Отговори
# 330
  • София
Определено бяхте прави, че обезболяващите правят нещата още по-зле. Лошото е, че доста от тях взех и с това възстановяването ще е сигурно по-бавно. Оставям си само магнезият, магнезиево олио, пробиотик, мисля да пробвам и антиоксиданта, за който говорите.

# 331
Определено бяхте прави, че обезболяващите правят нещата още по-зле. Лошото е, че доста от тях взех и с това възстановяването ще е сигурно по-бавно. Оставям си само магнезият, магнезиево олио, пробиотик, мисля да пробвам и антиоксиданта, за който говорите.

Аз не знам колко време се е минало от както си се флоксацирала, но ако са месец-два-три това си е направо нищожно време. Казах ти, че аз живях със замайване и главоболие повече от година. А що се отнася до медикаментите, спирай всякаква химия-тя вреди. Ще си позволя да ти препоръчам няколко други добавки освен магнезии-Н-Ацетил-Цистеин (съкратено NAC), не знам от къде си, но аз си го взимам от аптеката на парадайса, тази голямата, която е до ай стайъл. Освен магнезии, можеш да опиташ и с вит Б,Кю10 и има една билка хубава Ашваганда за успокоение (има я на таблетки).

# 332
  • София
Благодаря. Да, ще го взема този антиоксодант, живея точно до мола. Имам вече надежда, че все някога ще мине след всичко прочетено, а и с доста хора си писах. Аз не че съм прекалила толкова с левокса, колкото това, че преди него бях на три други антибиотика от групата на пеницилините. Просто много се насъбра. Но от всички антибиотици този държи първото място по гадни странични ефекти.

# 333
здравейте,

аз също пострадах жестоко от левофлоксацина (флексид). в рамките на месец пих аугументин (5 дни) , нолицин (10 дни) и накрая се затапих с флексид (4 дни). Не разбрах, че имам странични ефекти, а и лекаря грам не ме предупреди да внимавам. В крайна сметка, жестоко безсъние, като имах 2-3 дни на тотална липса на сън, останалите нощи се будех през час, като тялото като че ли не искаше да ме остави да заспя, просо се сепвах всеки път като заспивам. Появи се горене по ръцете и гърдите, на периоди, все едно някой ме заливаше с олио. За няколко часа имах замъглено/ разфокусирано виждане с дясно око. Силно превъзбуден и необяснимо нервен. Сутрин тотална слабост и нисък тонус.
Благодарение на тоя форум се разтърсих из нета и открих много оплаквания и малко конкретни съвети. Огромно благодаря на anastasja2, която ми даде надежда и започнах да търся какво помага. Ето един пост от немски форум (гугъл автоматично ще го преведе на английски ако ви се налага):

https://fluorchinolone-forum.de/viewtopic.php?t=721

Резултата засега е, че успях да се вкарам в някаква форма за напред Simple Smile Безсънието го контролирам с магнезий не само през деня но и едно хапче преди лягане + мелатонин (1.5 мг).

Невропатията (парене, горене тръпнене) се повлия доста добре от витамините (милгама). 

Светлочувствителността засега остава Sad

Тревожността и нервата я има само като се уморя или се напрегна по работа нещо.

Ето и това което взимам (дано е полезно):

1. Сутрин:
- Витамин Е
- Витамин Д+
- Милгама (Б витамини)
- Магнезий (1 прахче 290мг) разтворено в чаша която пия на глътки през целия ден, така както система бавно и напоително напоява Simple Smile
- Пробиотик (Био Гая)
- Ентерол
- Имунустимулант (заради короната)

2.  Обед:
- Омега 3
- Милгама
- Антиоксидант Q10 (помага на митохондриите) - има 2 още по-добри съставки, които може да поръчам по нета скоро (MitoQ i урбитол или нещо подобно)
- Антиоксидант N-acetil-L-systine - взех го 2 пъти, но реших че Q10 e по за моя случай, щото нямам прблем с ахилеса), сега въпроса е мога ли да вземам 2 антиоксиданта по едно и също време..

3. Вечер
- Магнерот (хапче магнезий), това ме накара най накрая да заспя за по-дълги периоди
- Мелатонин (половинка, 1.5 мг)
- Пробиотик (био гая)

Дано съм бил полезен, просто прочетете линка, там всичко е с детайли.. например спрях да си мия зъбите с паста с флорид !! за много неща са помислили хората.

Сега трябва да видя, има ли в България лекар дето са му познати тия неща. Споменават за "functional doctor".
Друго важно нещо е да видя как се прави пълна проверка на засегнатите системи, щото всеки го удря различно все пак.
Например, много ми е интресно има ли обективен тест за работата на митохондриите в различните органи.

И така ! успех и горе главата. Надежда има Simple Smile

# 334
Благодаря за милите думи, просто съм изпатила (както и много други) и гледах да бъда полезна с информация и нещата през които минах аз.
Това като добавки е добре, но не и за прекалено дълго приемане. особено милгамата, там милиграмоте вит Б са в много големи количества. Може да се пие и след това да се замени с нещо друго от сора например уримил (там пък са доста малко за цената за която го предлагат), неврогон или невробекс- там милиграмите са добри за нормалното функциониране на нервната система, според моята невроложка. Всъщност и аз пих милгама, по едно на ден само че, в продължение на два месеца и след това минах на невробекс.

