На кърма или на адапте, АПРИЛчето сладко расте ли расте!

• 11 243
  • 333
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Това за физиологичния р-р интересува и мен, нооо още повече дали Янчето ще става кака  Mr. Green Нунич, вземи един тест, защото не ме сдържа на едно място от любопитство!  Mr. Green

# 166
Това за физиологичния р-р интересува и мен, нооо още повече дали Янчето ще става кака  Mr. Green Нунич, вземи един тест, защото не ме сдържа на едно място от любопитство!  Mr. Green
newsm62 станахме двечки
Щях да забравя, вчера ходих до Тутракан на преглед.Бая срам брах, що така не знам.Може би щото през цялата бременност док ме е гледал предимно на видеозон или може би щото предната нощ сънувах че се мляскаме Embarassed Blush
Всичко е ок с вътрешностите ми, матката е прибрана, миомният възел също си живурка, смалил се е доста, но трябва да се наблюдава TiredАман от израстъци!
Та, попитах го аз за контрацепция и той беше категоричен, че след като имаме намерение да имаме още деца не е желателно да се слага спирала.За противозачатъчните се изказа по подобен начин, защото трябвало първо да си реша проблема с гърдата, тогава чак мога да пия хормонки.Остават само презервативите, на които аз не съм фен no

# 167
  • софия
за физиологичния разтвор да ви кажа какво правим ние - имам си спринцовчица и с нея впръсквам внимателно в двете ноздрички...обикновено сутрин го правя, но понякога ако видя че нослето е запушено и през деня пак слагам...

# 168
  • Русе
Привет мами!

Хайде да ви почерпим и ние за вториая месец на Диди!  cook  Party Time

Специален поздрав и цунки по дупенцето на наборката Вили!!!  ura

Нуни, Данче - физиологичният р-р се капва - да. После, ако кихне и има секрет, аз го вадя с обикновена клечка за уши. Само че аз не ползвам обикновения физиологичен р-р, а направо спрейче със солена вода (Низита или Стеримар) - малко се стряскат от струята, но действа много добре.

Ааааа..., Филипче, вие освен да бебеправите пак, не виждам какво друго може да се направи по въпроса..., я глей Нуни ко прай...

екс_диабет_мама - ами, тази таблица с възрастта на майката и месеца на зачеване, знам че е китайска - още преди 3 години, някой беше дал линк тук във форума, но дори и да не е - все ще да е извлечена на базата на дългогодишни наблюдения, и за нас излезе вярна..., но за други - не.
И мойта беба беше минала за 3-4 дни на 6 хранения (пропускаше нощното), но от няколко дни пак сме на 7 Tired, а вчера цял ден изобщо не и стигаше кърмата..., та не знам какво да ти кажа - имат си разни периоди (нали едната криза на растежа е в 3-ти месец?)
newsm78

# 169
Брях, не мога дави насмогна!  Crazy

Филипче, слушай доктора, пази се и си се гледай, време има за всичко. Аз атка или иначе за второ трябвада почакам 2г. след туй секцио, а и мъжо нещо подскача до тавана като спомена...

Физиологичен разтвор - и аз ползвам стеримар или низита. Много ми е удобно, а бебка вече свикна и не се плаши. Виж ако има нещо за вадене с клечка се съдира да реве, как мрази да я ровичкам ама нали трябва да е здрава  Crossing Arms

За лесното и трудното - оооооооох, божкееее... Няма лесно, само трудно, Данчеее... Всеки ден ми е адаптето пред очите ама засега удържаме. А натиска да дохранвам вече е повсеместен, щото нали не наддава. Но на ръст още е пораснала за тези две седмици, мерихме я у дома. Та аз пак изчаквам до другата консултация с дохранването. Детето изглежда добре, Драганов ония дни се възхити какви стави имала и как добре се вкостенявали, пишка, ака, весела е, умна е, сега пък като не е пухкава какво - да ревем ли... Но отвътре си ме е страх де, ще видим след две седмици как ще е на кантарчето. А за броя хранения  ooooh! мацки ние ядем по 11-12 пъти на денонощие... нали е "на поискване" пък тя доста си иска  Crazy

# 170
  • София
Малеее, от 3 дена чета и още съм до сряда, ама то с това хубаво време как да заседнеш пред компютъра?
Мислех да се включа по 3-4 въпроса от предишната тема, ама докато я изчета и забравих, кво беше.
Ей, днес каква градушка ни валя! Малкия в количката под дъждобрана си чуруликаше като пиленце, ама майка му на мокра кокошка стана.

