СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 503
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
И моята коса е кошмарно мазна, гърдите много подути и болезнени😣 Аз от месец буквално не свалям бюститетата от себе си. Имам два-три сутиена, но ми е много некомфортно с тях и ги зарязах съвсем. Четох, че витамините от В групата може да са в недостиг и това да е причината за прекомерното омазняване, но по-скоро са хормоните. Чакам да се нормализират и това е...

# 526
  • София
Момичета, какво мислите за пътуването със самолет по време на бременността? Ние имаме билети за Прага, тогава ще бъда в 14-15 г.с., четох че по принцип в този период се смята за безопасно пътуването ама винаги има едно но ...

Съвсем безопасно е, с миналата бременност летях до Орландо в 3 месец, после имах две командировки из Европа, не съм имала проблем. Сега ми се очертава юни командировка в Брюксел и ще си летя, стига всичко да е наред

# 527
Здравейте и от мен, момичета. Следя темата от скоро, а тази сутрин се реших да се присъединя към вас.

Терминът ми е на 6.09. съм, на 36 години съм и съм бременна за първи път. Към момента няма някакви съществени тревоги, освен че според докторката ми сънувам твърде много, защото спя повече, отколкото ми е нужно. Grinning Оказа се добър съвет, впрочем (малко по-малко сън, но по-качествен).

Преди четири дни на ехографа се видя сърдечната дейност на малкия космонавт. Simple Smile У дома изчакахме този момент, преди да почнем да споделяме, че ставаме трима.

Лека и щастлива бременност на всички ви!

# 528
Марков работи тук: https://www.mc-markovs.com/
Принципно добрите специалисти за БХС и фетална морфология в София не работят по Здравна каса (може и да има някакви изключения, но в момента не се сещам за такива).
Благодаря за информацията! Simple Smile
А някой знае ли каква е цената там?
И също каква е разликата с този в МД, освен в апаратурата и специалистите? Разлика в самото изследване.

Здравейте и от мен, момичета. Следя темата от скоро, а тази сутрин се реших да се присъединя към вас.

Терминът ми е на 6.09. съм, на 36 години съм и съм бременна за първи път.
Честито и лека бременност! Simple Smile

# 529
  • София
Бихте ли ми казали каква е разликата между тези "пренатест", "нифти" и други подобни  платени и тестовете, които са в Майчин дом?
И този д-р Марков къде се намира и работи ли със Здравната каса?
Предварително благодаря!

Принципно няма особена разлика между тестовете, до колкото четох, някои ги бавят доста, цената се различава, но като цяло покриват почти едно и също. Но не са в майчин дом, в различни лаборатории са.

Lili_St - За Марков са отговорили, и не със сигурност не работи със здравна каса. Този преглед като цяло не се покрива от здравната каса. 110-120лв е прегледа при Марков. За кой специалист в МД говориш? Апаратурата принципно няма голямо значение, добрите специалисти виждат всичко и на 2д устройство.

*Роня* добре дошла. За теб както и за другите присъединили се тези дни, имаме ФБ група и който иска да се джойне да ми прати на лично емайл (абсолютно тайна и невидима за другите е групата) Laughing

При мен сънищата се нещо страшно, още преди да ми закъснее се започнаха, страшни глупости и постоянно се будя и се чудя какво става...И предните 2 бременности бях така, от началото до края, ужасно много сънища, чак се будя изморена. И не спя повече от необходимото, едвам ми се събират 7 часа и половина сън на денонощие...

# 530
Бихте ли ми казали каква е разликата между тези "пренатест", "нифти" и други подобни  платени и тестовете, които са в Майчин дом?
И този д-р Марков къде се намира и работи ли със Здравната каса?
Предварително благодаря!

Принципно няма особена разлика между тестовете, до колкото четох, някои ги бавят доста, цената се различава, но като цяло покриват почти едно и също. Но не са в майчин дом, в различни лаборатории са.

Lili_St - За Марков са отговорили, и не със сигурност не работи със здравна каса. Този преглед като цяло не се покрива от здравната каса. 110-120лв е прегледа при Марков. За кой специалист в МД говориш? Апаратурата принципно няма голямо значение, добрите специалисти виждат всичко и на 2д устройство.

