За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 43 145
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 8 429
Здравейте! За Нова година ще правя торта "Гараш" по рецептата на Марчева. Имам въпрос: какъв шоколадов кувертюр да ползвам? Купих един от Лидл, но имам спомен, че споменахте, че не е с добро качество вече (преди няколко години съм ползвала същия за торта , нямах проблем тогава). Бихте ли препоръчали марка? Проблемът е, че в наше село има само Лидл и ЦБА Бурлекс от по-големите вериги и разни малки магазини включително "Моят магазин".
Благодаря!

# 121
  • София
  • Мнения: 1 405
Здравейте. Моя син иска за Нова година да направя нещо "птицеподобно" , и чуденката ми е между пълнена патица и пълнена пуйка. До сега не съм правила такива. Казаха ми че трябва да се накъснат 24 часа в сок от зеле за да не са сухи. Ако може изпитана рецепта и съвет кое да избера.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 10:20 от bugi6

# 122
  • Варна
  • Мнения: 1 634
Здравейте.Някой беше показал, мързелив тутманик с бакпулвер и сода.Ако може рецептата.

# 123
  • под тепетата
  • Мнения: 11 177
Ето го, и аз съм му хвърлила око
 http://www.bg-mamma.com/?topic=1075226.msg37928384&utm_sourc … tlink#msg37928384

# 124
  • София
  • Мнения: 12 697
Здравейте. Моя син иска за Хова година да направя нещо "птицеподобно" , и чуденката ми е между пълнена патица и пълнена пуйка. До сега не съм правила такива. Казаха ми че трябва да се накъснат 24 часа в сок от зеле за да не са сухи. Ако може изпитана рецепта и съвет кое да избера.



Аз приготвям пуйка по тази рецепта: Пълнена пуйка, гарнирана с кестени

# 125
  • Мнения: 2 855
Здравейте! За Нова година ще правя торта "Гараш" по рецептата на Марчева. Имам въпрос: какъв шоколадов кувертюр да ползвам? Купих един от Лидл, но имам спомен, че споменахте, че не е с добро качество вече (преди няколко години съм ползвала същия за торта , нямах проблем тогава). Бихте ли препоръчали марка? Проблемът е, че в наше село има само Лидл и ЦБА Бурлекс от по-големите вериги и разни малки магазини включително "Моят магазин".
Благодаря!

Аз редовно си ползвам кувертюра от Лидл и на мен ми харесва. Не намирам разлика със стария, освен опаковката.

# 126
  • Мнения: 9 462
за глазури и разтапяне ползвам  натуралните шоколади от Лидъл с червена опаковка.  За домочадието Simple Smile Ако е за впечатляване на гости Simple Smile съм заредена с други шоколади, но и от други магазини, с ок 70% какао. Вярно, че са 3 пъти поне по-скъпи ,но са и по-хубави.

# 127
  • Мнения: 8 429
Ева, Пепчо, благодаря! bouquet
Тортата ще е за домочадието, но едната част е много критична, та гледам да се представя добре.  Laughing

# 128
  • Варна
  • Мнения: 1 634
Благодаря, във фурната е вече

# 129
  • Мнения: 896
Взех си тел. кости за бульон и след като ги сварих остана много месо. Направих част от месото на супа, но и напълних 4 малки буркана с месо и ги залях с бульона. Въпроса е как да ги съхраня за по дълго време. От горе си се запечати с мазнина, ама трябва ли да се изварят за малко или няма нужда.

# 130
  • Мнения: 9 462
нямаш ли място във фризер да прибереш? иначе ще трябва да стерилизираш /за час/  бурканчетата, за да издържат повече от седмица.

# 131
  • Мнения: 896
Имам, но не ми се искаше да ги слагам във фризера. След като месото е варено 2 часа няма ли да е достатъчно да се стерилизират за 10-15 мин. Confused

# 132
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Може ли рецепта за гръцка баклава (с кексова плънка)? Правих по рецепта на Пейч, но не е моята. Плънката е някак сбита и недостатъчно пухкава. Сиропът също беше малко. Въпреки че направих още една доза сироп, пак беше някак суха.
Моля за друга Simple Smile

# 133
  • Мнения: 6 797
Имам, но не ми се искаше да ги слагам във фризера. След като месото е варено 2 часа няма ли да е достатъчно да се стерилизират за 10-15 мин. Confused

Често затварям супи или по-течни ястия в буркан. Наливам ги врели в затоплен буркан и обръщам с капачката надолу. Прибирам в хладилник. Не съм се осмелила да ги държа повече от седмица. Вероятно няма да има проблем, но все пак... Писах това преди няколко дни, ама пак повтарям.

# 134
  • Мнения: 9 462
за седмица, че и до 10 дни, ако няма лук  в ястието - може, правих го най-редовно, когато син ми беше студент.  Но за повече от 10 дни не смея да кажа нищо, тъй като това е месо - ботулизмът е опасно нещо.  vanqivanova, боба също се  вари до омекване, но после консервите се варят час. Ако ще ги вариш 10-15 мин бурканите, прибери ги в хладилника после и наблюдавай -  ако се надуе капачка или не хлопа на плътно - не ползвай.  Питаш мнение - даваме Simple Smile а колко ще вариш ти - решаваш.

Общи условия

Активация на акаунт