А малчо доста хълца и ако продължи по-дълго хълцавицата, почва да се нерви и да мрънка. Преди малко беше така и го гушнах пред компютъра и се друсахме на топката, на която си седя. Ама ние не сме го научили да го дондуркаме и му стана лошо, та здраво одрайфа пейзажа.  Sick

# 171
За включването в априлки 2007 направо ме побиват тръпки, че може да стане реалност  Embarassed. Аз си мисля, че ни е много рано. Та ние още не сме се нарадвали на току що родените, та камо ли да мисля за друго. Много съм се ошашкала. Ще чакам теста и ще ви уведомя. Минава ми през акъла, че ако е така, ще трябва да правя аборт, но като гледам Мартинката, какво ми е сладурче, ми се свива сърцето.  Та  аборта си е убийство на едно едно дете.  Cry

Нуни, браво на вас ,че имате сили и желание за второ толкова скоро.  Hug

Абе какво ви занимавам с мойте глупости, май много съм се разнежила. Още нищо не е сигурно, пък и все още ми харесва кафето  Naughty. (В началото на бременноста ми ставаше лошо от него)

# 172
мацки най-накрая се появявам!!!

имах малко проблеми с лаптопа тъйкато мъжо взе пц-то наработа.

исках само да кажа 4е сме ок малкия има разстройство ве4е 8 дена и тъпите доктори нищоооооо.....едвам днес се сетиха да пуснат изследване на акото....ще кажа резултатите във вторник.

аиде по4вам да 4ета темите 4е то вие пи6ете пи6етееееее

# 173
Здравейте мамчета.

За памперсите- Ние имахме голям проблем с Памперс- малкият Иван така се обрина, че повърхностната ни кожа я нямаше и го лекувахме с Клотримазол. Беше много страшно, ама като ги смених с Хъджис вече нямам проблем. Те са много удобни- с две лепенки, които се поставят отпред. Препоръчвам ви ги- малко по-скъпички са, ама аз съм вече спокойна.
И нашият син не си вдига главата и като го поставя по корем се обръща настрани и спокойно си диша.
За физиологичния разтвор- ние купуваме на ампули и капвам по няколко капки. Но смятам, че има повече ефект от Nisita. Ако кихне, му изваждам сополчетата с клечки за уши.
Много ще се радвам да се видим в Южния парк. Ние също всеки ден сме там. Малко сме по- капризни, защото не искаме да спим, а само да се разхождаме или да гледаме листенцата на ръце.  Wink

Поздрави на всички. И приятна вечер.

# 174
мамчета, ако не сте попадали на тая тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101468.0;all
по въпроса за Зимафлуор-а
без коментар

# 175
  • София
Добър вечер!

Днес след този пороен дъжд и град, колкото слива към 8 успяхме да излезем на разходка, че  аз вече с нервите нещо не съм добре. Вероятно ме хваща депресията, защото не чуствам нищо, все едно съм от камък, но ще гледам със самовнушение да се оправям.

Данче: Много благодаря за предложението, може и да се възползвам   bouquet

Много съм бясна на парламента, който ни прецаква така. Болничните за раждане стават 200 дни, но от другата година, е това ако не е лош късмет, а точно си бях направила сметката как няма да си ползвам тази година платения годишен отпуск и ще се върна на работа, а той ще ми остане за догодина.

За почистване на нослето ние ползваме Стеримар и след това издърпвам с аспираторчето, много е удобно като му свикнеш.
Да задам един въпрос: С какво режете ноктите на бебоците, защото аз при първия опит с бебешка нокторежачка го порязах и сега само таткото ги реже, но с ножичка за възрастни, която е много тъничка, с бебешката не можем.

# 176
Аз ноктите ги режа с бебешка нокторезачка и ми е много удобно, с ножичка не мога Sad

# 177

Да задам един въпрос: С какво режете ноктите на бебоците, защото аз при първия опит с бебешка нокторежачка го порязах и сега само таткото ги реже, но с ножичка за възрастни, която е много тъничка, с бебешката не можем.

с бебешка ножичка на Titania - няма начин да го порежа бебчо, много ми е удобно Peace

# 178
Здравейте!От толкова разходки нямам време да ви изчета.На 20-ти ходихме на консултация и ни биха Дтк ваксината.Температура не вдигна,но такъв рев му удари милото,че чак почервеня.
Наддал е 1200гр. за 40 дена.И ми е много интерсено как наддава нормално като яде не повече от 70 гр. на хранене. Mr. GreenВече тотално се отби и не иска да суче и сега цедя,дано само не ми спре кърмата,като не се стимулира.
Ох,забравих,какво щях да пиша.Отивам пак да ви чета и после,ще се включа.

# 179
Аз съм с ножичката на Чико, много ми е удобна. Нокторезачка бебешка не съм виждала Laughing
 Ние като излязохме в 5 и чак в 8 се прибрахме, свеж въздух след бурята подишахме с Янчето и сега и двете ще заспиваме сладко сладко.
Лека нощ, майчета Hug

Лелееее това за флуора направо не шашна Shocked

Общи условия

Активация на акаунт