гледат мазно анадолците.

След първото щипане следващия път си знаех - консервативни дрехи, не като за БГ моренце.

Между другото, едно време в Анталия - до плажа се ходеше с едни платени бусчета. Качихме се на едно от тях - по-следващото обаче му сложили бомба и го взривили. Късмет...ама оттогава си имам и едно наум. Сега се замислям доста дали бих се качила на непроверен автобус или друг транспорт на местен туроператор.

Няма такова нещо като "светът" като цяло. Що ли в естонско село нямам притеснения, но в анадолско няма да се разхождам така спокойно...

# 380
Нищо подобно не си мисля, именно способността да не си мисля, че целият свят е като Финландия, наричам здрав разум. Това обаче не означава, че сравнително безопасно мога да се движа само във Финландия. Смехотворно е Гърция да се описва като много страшна и опасна страна, в която извън хотела не можеш да се движиш свободно.

# 381
Гърция е ОК, стига да не попаднеш сред тълпа мигранти примерно.

Обаче да си мислиш, че Мароко е като Норвегия...

# 382
И във Финландия съм била, и в дълбокия Анадол - имам си едно на ум, даже две. Не ме е страх да пътувам, но нямам абсолютно никакво доверие на хората. Аз и в България им нямам, просто съм интроверт .
Днес четох нова тема за девойка, дето ще ходи да търси любовта в Москва. Не знам пързалка ли беше, ама всякакви луди има.

# 383
На някои места се чувствам 100% безопасно, макар да има рискове. На други се оглеждам много сериозно. Под риск имам най-вече предвид личен риск от нападение/закачане.

В Япония някакъв дядо ме заговори, щото си ходех сама - вика пази се от местните, да не те закачат. Бе как ще ме закачат, те едни ниски, тлъстички, сладки, като дечица голобради...

В Анадола обаче или в Истанбул...някои с физиономии на главорези определено ме притесняват.

# 384
В Япония е едва ли не нещо обичайно перверзниците да опипват жени в метрото. А жертвите си мълчат и стискат зъби, за да не направят лошо впечатление...

# 385
  • София
Четенето на тази тема те оставя с чувството, че светът е много страшно място, където само да си подадеш носа извън къщи, те очаква щипане, дърпане по тъмни ъгли, нападения, обири! Една част от пишещите звучат като селски булки, които рядко излизат извън махалата и затова си мислят, че навсякъде тях гледат и с тях се занимават. Малко информираност и здрав разум са достатъчни да се движиш сравнително приятно и безопасно на много места по тоя свят.
Темата е като излязла от готически роман. Всичко е мрачно и опасно, пълно с щипещи мъже, които дебнат невинни бели девици зад всяко дърво Smile

# 386
Аз даже и не подозирах, че толкова хора намират пътуването за безумна авантюра и огромна опасност. Ако темата беше пусната в подфорума за пътуване съм сигурна, че нямаше да изглежда така.

# 387
Темата беше за двете момичета в Мароко ако не бъркам.
Турци има всякакви, включително и примати. В Турция съм забелязала също, че има и много на брой люти полицаи. Един уличен търговец пред очите ми хукна като попарен, а след него бягаше полицай със свирка в уста. Даже някаква пола остана в ръцете ми и я оставих върху купчината, която търговецът заряза на улицата преди да избяга.  Това беше в Истанбул, в курортите доколкото знам е напълно безопасно.

# 388
В Япония е едва ли не нещо обичайно перверзниците да опипват жени в метрото. А жертвите си мълчат и стискат зъби, за да не направят лошо впечатление...

Всъщност там има вагони само за жени, в час пик да не се наблъскват с мъже. Така че всъщност може и да е обичайно...

И не, не е до белите девици, а до това да знаеш кое е възможно и да имаш доза бдителност. Защото малките камъчета обръщат голямата кола.  А аз лично предпочитам да пътувам по места, в които няма нужда от такава бдителност - защото това изморява и ограбва преживяването.

# 389
Темата беше за двете момичета в Мароко ако не бъркам.
Също и за момичето в Нова Зеландия, да не забравяме. Което напълно доказва, че проблема е в непредпазливостта, а не в дестинацията.

Общи условия

Активация на акаунт