# 335
Привет, аз пробвам да намаля милгамата сега от 3 на 2 на ден, но невропатичните симптоми като че ли се засилват.. но, да, напълно съм съгласен, че всички тези неща хич не е добре да се взимат за дълъг период..

Вече спрях пробиотика, омега 3 и намалих витамин Е и антиоксиданта.
Трудно е да се разбере от кое вече нямам нужда.. просто лека полека ще ги намалявам.

Друг въпрос, имали ли сте субфебрилна температура през цялото време? При мен се появява към обяд, стига то 37.2 и ме напуска чак през нощта, с леко изпотяване. Дали е от отравянето с антибиотика ?!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 15:13 от hayrabedian72

# 336
  • София
Привет. Аз имах субфебрилна температура при отравянето с тази гадост. При мен изминаха три седмици и се чувствам все по-отвратително.

# 337
Привет. Аз имах субфебрилна температура при отравянето с тази гадост. При мен изминаха три седмици и се чувствам все по-отвратително.
Колко хапчета изпи ?

# 338
  • София
Капки в носа - 4 пъти сложих. Но преди това бях на други три антибиотика. Физическите болки се търпят, но това, което се случва с главата ми е ужасно. На английски му казват brain fog. Не помня какво съм правила преди 5 минути, никакви емоции, чувствам се като амеба. Мисля, че някой преди беше казал, че не е могъл да си спомни името на президента. Горе-долу така се чувствам.

# 339
Капки в носа - 4 пъти сложих. Но преди това бях на други три антибиотика. Физическите болки се търпят, но това, което се случва с главата ми е ужасно. На английски му казват brain fog. Не помня какво съм правила преди 5 минути, никакви емоции, чувствам се като амеба. Мисля, че някой преди беше казал, че не е могъл да си спомни името на президента. Горе-долу така се чувствам.

Напълно възможно е след тая група. можете да започнете малко детокс със зелен чай например, по-бързо да пречистите кръвта от тия лекарства

# 340

Напълно възможно е след тая група. можете да започнете малко детокс със зелен чай например, по-бързо да пречистите кръвта от тия лекарства
И задължително магнезии.
Просто нямам думи...Как тровят хората само,безнаказано и нагло продължава лекарското съсловие да препоръчва и рарешава използването на тая .....на това ^лекарство^!
Тромава,бюрократична,алчна и нагла ситема!
Търпението му е майката в случай на отравяне с хинолони,магнезии,леки или хомеопатични успокоителни(непричиняващи зависимост и пристрастяване)
Чисти храни-салати,плодове и зеленчуци,леко месо-пилешко,~телешко,сън,пълна подкрепа и разбиране на ситуацията от близки и приятели
Не оставайте сами,в някой от случаите отровата предизвиква суицидни мисли...
Това което пиша тук е благодарение на авторката на темата,което изключително много ми помогна в трудната ситуация през която преминахме.
Ще се оправят нещата,надямам се, след време,да пишете и Вие съвети!
Казвайте на близки и познати,какво причиняват хинолоните,ако един или двама Ви послушат-не е било напразно!
Пазете се и имайте търпение!

# 341
  • София
Благодаря ви. Дано някога се възстановя. На лекарското съсловие отдавна не вярвам. Натъпкаха ме с обезболяващи, които направиха нещата още по-зле, разбира се. Добре, че тук прочетох, че трябва да се спрат. И разбира се, постоянно чувам, че съм в депресия. Тъй като съм родила преди 2 месеца им е доста удобно да ми казват, че страдам от следродилна депресия и трябва да се "стегна". Да попитам нормално ли е симптомите ми да не траят по цял ден - примерно един час ме боли главата, после китките, после пак главата и така?

# 342
Да, циклични са, един ден може да си на 90%, след това да имаш обостряне, след 3 месеца нови симптоми и така. При всеки е строго индивидуално, но си дай време... тая токсичност прецаква клетките на ниво днк и на организмът му трябва време да се възстанови. Общото заключение е, че след като човек мине 9 месеца от прием започва да се вижда резултат

# 343
Лекарите няколко пъти ме изкараха , че съм за психиатрия, не гледат какво им казвам, от какво се оплаквам. Невролози, белодробни и прочие ме изкарваха "луда", а това са вследствия на приемане на аб и химията давана ми последните 2 години. Напълно наясно ми е какво може да чуете от доктори. Ако видите, че доктора, при който сте се подсмихва, изкарва положението, че на вас ви няма нищо и всичко е нерви, стрес или направо ви се подиграва, че младите сме били с една дума "нервни" от четене тук или вдигат рамене и казват защо идвате тук, не сте за мен, не посещавайте втори път дадения лекар, а още по-малко му пийте лекарствата от рецептата. В повечето случаи изписват антидепресанти, които повече увреждат тъканите и положението. Минах през какво ли не и съм в положение, което адски ме е страх да не хвана короната, защото не понасям почти никакви медикаменти и не знам дали бих се оправила.

# 344
Не знаех, че и пропадане в паметта може да предизвика тази група АБ.
И аз имах, но ги отдавах на преумора.
Имам значително подобрение след прием на Селен.

Общи условия

Активация на акаунт