За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 42 710
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • софия
  • Мнения: 2 463
Руската ми баба изневеряваше малко натрадицията и слагаше варени пилешки гърдички в салатата. ПЪТИ по-вкусно е от колбас.

# 76
  • Мнения: 43 484
Шпеков салам или шунка слагам в руската салата.

# 77
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
Взимам от Лидл един салам с цели парчета месо, тип деликатесен, но не помня марка, към 5 лв парчето.

# 78
  • Мнения: 6 306
Решила съм за  правя крем Дипломат. В нета се въртят 2 рецепти, в едната на 1 литър мляко се слагат 4 с. л. брашно и 2 желатина, а в другата 6 с.л. брашно и три желатина, което ми се струва доста. Моля някой с опит да ми помогне да избера рецепта.

# 79
  • София-Младост
  • Мнения: 24 078
Решила съм за  правя крем Дипломат. В нета се въртят 2 рецепти, в едната на 1 литър мляко се слагат 4 с. л. брашно и 2 желатина, а в другата 6 с.л. брашно и три желатина, което ми се струва доста. Моля някой с опит да ми помогне да избера рецепта.
Ето ти без желатин
http://www.bg-mamma.com/?topic=203056

# 80
  • Мнения: 6 020
Какъв колбас слагате в руска салата?
пражка шунка, не слайс, има едни по-дебели парчета и тях ги режа на кубчета

# 81
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Много моля за изпитана рецепта за питка. Не държа да е сладка. Хлебопекарната ще меси вместо мен. Simple Smile

# 82
  • Мнения: 12 211
Аз правя руска салата без колбас - само зеленчуци и зелена ябълка. Не се притеснявам да не се развали колбаса, а и за мен има по-приятен вкус

# 83
  • София
  • Мнения: 12 220
Аз правя руска салата без колбас - само зеленчуци и зелена ябълка. Не се притеснявам да не се развали колбаса, а и за мен има по-приятен вкус
+ 1. Не слагам колбаси.

# 84
  • Мнения: 4 859
Много моля за изпитана рецепта за питка. Не държа да е сладка. Хлебопекарната ще меси вместо мен. Simple Smile
Памук погача
http://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html?m=1
Болярска питка
http://edilina.blogspot.com/2012/01/blog-post_26.html?m=1?

И тази препоръчвам-на вкус е като хляб,постна с мая,но става пухкава и вкусна.Аз не надупчвам а оформям на малки питчици които след втасване се съединяват в тавата .

Продукти: Около 1кг. брашно, 1 с.л. сол, 1 ч.л. захар, мая за килограм брашно ( аз слагам два пакета суха), 500 мл. хладка вода, 100 мл. олио.

   Брашното се пресява със солта, захарта и маята.Прави се кладенче и вътре се изсипват олиото и водата.Замесва се меко тесто и се оставя за удвои обема си.След това се поставя в леко намаслена с олио тава и горната кора се надупчва хубаво с вилица за да не се отдели при печенето.Пече при температура около 200гр.

автор-Биляна,бг мама

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 14:27 от lady_gothic

# 85
  • Мнения: 4 859
Пиша в отделен пост за да помоля аз самата за питка/погача,пухкава и вкусна,при която да няма разточване,като при горните две,предложени от мен и мерките да са в чаши/лъжици примерно.Може и с плънка (тип сирене или нещо сладко).Налага ми да се направя поне една за Нова година,а няма да имам нито място за точене,нито кантарче ooooh!

Или ако може да оформя някоя от горните по начин без точене-на хапки или парченца по-скоро трябва да са,не да е цяла.
Благодаря предварително  Hug

# 86
  • Мнения: 9 456
например това тесто https://pep-4o.blogspot.com/2015/11/blog-post_21.html    само брашното е в грамове, но то е ок 700 г - 4  1/2 чаени чаши от по 250 мл. Пък и ти ще усетиш тестото - лесно за месене, нелепкаво е.   Вместо да точиш на  кори и нареждаш,  слагаш сиренето и мазнината вътре и правиш фитили с ръце -  връзваш на възелчета и нареждаш в тавата. Ще получиш хубава питка на малки парчета. Ей така възелчета http://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post_21.html Можеш  и тази рецепта да ползваш, брашното е 3 ч ч.  Не ги нареждаш плътно, а рехаво, за да имат място да втасват.-

Ади за руската салата и аз да кажа Simple Smile Като с вицовете - аз пък го знам така е Wink Не можах да харесам с пиле и това е. В Русия ядохме и с телешко месо и с пилешко, ама не - моята е с шпеков салам. Търпи доста. Слагам и кисела зелена ябълка, която и придава свеж вкус.-

# 87
  • Мнения: 6 306
Решила съм за  правя крем Дипломат. В нета се въртят 2 рецепти, в едната на 1 литър мляко се слагат 4 с. л. брашно и 2 желатина, а в другата 6 с.л. брашно и три желатина, което ми се струва доста. Моля някой с опит да ми помогне да избера рецепта.
Ето ти без желатин
http://www.bg-mamma.com/?topic=203056
Да, тази я видях, но подходих с малко недоверие към нея.

# 88
  • Мнения: 4 859
Благодаря ,Пеп-4o!!Утре ще пробвам по горната рецепта с оформяне на възелчета,че да не се изложа после. Значи в готово омесена тесто слагам и мазнината и сиренето?А майта (понеже ползвам суха),пак ли да я оставя да шупне или направо с брашното да я пресея?  Rolling Eyes

# 89
  • Мнения: 9 456
По-добре остави да шупне.  Като ти втаса тестото, добави останалата мазнина и сиренето.

Меган, преди години редовно правех крем Дипломат - нямаше кой знае какви десерти и никога не съм слагала желатин В сместа

Общи условия

Активация на акаунт