Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 450
  • 745
  •   2
Отговори
# 525
  • София
Както споделих по-горе при мен се оказа възпален дванадесетопръстник и доста си болеше, за да се вдигна чак на лекар..

# 526
За мен също преглед само на ехограф е претупване. Последно бях с много силни болки при цистит, ми бяха по целия корем, на ехограф всичко точно, но урината беше мамма миа...антибиотик, оки( защото от ношпа не минаваше ) и това беше. Преди това съм имала силни болки от бактерия в червата- също не се вижда на ехограф. Познато дете беше оперирано от перитонит, вследствие апендисит- може да е по целия корем и т.н.
Когато ме боли стомах, болката ми се излъчва към дясно рамо. Дълго врем мъчех с други обезболяващи, докато открия ранитидин. Изпивам го и веднага помага. Така че болка в корема може да значи всичко. И да, газове също. Ако е от газове и дебело черво- дуспаталин обезболява и успокоява. Ако е от стомах- ранитидин. Но ако е хирургично или нещо друго? Не знам...а ако е неврологично, освен милгама, предполагам и някакви други неща предпишат...

# 527
Въпросът ми не е относно грипа.
Получих режещи болки под дясното ребро. Бях на ехограф - всичко е нормално. Изпих бая хапчета - бусколизин,спазмалгон, нош па, еспумизан, но нищо не помага, макар и временно.
Знам, че не сте лекари, но някакви идеи какво може да е?

Под дясното ребро се намира стомахът, а зад него далакът. Гледаха ли ти далака? Много е опасно, защото е много крехка тъкан. Наскоро да си се удряла в тази област?
Друг вариант е някакво остро стомашно разстройство. Как са ти изхожданията? Дебелото черво не знам какво общо има с областта над дясното ребро, камо ли апендиксът... разгледай снимки в интернет на храносмилателната система и прецени къде точно те боли. Отиди, кажи го на лекаря си, щото те са вече като малоумни и само претупват. Щом болката е нетърпима или е нещо сериозно, или са газове, които определяш като пробождане (мен силно ме боли при газове чак под ребрата, но болката не мога да я определя като режеща, не знам и аз как да я определя)

Под дясното ребро се намира черния дроб, до него жлъчката. Далакът е вляво.

# 528
  • София
Iskra Atanasova 616348,  в образната диагностика пише - Далак в норма. В норма и черен дроб, и жлъчка...
♥ HAPPY ♥,  нямам милгама налична, та затова изпих 2 таблетки от Бирената мая на детето - все е вит.В - хахах!

Благодаря за отделеното време!

# 529
Ох, ама то от едно хапче няма да мине Simple Smile Много е гадно да те боли

# 530
Освен Дуспаталин, аз приемам и Еспумизан на сашета - по-бързо ми действат.

# 531
Здравейте. Искам да попитам следното. Една позната е оперирана за миома, след година и половина ражда секцио (поради медицински причини, защотото е нямала достатъчно разкритие, а раждането е започнало) . Ако реши да има друго дете, след тези две операции пак ли ще е секцио или може естествено. Няма ли да са много три операции за една 30и малко годишна жена ?

# 532
Интеркостална (междуребрена) невралгия.
Какво ще рече това? И какво помага?

Най-добре прочети в Интернет. Обяснено е надълго и нашироко. Peace За да не го пресъздавам с лаишки изрази.
На мен ми помогна само времето, като че ли. 2 месеца ме държа и накрая отмина. През това време, разбира се, пих препарати, от рода на "Милгамма", и мазах противовъзпалителни кремчета.

# 533
Здравейте. Искам да попитам следното. Една позната е оперирана за миома, след година и половина ражда секцио (поради медицински причини, защотото е нямала достатъчно разкритие, а раждането е започнало) . Ако реши да има друго дете, след тези две операции пак ли ще е секцио или може естествено. Няма ли да са много три операции за една 30и малко годишна жена ?

Дали една жена ТРЯБВА да ражда секцио се решава от акушер-гинеколога и, не от жената (по закон, разбира се). Една жена може да роди и 5 деца със секцио. Като цяло след секцио е противопоказно нормалното раждане от 3 до 5 години след предходното секцио. Така че не виждам причина да не може да роди жената. Пак казвам, най-добър и правилен съвет може да и даде само специлистът, който следи нея и бременността и.

# 534
За мен също преглед само на ехограф е претупване. Последно бях с много силни болки при цистит, ми бяха по целия корем, на ехограф всичко точно, но урината беше мамма миа...антибиотик, оки( защото от ношпа не минаваше ) и това беше. Преди това съм имала силни болки от бактерия в червата- също не се вижда на ехограф. Познато дете беше оперирано от перитонит, вследствие апендисит- може да е по целия корем и т.н.
Когато ме боли стомах, болката ми се излъчва към дясно рамо. Дълго врем мъчех с други обезболяващи, докато открия ранитидин. Изпивам го и веднага помага. Така че болка в корема може да значи всичко. И да, газове също. Ако е от газове и дебело черво- дуспаталин обезболява и успокоява. Ако е от стомах- ранитидин. Но ако е хирургично или нещо друго? Не знам...а ако е неврологично, освен милгама, предполагам и някакви други неща предпишат...

да, за ранитидин съм съгласна, че е за стомах, аз също го пия (не че на мен ми помага за гастрита, но пия всеки път с надеждата този път да ми помогне Simple Smile ). Но пък такава режеща болка като че ли не е гастритна или язвена. Понеже съм се борила с газове преди време, мезим форте ми помагаше. Е, не ме излекува от задържането на газове, но моментно облекчава. Във всеки случай, ако го приеме и я облекчи, поне със сигурност ще знае, че са газове Simple Smile

# 535
Момичета, За вътрешни и външни хемороиди само Цикатридина свещички ли стават ?
Препоръчаха ми руски беластизин, но не ги намирам .
Освен проктогливенол , какво друго действа ?
Вярвате ли на ефекта от антифлегмин ??

Аз имах вътрешни и външни, понеже работя от офис и съм постоянно седнала и в следствие на тях и фисура. Взех си фитороид и след 3 дена ми нямаше нищо. Съдържа пчелен мед, мисля, и восък

Гледам, че е крем.
За вътрешни има ли свещички? Майка е само с вътрешни и крем няма да помогне.

То е кремче с подходящ изход, за да може като го вкараш и изстискаш малко да отиде възможно най- навътре. Дано съм обяснила правилно хаха

# 536
  • София
Здравейте ,от два дена имам странни болки . Ще покажа със снимка къде са те . Възможно ли е да имам пневмония и затова да ме боли там ? Или просто ме е надухало . Нямам температура ,не съм изкарвала грипа ,от днес кашлям ,но не много . Утре ще отида на лекар ,но все пак,ако някой може да ми помогне ,ще съм благодарна.

# 537
  • София
Да питам
Сестра ми е получила нешо като кръвоизлив и болка в яйчниците
Не е бременна , не е в цикъл или очакван такъв
Освен на лекар , какво друго да направи

# 538
Според мен да иде веднага в спешното на някоя голяма АГ болница.

# 539
Невралгията минава бавно. Много боли, но не е опасна. Невробекс или Милгама, плюс нещо обезболяващо.

Общи условия

Активация на акаунт