*Роня* добре дошла. За теб както и за другите присъединили се тези дни, имаме ФБ група и който иска да се джойне да ми прати на лично емайл (абсолютно тайна и невидима за другите е групата) Laughing

При мен сънищата се нещо страшно, още преди да ми закъснее се започнаха, страшни глупости и постоянно се будя и се чудя какво става...И предните 2 бременности бях така, от началото до края, ужасно много сънища, чак се будя изморена. И не спя повече от необходимото, едвам ми се събират 7 часа и половина сън на денонощие...

Lili_St, някои лаборатории пращат пробите за изследване в САЩ, други в Европа (Пренатест да речем - в Германия). Та май в голяма степен зависи дали си окей да даваш генетичен материал в Щатите, където имат доста фриволна политика в това отношение.
chipsi, благодаря!
За съжаление това със сънуването изглежда е най-вече на хормонална основа. Съжалявам, че не си доспиваш... При мен също донякъде е от помощ, ако почета някоя хубава книга преди сън.

# 531
Здравейте Simple Smile Един малко странен върпос: има ли как да се изчисли или да се разбере (ако не знаеш и не си следила кога ти е била овулацията) кога е заченато детето?

Благодаря

# 532
  • София
За съжаление това със сънуването изглежда е най-вече на хормонална основа. Съжалявам, че не си доспиваш... При мен също донякъде е от помощ, ако почета някоя хубава книга преди сън.
аз заспивам много лесно, още докато приспивам малкия ми син заспивам и след това някакси събирам сили да се пренеса на спалнята и край, заспала съм..обаче след товаа се почват едни сънища едно чудо. Будя се и до ВЦ да ходя..а толкова мразя да ставам през нощта...

# 533
Toва със сънищата наистина е много неприятно, аз съм със същия проблем. Също така нещо съм много притеснена напоследък дали всичко ще е наред и да не хвана пак някой вирус и сънищата ми хич не са приятни.
Днес съм на първи преглед и се надявам всичко да е наред и да чуем и сърчицето Heart , тъй като по моите изчисления съм в 7 г.с. (не знам дали е така със сигурност Grinning ) Стискайте палци всички притеснения да са само в главата ми Grinning

# 534
Аз имам въпрос, взех си витамин ц на таблетки по 100 мг превантивно сега покрай вирусите, но се чудя по колко мога да пия. Попитах аптекарката, но нищо конкретно не ми каза.

# 535
Като бях болна лекарят ми каза, че до 1000мг. дневно мога да пия.

# 536
Аз винаги съм сънувала много, обаче сега наистина сякаш сънувам много повече от преди и понякога наистна имам чувството, че не съм спала... И аз ставам за да ходя до тоалетна, а това винаги ми е било много неприятно, защото после не мога да заспя 🙄
Овулацията при всяка жена е по различно време, така както и самия цикъл е с различна дължина и продължителност, приложенията за следене на цикъла дават усреднен ден. Имам приятелка, която е с овулация на 6-7 ден. На този етап при ултразвуков преглед могат най-точно да ти кажат кога е настъпило оплождането.
Аз съм раздвоена за тестовете... бях твърдо решена да направя Пренатеста, сега обаче не знам дали да не разчитам само на БХС и феталната морфология. Имам приятелка, която е с детенце с  генетично унаследен хромозомен проблем и забавено развитие, като по време на бременността никое от по-горните изследвания не успя да го хване, та не знам...

# 537
Единствените методи за диагностика на хромозомни аномалии са хорионбиопсия и амниоцинтеза, всичко останало е скрийнинг, което само по себе си няма как да обхване всичко. Да не говорим, че хромозомно и генетично може всичко да е ОК и пак след раждането да се случи диагноза, която е също толкова нелека като хромозомна аномалия. Не се фиксирайте, момичета, много е важно да сме спокойни точно сега, направете задължителния минимум, който е БХС и ФМ, ако имате нужда от спокойствието, което дават генетичните тестове, направете, но не се фиксирайте върху това Wink

# 538
Здравейте, да се присъединя плахо и аз към вас. Терминът ми е някъде 30ти септември. Втора бременност. Ще ми е приятно около други хора с подобни на моите вълнения в момента Simple Smile

# 539
Здравейте, да се присъединя плахо и аз към вас. Терминът ми е някъде 30ти септември. Втора бременност. Ще ми е приятно около други хора с подобни на моите вълнения в момента Simple Smile

Присъедини се смело, добре дошла Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт