СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 554
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Изсмуках 1 таблетка Кокулин, убедиха ме, че било абсолютно безвредно. Другата седмица съм на преглед, но до тогава просто се надявам наистина да не е проблем да приемам хомеопатични таблетки, защото гаденето е денонощно.. 😔
За гаденето може да пробваш портокалов сок или да си гризкаш зелена ябълка 😊

# 196
За да си сверя часовника - има ли някоя над 35г. или аз съм “динозавър”? На 38 съм Simple Smile

Аз съм на 43.Simple Smile

# 197
Здравейте, момичета, и аз се записвам. Извинявайте, ако тук не е мястото но ще се радвам, ако някой е по-наясно. Последната ми менструация беше на 14.12 и проследена овулация с тест на 29.12. Днес си пуснах кръвен тест и ми излезе 4816. Не знам, но ми се вижда високо за края на четвърта, началото на пета седмица. Вие какво мислите?
До колкото знам ЧХГ се удвоява на всеки 48-72часа, при всеки различно. Мисля, че няма за какво да се притесняваш и всичко е нормално.

# 198
Здравейте и от мен, сладурки! Аз съм с първа бременност след 3 год. чакане и все още не съм се осъзнала! Според всички приложения термин 09.09.19 , на 15.01 бях на преглед и видяхме емрионче с пулсации... Heart

# 199
Ще опитам "каляването" с джинджифил, от 2 дни адски ми прилошава след като изпия фреш, затова и прибегнах до витамин Ц, но добре че поне се за четох и не продължавам с приема, че ако го бях пила няколко дни по 6 таблетки, както мислех, сигурно щях да се побъркам научавайки за последствията ....

# 200
Здравейте момичета, нека и аз да се включа. След няколко положителни теста, закъснение от 8дни и болки в гърдите, лека непоносимост към кафе.... Смятам, че съм бременна. Надявам се!!! Първа бременност ще ми е и се надявам всичко да бъде наред.
Отлагам прегледа при лекар поне до 6-7 седмица, с надеждата, че ще чуя и сърчице.
Чета всички ви с нетърпение и желая леко бременеене 🍀

# 201
Ще опитам "каляването" с джинджифил, от 2 дни адски ми прилошава след като изпия фреш, затова и прибегнах до витамин Ц, но добре че поне се за четох и не продължавам с приема, че ако го бях пила няколко дни по 6 таблетки, както мислех, сигурно щях да се побъркам научавайки за последствията ....

Не се тревожи толкова за витамин Ц което си пила. Миналата седмица мъжа ми се разболя и аз изпаднах в паника и три дни под ред пих витамин Ц по една ампула за възрастни, после взех да чета разни статии и се паникьосах като теб. След това изчетох всичко което намерих по темата, зарових в разни американски проучвания и общо взето витамин Ц наистина може да е доста опасен но в много конски дози и за дълго време. Имаше схема за 'естествен аборт' за който на всеки час трябва по една такава ампула да пиеш и така 12 часа под ред. После дори гинеколожката ми каза че ако се разболея да атакувам с ударни дози витамин Ц и Парацетамол за да се пресече. Не мисля че ако е толкова опасен, гинеколог би дал такъв съвет. Твоето количество витамин Ц дори не е било високо, така че според мен нямаш място за притеснение.

# 202
Milata12 благодаря за съвета и споделения опит, определено ми олекна Simple Smile

# 203
Момичета знаете ли дали е безопасно да си “туширам” мъдреците с йод тинктура? Че растаат и боляят.. така ми каза стоматолога, но тогава още не знаех, че съм бременна. Противопоказно ли е?

# 204
Здравейте и от мен. Днес бях на док, но освен сак друго не се видя. Каза, че от портокаловия сок се причинявало гадене. Аз предимно такъв сок приемам. За носа каза, че може само морска вода. И сега си седя на топло търпя гаденето и носа и така. Каза, че от 7 седмица до към 12 гаденето е най-силно. На 4 отново съм на преглед и тогава се надявам да чуем и сърцето.

# 205
Дъщеря ми е с ужасен вирус- температура, разстройство, кашлица. По цял ден е гушната в мен, дано не хвана и аз.
 Иначе бременността ми протича с всички екстри - болки в корема и гърдите, придърпване, умора, нощно въртене и страшен апетит. 😃 Не помня първия път да беше чак толкова зле.

# 206
  • София
Добре дошли на всички нови мамчета, лека бременност.
За който иска да се присъедини и към тайната група(тайна от другите във ФБ) във ФБ да пише на лично:)

По повод витамин Ц, от доста време всички вкъщи пием от това: https://vitania.bg/bg/za-vazrastni/vitamin-svit-natural-6-h-10-ml-66414 , Натурално и съдържа и прополис, на няколко пъти ме е спасявало от разболяване. Смятам да питам лекаря (като отида някой ден на преглед) дали мога да продължа да пия при нужда (в този гаден сезон)...

тази "екстра" с безсънието я бях забравила..ужасно е, хем искам да се наспя, хем след 4-5 сутринта започвам да се въртя и да сънувам глупости Confounded

# 207
Здравейте мами! 😊 как сте днес?
Аз доста зле бих казала 😀 до сега адско гадене, а след хомеопатичните от днес започнах и да повръщам, но не издържах и си купих ампули Деган и изпих една. Преди това естествено звънях на доки, но не вдигаше, а положението беше много тежко. Понеделник съм при него и се надявам да ми каже, че не е проблем, че съм започнала Дегана.. голям зор е , най-малко ми се гади легнала по гръб, немърдайки и ха да мръдна.. отиде.

# 208
  • София
Здравейте, хайде и аз да се разпиша тук, чакам третото си бебче на 10 септември. Имам две момчета - едното на 10, а другото на година и девет месеца. Изобщо не сме планували трето детенце, нито пък сме си мислили, че може да стане, тъй като съм с изчерпан яйчников резерв. Настройвам се психически, ще се радвам да се присъединя и към фейсбук групата Simple Smile
И аз съм от застаряващите - на 36 съм.
В понеделник видяхме ембриончето и пулс имаше. Миналата сряда един лекар така ме наплаши, но не ми се говори ...

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 14:17 от vesi21

# 209
  • Sofia
Здравейте мами! 😊 как сте днес?
Аз доста зле бих казала 😀 до сега адско гадене, а след хомеопатичните от днес започнах и да повръщам, но не издържах и си купих ампули Деган и изпих една. Преди това естествено звънях на доки, но не вдигаше, а положението беше много тежко. Понеделник съм при него и се надявам да ми каже, че не е проблем, че съм започнала Дегана.. голям зор е , най-малко ми се гади легнала по гръб, немърдайки и ха да мръдна.. отиде.

Някъде бях чела на една мама ѝ бяха предписали точно Деган за гаденето.

Общи условия

Активация на акаунт