Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 322
  • 450
  •   1
Отговори
# 225
И мислиш, че този човек с тези разсъждения ще се съгласи?
Да допуснем, че е така.
Значи той си влага неговите спестявания до стотинка в неговия си апартамент, който ще "глътне" много.
Живеят другаде - на квартира или с ипотека. И кой ще покрива масрафа в тази къща?
Хайде сега като сме жени да не се правим на бели птици, а да си правим сметката.

# 226
Какви са нейните ползи?
Ами малко ли е това,че ще има къде да живее без да плаща наем?

И ако се разделят, тя остава на улицата. С децата.
Няма как в едно семейство да има негови и нейни пари, без това да се отрази на общия бюджет. Не и при 2 голи заплати. За да налива той своите пари в имота си, това означава, че ощетява семейния бюджет, а на практика може и жена му да го издържа. Ти това ли би желала за твоята дъщеря?
Сложно нещо са семейните финанси и не може да се решава с лека ръка кой какво, особено гледано отстрани.
Той и жена му са хората, които трябва да вземат решение какво ще правят занапред, къде, как и за какъв период. Тук можем само да си чешем пръстите.
Но пък добре се получи пързалката. С поуки.

# 227
  • Най-красивата страна
А защо трябва да  живеят на квартира ,след като той има собствено жилище?
А жилище на кредит не всеки може да си позволи.

Како Сийке при развод нали тя има право да остане в жилището,докато децата навършат 18 години.

# 228
Тук не става въпрос за негово жилище или не, а за местожителство. Дали в малко, схлупено градче, или в голям град с повече възможности и по-високи доходи.
Майката даже не я слагам в сметката, а може на практика да е главният фактор за дърпането назад.

Како Сийке при развод нали тя има право да остане в жилището,докато децата навършат 18 години

Зависи. Може и да не може да остане, може и да не иска, може и оставането да е ад за всички участници.

# 229
Да, майката е основен фактор според мен. Манипулира автора от ранна детска възраст как не го е дала държавата да го гледа, дърпа го надолу...към нея.

# 230
  • Най-красивата страна
Такива важни неща,като местожителство,жилище .... не се ли уточняват преди сватбата?

Като чета тази тема и оставам с впечатление,че най-добре е човек ,който има собствено жилище да си намери партньор,който също има такова.Иначе само проблеми...

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 20:47 от -veni-

# 231
Няма много информация за майката на автора в темата, но майка, която ей така "лекинко" подхвърля, че вместо да те остави в дом, е взела "жизнено определящото решение" да те запази и отгледа (като да си зеленчук), не ми навява на добре.
Насаждането на чувство за вина от родител по тънката лайсна е ужасен и прикрит садизъм. Не знам в случая точно как е, но той май е една идея по-задължен сякаш и го влече да уйдисва на мама. От това му се влия и целия живот и нагласите му за семейство. Време му е да порасне и да осъзнае, че майка му е взела нейното си решение и той не е отговорен за него. Това е неин избор и той не е длъжен да изплаща лихви цял живот, че не е оставен в дом.

# 232
  • Най-красивата страна
Не е ли нормално,ако живееш в чужбина да поканиш майка си на гости за няколко дни?

# 233
Такива важни неща,като местожителство,жилище .... не се ли уточняват преди сватбата?

Като чета тази тема и оставам с впечатление,че най-добре е човек ,който има собствено жилище да си намери партньор,който също има такова.Иначе само проблеми...

Той няма собствено жилище, а такова за което ще трябват много пари, за да става за живеене.

# 234
Разбира се, че е нормално. Но не е нормално да си гласиш целия живот и семейство да е удобно и изплаща дълг към мама. Да оправя къщата, че да заведе там жена си, че да може да се грижи той за майка си. Това е като олтарен ритуал.

# 235
Не е ли нормално,ако живееш в чужбина да поканиш майка си на гости за няколко дни?

Не и ако ти е казвала, че можело да те даде на държавата да те гледа.

# 236
Basila, много вярно. Не знам защо съм толкова настроена против такъв тип майки. И вероятно се касае за една около 55 годишна здрава жена.

# 237
  • София
Няма много информация за майката на автора в темата, но майка, която ей така "лекинко" подхвърля, че вместо да те остави в дом, е взела "жизнено определящото решение" да те запази и отгледа (като да си зеленчук), не ми навява на добре.
Насаждането на чувство за вина от родител по тънката лайсна е ужасен и прикрит садизъм. Не знам в случая точно как е, но той май е една идея по-задължен сякаш и го влече да уйдисва на мама. От това му се влия и целия живот и нагласите му за семейство. Време му е да порасне и да осъзнае, че майка му е взела нейното си решение и той не е отговорен за него. Това е неин избор и той не е длъжен да изплаща лихви цял живот, че не е оставен в дом.
Абсолютно.
С останалата част от поста също съм съгласна.

# 238
Най-добре е който има собствено жилище да не се лигави, а да го стяга колкото е нужно и да живее с партньора си в него достатъчно дълго преди сватбата, че да се опознаят и да разберат какво искат Simple Smile

А след сватбата да купят голямо и подходящо за малки деца жилище, в близост до магазини, градини, ясли, училища, детски кухни и т.н. Не го знам малкият град какъв е, на мен лично ми допада изборът от държавни градини и ясли (в които разбира се се влиза трудно) и още два пъти по толкова частни, поне 4 от които са на пешеходно разстояние. Значи ако в едната шамарят детето ми - мога да го преместя в другата.

Мислех, че не е пързалка темата, но факт, че авторът спря да пише, та е за ключ очевидно. Иначе офтопикът за къде и как да живеят двама млади от различни населени места, кой в какво трябва да налива пари и т.н. е вечен, някой ако има куража да бъде изяден с парцалите (което изглежда участниците в този форум приемат за даденост по отношение на всеки автор на тема) - да я пусне отделно и да обсъждаме Simple Smile
Скрит текст:
На мен лично ми е любопитно да разбера малко подробности за начина на живот на Мис Каролин Бингли примерно, която била избрала "спокойствието" на малкия град. Не знам какво включва това спокойствие - за мен никакво спокойствие не е да връткам геврека (да къмютвам, т.е. да шофирам) до най-близкия голям град за щяло и нещяло и да треперя ако стане инцидент къде ще заведа детето или съпругата си при положение, че вече почнаха дори от най-големите български градове да карат с линейката към София, пълна подигравка - от Пловдив да карат в София някакви сложни случаи... Или да спя с патлака в ръка, че всеки момент може да влязат пияни цигани да обират. Или да гледам всеки ден мутро-кмета си феодал, който ако някой посмее да наплюе и на 1/10 както храним фъндъчката в София, ще му се случи интересна случка. Спокойният живот в малко населено място според мен е добър за хора с висок доход и малкото населено място да е сравнително близко до голям град. ОК може би е и за хора с нисък, които обаче живеят в мизерия, студ и т.н. Не знам примерно една самотна бабичка дали е по-добре на къща на село или в панелна гарсониера в голям град. Поне във втората няма да умре от студ и да не я намерят една седмица.... За средна и горна средна класа животът на село е ОК, ако нямат деца и обичат да карат кола и селото/малкият град е близо до голям, така че практически се превръща в предградие. И пак едно е примерно Банкя (супер популярно и "престижно" в момента, огромни цени на парцели, макар че читава улица нямат), друго е примерно Ихтиман, Долна баня или Правец. Сходно и със селата. Та едно е ако съпругата на някой добре печелещ меринжей или "бизнесмен" го навие да направят китна къщичка в Бистрица, Иваняне или Лозен, съвсем друго е да се забие в потомствена съборетина в Ихтиман. Разбирам напълно ако някой няма избор, не иска да си напусне средата (роднини, приятели) и т.н. аргументи, ама от София доброволно се изнасят само най-богатите, другите се изнасят като не могат да си плащат вече наема/сметките. Не че ми харесва София, просто не съм достатъчно богат да ида да живея в голяма къща в Банкя или Лозен примерно, допълнена с градинар, пазач/портиер/чистач на сняг и т.н. + шофьор, който да кара насам-натам детето и съпругата ми. А съм прекалено мързелив, че да изпълнявам тези функции аз Wink

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 21:47 от Анонимен

# 239
Бг-татко, ама ти май вЕрно не си излизал от София. Смяташ всичко извън София за вилна зона с елементи на селски туризъм.
А как според теб има млади хора с деца извън София, които даже се чувстват добре и (о, Боже) имат деца?!
Не всичко е София, има хора и извън София, които (о, Боже) са с престижни професии, образование и се чувстват на мястото си. Ще трябва да те разочаровам, има изключително добре живеещи хора и извън София с професия различна от продавачка и бутащи се за място в детска градина.

Има хора, живеещи в села и малки градове в България, които могат да те изядат с парцалите по интелект, доходи, интереси, културен живот (и миялни машини), и да те купят и продадат барабар със софийските ти имоти и професия, образование. Ама що за еснафщина?!

Общи условия

Активация на акаунт