Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 322
  • 450
  •   1
Отговори
# 285
Няма, ето, че дори няма време да превключи на кирилица.

Откраднати моментчета, ама ако седне да обсебва някоя тема, ще стане скандале гранде с провайдера, така че не мисля, че би рискувала Wink Сега е моментът да се обсъди! Simple Smile А от 2ри ще се включи и тя на пълна пара да обясни какви са предимствата на затворените комплекси за тридетните семейства - трябва и тази гледна точка да бъде представена все пак, затворените комплекси са изцяло различен тип населено място - хем обикновено са в града, хем имат всички характеристики на селото - нерядко липсва път, защото единствената улица, стигаща до комплекса се оказала частна собственост, често са на септични ями и т.н. Simple Smile Естествено има комплекси и комплекси - ще чакам на 2ри да се включи мамасирената да обясни разликите между първите и вторите.

Ама дотогава - пускайте тема, че тук вече резил стана, плюс няма никаква гаранция, че някой мародератор няма да прекъсне купона, точно когато е най-интересния сблъсък между избралите "спокойния" начин на живот на село с достопочтени виенски доктореси във възрожденски къщи и мъчещите се в големия мръсен град, където няма пукната линейка, че и болница също.

# 286
Нали се сещаш, че сайтът има нотификации? това причинява поведение тип "долитане" точно в определена тема. Иначе би било психарско.

Но по отношение на ваканционните имоти...е там наистина имам особено мнение. Малко съм травмирана. Яко е, ама всяко заминаване/прибиране си е пак едни багажи, списъци, чудесии, кое забравено...после да приведеш пак къщата в приличен вид...родителите ми се занимават, ама те са на 60+ вече и там е по-нормално. Но в активна възраст поддържане на вила може да е голяма робия. От друга страна като тийнове ни държаха далеч от изкушения чрез косене на трева, метене на листа и изобщо държане под око далеч от града.

БгТатко, в Пловдив положението с компексите е различно, в моя случай си има инфраструктура, а в града тоя тип сгради са все още рядкост, тепърва се строят такива. Иначе в София ми е ясно положението, Манастирски Ливади и подобни. В момента обмисляме изследване на живота в къща след няколко месеца, да видим дали дава качество или повече товари. Ще ти кажа как е.

# 287
Опасни сте 😆

# 288
Яко е, ама всяко заминаване/прибиране си е пак едни багажи, списъци, чудесии, кое забравено...после да приведеш пак къщата в приличен вид...
Изцяло до човек е. Има хора, за които това е досада до смърт. Други, като наша милост, го харесват. Да окося ливадата е толкова различно от работното ми ежедневие, че чудесно ми проветрява мозъка. Не си давам косачката на никого. А някой път точно на нея си изкарвам цялата агресия, докарана ми от малоумни шефове и пациенти (пардон, клиенти).

# 289
То и аз обичам да кося ливадата, особено ако е на спокойствие. И аз съм го правила, но в момента в тази възраст не мога да си представя къща без удобства. Главно заради децата. Не си е работа готвене в полеви условия.

Иначе примерно знам какви изненади крият иначе романтичните вили из Родопите, продавани на хубави цени. Като се почне от покрив, пълен със съсели, влага, в някои зони и свлачища.

# 290
Виенските докторици вече са минало. Аз съм динамична натура, няма как да се закова за места. Тип изследовател съм, не се закопавам някъде с идеята да изпълня плановете по екселската таблица за 22 години напред ред по ред и да си организирам живота и на фамилията до сетния ни дъх.

Тоз живот е да се живее, не е само равно, изчисляемо и избор на предвидими вероятности. Бг-татко, ама теб май гроздето ти киселее. Simple Smile Чакай да позная, ти никога не си променял мястото си на живот, сигурно живеете с жена ти в апартамент на родителите ти или на баба ти и дядо ти. Човек, който не си е нарушавал комфорта и не е живял на различни места, няма право да придиря и да дава акълища. дупе знае две и двеста, човек се намира в промените и изпитанията. Ако ти харесва статукво, сигурност, лошо няма, но нямаш право да убеждаваш останалите колко е зле да не живеят до Пирогов.

# 291
С големи деца сигурно е така. С малки - да търча след чудовищенцето докато се опитва да се навре под косачката на дядото и да му се моля на него и на бабата да погледат за 1 ш-бан час пустото перпетум-мобиле, че да разнообразим малко с майка му от търчане на 3та и врещене - не там, не, не това, ама казах ли ти, че ще паднеш, няма няма няма няма няма няма няма, дай тати да го цунка, айде няма няма няма няма, яяяя виж пчела, НЕ, НЕ ПИПАЙ ПЧЕЛАТА, КОЛКО ПЪТИ СЪМ ТИ КАЗВАЛ ЧЕ НЕ СЕ ПИПА ПЧЕЛАТА!

Не е за мен тоя живот Simple Smile Сигурно ако някой посотянно живее с малки деца на село те стават печени в оцеляването сред природата и за сметка на това трябва после да ги учат как да не се пребият в софето в някоя зинала шахта със счупен капак докато си тропкат по тротоарите + как да не ги отнесе каращ със 100 талибан докато заобикалят спрелите по тротоарите коли.

Ама и на двете да го уча - идва ми в повече...

# 292
То и аз обичам да кося ливадата, особено ако е на спокойствие. И аз съм го правила, но в момента в тази възраст не мога да си представя къща без удобства. Главно заради децата. Не си е работа готвене в полеви условия.

