СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 552
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Аз вчера бях на лекар, заради пустия грип, който лепнах. Confused Ще съм почивка до 6-ти февруари, за да се лекувам. Лекувам се в момента с пилешки супи, много витамин ц(под формата на смутита с различни плодове) и Ocean Spray(вода със сол, за носа) и гаргара, която мога да използвам и след като мине грипа по 3 пъти на ден, за да предпазвам гърлото от инфекции и вируси(Betadine). Иначе ми казаха, ако имам температура да пия панадол/парацетамол и ако стане по-зле да се връщам за повече отпуска, и евенуално може би антибиотик, но това е в краен случай.

И аз пия фолевата киселина по различно време, но се опитвам да я пия само сутрин, преди работа. Не знам за вас, но аз нямам гадене все още, но точно тези хапчета са ми отвратителни и гледам да ги пия възмножно най-бързо и да не ги виждам повече за деня. Grinning
Днес си записах втория преглед, при нов доктор, който бил много добър. Приятелката ми се следя при него след като си дойде от България в Малта, а тя беше с Тромбофилия и беше много тежка бременност, като цяло. Големи очаквания имам и мисля при него да се следя.

# 451
Здравейте момичета, записвам се и при вас. Преди няколко дни разбрахме хубавата новина, изчислих, че термина е 6 октомври. За съжаление мисля, че няма да ми позволят да раждам нормално (имам коремна операция преди 2 години) така, че бебчето живот и здраве може да се появи и края на септември ☺️ Пожелавам на всички ви изпълнена само с хубави емоции бременност и прекрасни бебенца накрая ☺️☺️❤️

# 452
  • София
Здравейте, дами! Бременна съм в 6 г.с. и ми предстои първи преглед чак на 18ти Февруари. Малко ми е тревожно дали не е прекалено късничко за първи преглед - иска ми се да видя дали всичко е наред с бебо колкото се може по-рано, просто всички други дати са заети. Чудя се дали да не се запиша при друг гинеколог за по-раничко или няма нужда да бързам толкова?
Спокойно, не е късно. Аз съм 7г.с. и чак на 8.02 ще съм на първи преглед, за да можем живот и здраве направо сърчице да чуем:)

# 453
Днес и аз бях на първи преглед.
В 5 седмица и 5 дни. Видяхме сакче и жълтъчно мехурче😊. След 10 дена пак на преглед за сърчице.

# 454
Здравейте, бъдещи мами, присъединявам се към вас Simple Smile. Една седмица след закъснението си направих тест, но втората черта беше бледа. Онзи ден ходих на преглед и доктора потвърди, че съм бременна. На 12 февруари ще ходим за сърдечен ритъм:). Аз започнах с фолиевата киселина още от деня на овулация, като на прегледа онзи ден доктора ми предписа Биозин мама и Но-шпа. От време на време усещам силни менструални болки ниско долу, но не мисля да пия Но-шпа (по време на цикъл никога не ми е помагал с болките), а и засега са поносими. От м. октомври съм диагностицирана с Хашимото и пия Еутирокс от 25мг (тогава TSH ми беше около 8 ), в началото на януари отново ходих на изследвания, споделих на доктората, че планирам бременност и тя ми увеличи дозата на хапче и половина. Тогава ТSH беше паднало до 2,4, което доколкото знам е в норма, дано сега не стане обратен ефект с по-високата доза. Аз също разгледах пакетите в Щерев и планирам там да следя бременността.

# 455
  • София
И аз съм в 6 г.с. и съм чак на 12-ти на първи преглед и също бях започнала да се чудя дали няма да е късно, но явно има и други като мен. Simple Smile

Днес една приятелка ми каза, че против гадене по време на бременност е взимала Вомитусхил капки и много са й помогнали. И понеже последните дни ми е много зле, се консултирах в аптеката и си взех и аз и незнам дали си въобразявам, но наистина ми е много по-добре. Но мисля, че си е от капките. Дано да продължават да помагат. Незнам как предните пъти никой не ми каза за тях, а се мъчех толкова време.

# 456
elizabethp, но-шпа по време на бременност се изписва не само за да облекчи болката, а и защото отпуска мускулатурата на матката и по този начин, на този етап от бременността, предотвратява по-силни стягания наподобяващи контракции. По никакъв начин няма да навреди нито на теб, нито на бебето, така че пий смело и не се притеснявай, че просто си гълташ някакви хапчета, без да има ефект Wink

# 457
Момичета, на мен против сутрешно гадене ми казаха, веднага след отваряне на очите (още докато сте в леглото), хапвам по една обикновена бисквита. Звучи налудничиво, защото в този момент не съм гладна, не ми е до това, но наистина "обира" киселините и подминавам момента с гаденето.
Това е от мен, надявам се всеки да е намерил своя начин за справяне със сутрешния дискомфорт.

