Възможно ли да е извънматочна бременност?

• 3 499
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Аз се убедих, че не е вярно това за ехографите. С коремен си се видя всичко още от 6-та седмица. С вагинален професор в Майчин дом София не видя бебето в 3-ти месец. С коремен успя.
Малко се преувеличава ползата от вагиналните според мен.

Иначе ми се струва доста стресиращо на всяка бременна щом види теста да ѝ казваме, че може да е извънматочна, тя да съобщава вкъщи и всички да треперят. Достатъчно е да са уведомени, че е бременна, няма лекар, който да не провери за извънматочна, ако приеме жена в начална бременност, съответно да реагира веднага.

# 16
  • На остров
Явно не си попаднала на лекар Не се сърди човече, не мисля че на всяка бре е на и се казва това. Напротив на повечето бъдещи не им се налага да мислят за каквото и да е на тази тема.
Дори и ако е извънматочна има съвсем реални шансове да се размине с операция и след няколко месеца да забременее отново.
В случая говорим и споделяме от личен опит а всеки си прави сам заключение и едва ли някой се доверя сляпо на Интернет било то форум или статия. Критичната спрямо източните на информация е задължителна в днешното дигитално общество.
С две думи идеята ми е, че нищо страшно не е станало. Но е жизнено важно за момичето, ако рязко и стане зле близките и да могат да повикат веднага адекватна помощ.

# 17
На мен не ми е казвал никой за извънматочна.
На нея също. Тук ѝ поставиха диагнозата и я пратиха да съобщава на близките.

С две думи идеята ми е, че нищо страшно не е станало. Но е жизнено важно за момичето, ако рязко и стане зле близките и да могат да повикат веднага адекватна помощ.
Ако им каже, че е бременна, близките пак веднага ще повикат веднага лекар и да му кажат, че се касае за начална бременност. А доктор като чуе това, знае повече от нас какво може да е...

# 18
  • На остров
Тя самата задава въпроса дали е възможно да има извънматочна бременост.

# 19
Всяка бременност може да е извънматочна.
Но да съобщаваме на близките си, че има вероятност от такава, без да има причина, за мен е излишно стресиране на бременната и хората около нея.
Достатъчно е да знаят, че е бременна, натам лекарите знаят какво да проверяват...

# 20
  • На остров
Тя си преценява най добре, аз съобщих и на колегите ми за да се знае, че ако рязко ми стане зле трябва веднага да се реагира.

# 21
Тя си преценява най добре, аз съобщих и на колегите ми за да се знае, че ако рязко ми стане зле трябва веднага да се реагира.
"Бременна съм, ако ми стане зле, извикайте веднага лекар и му кажете, че става дума за бременност" - това да. Всичко друго е излишно стресиране на близките, освен ако опасенията не са били изказани от лекаря, извършил прегледа.

Дано всичко е наред с жената!

# 22
  • Стара Загора
Здравейте отново и Честита Нова година.На 27.12 отидох пак на лекар и видяхме бебето,вече се видя,но няма тон.На 15 януари имам час да видим дали ще чуем сърчицето.

# 23
  • На остров
Стискам палци вафличка да чуете и сърчице !

# 24
Аз се убедих, че не е вярно това за ехографите. С коремен си се видя всичко още от 6-та седмица. С вагинален професор в Майчин дом София не видя бебето в 3-ти месец. С коремен успя.
Малко се преувеличава ползата от вагиналните според мен.

Иначе ми се струва доста стресиращо на всяка бременна щом види теста да ѝ казваме, че може да е извънматочна, тя да съобщава вкъщи и всички да треперят. Достатъчно е да са уведомени, че е бременна, няма лекар, който да не провери за извънматочна, ако приеме жена в начална бременност, съответно да реагира веднага.

Ние отговаряме на заглавието на темата, а не поставяме диагнози.
Възможно ли е - възможно бе.
Сега вече знаем, че всичко е наред и стиииискаме палчета за здрав и гушкав бебок  Heart Eyes

# 25
Възможно е за всяка бременност, затова попитах дали всички да казваме на близките си може да е извънматочна, особено след като сме били на лекар и той не е изказал съмнение Simple Smile Според мен не...

Вафличка, успех, дано всичко е наред!

# 26
Момичета имам нужда от съвет . Ето я моята история на кратко - значи на 26 декември моят дългогодишен приятел си свърши работата , защото много иска дете , обаче аз все още не съм готова и се притеснявам от гледна точка на финансовото ни положение и реших да пия ескапел, след което ми закъсна цикъла с 6 дни имах симпроми като гадене , световъртеж , направих си 4 теста за бременност и някой от тях бяха с 2 бледо розова черта , а другите 2 пак, но съвсем бледа , през това време имах и зацапване тъмно кафяво. Бях на гениколог каза ,че нищо не вижда за сега и най-вероятно отчита теста зарди хапчето ескапел,което съм пила преди 15 дни 🤔😮 та ме викна да отида към края на месеца пак при нея , но тъй като не и се доверих напълно отидох на следващия ден про друг, точно преди прегледа ми дойде, човека ме прегледа и каза ,че не вижда нищо и според него няма бременност,  а за тестовете каза ,че имало много фактори,но не се обоснови, та за всеки случай ме праща на кръвен евентуално да се провери за извън маточна. Побърках се тия дни, според вас трябва ли да се притеснявам  ?

# 27
  • Пловдив
Направи си кръвен тест.
Няма как тестът да е положителен от Ескапел или от "много  фактори".

# 28
Да днес си направих, чакам резултатите след 5 часа , дано всичко да е наред 😔
     това са ми всички тестове

# 29
  • На остров
Виктория има черта, не знам защо се съмняваш в извънматочна.

Общи условия

Активация на акаунт