На кърма или на адапте, АПРИЛчето сладко расте ли расте!

• 11 233
  • 333
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте от нас Simple Smile Ние тази нощ спахме, събуди се чак в 7:00 да яде, а иначе се буди и в 03 ч и в 06 ч гладен. Дано вече да спи повече, че и аз да се наспивам.
За памперсите ние в началото ползвахме на Памперс, но почнаха да пропускат от към кръста и ги сменихме с Либеро. От тях съм много доволна имат ластиче на гърба и не са ни пропускали. Взехме да пробваме и Хъджис- те са още по-добри, също с ластичка на кръста.

# 106
Офф, Екс Диабет Мама направо ме засрами Embarassed, ама хич дори и не ми прави впечатление как се изказвам   по някога. Иначе тези теории за мъжки и женски бебета са ясни, ама се надявах на нещо по-лесно. Тези работи ми е абсурд да ги спазвам. Аз против второ момиченце нямам, ама да зарадваме и таткото другия  път.

Цачи, аз съм тука щото съм на работа и трябва някак да убивам 12 часа. Когато липсвам значи почивам, от къщи рядко се включвам, че все съм заета или навън. Моето бебе горкото рядко го изкарваме, защото няма кога, та гледам да си наваксва когато почивам.

Данче, аз от миналата седмица работя за увеличаване на кърмата и мога да кажа с добър успех. Все още си и давам формула за вечерното хранене, ама ако задържа така положението може и да минем изцяло на кърма. Вече съм складирала за цели 2 дни напред. Единственото което правя е да цедя по-често. Не ям допълнително, нито пук нещо специално, дори и често пропускам просто защото не ми се яде. Така че при мен цедене му е майката, друго незнам какво да ти кажа. На мен не ми е цел да преминаваме изцяло на кърма, обаче ако произвеждам достатъчно в следващите 1-2 седмици ще го направя.

Мимка, не се ядосвай, няма оправия с тези свекърви. Аз моята окончателно я отрязох 2 седмици след като се роди малката. Просто няколко пъти се опитах да съм цивилизована с нея, ама то такова животно не разбира. До там се стигна, че сина и трябваше да и каже, че повече не е добре дошла в нашия дом, смятай за какво ти говоря.

Иначе ние снощи си ядохме без проблем, дано фасонския период е отминал.

Аз ползвам Памперс за сега, защото такива ми даваха за подарък, доволна съм от тях. Имам и Хъгис, ама още не съм ги почнала че са по-големи. Тука тях ми ги хвалят повече, не мога да сравня още.

# 107
Няма да ви занимавам с мойте простотии бе мацки, няма нужда и вие да се товарите с излишна информация, просто искам да изчезне от живота ми ЗАВИНАГИ.

# 108
Данче, не е по-лесно. Ще трябва постоянно да преваряваш, да забъркваш и става двойна работа. А това с увеличаването на кърмата е лесно, прекарайте със Стаси няколко дни без да се отделяте и така. Вярно че малко жега, ама може да пробвате да се кърмите легнали на някоя хладна повърхност. Изнуди Ст да ти купи сатенени чаршафки Wink. Помогнах ли?Много ме кефи това със ситния шрифт. Кой го измисли?

Цачи, защо не увеличиш на всички годинките с една, защото почти има година откакто си пишем тук, и после ще подмладяваш тези, който за това време не са остарели. (И аз съм вече на 28)

Цитат
Аз пък от известно време съм страшно спокойно и позитивно настроена към всичко - може би след операцията на майка ми преосмислих много неща и си дадох сметка колко ценен е всеки един ден от живота, всеки миг прекаран с любим човек и колко важно е родителите ми да са живи и здрави, въпреки всичките им недостатъци.

Peace Hug И аз мисля като Леси и се чувствам така. Мойто мамче се бори от 2 години и половина с рака - операции , химиотерапии. Но миналия месец и беше последната химиотерапия от този цикъл и се надяваме да няма повече. Остават още няколко изследвания и мисля да ви почерпя след това Grinning.

# 109
  • Русе
Привет банда  Hug,

Мацки, хич не се тормозете с мисли как ще ги държите на мивката като порастнат още - то е като фитнеса: постепенно се увеличава тежеста...и аз съм минала през такива периоди (мен едната плешка ме болеше много), но се свиква - щом аз, дет съм хилава стигнах до 11 кг,... та сега бебаната перце ми се струва - пък какви красиви бицепси и рамене ще се заформят - ще видите! bowuu

Данче, питай мама меца да те светне как да не се хлъзнеш към "лесното"..., аз съвет не мога да ти дам, щото вече се хързулнах...

А туй за дните около овулацията и зачеването на определен пол, при нас изобщо не работи - ами, точно наобратно стана, а пък ми се вижда най-читаво от научна гледна точка...Виж, китайците познаха  Mr. Green- и двата пъти (тая таблица дето я обсъждахте наскоро).

# 110
Здравейте мамчета.
не съм писала отдавна , но тази седмица съм с двете денонощно и е една малка лудница, но за сега се псравям с положението. Добре че Иван от 10 дни започна да суче от мен, та поне цеденето отпадна. само сутрин към 6 го правя, като пропусне 1 ядене. За сега му стига, но не се знае до кога с моя лакумник.
Цачи, като си тръгнала да променяш и при мен има корекции: Каката вече е на 2 години и почти 2 месеца, а часа може да го махнеш и да остане деня и мерките и името.
И при мен Памперс ми пропуска.
хайде за сега чао че Иван се събуди и реве.

# 111
  • София
Момичета, вашите бебоци вдигат ли главата като ги слагате по корем? мати много го мързи и само си лежи! Незнам да го мисля ли това?!

# 112
И Иван не си вдига главата и все още я кима напред назад, не може да я държи и е много отпуснат.
мамчета който живеете  до южния парк хаиде да се съберем и да се запознаем  разхождаме заедно. Примерно да се видим към 10 на входа откъм ул. Нишава където са въртележките.

# 113
Момичета, вашите бебоци вдигат ли главата като ги слагате по корем? мати много го мързи и само си лежи! Незнам да го мисля ли това?!
Ами в моята книга пише, че трябва когато е спокоен и в настроение освен масаж и упражнения да се поставя бебока по корем за по 5 мин. Ако се разреве спирате, но иначе по няколко пъти на ден.
И като го хванеш за ръцете да може да "посядва" вече, т.е. да държи главата си.
Но всяко бебе се развива индивидуално - ето, Мати много хубаво се усмихва и гука, а Тони нещо се чуди дали да отпусне глас все още...

# 114
  • София
Хъм, взе че го направи! Трябваше по-отдавна да ви се оплача, че да се засрами Wink!

# 115
Някоя по морето да дава квартирка или някой нейн познат, приятел?
Чудя се нещо, пъклени планове имам.... smile3508
Иначе на Созопол имаме
една квартирка, 10 лв на нощ, което ще рече 20 на вечер за 2-мата, 6 нощи *20=120, + бензин+храна и памперси и разни други...нещо май към 600-700 пак излиза. smile3506
Като ви чета за разни свекита по морето и ви завиждам. Ей го мойто, добро, ама шопче! Не ми върши работа за през лятото...

# 116
Привет мамчета и бебчета Hug
Хей я се усмихнете и не се ядосвайте за нищо, радвайте се на бебоците и на хубавото време и не обръщайте внимание на дразнителите  Wink

Калоян си вдига вече хубаво главичката, ама като го мързи е много смешен как забива нослето и недоволства Simple Smile
Я кажете памперсите Хъджис каква цена са? Аз ги гледах в Пакостника и ми се видяха много скъпи ... но съм решила да ги пробвам все пак де ... само да намеря къде при нас се продават ... защото досега никъде не ги намирам Sad

А за смученето на юмрука и Калоян го прави, даже понякога само палеца си смуче, ама биба не признава ...

# 117
Аз Ема рядко се сещам да я слагам по корем, но като я нося права тя нали пак полага усилия да си крепи главата и така се успокоявам  Embarassed Но вчера като я сложих по корем клати се напред назад и се обърна по гръб. Но повече от един път не иска, явно се уморява и започва да реве.

Залъгалка давам , защото иначе си лапа юмрука, но вече свикна и без нея не заспива, а пък като се унесе и и падне почва да реве, та нощем понякога ставам по десетина пъти да и я навирам в устата  Sad

Татяна, виждам че Цачи се е постарала да ти намери телефоните, аз ги имам някъде ама кой знае къде са, ще се постарая да ти намеря и на Несебър Палас, но сигурно утре ще стане това.

С кърменето и аз съм се зарекла да се заема по-сериозно да видим дали ще се увели кърмата. Но това ще стане като отидем след десетина дни на вилата и започвам да и давам само кърма през деня . Поне така съм го замислила. Тук ми е много трудно да пробвам , защото сме по разходки и няма как да и давам на поискване.
Въпрос към тези , който се цедите: Колко време се цедите?
При мен в началото има , после нищо около пет минути и след това пак тръгва, та не знам дали  не спирам раничко.

Какви термометри ползвате? Аз купих електронен на Чико , за да съм подготвена за след ваксината, но не знам дали показва точно , мен вече няколко дена ме изкарва с еднаква температура.

# 118
здравеите мацки.Моита бебка е селянче и аз съм сама за 2 дни ,много ми е търсене без нея но трябва да свиквам защото септември тръгвам на работа.Аз на свекарвами не я давам а маика ми я гледа.
Ваксина Пентаксим сложихме и нямахме проблем.
Юмручето си го лапаме с гломям кеф и не я ограничавам.
Термометър ползвам на Чико но не елекгронен.
Качих малко нови снимки в албумчето

# 119
  • София
Данче, защо ще даваш добавка? Засекла ли си колко кърма имаш и изяжда?

Аз също нямам много и се спасих от добавката с по-продължително кърмене - имам предвид  по-често. Също и изцеждане след хранене. С това цедене много се шашкам, защото си мисля, че като се изцедя няма да ми се напълнят гърдите за следващото ядене. А пък то смисъла е друг.
Аз  я храня и от двете гърди, щото иначе не стига само от едната. Ти как правиш? А напоследък ми се случва да не ми достига кърмата за последното вечерно хранене. Гадна работа. Битката продължава. Не си сама.

Flowered,  и при мен цеденето е така - първо тръгва силно, после сякаш спира. После си масажирам гърдата, за да тръгне по каналите и пак протича. Но за време не мога да ти кажа - май 10 мин. максимум.

Общи условия

Активация на акаунт