# 458
  • София
Момичета, на мен против сутрешно гадене ми казаха, веднага след отваряне на очите (още докато сте в леглото), хапвам по една обикновена бисквита. Звучи налудничиво, защото в този момент не съм гладна, не ми е до това, но наистина "обира" киселините и подминавам момента с гаденето.
Това е от мен, надявам се всеки да е намерил своя начин за справяне със сутрешния дискомфорт.
На мен хич не ми се струва странно, то именно от глада е гаденето (поне сутрин де), като хапна и веднага ми минава:grinn:

# 459
Купих си Биозин и даже пих вече 1. Иначе тези винамини пия.
От къде са купени тези витамини? Не са от БГ, нали?

Когато преди 20 дни изкарах нещо - грип според мен, се лекувах с осцилококциум, педиатърката на малката каза, че това е единственото, което мога да пия и да го вземам при първи симптоми на каквото и да е. Сопол лекувам с хомеопатия, ползвам много безалкохолна клеева тинктура за гърло и също капки за носа, както и компреси с извара за гърлото. Мед и джинджифил за кашлицата.

# 460
Купих си Биозин и даже пих вече 1. Иначе тези винамини пия.
От къде са купени тези витамини? Не са от БГ, нали?

Когато преди 20 дни изкарах нещо - грип според мен, се лекувах с осцилококциум, педиатърката на малката каза, че това е единственото, което мога да пия и да го вземам при първи симптоми на каквото и да е. Сопол лекувам с хомеопатия, ползвам много безалкохолна клеева тинктура за гърло и също капки за носа, както и компреси с извара за гърлото. Мед и джинджифил за кашлицата.
Мъжът ми ги купи от магазин за хранителни добавки, има си ги тук, в България. Мисля, че магазинът беше Health store. ☺

# 461
Аз не пия никакви витамини, не съм пила и предния път, а периодът съвпадаше. Моята лекарка е противник на всякакви добавки, силно се надявам и този път всички вируси да ме пропуснат:)

# 462
  • София
Аз вчера бях на лекар, заради пустия грип, който лепнах. Confused Ще съм почивка до 6-ти февруари, за да се лекувам. Лекувам се в момента с пилешки супи, много витамин ц(под формата на смутита с различни плодове) и Ocean Spray(вода със сол, за носа) и гаргара, която мога да използвам и след като мине грипа по 3 пъти на ден, за да предпазвам гърлото от инфекции и вируси(Betadine). Иначе ми казаха, ако имам температура да пия панадол/парацетамол и ако стане по-зле да се връщам за повече отпуска, и евенуално може би антибиотик, но това е в краен случай.

И аз пия фолевата киселина по различно време, но се опитвам да я пия само сутрин, преди работа. Не знам за вас, но аз нямам гадене все още, но точно тези хапчета са ми отвратителни и гледам да ги пия възмножно най-бързо и да не ги виждам повече за деня. Grinning
Днес си записах втория преглед, при нов доктор, който бил много добър. Приятелката ми се следя при него след като си дойде от България в Малта, а тя беше с Тромбофилия и беше много тежка бременност, като цяло. Големи очаквания имам и мисля при него да се следя.
Може ли да споделиш кой е този лекар, ако е удобно. Аз все още не съм си избрала лекар, нямам и приятелки, които да ми препоръчат някой, за София става въпрос. Първите 3 месеца ще си ходя при моя лекар, пациент съм на д-р Калчев, но за съжаление той не следи след това и не изражда, доколкото знам.

# 463
Е не знам как така 1 бисквитка ви помага сутрин, но аз повръщам по 7-8 пъти на ден. Вчера бях на лекар 7 г.с. и сърчице чух, но лекарката определено се притесни от повръщането, защото не мога да задържа никаква храна,освен тестена. Плодове,зеленчуци,млека,месо,ориз,картофи... всичко излиза на 5-тата минута. Изписа ми Вомитусхил свещички, но ефект 0 . От Понеделник мисля да изляза в болничен за 14 дни, защото това повръщане ми вижда сметката .

# 464
Е не знам как така 1 бисквитка ви помага сутрин, но аз повръщам по 7-8 пъти на ден. Вчера бях на лекар 7 г.с. и сърчице чух, но лекарката определено се притесни от повръщането, защото не мога да задържа никаква храна,освен тестена. Плодове,зеленчуци,млека,месо,ориз,картофи... всичко излиза на 5-тата минута. Изписа ми Вомитусхил свещички, но ефект 0 . От Понеделник мисля да изляза в болничен за 14 дни, защото това повръщане ми вижда сметката .
Деган не ти ли предложи лекарката? Аз пих няколко дни, когато повръщах и честно казано мисля, че ми помогна не само за момента, а като цяло - не съм повръщала от тогава.

Общи условия

Активация на акаунт