Иначе примерно знам какви изненади крият иначе романтичните вили из Родопите, продавани на хубави цени. Като се почне от покрив, пълен със съсели, влага, в някои зони и свлачища.
Защо да е без удобства? С каквито удобства ти е кеф и можеш да платиш може да е къщата.

# 293
След 3г. възраст вече не се опитват толкова успешно да се самоубият и може да ги пуснеш в що годе обезопасен двор/къща.

Уиш, ако къщата е стара, да си докараш съвременни удобства може да е доста сложно и/или скъпо и/или невъзможно. Пример: малките деца се цапат/заливат почти непрестанно. На вилата съм ги водила лятото - една чанта дрехи ми свърши за ден, пране на ръка, простиране навън. Друго си е да има сушилня. Другата селска къща е мисия невъзможна, поне за мен - трябва да съм до детето нон стоп. Иначе може да трябва да го вадя от кладенеца.

Не че не ми харесва идеята, но подчертавам, че е скъпа, трудоемка и не е съвместима с хора в най-активна възраст. А една къща в градовете около Пловдив, които не са дори курортни, и за релакс не става особено. Първото, което се сещам е, че в общност от виладжии нивото е различно; в селски или малък градски квартал - друго. Съответно и прекарването е доста различно. Та да наливат от семейния бюджет пари, ако единият недолюбва къщата, е рецепта за много скандали.

Интересно ти на каква възраст "осинови" къщата и я подхвана. При моите родители занимавката с къщите започна по-активно, след като вече бяхме напуснали семейното гнездо.

# 294
Е, вие току-що заклеймихте всички родители на малки деца, които ги отглеждат в къща, че са малоумници, които си причиняват ритуално самоубийство. Много забавна тази тема стана, идеална като за уикенд. Има си удобства и организация за всичко, от хола в детската и половин час на площадката между блоковете вярно е лесно и бързо, но има живот и извън този триъгълник. Ма много ви мързи бе. Simple Smile

# 295
Не, аз мисля, че отглеждането на деца в къща е перфектно. Преди съм казвала, че за съжаление в БГ още няма разпространена "култура на къщите", всичко е на парче и някои решения са абсурдни. Много зависи от къщата. Има различни разпределения, различни моди в строителството, някои неща трудно се превръщат в модерно жилище.

Както казах, напролет едната опция е да изберем тест драйв на къща извън града - най-вероятно наем, щото за тест не ми се изсипват една камара пари, в случай, че наистина не ни хареса. Ще видим как е и дали вдига качеството на живот.

Иначе лятото съм ходила по цял ден с децата на вилата и няма да кажа, че беше лесно - уж да играят на полянката, ама аз слънчасах от наглеждане. Та - романтично е, след време може би човек се адаптира. Обаче превключването градски живот/селска вила може да е тегаво. Особено ако е по задължение, особено ако за единия в двойката къщата е рай, ама за другия е серия от неприятни задачи. В смисъл - ти искаш уикенд на СПА, ама ливадата е за косене и доматите за поливане и няма измъкване.

# 296
Да, скъпа е поддръжката на къща с всички удобства, да. Но пералня, сушилня, съдомиялна и подобни са нещо елементарно, което да сложиш там и да ти улесни живота. Въпрос на желание и пари. Ако не е твоето преживяване, не го правиш. Ако ти харесва и имаш парите да си го позволиш, правиш го.

Сега видях въпроса на Мамасита. На 38.

# 297
Ма много ви мързи бе. Simple Smile
Казва човекът, чието единствено детенце е отгледано от баба си до 4 години, докато тя е "търсела себе си" след неуспешен брак с идиот. И в момента си живее в София и си пее.

Когато няма избор - всичко е ясно. Интересно е когато човек има избор и е избрал да иде в малкото населено място или в селото как точно си е организирал живота. Знам за хора, които не са с деца или децата им са големи и са го направили. За хора с малки деца досега не съм чувал и защитничките на селския живот в темата ми заобикалят въпросите, свързани с дечицата, фокусират се колко по-добре било да караш 60 минути с колата до столицата вместо да висиш на спирка в Лозенец да чакаш рейса Wink

# 298
Интересно е когато човек има избор и е избрал да иде в малкото населено място или в селото как точно си е организирал живота.
Мисля, че Мис Бингли има какво да каже по въпроса. Очевидно е намерила неща, които да натежат при избора ѝ в полза на малкото населено място.

# 299
Да, скъпа е поддръжката на къща с всички удобства, да. Но пералня, сушилня, съдомиялна и подобни са нещо елементарно, което да сложиш там и да ти улесни живота. Въпрос на желание и пари. Ако не е твоето преживяване, не го правиш. Ако ти харесва и имаш парите да си го позволиш, правиш го.

Интересно как се интегрират тия уреди в наистина автентична, стара къща като твоята. Нова ел. инсталация? нова канализация? къде побра кухнята? Просто питам, интересно ми е. Намирането и докарването на майстори също не е тривиална задача. Защото ако беше само пари - ОК, но иска и точно много занимавка, нерви и координация. Не бих казала, че е елементарно чак. В смисъл - не е като по предаванията, съборетина и след седмица - рустикален шедьовър с гранитни плотове...

Ако професиите са мобилни, ако човек е дигитален номад, ако малкият град е от по-будните и с дух, тогава е ОК. Аз лично не се блазня от ясли и градини, нито от детски кухни, нито си мисля, че съм в безопасност, ако съм на три пресечки от Пирогов.

Общи условия

Активация на акаунт