С какво ви дразнят свекървите - тема 104

• 51 503
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Аз си мисля, че или си възпитан, или не си. Да си ту възпитан, ту невъзпитан...

# 706
Свекървата няма право да иска нищо в личен аспект, когато се натриса при младите. Или когато ги изнудва да отидат при нея - пак няма право.
Грам желание нямам да се натрисам на младите, дори още не съм им ходила на гости. (живеят заедно повече от година и половина).
А вероятността  те да се натресат при мен ме хвърля в тих ужас.....
Та, питам се, в такъв случай, имам ли правото да искам нещо в личен аспект?   Smiley

Не знам.....предвид злобата и неприязънта, проявявани към почти чужди хора, все се питам с какви родители, в каква среда са израснали някои хора.И толкова ли не са виждали/срещали нормално, човешко отношение, та представата им за междучовешките отношения е само яд, непримиримост, злост, обиди.......

# 707
  • София
Има полезен ход, разбира се. Стига само свекървата да се съобрази какво искат младите и как си представят нещата. Ако не е най-важното какво иска свекървата, те си се подреждат от само себе си
А защо само тя? За да я разнасят после по форумите как не си гледа внучетата?

Франсоаз*, не се връзвай на всичко написано. Много често се избират преднамерено силни думи и изрази от хора, които в реала са съвсем други. Сигурна съм, че и Салсиша реално е душичка  Joy

# 708
Не се връзвам хич....   Smiley  като ми писне от "остроумия" просто натискам червения Х.
Но, познавам лично доста хора от форума....ами, каквито са тук на думи, такива са и наяве.Няма разлика.
Та, съмнявам се Салсиша тук да е харпия, а "навън"-"мадоната с младенеца".
Човек трудно се "крие" от себе си.

# 709
Не се връзвам хич....   Smiley  като ми писне от "остроумия" просто натискам червения Х.
Но, познавам лично доста хора от форума....ами, каквито са тук на думи, такива са и наяве.Няма разлика.
Та, съмнявам се Салсиша тук да е харпия, а "навън"-"мадоната с младенеца".
Човек трудно се "крие" от себе си.

А какво те касае всъщност, как съм някъде си? Темата е за свекървите, не за мен, може да ми пуснеш един анализ на лично, не да спамиш безмислици? Сложи ухиления емотикон, много е изразителен ...

Злобата и неприязънта са напълно и 100% заслужени. Като са "чужди" свекървите, да си стоят някъде на чуждо място. Когато се вре в живота ми имам пълното право да си я мразя от сърце.

# 710
Много ми харесва отношението на Салсиша към свекървите. Вярвам, че е напълно заслужено.
Както тя се изразява- бабичките да си знаят мястото( ухилен емотикон).

# 711
  • София
Добре, че нямам голям син, та да попадне на такова чудо

# 712
  • при късмета
Има полезен ход, разбира се. Стига само свекървата да се съобрази какво искат младите и как си представят нещата. Ако не е най-важното какво иска свекървата, те си се подреждат от само себе си
А защо само тя? За да я разнасят после по форумите как не си гледа внучетата?

Отговорих вече. Когато става въпрос за чуждо семейство и чуждо дете, макара и тези на сина ти, свекървата трябва да се съобразява. Поради простата причина, че няма никакво право на глас и за двете и решенията не са нейни. Ако има нещо с което не е съгласна, младите ли трябва да се съобразяват с нея? На какво основание?
А дали ще гледа или няма да гледа внуци, е въпрос на договорка и на мнението на двете страни. Ако не иска да гледа внуци, нищо не може да я накара. Ако иска обаче, ще се съобразява с всичките изисквания на родителите. Включително и ако някои не ѝ харесват.

# 713

Те малките растат ... ако не е Питър Пан или нещо подобно, някой ден ще е голям. А чудеса винаги ще има по света. Освен това сина ти ще си ИЗБЕРЕ чудото, няма да попадне просто така, случайно. Попада се само на свекърва - тя не се избира.

# 714
  • на брега на морето
Много ми харесва отношението на Салсиша към свекървите. Вярвам, че е напълно заслужено.
Някои стават бабички, други остават вечно млади.

# 715
Някои стават бабички, други остават вечно млади.

Кои? Гротеските, които не се държат адекватно на възрастта си?

# 716
  • София
Те малките растат ... ако не е Питър Пан или нещо подобно, някой ден ще е голям. А чудеса винаги ще има по света. Освен това сина ти ще си ИЗБЕРЕ чудото, няма да попадне просто така, случайно. Попада се само на свекърва - тя не се избира.
Тогава ще бъда на 70+, поне така се надявам, и ще ми е последна грижа дали някоя пикла ми вика бабичка, след като вече съм такава.
Bella91, твоята майка бабичка ли е?

# 717
Тогава ще ти пука много повече от сега, кой как те приема. Но когато и ако станем бабички, някак не е нормално да се обиждаме, че ни наричат бабички.

# 718
Салсиша, на твоя съпруг приятни ли са му епитетите, които щедро лепиш във форума за майка му? Става ли му драго като на публиката?

# 719
Тогава ще ти пука много повече от сега, кой как те приема. Но когато и ако станем бабички, някак не е нормално да се обиждаме, че ни наричат бабички.

Когато станем бабички ще ти напомня какво си казала, ако не съм с деменция Laughing

Общи условия

Активация на акаунт