Отговори
# 480
  • София
Колко познато ми е това обикаляне по лекари в началото... И нищо не излезе, само пари на вятъра. Докато си наложа идеята, че всичко това е от антибиотика и нищо ми няма мина доста време. След обикалянето по лекари пък последва даването на маса пари за добавки и алтернативно "лечение". Отново напълно безсмислено. Най-добрият съвет, който получих, е от bubulina_baby, която ми каза да се спра с добавките. И от една от многото лекарки, която посетих - да си живея живота, да продължа да бъда активна и да престана да се вглеждам. Трудно е, когато на човек не му е ок, но на мен ми помага. Специално за очите, аз имах замъглено виждане в началото. Това при мен първо изчезна. Мускулите на очите са малки и не добре координирани и за това се появява този симптом. Разбира се, аз си мислех, че имам множествена склероза... Като се връщам назад и си чета постовете, лошо ми става. Тревожност и паника в огромни количества. Също симптом, както вече научих. За жалост май няма рецепта за "изчистване", просто време, търпение, правилно хапване, без алкохол, цигари и т. н.

# 481
Тая тревожност, че малко ми остава и аз я имам... Постоянно повтарям на майка ми, че сигурно имам някакво онкологично заболяване и просто не го хващат. Това с туморните маркери ми е тооолкова познато. Много е лесно на хората, на които им няма нищо (визирам лекарите) да казват - Екстра си, я си живей живота! Само че ако те изпитваха това, което изпитвам аз надали щяха да си седят спокойно и да "живеят" живота. А то мойто не е само тревога по нещо, което няма външни прояви. И аз започнах с билки, защото добавките ми дойдоха в повече. Запазих само магнезия, защото ако не го вземам се чувствам парцал (кръвно 80/50) и не мога да ходя на работа. Личната ми лекарка ми каза- ми ти си млад човек, колко искаш да ти е кръвното, 300 ли? Абе мислят си, че се лигавя. Няма как да го обясня. За 35 години никога не съм била така, дори когато бях болна от тежка пневмония не съм се чувствала така. Дано да премине някой ден, защото вече нямам сили, да не говорим за финанси...

# 482
Pelle и ти ли от антибиотика ? И при теб ли е последствие от това ужасно нещо?

# 483
Pelle и ти ли от антибиотика ? И при теб ли е последствие от това ужасно нещо?
Тук идва най-страшното- не знам кои симптоми са от антибиотика и кои са признак на сериозно заболяване. 😞 Проблемите със стомашно-чревния тракт и с кръвното (респективно учестен пулс и аритмия) са 100% след антибиотика. Но другите оплаквания, които се появяват не знам от къде може да идват. Ще се ходи и на психолог- това е ясно, защото както и Вие казахте- не съм същия човек и не мога да живея живота си както преди... Тая вечна тревожност и мисълта, че може би съм болна от страшна болест (защото вече ще стане година, а се чувствам болна, без да мога да получа ясна диагноза) не ме напускат 😞

# 484
Аз мога да твърдя, че от едно изпито хапче на Флексид 2018 г. нямаше и един час, в който друго освен оплакванията за бронхит нямах, дори нямах температура. Първото , което усетих още веднага беше, замъгляване пред очите, виене на свят, почнах да се чудя какво ми става, за първи път усетих безтегловност, сякаш не бях в тялото си, което съм, а бях седнала на стол и си пишех служебна бележка за постъпване на работа, Спомням си го мн добре, защото бях посетила личната, купих антибиотика и се прибрах, бях хапнала за обяд и изпила първото хапче. Бях прочела листовката, но никога нямах проблеми с лекарства преди това , затова и не обърнах никакво внимание на нежеланите. Слкед като усетих първоначалните неща, легнах, помислих, че ми е прималяло, след като станах от леглото за 1 път през живота започна аритмия и прескачане на сърцето, усещах как биеше толкова бързо и неравномерно, мислях, че нещо е полудяло, казах на нашите веднага, те разбира се не повярваха. САлед това последва адски срязваща боплка под реброто в ляво, където е далака. Не можех да си мръдна , болеше ме остро, почнах да пия мн вода, след няколко минути се успокои поне тази болка, но аритмията продължаваше. Изведнъж ми стана мн студено, мислех, че съм с температура, измерих я отново нямах, мястото където е свръзката между врата и прешнеите на гърба изведнъж започна да ме втриса, горната част на краката също, направо все едно бях в северна страна и при мен беше -30 градуса, както и главата тя също ме втрисаше, беше кошмарно, завих се с 'ргана понеже беше зима, пак ми беше студено, не спирах да се треса, измерих си температурата беше дори по-малко и от дневната, Цяла нощ се тресах не можах да спя, краката ми брутално трепериха, главата ми почна да оттича, усещане за вода по нея, сякаш някой ме налива, до ден днешенн същите тези места не са минали, само вятър да подуха, само тези сбособени места ме втрисат, като стане студено времето дори и до печка да съм, отново ме тресат същите места, лятото в мн голямата жега се треса от топлината, а главата почти всеки ден получава или бодежи и болки , или усет че ме изливат с вода. След единственото хапче флексид, не пих второ разбира се, Нещата не се успокоиха изобщо, няколко дни по-късно посетих пулмолог, който съобразно дадената от мен антибиограма на храчка ми даде ципрофлоксацин, не знаех че е от същата група., бях го пила безброй пъти и почнах да го пия, още след 2 хапче получих субфебрилитета, от който не мога да се отъра до днес. До миналата година септември беше всекиденвен, вече не е толкова често, но продължавам да го имам. Това е температурата 37.1/2/3. Всичко това тръгна от едо хапче и последиците и от останалите 12 аб, които не искам да изреждам сега.

