СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 500
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, майки,
Да ви попитам за мазане на стрии - кога и с какво мислите да мажете?
На мен колкото и смешно да звучи - коремът си личи, вече опъва кожата независимо, че съм края на 9 г.с.
Мисля, че е време да започна да мажа. Купих си масло - тъми бъттър на Палмърс - много хвален продукт, но ми казаха, че е добре да се мажа след 12 г.с.
Какво мислите по въпроса?

# 481
В 9 г.с. са газове не е бебето Grinning

# 482
  • София
Здравейте,

Не съм писала от няколко дни, но претърпях инцидент и бях в болница. Получих кръвоизлив, за щастие, всичко е наред с бебето, чухме сърдечна дейност два пъти. Аз съм с двурога матка и ми казаха, че това е причината за кръвоизлива, тъй като все едно съм с две матки - едната е бременна, другата не Simple Smile. От днес съм си вкъщи, общо-взето намалявам работната дейност и ще работя изцяло от вкъщи (по принцип работата ми е такава, но често ходих по срещи, които сега прехвърлям към съпруга ми, с когото имаме обща дейност). С първата бременност не съм имала подобни проблеми, но сега разбрах твърдението, според което бременност с бременност не си приличат Simple Smile. Иначе глюкозата ми е 5.4 (видях, че по-нагоре обсъждахте), казаха ми, че е гранично за бременна жена, нищо, че референтната стойност по принцип е около 7. Аз си хапвам сладко (и като цяло обичам да ям), ще видим дали няма да се наложи да го поогранича малко.

# 483
  • София
Shaw7y, сигурна ли си, че горната референтната стойност на глюкозата в лабораторията, в която си се изследвала, е 7? Обичайно е 6,1 горната референтна (над 7 е кръвна захар като за диабетик). А 5,4 изобщо не е ОК - наблегни на зеленчуци и месо/риба, ядки и ограничи сладкото и тестените храни /бързите въглехидрати/.

# 484
  • София
Shaw7y, сигурна ли си, че горната референтната стойност на глюкозата в лабораторията, в която си се изследвала, е 7? Обичайно е 6,1 горната референтна (над 7 е кръвна захар като за диабетик). А 5,4 изобщо не е ОК - наблегни на зеленчуци и месо/риба, ядки и ограничи сладкото и тестените храни /бързите въглехидрати/.

Да, сигурна съм, говорих с няколко различни лекари, включително и семейни приятели (идвам от медицинско семейство). Но да, така или иначе трябва да се понамали още..

# 485
5, 4 си е висока кръвна захар, особено за бременна, като идваща от медицинско семейство би трябвало да си наясно.
 Диета със сигурност трябва.

# 486
  • София
5, 4 си е висока кръвна захар, особено за бременна, като идваща от медицинско семейство би трябвало да си наясно.
 Диета със сигурност трябва.

Да, аз писах по-горе, че съм наясно. Трябва да е под 5,1. Надявам се скоро да се регулира, за мен по-важно е, че самите лекари не драматизират толкова, така че не искам и аз да се вкарвам във филми. Така или иначе за два дни падна с две единици (след кръвоизлива), така че ще видим какво следва.

# 487

Здравейте, мами,
Аз съм нова съвсем нова тук - първо искам да поздравя всички, моят термин е на 17/3 *първо детенце:)
Виждам, че доста от Вас вече са станали майки, затова имам едно питане - от къде си купувате пеленки? Аз бих искала да се запася с големи количества, и вярвам, че Вие имате представа за цените - засега съм сравнявала само в онлайн магазини и най-конкурентен ми се видя - pampersi.bg  - Някоя поръчвала ли е ?
Чувала съм, че някои майки поръчват от Англия? Каква е гаранцията, че е оригинален продукт.... Този сайт поне ми се струва официален... Та, Вашето мнение какво е? Simple Smile
Благодаря предварително на всички отговорили. Лека вечер !

# 488
  • Sliven, Bulgaria
как сте с килограмите момичета аз съм качила цели 2.5 не е много ок май

# 489

Здравейте, мами,
Аз съм нова съвсем нова тук - първо искам да поздравя всички, моят термин е на 17/3 *първо детенце:)
Виждам, че доста от Вас вече са станали майки, затова имам едно питане - от къде си купувате пеленки? Аз бих искала да се запася с големи количества...
Здравей и честита бременност! Simple Smile
Доколкото разбрах термина ти е през Март. Това е група на раждащи през Септември, живи и здрави.
Нямам опит с памперси, но по-добре не се запасявай с голямо количество от сега. Може да не си доволна. Всяко дете е различно, едни са доволни от един вид, други - точно обратното. Нека другите също да кажат. Хубав ден! Simple Smile

# 490
как сте с килограмите момичета аз съм качила цели 2.5 не е много ок май

Здравей, според приложението съм в 5 седмица. Термина ми е 6 октомври. Още не съм ходила на лекар, но и съм качила около 3 кг. Имам газове и се чувствам много подута, имам дори и корем, което не ми се струва нормално за толкова ранна бременност.

# 491
  • София
Здравейте. Има ли сред вас момичета, които са били с гадене и повръщане и им е било доста зле, но това вече е преминало или поне забелязват подобрение и в коя седмица започна да ви става по-добре. Знам, че при всяка жена и бременност е различно. И при мен предните два пъти бяха различни. Просто последните няколко дни се чувствам много зле и се опитвам да се настроя положително или поне малко да се обнадежда.

# 492
Здравейте. Има ли сред вас момичета, които са били с гадене и повръщане и им е било доста зле, но това вече е преминало или поне забелязват подобрение и в коя седмица започна да ви става по-добре. Знам, че при всяка жена и бременност е различно. И при мен предните два пъти бяха различни. Просто последните няколко дни се чувствам много зле и се опитвам да се настроя положително или поне малко да се обнадежда.

И аз това се чудя, в 10тата съм сега, яко ми се гади, с предната бременност спря чак в края на 4тия месец🤢

# 493
Аз съм почти в 9 г.с и от няколко дни не ми се гади и е голям кеф честно казано, надявам се тотално да е отминал периода с гаденето.

# 494

Здравейте, мами,
Виждам, че доста от Вас вече са станали майки, затова имам едно питане - от къде си купувате пеленки? Аз бих искала да се запася с големи количества, и вярвам, че Вие имате представа за цените - засега съм сравнявала само в онлайн магазини и най-конкурентен ми се видя - pampersi.bg  - Някоя поръчвала ли е ?
Чувала съм, че някои майки поръчват от Англия? Каква е гаранцията, че е оригинален продукт.... Този сайт поне ми се струва официален... Та, Вашето мнение какво е? Simple Smile
Благодаря предварително на всички отговорили. Лека вечер !
Аз също не бих се презапасявала с пелени от сега, защото няма как да знаеш колко време от кой размер ще а необходими. Дъщеря ми беше голямо бебе и 1-чките бързо ѝ стана малки, даже подарих на приятелка остатъка от един голям пакет. Ползвах зелен Памперс, постоянно има промоции в супермаркетите, аз купувах от Кауфланд и Метро големи кашони, около 100 БР. бяха около 30лв по спомен.

Общи условия

Активация на акаунт