# 485
bubulina_baby, подобни на твоите симптоми в плюс адски раздразнени черва и стомах получих само от едно хапче антибиотик Амоксиклав. Такова чудо преживях, че не можех да повярвам. Аз също да чукам на дърво до сега странични реакции от лекарства не съм имала. Но тоя антибиотик е ужас.

# 486
При мен нежеланите не са се махнали, каквото ми се появи от лекарства, си стои

# 487
Има ли информация и човек , който да сподели,  че се е оправил от тази ситуация ,след приема на Левофлоксацин или Ципро без значение. Интересува ме дали има излизане от това нещо,  било то и след време. По това ,което виждам като информация споделена , всеки си живее с това и просто е свикнал с тези симптоми , така ли е ?

# 488
Има ли информация и човек , който да сподели,  че се е оправил от тази ситуация ,след приема на Левофлоксацин или Ципро без значение. Интересува ме дали има излизане от това нещо,  било то и след време. По това ,което виждам като информация споделена , всеки си живее с това и просто е свикнал с тези симптоми , така ли е ?
Дъщеря ми,която също я отровиха с новите"европейски "антибиотици!
Да чукна на дърво-много по-добре е!Само като си припомня и ми идва да отида в дома на "доктора" изписал проклетия левофлоксацин,и да му стъжня кирливия продажен животец....

# 489
Да чукна на дърво-много по-добре е!Само като си припомня и ми идва да отида в дома на "доктора" изписал проклетия левофлоксацин,и да му стъжня кирливия продажен животец....
Колко хапчета изпи от него и колко време след това се почувства добре , защото съм така 3ти месец и най-вече ме удря в нервната система и емоциите,  енергията и стомаха ?

# 490
Както ти споделих на лично, напиши в гугъл floxie hopes и ще намериш стотици истории на пострадали хора, през какво са преминали, как са се справили и къде са в момента

# 491
Колко хапчета изпи от него и колко време след това се почувства добре , защото съм така 3ти месец и най-вече ме удря в нервната система и емоциите,  енергията и стомаха ?
От 6 хапчета изпи 5,и то аз я спрях...яд ме е защо още на първото/второто хапче не го направих....
Мина година и 6 месеца оттогава,остана болка в лявото коляно при претоварване и по-хладно време.
Може би ни помогна и това,че не е пила антибиотици преди...не знам.
Но най много кураж ми даде авторката на темата!За което съм и изключително благодарен!!!

# 492
От 6 хапчета изпи 5,и то аз я спрях...яд ме е защо още на първото/второто хапче не го направих....
Мина година и 6 месеца оттогава,остана болка в лявото коляно при претоварване и по-хладно време.
Може би ни помогна и това,че не е пила антибиотици преди...не знам.
Но най много кураж ми даде авторката на темата!За което съм и изключително благодарен!!!
Прочистване някакво правихте ли и какво , ако сте правили? Някакъв съвет за хората с проблеми след приема на този АБ

# 493
  • София
Има хора, които са се възстановили. За магнезия специално аз попаднах на противоречива информация, та и него не взимам. Аз имам 4 курса с антибиотици - уназин, амоксиклав, аугментин и левофлоксацин. Всичките след раждането на детенцето ми със секцио. Освен тях имам и един курс със стероиди и болкоуспокояващи. Минаха 6 месеца. Отслабнах с 19 килограма след този ужас, косата ми окапа, зрението ми беше замъглено, имах световъртеж, безсъние, тревожност, проблеми с паметта и концентрацията, мога да продължавам да изреждам. Първите три месеца не успявах да се грижа за детето ми. Помагаха ми всички от семейството. Вече след 6 месеца успявам да се грижа и за бебето, и за къщата. Някои симптоми изчезнаха, други са по-търпими. Качих 2 кг, косата ми започна отново да расте. Това ми дава надежда, че има оправяне. Разбира се, аз имам изпити и доста други гадости, та най - вероятно съм по-тежък случай.

# 494
Губя всичко в живота си , имам само негативни мисли , губя човека до себе си и съм в най-лошата дупка в живота си и не знам какво да направя и то въобще.....

Общи условия

Активация на акаунт